Ilkka Hyttinen Rakastan - siksi elän

Israel on juutalaisten maa – ei ”palestiinalaisten”

  • Israel on juutalaisten maa – ei ”palestiinalaisten”

Israelin maa on ollut jatkuvan arabiterrorismin kohteena, joista osa iskuista tehdään ”Palestiinan” kautta, siksi Israel joutuu pitämään tiukan valvonnan ”Palestiinan” arabien, viimeksi Gazan alueen suhteen. Ongelma poistuisi, jos arabit uskoisivat koraania, joka sanoo Allahin antaneen Israelin maan juutalaisille.  Monimiljonääri arabien olisi helppo uudelleen asuttaa ”palestiinalaiset” – kuten aikoinaan karjalaiset - eri arabimaihin, josta he ovat alunperinkin kotoisin.

Historiasta, myös muista kuin islamilaisista lähteistä, ei löydy mistään valtiota nimeltä ”Palestiina” saati sitten Jerusalemia sellaisen pääkaupunkina. ”Palestiina”- nimistä  valtiota ei ole ollut olemassa ennen Israelin valtion syntymistä 1948. Käsite ”Palestiinan valtio” tuli Israelin valtion syntymisen jälkeen -48. Käsite ”Palestiinan valtio” perustettiin ainoastaan
siitä syystä, että sen avulla koetetaan tuhota Israel ja saada maailman sympatiat arabien puolelle.

Sitten vuoden 70 jKr.,  jolloin Jerusalemin temppeli tuhottiin ja Israelin kansa joutui hajaannukseen kaikkien kansojen sekaan, ei Lähi-idässä ole ollut ”Palestiinan valtiota” eikä sitä ennen. Lähi-idässä ei ole ollut ennen Israelin valtion perustamista ”Palestiinan valtiota”, jolla olisi ollut oma raha, omat selkeät kansakunnan rajat, valtion omat johtajat tai hallitsijat
tai oma valuutta. Vuoden 70 jKr. jälkeen Israelin maa oli roomalaisten, bysanttilaisten, arabien, seljukkien, ristiretkeläisten, ammelukkien, turkkilaisen ottomaanien ja brittiläisten mandaattihallinnon alaisuudessa.

Juutalaiset ajettiin maanpakoon, diasporaan v.135 jKr silloisen Rooman keisarin Hadrianuksen toimesta. Tuo vaihe kesti lähes 1900 vuotta, ja päättyi todellisesti vasta 15.5.1948 jolloin nykyinen Israelin valtio perustettiin ja julistettiin itsenäiseksi ja jonka myös silloin YK hyväksyi
jäsenekseen. Kysymys kuuluukin: ovatko nykyisen Israelin rajat samat kuin ne olivat aikanaan jolloin Daavidin ja Salomon kuningaskunnat olivat laajimmillaan (kts. ko. kartat)?  

Alkujaan juutalaisten kansalliseksi kodiksi tarkoitettu ja osoitettu Kansainliiton v.1920 päättämä Iso-Britannian mandaattialue käsitti sekä nykyisen koko Israelin, siis myös Gazan, Länsirannan, Golanin sekä Jordanian kuningaskunnan. Siitäkin huolimatta, että kyseinen alue pilkottiin usean otteeseen yhä pienemmäksi ja pienemmäksi, ensin brittien toimesta kahdesti, sitten myös YK:n suosituksesta ja sitä yritetään pienentää edelleen, se ei poista sitä tosiasiaa, että nykyinen Israel on edelleen ainoa itsenäinen valtio, joka tuolla alueella on milloinkaan ollut, samoin Jerusalem on ollut vain ja ainoastaan juutalaisvaltion pääkaupunki, ei arabien tai
”palestiinalaisten”.

Arabitkaan eivät puhuneet ” Palestiinan valtiosta” mitään ennen kuin vasta Israelin valtion perustamisen jälkeen. Israelin maan historia todistaa, että se ei ole koskaan kuulunut Palestiinan valtiolle. Raamatun todistuksen mukaan Israelin maa kuuluu juutalaisille, jotka
saivat sen virallisesti haltuunsa vuonna 1948. Palestiinan arabit ovat Egyptin, Libanonin, Syyrian, Jordanian ja Irakin arabien jälkeläisiä, jotka ovat asettuneet Israelin maalle.

”Palestiinalaisten” ihmiskilvet

Se, että Israelilla on omia, juutalaisia ”ihmiskilpiä” kaikkialla omalla maaperällään, ei merkitse vielä tosiasiallista, todellisten ihmiskilpien käyttöä. Sensijaan ”palestiinalaisten terroristien soluttautuminen siviilien joukkoon, siis käyttämistä siviilejä rakettialustojensa ja
tukikohtiensa ”suojana” sitä todella on.

Varsin outoa on taas se, että arabiterroristit ampuilevat epätarkkoja rakettejaan ja osuvat siten omiensakin joukkoon.

"Palestiinan valtio" on koraanin opetuksia kirjaimellisesti uskovien arabien suunnitelma ja siksi maailman ihmisistä suuri osa ei tiedä sitä kenelle Israel todella kuuluu, vaan he ovat uskoneet
vääristetyn version, joka koettaa uskotella maailmalle, että Israel toimii aina väärin ja palestiinalaiset ovat uhreja, ”marttyyreja”. ”Palestiinalaiset” ovat islamin kannattajien uhreja, ei Israelin, joka puolustaa omaa kansaansa, taistelee olemassaolonsa puolesta sitä mereen suistoon yritteleviä terroristeja vastaan. - Kaikkia Israelin toimia Israelissa ei suinkaan voida puolustaa, päinvastoin, mutta monet siviiliuhritkin ovat arabiterroristien siviilien joukkoon soluttautumisen ainoata ”tulosta” .

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

11Suosittele

11 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (184 kommenttia)

Mika Virtanen

Kenen maa Suomi on?

Tämä maa-alue on ennen kuulunut Venäjälle, Ruotsille ja luoja ties mille muille kansalaisuuksille historian aikana. Milloin me joudumme luovuttamaan tonttimme tulevaisuuden "aidoille" suomalaisille?

Käyttäjän ilkkahyttinen kuva
Ilkka Hyttinen

Ethän Mika löytänyt sitä Raamatusta, ethän?

Käyttäjän PekkaVeistola kuva
Pekka Juhani

Täällä ja lähialueilla on asunut itämeren suomalaisia jääkaudesta lähtien. Tunkeutujia on ollut mutta suomalaiset ovat pysyneet.

Samoin Israelissa tunkeutujia on ollut mutta juutalaiset ovat pysyneet. Oikeasti heitä on aina ollut myös nykyisen Israelin alueella vainoista ja karkotuksista huolimatta. He ovat myös sinne aika ajoin palanneet. Heidän sanontansa "ensi vuonna jerusalemissa" kuvaa tätä kaipuuta päästä takaisin juurilleen.

Sana filistea josta latinalainen versio on palestiina, tarkoittaa intruderia, tunkeutujaa. Se kuvaa hyvin muslimiarabien ja muinaisten jo kadonneiden filistealaisten alkuperää. He eivät ole Isrelista lähtöisin toisin kuin juutalaiset. Alkuperäiset filistealaiset olivat kreetalta ja arabit idästä eri maista.

Arabeilla ei ole edes arabiankielistä nimeä alueelle.

Tapio Neva

"Israelin maa on ollut jatkuvan arabiterrorismin kohteena, joista osa iskuista tehdään ”Palestiinan” kautta, siksi Israel joutuu pitämään tiukan valvonnan ”Palestiinan” arabien, viimeksi Gazan alueen suhteen."

Mikä on Israelin maa? Eretz Israelko? Mitkä ovat Israelin kansainvälisesti tunnustetut rajat?

"Ongelma poistuisi, jos arabit uskoisivat koraania, joka sanoo Allahin antaneen Israelin maan juutalaisille."

Missä kohtaa näin sanotaan?

"Monimiljonääri arabien olisi helppo uudelleen asuttaa ”palestiinalaiset” – kuten aikoinaan karjalaiset - eri arabimaihin, josta he ovat alunperinkin kotoisin."

Miljönäärisuomalaisille oli tosiaan raskasta maksaa karjalaiset. Juutalaiset ja paremmat arabit eivät ole valmiita suomalaisten tapaan maksamaan samarialaisita, galilealaisista ja gazalaisita kuin karjalaisita maksettiin.

"Historiasta, myös muista kuin islamilaisista lähteistä, ei löydy mistään valtiota nimeltä ”Palestiina” saati sitten Jerusalemia sellaisen pääkaupunkina."

En ole löytänyt raamatuista enkä koraanista kyllä Suomeakaan. Itse asiassa pyhistä kirjoituksista puuttuu suurin osa maailman noin 193 valtiosta.

"”Palestiina”- nimistä valtiota ei ole ollut olemassa ennen Israelin valtion syntymistä 1948. Käsite ”Palestiinan valtio” tuli Israelin valtion syntymisen jälkeen -48. Käsite ”Palestiinan valtio” perustettiin ainoastaan siitä syystä, että sen avulla koetetaan tuhota Israel ja saada maailman sympatiat arabien puolelle."

Koska "Palestiinan valtio" on perustettu? Onko se Palestiinan tasavalta? Israelkaan ei ole tasavalta eikä edes teokratia. Israelilla ei ole perustulakia, minkä vuoksi sitä kutsutaan vain "Israelin valtioksi".

"Sitten vuoden 70 jKr., jolloin Jerusalemin temppeli tuhottiin ja Israelin kansa joutui hajaannukseen kaikkien kansojen sekaan, ei Lähi-idässä ole ollut ”Palestiinan valtiota” eikä sitä ennen."

Silloin kun Jerusalemin temppeli meni juutalaiskapinan vuoksi remonttiin, ei ollut Israelin valtiota, ei Israelia eikä Juudeaa.

"Lähi-idässä ei ole ollut ennen Israelin valtion perustamista ”Palestiinan valtiota”, jolla olisi ollut oma raha, omat selkeät kansakunnan rajat, valtion omat johtajat tai hallitsijat
tai oma valuutta."

Israelin valtiolla ei ole vieläkään rajoja, jonka vuoksi kansainvälisesti tunnustettu Israel voi olla hyvin pieni.

"Vuoden 70 jKr. jälkeen Israelin maa oli roomalaisten, bysanttilaisten, arabien, seljukkien, ristiretkeläisten, ammelukkien, turkkilaisen ottomaanien ja brittiläisten mandaattihallinnon alaisuudessa."

Ja ennen sitä Israel oli Rooman suvereniteetin alainen. Isrelia ei ollut silloinkaan.

"Juutalaiset ajettiin maanpakoon, diasporaan v.135 jKr silloisen Rooman keisarin Hadrianuksen toimesta."

Juutalaiset tekivät jälleen verisen kapinan.

"Tuo vaihe kesti lähes 1900 vuotta, ja päättyi todellisesti vasta 15.5.1948 jolloin nykyinen Israelin valtio perustettiin ja julistettiin itsenäiseksi ja jonka myös silloin YK hyväksyi jäsenekseen."

Niinpä.

"Kysymys kuuluukin: ovatko nykyisen Israelin rajat samat kuin ne olivat aikanaan jolloin Daavidin ja Salomon kuningaskunnat olivat laajimmillaan (kts. ko. kartat)?"

Pitäisikö olla? Pitäisikö Suomenkin rajat olla sellaiset kuin 1942-1944?

"Alkujaan juutalaisten kansalliseksi kodiksi tarkoitettu ja osoitettu Kansainliiton v.1920 päättämä Iso-Britannian mandaattialue käsitti sekä nykyisen koko Israelin, siis myös Gazan, Länsirannan, Golanin sekä Jordanian kuningaskunnan."

Noille alueille ei kuulunut pelkästään juutalaisia, vaan kaikki alueella jo asuvat väestöt.

"Siitäkin huolimatta, että kyseinen alue pilkottiin usean otteeseen yhä pienemmäksi ja pienemmäksi, ensin brittien toimesta kahdesti, sitten myös YK:n suosituksesta ja sitä yritetään pienentää edelleen, se ei poista sitä tosiasiaa, että nykyinen Israel on edelleen ainoa itsenäinen valtio, joka tuolla alueella on milloinkaan ollut."

Miten sitten Juudea?

"samoin Jerusalem on ollut vain ja ainoastaan juutalaisvaltion pääkaupunki, ei arabien tai ”palestiinalaisten”"

http://fi.wikipedia.org/wiki/Jerusalemin_kuningask...

"Arabitkaan eivät puhuneet ” Palestiinan valtiosta” mitään ennen kuin vasta Israelin valtion perustamisen jälkeen. Israelin maan historia todistaa, että se ei ole koskaan kuulunut Palestiinan valtiolle."

Mille "Palestiinan valtiolle"?

"Raamatun todistuksen mukaan Israelin maa kuuluu juutalaisille, jotka
saivat sen virallisesti haltuunsa vuonna 1948."

Israelin valtio EI OLE RAAMATULLINEN. Kysy vaikka ortodoksijuutalaisilta!

"Palestiinan arabit ovat Egyptin, Libanonin, Syyrian, Jordanian ja Irakin arabien jälkeläisiä, jotka ovat asettuneet Israelin maalle."

He ovat asuneet siellä AINA!

""Palestiinan valtio" on koraanin opetuksia kirjaimellisesti uskovien arabien suunnitelma ja siksi maailman ihmisistä suuri osa ei tiedä sitä kenelle Israel todella kuuluu, vaan he ovat uskoneet
vääristetyn version, joka koettaa uskotella maailmalle, että Israel toimii aina väärin ja palestiinalaiset ovat uhreja, ”marttyyreja”."

Israelin valtionalue kuuluu ihmisoikeuksin kaikille.

"”Palestiinalaiset” ovat islamin kannattajien uhreja, ei Israelin, joka puolustaa omaa kansaansa, taistelee olemassaolonsa puolesta sitä mereen suistoon yritteleviä terroristeja vastaan. - Kaikkia Israelin toimia Israelissa ei suinkaan voida puolustaa, päinvastoin, mutta monet siviiliuhritkin ovat arabiterroristien siviilien joukkoon soluttautumisen ainoata ”tulosta” ."

Niinpä!

Käyttäjän ilkkahyttinen kuva
Ilkka Hyttinen

Tapiollekin lisää, aluksi - luehan paljon, paljon lisää:

"Koraanin opetus Israelin maasta

Koraani Su 10:
90. Me annoimme Israelin lasten kulkea meren poikki, ja silloin Farao sotajoukkoineen seurasi heitä sorron- ja vallanhaluisena, kunnes hän joutui veden valtaan ja sanoi: »Minä uskon, ettei ole olemassa muuta jumaluutta kuin Hän yksin, johon Israelin lapset uskovat. Minä myös tunnustaudun oikeauskoiseksi.»
91. »Nyt kylläkin! Mutta ennen olet ollut tottelematon ja kuulunut väärintekijöihin.
92. Siksi Me tahdomme tänä päivänä pelastaa pinnalle ruumiisi, jotta olisit muistomerkkinä sille, joka on sinun seuraajasi.» Mutta useimmat ihmiset eivät välitä Meidän merkeistämme.
93. Me todella järjestimme Israelin lapsille hyvät asuinsijat ja varustimme heidät hyvällä ravinnolla, eivätkä he olleet eripuraisia ennen kuin paisuivat tiedossaan. Totisesti, Herrasi on ylösnousemuksen päivänä ratkaiseva sen, mistä he kiistelivät.

Koraani Su 5:
20. Entä kun Mooses sanoi kansalleen: »Kansani! Muistakaa Jumalan suosiota kohtaanne; kuinka Hän lähetti keskuuteenne profeettoja ja asetti teille kuninkaita ja antoi teille sen, (mitä) Hän ei antanut kenellekään (muulle) luoduistaan.
21. Kansani, kulkekaa sisälle Jumalan luvattuun pyhään maahan. Älkää kääntykö pakoon, muutoin varmaan joudutte perikatoon.
22. He sanoivat: »Mooses, katso, jättiläiskansaa asustaa siellä, emmekä me pääse sinne, ennenkuin he poistuvat. Kun he ovat lähteneet, menemme me sinne.»
23. Silloin puhui kaksi heistä, jotka pelkäsivät Herraa ja olivat Jumalan suosiossa: »Käykää sisään portin kautta heidän luokseen, ja kun olette sisälle päässeet, olette voittavat. Siis pankaa luottamuksenne (Jumalaan), jos olette uskovaisia.»

Muslimit koittavat tuhota Israelin sekä vaativat Israelista maa-alueita itselleen. Muslimit sanovat, että osa Israelin alueista kuuluu palestiinalaisille. Koraani ilmoittaa, että Allah on antanut Israelin maa-alueen juutalaisille, joka on heidän luvattu maa."

http://koti.phnet.fi/petripaavola/koraaninjaRaamat...

Käyttäjän ilkkahyttinen kuva
Ilkka Hyttinen

Tapio,

”Pitäisikö olla? Pitäisikö Suomenkin rajat olla sellaiset kuin 1942-1944?”

Karjala kuuluu vain Suomelle.

http://prokarelia.net/fi/

”Missä kohtaa näin sanotaan?” Koraanissa: Su5, Su 10, kuten jo osoitin.

”En ole löytänyt raamatuista enkä koraanista kyllä Suomeakaan. Itse asiassa pyhistä kirjoituksista puuttuu suurin osa maailman noin 193 valtiosta.”

Mutta Israel ja juutalaiset löytyvät, ja sehän tässä on oleellista. ”Palestiina” sensijaan on keinotekoinen ”valtio” samoin kuin ”palestiinalaisetkin”. Palestiinan valtiota – tasavaltana tai ilman - ei siis ole koskaan perustettu eikä koskaan tulla perustamaankaan, siitä pitää Jumala Raamatun mukaan huolen. Britanniallakaan ei ole vieläkään perustuslakia eikä se ole tasavalta. Sitä paitsi arabitasavaltakaan (Syyria) ei ole demokraattinen tasavalta, kuten esim. Suomi.

http://fi.wikipedia.org/wiki/Palestiina

Jerusalem kokonaisuudessaan ei ole koskaan ollut arabien tai muslimien pääkaupunki.

http://fi.wikipedia.org/wiki/Jerusalem

Suomessa ei ollut viime sodan jälkeen montakaan miljonääriä, sen sijaan tänään öljymiljonäärejä löytyy palestiinalaisistakin yllin kyllin.

”Silloin kun Jerusalemin temppeli meni juutalaiskapinan vuoksi remonttiin, ei ollut Israelin valtiota, ei Israelia eikä Juudeaa.”

Luehan mitä diaspora tässä merkitsee. Periaatteessa Israelin valtio on ollut olemassa Raamatun mukaan jo vuodesta -70 jKr asti.

”Israelin valtiolla ei ole vieläkään rajoja, jonka vuoksi kansainvälisesti tunnustettu Israel voi olla hyvin pieni.”

Se, että Israelilla ei ole vieläkään niitä rajoja, jotka sille itsenäisenä valtiona kuuluvat, eivät poista sitä tosiasiaa, että palestiinalaisilla ei niitä rajoja ole vieläkään ja Gazan ja Länsirannan alueet pitäisi siirtokuntineen, palestiialaisineen poistaa omille paljon laajemmille ja vapaimmille sekä rauhallisemmille palestiinalaisille alueilleen. Israelin alueen kahtiajako ei tule koskaan onnistumaan, sillä jos annat ”pirulle pikkusormen se vie pian koko valtion”.

”Mille "Palestiinan valtiolle"?”

Ei millekään muulle kuin Israelille, kutsuttakoon sitä sitten myös tai vain kansakunnaksi, valtioksi, tai ihmisryhmäksi.

”Israelin valtio EI OLE RAAMATULLINEN. Kysy vaikka ortodoksijuutalaisilta!”

Valitettavasti ortodoksijuutalaiset ovat vain ”puoliraamatullisia”, eli vain ns. vanhatestamentillisia. Israel on kuitenkin tunnustettu ja todistettu Raamatun VT:ssakin.

”He ovat asuneet siellä AINA!”

Eikä mikään ihme, kun juutalaiset ajettiin diasporaan.

”Israelin valtionalue kuuluu ihmisoikeuksin kaikille.”

Minkään valtion alue ei kuulu muille kuin nimenomaan ihmisoikeuksin sille itselleen. Rauha Israeliin ei tule ennen kuin Jerusalem on yksin sen pääkaupunki ja arabipalestiinalaiset ovat muuttaneet takaisin omille mailleen samoin kuin niiden suojissa lymyilevät terroristikin. Jokaisen valtion ihmisoikeuksiin kuuluu turvata sen kansalaisten ihmisoikeudet ja turvallisuuden. Israelin esivalta ei turhaan miekkaansa kanna, kuten ei Suomenkaan, ei milloinkaan eikä missään olosuhteissa.

Luehan myös monet muut historialliset linkit, jos vain kärsit, sillä tieto ja totuus lisäävät tunnetusti tuskia...

Tapio Neva

”Pitäisikö olla? Pitäisikö Suomenkin rajat olla sellaiset kuin 1942-1944?”

Karjala kuuluu vain Suomelle.
http://prokarelia.net/fi/

=> Miksi Karjalan pitäisi kuulua "vain" Suomelle? Eihän Karjala mitään Suomea tai Ruotsia ole ollut, vaan onneksi Kiovan Venäjää ja harmiksi Moskovan suuriruhtinaskuntaa, Venäjän keisarikuntaa ja Neuvostoliittoa. Karjalan pitäisi olla Karjalaa! Ei varsinaissuomalainen tai hämäläinen, varsinainen alkuperäinen balttilaissyntyinen suomalainen, jolla on ugrilainen kulttuuri, tarvitse Karjalaa yhtään mihinkään eikä edes osaa hoitaa Karjalaa sen ortodoksisen kulttuuriperinnön, Kiovan Venäjä, mukaisesti. Viipurin läänin länsiosan, Etelä-Karjalan ja Kymenlaakson voi huoletta lohkaista Karjalan valtioksi. Jatkakoon sitten vastakkainasettelua muu Karjalan kanssa tai liittyköön koko-Karjalaan.

”En ole löytänyt raamatuista enkä koraanista kyllä Suomeakaan. Itse asiassa pyhistä kirjoituksista puuttuu suurin osa maailman noin 193 valtiosta.”

Mutta Israel ja juutalaiset löytyvät, ja sehän tässä on oleellista.

=> Miten se on "oleellista"? Asiahan kuuluu juutalaisten juttuihin eikä kosketa arktista kristittyä. Israelin valtio ei ole perustuslailla määrittänyt vielä edes itseään.

”Palestiina” sensijaan on keinotekoinen ”valtio” samoin kuin ”palestiinalaisetkin”. Palestiinan valtiota – tasavaltana tai ilman - ei siis ole koskaan perustettu eikä koskaan tulla perustamaankaan, siitä pitää Jumala Raamatun mukaan huolen.

=> Ei Israeliakaan ole perustettu tasavaltana. Israelilla ei ole perustuslakia eikä näin ollen hallitusmuotoakaan. Israelin valtion nimi ei ole Israelin tasavalta, vaan Israelin valtio, jotta kävisi selväksi, ettei Israelia ole valtiona vielä määritelty. Israelin rajoja ei ole vielä vahvistettu Libanonin eikä Syyrian tasavaltojen kanssa.

Britanniallakaan ei ole vieläkään perustuslakia eikä se ole tasavalta.

=> Ei olekaan. Britannian osalta kuitenkaan ei ole epäselvää - niin kuin Israelin ja Iranin - osalta se, hallitsevatko maata ihmiset vai Jumalat, Jahve tai Allah. Britannian perustuslaittomuus ei aiheuta epäilystä siitä, hallitseeko maata perustuslaiton monarkia demokraattisesti vai kuuluuko maa Druidien jumalille, esimerkiksi Tammelle.

Sitä paitsi arabitasavaltakaan (Syyria) ei ole demokraattinen tasavalta, kuten esim. Suomi.

=> Mistä luulet, että tulopolitiikan autonomian ja EU:n rajoittama Suomen tasavalta olisi kansanvaltainen tasavalta. Suomessahan ei näiden reunaehtojen vuoksi juuri enää mitään voida päättää kansanvaltaisesti. Entisenä itsenäisyyspuoluelaisena varmaan ymmärrät tämän rationaalisenkin puolen asiasta.

"Jerusalem kokonaisuudessaan ei ole koskaan ollut arabien tai muslimien pääkaupunki."

Aikaisemmin väitit, ettei Jerusalem ole ollut koskaan muiden kuin juutalaisten pääkaupunki. Se, että kaupunki on pääkaupunki eikä provinssin päähallintopaikka, edellyttää, että valtio on suvereeni, täysivaltainen.

Osoitin jo, että Jerusalem on ollut mm. Jerusalemin kuningaskunnan, kristittyjen ritareiden, pääkaupunki.

Miksi väität, ettei Jerusalem, joka on Israelin sijasta kuulunut mm. Juudealle ja Jerusalemin kuningaskunnalle, ei ole koskaan ollut minkään muun kuin Israelin pääkaupunki? Miten henkilö, joka on toiminut opettajana (toivottavasti ei maantiedon, historian eikä uskonnon), voi väittää tuollaista?

"Suomessa ei ollut viime sodan jälkeen montakaan miljonääriä, sen sijaan tänään öljymiljonäärejä löytyy palestiinalaisistakin yllin kyllin."

=> Pitäisikö minun olla miljönääreille kateellinen? En jaksa surra sitäkään, että venäläiset ja venäjänjuutalaiset oligarkit ovat rikastuneet paljon nopeammin kuin SDP:ä äänestävä lippalakkipäinen palkannauttija 1990-2010 -luvulla? Miksi tuo kateusargumentti, jotka yleensä käytetään SDP:n retoriikassa on Israelin ystävälle niin tärkeä? Ahneita ovat venäläiset ja juutalaisetkin.

"Luehan mitä diaspora tässä merkitsee. Periaatteessa Israelin valtio on ollut olemassa Raamatun mukaan jo vuodesta -70 jKr asti."

No kun mitään Israelin valtiota ei ole ollut olemassa. Nykyinen Israelin valtio on jumalankieltävien marksilaisten juutalaisen kehittämään siionistisen aatteen mainio tulos, jota ortodoksijuutalainen ei epäraamatullisen vuoksi tietenkään voi hyväksyä.

Mitään määriteltyä Israelin valtiota ei edelleenkään ole olemassa, koska Israelilla ei ole hallitusmuotoa. Konservatiiviset juutalaiset eivät voi hyväksyä Israelin tasavaltaa, koska heidän mielestään tasavalta perustuu ihmisiin ja demokratiaan niin kuin perustuukin. Tämä merkitsisi, että avoimesti ja rehellisesti hallitusmuodolla tunnustettaisiin, että Israelia hallitsevat sosialidemokraatit julkisivukokoomuslaisten tuella eikä Jahve. Israelin rajojakaan ei ole määritelty, koska Israelin valtiolta puuttuvat rauhansopimukset sekä Syyrian että Libanonin kanssa.

"Se, että Israelilla ei ole vieläkään niitä rajoja, jotka sille itsenäisenä valtiona kuuluvat, eivät poista sitä tosiasiaa, että palestiinalaisilla ei niitä rajoja ole vieläkään ja Gazan ja Länsirannan alueet pitäisi siirtokuntineen, palestiialaisineen poistaa omille paljon laajemmille ja vapaimmille sekä rauhallisemmille palestiinalaisille alueilleen."

Isrelin valtio on Yhdistyneiden kansakuntien jäsenvaltio ja hyväksynyt Yhdistyneiden kansakuntien ihmisoikeuksien julistuksen. Toisin sanoen Israelin valtion asukkaita ei saa laittomasti karkoittaa kotiseuduiltaan, koska jokaisella on oikeus valita asuinpaikkansa. Tämä Ilkka Hyttisen muslimien karkoittaminen on hieman samanlainen ihmisoikeuksien vastainen ajatus kuin Veikko Saksilla oli. Hän nimittäin Karjalan palautus-kirjassa esittää, ettei takaisin saatavan luovutettujen alueiden asukkailla olisi suomalaisia kunnallispoliittisia oikeuksia eikä Suomen lainsäädännön sosiaalipoliittisia oikeuksia, vaan Suomen Karjalan asukkaita pyrittäisiin karkoittamaan Venäjälle.

Luetteko ollenkaan Euroopan neuvoston ihmisoikeussopimuksia ja YK:n yleismaailmallista ihmisoikeuksien julistusta, kun kehittelette kaikenlaisia aparheid- menetelmiä?

"Israelin alueen kahtiajako ei tule koskaan onnistumaan, sillä jos annat ”pirulle pikkusormen se vie pian koko valtion”."

Jahven tahto toteutuu joka tapauksessa riippumatta siitä, miten rimpuillaan.

"Valitettavasti ortodoksijuutalaiset ovat vain ”puoliraamatullisia”, eli vain ns. vanhatestamentillisia. Israel on kuitenkin tunnustettu ja todistettu Raamatun VT:ssakin."

Siionimi on jumalankieltävien marksilaisten juutalaisten kehittämä valtioidea, mistä jo voi käsittää, ettei Israelin valtio voi olla teokraattinen eikä raamatullinen. On kuitenin niin, että Israelin valtiossa ei uskalleta kirjoittaa perustuslakiin hallitusmuotoa, jonka mukaan Israel on tasavalta, koska se edellyttäisi, että Israelin valtion asukkaiden suuren enemmistön syrjintä olisi lopetettava siksi, että tasavallassa valta on tasan, tai pitäisi olla.

”He ovat asuneet siellä AINA!”

Eikä mikään ihme, kun juutalaiset ajettiin diasporaan.

=> Kuka rohkaisi kapinaan ja terroriin ryhtyneet juutalaiset diasporaan? Roomako? Aiheettako?

"Minkään valtion alue ei kuulu muille kuin nimenomaan ihmisoikeuksin sille itselleen. Rauha Israeliin ei tule ennen kuin Jerusalem on yksin sen pääkaupunki ja arabipalestiinalaiset ovat muuttaneet takaisin omille mailleen samoin kuin niiden suojissa lymyilevät terroristikin. Jokaisen valtion ihmisoikeuksiin kuuluu turvata sen kansalaisten ihmisoikeudet ja turvallisuuden. Israelin esivalta ei turhaan miekkaansa kanna, kuten ei Suomenkaan, ei milloinkaan eikä missään olosuhteissa."

Ihmisoikeudet kuuluvat koko Israelin valtion väestölle. Rauha Lähi-itään tulee vasta sitten, kun kaikilla on ydinaseet ja neuvotteluvoima on tasan. Sodankäynti on heikomman pyrkimys parantaa asemaansa ja vain voittaja haluaa rauhaa. Israel ei turhaan miekkaansa huku, se voi olla luterilaisesti totta. Suomen esivalta heiluttelee miekkaansa sielläkin, missä sen ei tarvitsisi ainakaan sotilasvalan mukaan heilutella. Tämä johtuu siitä, että internationalismi on korvannut perustuslaillisuuden ja luterilaisuus on aivan rappiolla.

"Luehan myös monet muut historialliset linkit, jos vain kärsit, sillä tieto ja totuus lisäävät tunnetusti tuskia..."

Minusta riittäisi, Ilkka, että tutustuisit asiaan valtiosopimuksin ja aloittaisit YK:n ihmisoikeusjulistuksesta, joka tosin on vain julistus. Kuitenkin Euroopan neuvoston ihmisoikeussopimuksen, joka on Suomessa sitovaa oikeutta, lukeminen auttaa.

Käyttäjän ilkkahyttinen kuva
Ilkka Hyttinen

Lisää valistusta propagandasumun sijaan:

http://patmos.studio24.fi/media/varoitus_valheet_israelista_suosiossa_kirkoissa_ja_heratyksissa!/1569

http://www.youtube.com/watch?v=M5xmNZ7wc_g&feature...

http://kansojenherra.puheenvuoro.uusisuomi.fi/1250...

http://www.aamulehti.fi/Paakirjoitukset/1194778555...

Tapio Neva

Käytätkö Patmosta tai Leo Melleriä lähteenä?

Käyttäjän ilkkahyttinen kuva
Ilkka Hyttinen

Tapio,

- ainakaan tieteissä ei noin vain laillasi mutuyleistellä omia ”tilastojakaan” – kovinpa yksisilmäisesti 'tarkastelet' näitäkin sivuja ja linkkejä! – eipä ihme sitten…

- olikohan esim. dosentti Juha Ahviokin tai pastori, kirjailija, Israelin tutkija Pekka Sartola Patmoksen ”Leo Meller”?

- näetkö kenties joka Israel vs. palestiina- sivuilla – näilläkin? - vain ”Meller- tai Patmos- haamuja” ylt'ympäriinsä?

P.S. Mitäpäs ”silmälaseja” sitten oikein käytitkään kun et näe todellista metsää tukeilta?

Tapio Neva

Kaikella kunnioituksella, Ilkka, mutta jo kommentoimani edellinen pitkä viesti osoitti, että kannattaa harjoittaa lähdekritiikkiä historiankin osalta.

Suuri osa Jerusalemia koskevista väitteistä ei ollut oikein kohdallaan ja superlatiivit sekä numeraalit tavan takaa eivät oikein asetu kohdalleen.

On tietnekin eri asia, jos kirjoitettaisiin proosaa niin kuin puhetyöläinen Petri Sarvamaa, joka vasta opettelee kirjoittamaan verrattuna esimerkiksi Liisa Jaakosaareen ja Eija-Riitta Korholaankin nähden.

Pekka Sartola lienee helluntailainen ja nauttii sanainspiraatiosta.
http://www.youtube.com/watch?v=KTqPLSGAEVs

Helluntailaisilla ei tuo kirjallinen kuri ole aina samaa tasoa kuin esimerkiksi Jehovan todistajilla.

Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu Vastaus kommenttiin #20
Käyttäjän ilkkahyttinen kuva
Ilkka Hyttinen Vastaus kommenttiin #20

Kaikella ystävällisyydellä, Tapio, tarkoitushakuisella ”tutkimisella”, siis vain yksiviivaisella historiankin mutuvalinnaisuudella on lähdekritiikkikin hyvin kaukana. Niin monella, suorastaan poikkitieteellisillä historian todisteilla kumotaan jokainen luulokikkailu. – Raamattua, sen historiallista, arkeologistakin todistusvoimaa ei yksikään ihminen pysty kumoamaan.

http://ilkkahyttinen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/5752...

http://ilkkahyttinen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/5035...

http://ilkkahyttinen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/5619...

http://ilkkahyttinen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/5619...

http://ilkkahyttinen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/4361...

Kun on kyse Jumalan omaisuuskansasta, ”silmäterästä” Israelista, mitkään superlatiivit tai numeraalit eivät riitä sitä kuvaamaan, ko. linkit ja niiden kumoamattomat perusteet kumpuavat pohjaltaan Raamatun historiasta.

Se, että joku tutkiva ja luennoiva dosenttikin on helluntailainen, ei riitä tieteissä poistamaan ao. lähdekritiikinkin testin luotettavuutta, päinvastoin. Moinen leimailusi yleensäkin taas osoittaa esittäjänsä epätieteellisen, epäuskottavan , pelkän mutuilun.

Jehovan todistajilla epäkristillisenä liikkeenä on tieteellisestikin katsoen vähiten todistusvoimaa, ei uskottavuutta edes retoorisena esityksenäkään, päinvastoin!

Jooel 3:2 : "Minä kokoan kaikki pakanakansat ja vien ne alas Joosafatin laaksoon ja käyn siellä oikeutta niitten kanssa kansani ja perintöosani Israelin tähden. Sillä he ovat hajottaneet sen pakanakansojen sekaan ja jakaneet Minun maani!"

Jari Söderholm

Tällä hetkellä kuitenkin tulitauon solmimisen jälkeen on Gazasta ammuttu jo 20 ohjusta israelin puolelle.

http://www.jpost.com/Defense/Article.aspx?id=292914

Mitä gazan porukalle pitäisi tehdä ?, nämä eivät noudata mitään sopimuksia tai mitään YK:n humanitäärisiä periaatteita ?

YK:n tai EU:n tulisi puuttua asiaan ja todeta että taloudellinen tuki lopetetaan jos gazalaiset eivät noudata mitään sopimuksia.

Käyttäjän ilkkahyttinen kuva
Ilkka Hyttinen

Niinpä niin Jari,

on helppo eräiden arabifanien puolustella palestiinalaisten terroristien "rakettilähetystyötä" - aivan toinen ääni olisi heilläkin kellossa jos esim. Maarianhaminasta joku 'rock-ryhmä' ryhtyisi kylvämään varsinaiseen Suomeen heidän jalansijoillensa "muistutuksia kuolevaisuudestamme"...

http://www.iltasanomat.fi/ulkomaat/art-12885183341...

http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/2012112116355577_...

http://www.jpost.com/Headlines/Home.aspx

pekka numminen

Ahvenanmaalaisten vertaaminen Gazan ja Länsirannan palestiinalaisiin???

Ahvenanmaalaisilla on täysi oikeus liikkua koko Suomen alueella, matkustaa Suomesta pois ja palata takaisin.

Ahvenanmaalaisilla on täysi oikeus kaikkiin Suomen valtion maksamiin tukiin, korvauksiin ja hoitoihin.

Ahvenanmaalaiset saavat äänestää KAIKISSA Suomen vaaleissa.

Entäpä nämä Gazalaiset ja Länsirannan palestiinalaiset?

Ei oikeutta liikkua Israelin hallitsemilla alueilla vapaasti, ei rajoittamatonta oikeutta poistua ja palata takaisin ulkomailta.

Ei oikeutta mihinkään työttömyys- terveydenhoito- eläke- korvauksiin etuihin kuten kunnon juutalaisilla on.

Gazalaisilla ja Länsirannan palestiinalaisilla ei ole äänioikeutta Knessetin vaaleissä, eli esimerkiksi ulkopolitiikkaan ja armeijaan heillä ei ole mitään äänivaltaa. Heillä on vain "äänioikeus" kunnallistason päättämiseen.

Lisäksi:

Jos Ahvenanmaalaiset ilmoittaisivat halunsa irtautua Suomesta en hyväksyisi MITÄÄN sotilaallista tai edes taloudellista pakottamista eron estämiseksi.

Käyttäjän ilkkahyttinen kuva
Ilkka Hyttinen Vastaus kommenttiin #36

Pekka,

kyse ei suinkaan ollut ahvenanmaalaisten suoraan vertaamisesta Gazan ja Länsirantaan, vaan esimerkkinä ”jos”…

Mitäpä Gazan ja Länsirannan arabipalestiinalaiset tekevät Israelin maaperällä. Eivät muuta tee kuin jatkuvia kostotoimenpiteitä, Hamashan ”laillisena” terrorijärjestönä ei muuta teekään kuin provosoi muka ”ihmisoikeutettuja” kostoja, sotia. - Sitä saa mitä pilaa!
Päätoimittaja Dennis Mitznerin – esiintyi tänään A-Studion Talk – ohjelmassa - artikkeli ”Hamas ei halua rauhaa”:

http://www.politika.fi/index.php?sivu=lue&id=3&jul...

http://areena.yle.fi/tv/1710359

Eivät epöoikeutetutkaan olosuhteet oikeuta mihinkään murhakostotoimenpiteisiin raketein Israelia vastaan, päinvastoin. Syntyy vain kostojen kierre.

Ja sitten nämä jihadilaiset esiintyvät muka "puhtaina pulmusina", "ihmisoikeuksien marttyyreina" - meilläkin pelkästään hihhuloimalla - keskusteluissakin vain päällejankuttamalla (vrt A-Talk)...

Tapio Neva

Jos kahdeksannen käskyn rikkomista vähennettäisiin, näyttäisivät asiat selkeämmiltä. Hurmoshenkisyyden perustalta ei voida asioita käsitellä erittelemällä eikä tieteellisesti, ei edes kvalitatiivisella diskurssianalyysillä, koska jokaisella hurmoshenkisellä on "oma maailmansa", joka ei sovi yhteen juuri kenenkään muun käsitteistön kanssa.

Käyttäjän ilkkahyttinen kuva
Ilkka Hyttinen

Tapio,

nimenomaan näin – palestiinalaisten ja heidän puolustelevien kiihkoilijoiden toimien puolesta.

Palestiinalaisille tuo ”Älä sano väärää todistusta lähimmäisestäsi” ei vaan jää siihen, vaan siihen tarvitaan myös rakkaudeton lähimmäisten hurmosviha vastoin ”Älä tapa”- käskyä. Israelin esivalta taas ei turhaan aseitaan kantele.

”Ensinnäkin Iibrahim, Britannia ja Ranska rakensivat ja kustansivat Suezin kanavan rakentamisen, sitten Egypti hävyttömästi muslimeille tyypillisellä julkeudella päätti kieltää Suezin kanavan käytön näiltä mailta. Tyypillistä käyttäytymistä muslimielle.

Tästä syystä alkoi konflikti Egyptin kanssa, joka johti sotaan ja veti Israelin mukaan, koska oli sovittu, että myös Israel saa käyttää kanavaa, minkä sopimuksen Egypti omavaltaisesti rikkoi. Egypti siis rikkoi sopimuksia.

Toisekseen Britannia EI kohdellut arabeja huonosti:

1)vuonna 1923 Britannia rikkoi Balfourin sopimusta ja lohkaisi 78%:ia Palestiinasta ja antoi sen Palestiinan arabeille. Se tunnetaan valtiona nimeltä Jordan tänään.

2)vuonna 1936 britit avasivat Palestiinan arabien esteettömälle maahanmuutolle asettua asumaan siihen osaa Palestiinaa, joka oli varattu juutalaisille Jordan joen itäpuolelle siis, josta raja vedettiin juutalaisten ja arabien asuttamien Palestiinan osien väliin.

3)vuonna 1937 britit ehdottivat arabeille, että lohkaistaan juutalaisten osuudesta vielä 88%:in alue arabeille ja annetaan arabeille Jerusalem kokonaisuudessaan.

Arabit kieltäytyivät tarjouksesta, koska he halusivat koko maan itselleen ... mutta juutalaiset suostuivat brittien ehdotukseen!
Onneksi arabit olivat tarpeeksi tyhmiä ja ahneita ja kieltäytyivät brittien tekemästä tarjouksesta!

4)vuonna 1939 britit estivät juutalaisten maahanmuuton ja se kielto oli voimassa aina Israelin valtion perustamiseen v.1948 saakka.
Ts. Britannia toimitti epäsuorasti Euroopan juutalaisia keskitysleireille kuolemaan.

Jotta brittejä EI TODELLAKAAN voi syyttä arabien kaltoinkohtelemisesta, päinvastoin!”

http://portti.iltalehti.fi/keskustelu/showthread.p...

Tapio Neva Vastaus kommenttiin #59

Palestiinalaisille tuo ”Älä sano väärää todistusta lähimmäisestäsi” ei vaan jää siihen, vaan siihen tarvitaan myös rakkaudeton lähimmäisten hurmosviha vastoin ”Älä tapa”- käskyä. Israelin esivalta taas ei turhaan aseitaan kantele.

=> Ei tuohon esivallan aseidenkanniskeluun puuttunut muu kuin Luther perustellakseen talonpoikaiskapinallisten tuhon. Koko esivaltakäsitys on luterilainen ja sosialidemokraattinen, jolla perustellaan luterilaisuuden omatunnottomuus valtion epäonnistuneitakin toimia kohtaan.

=> Mitä tulee kahdeksanteen käskyyn niin tätä keskustelua käydään juutalais-luterilaisin voimin, joten se koskee pääasiassa tätä asiaa.

"Ensinnäkin Iibrahim, Britannia ja Ranska rakensivat ja kustansivat Suezin kanavan rakentamisen, sitten Egypti hävyttömästi muslimeille tyypillisellä julkeudella päätti kieltää Suezin kanavan käytön näiltä mailta. Tyypillistä käyttäytymistä muslimielle."

=> Saako toisen maalle rakentaa? Suomikin kielsi 1918 jälkeen Neuvostoliittoa käyttämästä Venäjän rakentamaa ja maksamaa rannikkotykistöä. Kiinteistöissä maanomistaja päättää, mihin rakennelmia käytetään.

"Tästä syystä alkoi konflikti Egyptin kanssa, joka johti sotaan ja veti Israelin mukaan, koska oli sovittu, että myös Israel saa käyttää kanavaa, minkä sopimuksen Egypti omavaltaisesti rikkoi."

=> Kansallistaminen on sallittua. Suomikin kansallisti Venäjältä uudet tiilikasarmit ja kenttätykistön sekä laivaston aluksia.

"Egypti siis rikkoi sopimuksia."

=> Egypti ei ollut sidottuna sopimuksiin.

Toisekseen Britannia EI kohdellut arabeja huonosti:

1)vuonna 1923 Britannia rikkoi Balfourin sopimusta ja lohkaisi 78%:ia Palestiinasta ja antoi sen Palestiinan arabeille. Se tunnetaan valtiona nimeltä Jordan tänään.

=> Mistä Balfour oli sopinut? Eihän Britannia maata omistanut, vaan hallitsi sitä Kansainliiton lukuun mandaattina.

2)vuonna 1936 britit avasivat Palestiinan arabien esteettömälle maahanmuutolle asettua asumaan siihen osaa Palestiinaa, joka oli varattu juutalaisille Jordan joen itäpuolelle siis, josta raja vedettiin juutalaisten ja arabien asuttamien Palestiinan osien väliin.

=> Alue ei ollut tyhjä eikä ainoastaan juutalaisille maahanmuuttajille varattu, vaan alueella jo asui ihmisiä - paljon.

3)vuonna 1937 britit ehdottivat arabeille, että lohkaistaan juutalaisten osuudesta vielä 88%:in alue arabeille ja annetaan arabeille Jerusalem kokonaisuudessaan.

=> Mistä juutalaisten osuudesta?

Arabit kieltäytyivät tarjouksesta, koska he halusivat koko maan itselleen ... mutta juutalaiset suostuivat brittien ehdotukseen!
Onneksi arabit olivat tarpeeksi tyhmiä ja ahneita ja kieltäytyivät brittien tekemästä tarjouksesta!

=> Niin?

4)vuonna 1939 britit estivät juutalaisten maahanmuuton ja se kielto oli voimassa aina Israelin valtion perustamiseen v.1948 saakka. Ts. Britannia toimitti epäsuorasti Euroopan juutalaisia keskitysleireille kuolemaan.

=> Miksi kaiken maailman juutalaisia ei otettu Suomeen? Suomeen olisi mahtunut kevyesti 6 000 000 juutalaista.

Jotta brittejä EI TODELLAKAAN voi syyttä arabien kaltoinkohtelemisesta, päinvastoin!”

=> Miksi Yhdysvallat ei kutsu maailman 15 000 000 juutalaista maahansa? Mahtuisihan niin suureen maahan entisten 5 000 000:n jatkoksi. Miten mikään maa voi kieltäytyä niin suuresta rikkaudesta kuin juutalaiset?

http://portti.iltalehti.fi/keskustelu/showthread.p...

Käyttäjän ilkkahyttinen kuva
Ilkka Hyttinen Vastaus kommenttiin #75

Tapio,

miksi jälleen jaarittelet sivuasioista, luterilaisuudesta, rannikkotykeistämme, tiilikasarmeistamme, yms. – yrität siirtää puheenaihetta pois itse pääasiasta, kun et jälleenkään niihin lainkaan kykene - kun kyse on hamaslaisten esivallattomasta vihasta ja kiihkosta –yleensäkin ympärysarabivaltojen loputtomasta miljoonajihadista?

René Descartes’in sanoin: ”Järjenjuoksu vajaa liukkaampaan laukkaan leuat ajaa”…

Kuka tätä keskustelua käy juutalais-luterilaisin voimin?

Ei Suezin kanavaakaan rakennettu pakolla – päinvastoin! - vaan ”älämölöt” ottivat hyväntekeväisyyden riemulla vastaan, mutta pettivätkin sitten luottamuksen ja sopimuksen heille tyypilliseen tapaan…

Aivan kuten nytkin: Israel lähettää runsaasti apua Gazaan (kts. kuva) ja se kuitenkin maksaa sen tuhansilla tonnin raketeilla - nyt jo 10 000! - nyt jo Jerusalemin ja Tel Avivin liepeillä - missä huomenna, ellei ihmisoikeudettomat terrorimurhat lopu ja vähän sassiin! - Varsin järkevää uhittelua, kun tietää, että Israel pommittaa aina lisää hamaksien tukikohtia. Kuka siis onkaan syyllinen omiin yhä vain kurjistuviin olosuhteisiinsa? – Voiha moiset "lasarukset" - on lasten kutsut nää…

Sopimusten pettäminen ei ole missään eikä milloinkaan hyväksyttyä eikä noin vain sallittua – kuten ei viimeksi Neuvosto-Venäjän hyökkäämättömyyssopimuksenkaan - ryöstöoperaatio Karjalaan.

"Egypti siis rikkoi sopimuksia." :

Kanavayhtiö sai omistusoikeuden kanavaan 99 vuodeksi. Isma'il Pasha myi velkojen vuoksi Egyptin osuuden kanavasta vuonna 1875 Yhdistyneille kuningaskunnille 4 000 000 punnalla. Britit siirtyivät suojelemaan sitä vuonna 1882. Vuonna 1888 britit julistivat Suezin kanavan Yhdistyneen kuningaskunnan protektoraatiksi. Yhdistyneen kuningaskunnan armeijan joukkoja lähetettiin kanavalle vartioimaan sitä.

Vuoden 1936 Anglo-egyptiläisessä sopimuksessa Yhdistynyt kuningaskunta sai kaikki valtuudet hallita kanavaa. Vuonna 1951 Egypti sanoi irti sopimuksen. Sopimuksen ehtoina Yhdistyneen kuningaskunnan piti vetää joukkonsa kanava-alueelta vuoteen 1954 mennessä.

Vastalauseena Egyptin neuvostomieliselle ulkopolitiikalle Yhdysvallat, Yhdistynyt kuningaskunta ja Maailmanpankki päättivät lakata avustamasta Assuanin padon rakentamista. 26. heinäkuuta 1956 Egypti, presidentti Gamal Abdel Nasserin johdolla kansallisti kanavan. Tämä johti viikon pituiseen Suezin kriisiin, jossa Yhdistynyt kuningaskunta, Ranska ja Israel hyökkäsivät maahan. Sodan seurauksena kanava oli suljettuna kuukausia. YK päätöksen jälkeen kanavasta tuli heinäkuussa 1958 Yhdistyneen arabitasavallan omaisuutta ja se avattiin 1. syyskuuta 1958 syväykseltään 10,67-metrisille laivoille. Suomi osallistui kriisin ratkaisemiseen vuosina 1956–1957 rauhanturvaajakomppanialla, jossa palveli yhteensä 437 miestä. Suomi oli ensimmäinen maa, jonka Nasser hyväksyi osallistumaan operaatioon.

Balfourin julistuksesta:
http://www.hs.fi/ulkomaat/artikkeli/Balfourin+juli...

Tapio Neva Vastaus kommenttiin #89

http://www.hs.fi/artikkeli/Rammarinkantajat+Suezil...

Sulla on Ilkka suomalais-luterilais-sosialidemokraattiset premissit, jotka eivät päde.

Käyttäjän ilkkahyttinen kuva
Ilkka Hyttinen Vastaus kommenttiin #109

Ja millähän kompetenssilla lauot jälleen noita mutujasi täysin perustelematta, tuntematta minua lainkaan? Luterilaisista voisin laukoa "parikin sanaa" ja demarit taas ovat punaisiin vaatteisiin piiloutuneita äärioikeistolaisia (vrt. Lipponen - Kokoomus Niinistöineen keskivasemmalla)...

Jari Tuomoja Vastaus kommenttiin #118

"Ja millähän kompetenssilla lauot jälleen noita mutujasi täysin perustelematta, tuntematta minua lainkaan? "

Samaa voisi kysyä sinulta kun lauot mutujasi muista keskustelijoista. Pata kattilaa soimaan sano. ;P

Käyttäjän ilkkahyttinen kuva
Ilkka Hyttinen Vastaus kommenttiin #119

Sillä erotuksella vain Jari, että sinä vain mutuilet etkä perustele väitteitäsi etkä maalailujasi - moneskohan kerta olen jo huomauttanutkaan? - etkä tartu itse pääasiaan, vaan roikut kyvyttömänä ja asiattomana minun "karvoissani" pelkällä ad hominemilla, säälittävää...

Jari Tuomoja Vastaus kommenttiin #135

"Sillä erotuksella vain Jari, että sinä vain mutuilet etkä perustele väitteitäsi etkä maalailujasi - moneskohan kerta olen jo huomauttanutkaan? - etkä tartu itse pääasiaan, vaan roikut kyvyttömänä ja asiattomana minun "karvoissani" pelkällä ad hominemilla, säälittävää..."

Sinä olet minun mestarini ja mentorini ad hominemissa. Olet yksinkertaisesi ollut paras.

Chomp chomp!

אתה תדון ולמורה הדגולות שלי.

Käyttäjän ilkkahyttinen kuva
Ilkka Hyttinen Vastaus kommenttiin #136

Jari,

sillä erolla vain, että olen käyttänyt oikeutettua perusteltua, a.h:ta, kun olen viitannut a.h- virheisiisi. Väännetääs siis Tapiolle hiukka rautalangasta lisää:

Ad hominem -argumentointivirheessä keskustelija viittaa joihinkin vastapuolen piirteisiin, joilla ei ole merkitystä keskusteltavan aiheen kannalta. Mikäli vastapuolesta esitetyt väitteet ovat epätosia, kyseessä on mustamaalaus, minkä tavoitteena on viedä kohteelta uskottavuus tai arvostus. Väärän tiedon levitys ei kuitenkaan tee mustamaalaamisesta ad hominem -virhettä, vaan se, että siinä esitetään keskustelun asiayhteyteen kuulumattomia seikkoja. Tämän vuoksi myös todenperäisen mutta asiaankuulumattoman tiedon esittäminen on ad hominem -virhe. Mustamaalaaminen, jossa esitetään tosiasioina epätosia seikkoja jotka olisivat relevantteja keskustelulle, jos ne olisivat tosia, on yksinkertaisesti valehtelemista. Oleellista ad hominem -virheessä on siis vastapuoleen kohdistuvien, keskustelun aiheelle merkityksettömien väitteiden esittäminen, olivat ne tosia tai eivät.

Ad hominem -argumentti voidaan myös tulkita keskustelun aiheen vaihtamiseksi. Tämän motiivina saattaa olla yritys ohjata huomio pois alkuperäistä aihetta koskevien argumenttien heikkoudesta.

Kaikki keskustelijoiden ominaisuuksiin viittaaminen ei kuitenkaan ole virheellistä. Ad hominem on hyväksyttävä menettelytapa kun keskustelun aiheena ovat väittelijöiden ominaisuudet, taipumukset ja tavoitteet. Myös keskusteltaessa jonkin henkilön jääviydestä johonkin tehtävään voidaan käyttää ad hominemia. Näissä tapauksissa ”henkilökohtaisuuksiin menemistä” ei voida välttää. Ad hominemia voidaan myös käyttää vetoamalla vastapuolen aiemmin keskustelussa esittämiin väittämiin. – eli kyseessä on silloin hyväksyttävä a.h, koska kyseessä viitataan perustellen vastapuolen a.h.- virheisiin.

Jos tarkkoja ollaan, Tapio on virheistellyt myös seuraavissa a.h:n alalajeissa:
- ad hominem abusivum
- ad hominem circumstantiae
- kaivon myrkyttäminen

מהשירות הסדיר

Jari Tuomoja Vastaus kommenttiin #152

"Jari,

sillä erolla vain, että olen käyttänyt oikeutettua perusteltua, a.h:ta, kun olen viitannut a.h- virheisiisi."

Sinä olet minun mestarini ja mentorini ad hominemissa. Olet yksinkertaisesi ollut paras. Kumarran ja polvistun edessäsi, oi suuri ja mahtava mestarini.

Chomp chomp!

Käyttäjän ilkkahyttinen kuva
Ilkka Hyttinen Vastaus kommenttiin #166

Jari,

ei usko allahin kätyritkään tähänkin täysin ristiriitaisuuteesi:

"Sinä olet minun mestarini ja mentorini ad hominemissa. Olet yksinkertaisesi ollut paras. Kumarran ja polvistun edessäsi, oi suuri ja mahtava mestarini."

"Nyt te lietsotte VIHAA ja ÄÄRIMMÄISIÄ NEGATIIVISIÄ ASENTEITA jotain kansanryhmää vastaan. Sama on myös toisessa idioottilaumassa. - Nyt kaksi IDIOOTTILAUMAA heittelee näitä"

Ts. toinen väitteesi tekee toisen aina mahdottomaksi, eli itsesesi esitykset täysin huuhaaksi...

P.S. Matt 23:10 Älkääkä antako kutsua itseänne mestareiksi, sillä yksi on teidän mestarinne, Kristus.

Käyttäjän marjattahyttinen kuva
Marjatta Hyttinen

Silloin kun Israel lähettää ohjuksia, se yleensä varoittaa ajoissa niin, että siviiliväestö Gazassa voidaan evakuoida pois.. Siitä huolimatta Hamas käyttää näitä siviilejä, lapsia, vaimoja ja perheitä ihmiskilpinä saadakseen kansainvälistä huomiota sekä myötätuntoa enemmän. Jos kansainväliset piirit toimisivatkin toisin eli tuomitsisivat erittäin jyrkästi Hamaksen yms. terroristien toiminnan ihmiskilpien käyttämisestä, niin he eivät enää saisikaan myönteistä, vaan erittäin kielteistä tuomitsemista, niin heidän olisi pakko muuttaa strategioita. En usko, että kukaan normaali ihminen hyväksyy Hamasin toimintaa heidän omiensa perheitään, vaimojaan ja lapsiaan kohtaan. Erittäin surullista toimintaa, mitä nämä viattomat lapset, vaimot ja muut perheenjäsenetkin joutuvat kokemaan. Israel pyrkii sitävastoin suojelemaan jopa palestiinalaisten perheitä! - Herätkää kansainvälinen media nostamaan esiin oikeita asioita!

Tapio Neva

"Silloin kun Israel lähettää ohjuksia, se yleensä varoittaa ajoissa niin, että siviiliväestö Gazassa voidaan evakuoida pois.."

Miksi Israel varoittaisi ohjuksilla murhattavien perheenjäsenille tietäen, että samasta varoituksesta terroristi-isäkin suojautuisi kuin israelilainen?

http://palestinefrommyeyes.wordpress.com/

Jos Israel varoittaa niin silloinhan se vain tarkoittaa sitä, että se haluaa tappaa vähemmän gazalaisia kuin jos ei varoittaisi.

Israel pyrkii suurempaan tapposuhteeseen kuin 50:1, koska vain se tyydyttää enemmistöparlamentarismissa Netanjahun ja Libermanin äänestäjiä.

Miten ihmiset, jotka Suomessa ovat keskustalaisia tai itsenäisyyspuoluelaisia, voivat kannattaa veristä kokoomuslaisuutta, likudilaisuutta ja äärioikeistolaista uskonnollisuutta, Netanjahua ja Libermania, Suomessa?

Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu

Mutta miksi Iran ei ole toimittanut Hamasille Pu-186:lla varustettuja taistelukärkiä?

Käyttäjän ilkkahyttinen kuva
Ilkka Hyttinen Vastaus kommenttiin #35

Jihad [džiha:d] (arab. جهاد‎, jihād) on islamin käsite, joka tarkoittaa sananmukaisesti 'kamppailua' tai 'kilvoittelua' ja jota käytetään niin aseellisesta taistelusta kuin sisäisestä kilvoittelustakin.

Nykyaikana, 1900-luvulta lähtien, sunnalaisten ääriryhmien keskuudessa levisi käsitys siitä, että jihadia voidaan käyttää ilman oppineiston laajaa hyväksyntää. He tulkitsivat jihadia siten, että islamilaisten maalliset hallitukset eivät toteuta islaminuskontoa kunnolla, joten valtiot ovat epäislamilaisia. Näin hallitukset ovat luopuneet islamista ja heitä vastaan voidaan käydä puolustustaistelua islamin puolesta. Tämä radikaali tulkinta, johon liitettin myös terrorismi, ulotettiin myös siirtomaavaltoja ja Venäjään leviämistä vastaan sekä myöhemmin amerikkalaismiehitystä vastaan Irakissa. Kaikissa näissä tapauksissa radikaaliryhmät käyttivät jihad-retoriikkaa, mutta yhdessäkään ei ollut oppineiston yksimielistä kannatusta. Sen sijaan monet uskonoppineet ovat katsoneet, että palestiinalaisten aseellinen toiminta israelilaisia miehittäjiä vastaan on jihad.

Tapio Neva Vastaus kommenttiin #61

Ei islamilla ole mitään vedenpitävää oppineistoa niin kuin joku kirkolliskokous piispoineen. Muslimeilla ei ole edes pappia.

Se, mikä ja kuka oppineiksi ilmoittautuneista on kulloinkin suosiossa ei perustu mihinkään valtiolliseen eikä alivaltiolliseen virkajärjestykseen, jolloin hierarkiaa laintulkinnassa ei muodostu.

Käyttäjän ilkkahyttinen kuva
Ilkka Hyttinen Vastaus kommenttiin #76

Tapio,

miten tämäkin "puheenvuorosi" liittyy hamaslaisten puolusteluun?

Tapio Neva Vastaus kommenttiin #90

En puolustele, totean vain, miten asiat ovat.

Käyttäjän ilkkahyttinen kuva
Ilkka Hyttinen Vastaus kommenttiin #110

Sekin täysin turhaa lätinää sivuasioilla, vai onko tarkoituksesi vain ns. "esiintyä" "tarkoitus pyhittää keinot"- tyylillä täällä blogillani? "Pysytäänpä asiassa", sanoisi sinulle jo peruskouluopettajakin.

Käyttäjän ilkkahyttinen kuva
Ilkka Hyttinen

Tapio,

"Miksi Israel varoittaisi ohjuksilla murhattavien perheenjäsenille tietäen, että samasta varoituksesta terroristi-isäkin suojautuisi kuin israelilainen?"

No siitä yksinkertaisesta syystä, että Israel ei halua terroristienkaan verta, vaan riisua Hamas ja Fatah aseista, murhakostomahdollisuuksista.

Hamas (lyhenne sanoista Harakat al-muqāwama al-islāmiyya, arab. حركة المقاومة الاسلامية‎, suom. islamilainen vastarintaliike) on palestiinalainen islamistinen järjestö ja demokraattisesti valitun Palestiinan parlamentin suurin puolue. Yhdysvallat, EU, sekä kolme muuta valtiota on luokitellut Hamasin terroristijärjestöksi. Peruskirjansa mukaisesti Hamas vastustaa rauhanomaista ratkaisua palestiinalaiskysymykseen.[1][2] Kevään 2006 Palestiinan vaalien jälkeen Hamas pääsi hallitusvastuuseen. Sen vuonna 1988 kirjoitettu ja yhä voimassa oleva perussääntö viittaa Israelin valtion tuhoutumiseen ja islamilaisen valtion perustamisen.[3][4] Kesällä 2007 Hamas ja kilpaileva Fatah kävivät rajuja taisteluita, joiden seurauksena Hamas erotettiin palestiinalaishallituksesta, mutta se sai haltuunsa Gazan kaistan.

”Miten ihmiset, jotka Suomessa ovat keskustalaisia tai itsenäisyyspuoluelaisia, voivat kannattaa veristä kokoomuslaisuutta, likudilaisuutta ja äärioikeistolaista uskonnollisuutta, Netanjahua ja Libermania, Suomessa?”

Israelin olemassaolon oikeutuksen puolustamista kannattavat mm. keskustalaiset, itsenäisyyspuoluelaiset, perustuslailliset, kristilliset, jne. – yleensäkin Kristukseen uskovat ihmiset.

Mutta niinkauan kuin hamasilaiset ja fatahilaiset terooristijärjestöt Israelissa – lähinnä nykyisin siis Gazassa – pysyvät tuossa ”peruskirjassaan”, on turha palestiinalaisten toivoakaan mistään ”Palestiinasta” – kuin ei nyt muutoinkaan, sehän on jokseenkin itsestään selvää.

P.S. Jälleen mutuyleistävä leimailuyrittelysi osoittaa jälleen kahdeksannen käskyn – monen muunkin – sujuvaa ohitustasi. - ”En minä mittään, ne on vain noi toiset”…

Tapio Neva Vastaus kommenttiin #60

"Miksi Israel varoittaisi ohjuksilla murhattavien perheenjäsenille tietäen, että samasta varoituksesta terroristi-isäkin suojautuisi kuin israelilainen?"

No siitä yksinkertaisesta syystä, että Israel ei halua terroristienkaan verta, vaan riisua Hamas ja Fatah aseista, murhakostomahdollisuuksista.

=> Israel on (valtio)terroristi, joka haluaa tappaa gazalaisia suhteen 50:1 ylittäen. Ei kuitenkaan koko Israel, vaan Netanjahu & Liberman, jonka hallitusrintamavaalikampanjaa tässä on käyty Hamasin johtajan murhasta alkaen. Joku ilmeisesti ajatteli, että Israelin viikkorahoja katkaisematta voitaisiin Obama saada kannattamaan vuoden 2009 kaltaista verilöylyä Gazassa. Israelin tarkoitus ei ole suurella riskillä kitkeä terroristeja, vaan valtioterroristina se muiden terroristien tapaan pyrkii kylvämään vain kauhua. Likudin tapa käydä vaalikampanjaa on murhaava. Samaa yritti Kadima ja kärsikin vain yhden paikan vaalitappion Knessetissä.

Hamas (lyhenne sanoista Harakat al-muqāwama al-islāmiyya, arab. حركة المقاومة الاسلامية‎, suom. islamilainen vastarintaliike) on palestiinalainen islamistinen järjestö ja demokraattisesti valitun Palestiinan parlamentin suurin puolue.

=> Hamas on siis kuin Hizbollah, jolla on parlamentaarista kannatusta.

Yhdysvallat, EU, sekä kolme muuta valtiota on luokitellut Hamasin terroristijärjestöksi. Peruskirjansa mukaisesti Hamas vastustaa rauhanomaista ratkaisua palestiinalaiskysymykseen.[1][2] Kevään 2006 Palestiinan vaalien jälkeen Hamas pääsi hallitusvastuuseen.

=> Hamas varmaan määrittelee Yhdysvallat suureksi saatanaksi ja Israelin pieneksi sellaiseksi. Varmaan terroristijärjestöksi väittäminen on kunnianloukkaus.

Sen vuonna 1988 kirjoitettu ja yhä voimassa oleva perussääntö viittaa Israelin valtion tuhoutumiseen ja islamilaisen valtion perustamisen.

=> Niin? Hamas hyväksyy 1967 rajat.

[3][4] Kesällä 2007 Hamas ja kilpaileva Fatah kävivät rajuja taisteluita, joiden seurauksena Hamas erotettiin palestiinalaishallituksesta, mutta se sai haltuunsa Gazan kaistan.

=> Kannataa muistaa, että Fatah kiltäytyi vaaleista ja ilmeisesti Abbas on laittomasti palestiinalaishallinnon päällikkö.

Israelin olemassaolon oikeutuksen puolustamista kannattavat mm. keskustalaiset, itsenäisyyspuoluelaiset, perustuslailliset, kristilliset, jne. – yleensäkin Kristukseen uskovat ihmiset.

=> Mitä asiaa kristityillä on juutalaisten asioihin? Juutalaisethan ovat uskonnollisessa kehityksessä noin 2000 vuotta jäljessä.

Mutta niinkauan kuin hamasilaiset ja fatahilaiset terooristijärjestöt Israelissa – lähinnä nykyisin siis Gazassa – pysyvät tuossa ”peruskirjassaan”, on turha palestiinalaisten toivoakaan mistään ”Palestiinasta” – kuin ei nyt muutoinkaan, sehän on jokseenkin itsestään selvää.

=> Mitä sitten? Kun kerran Israelin asema on noin vahva niin mitä ihmettä koko asialla suomalaisia vaivataan ja täällä melskataan.

P.S. Jälleen mutuyleistävä leimailuyrittelysi osoittaa jälleen kahdeksannen käskyn – monen muunkin – sujuvaa ohitustasi. - ”En minä mittään, ne on vain noi toiset”…

Käyttäjän ilkkahyttinen kuva
Ilkka Hyttinen Vastaus kommenttiin #77

Ja taas Tapio,

jaarittelet ilmeisesti vain jaarittelusi ”retoriikan” tarpeen tyydyttämiseksesi, ei itse sinänsä tärkeän asian vuoksi – ainakin globaalisti juutalaisille, Israelille…

Israel on valtio, ei terroristijärjestö Hamas, kutsuit sitten Israelia sen joidenkin päättäjien mukaan miksi itse tahdot.

Terrorismi (ransk. terrorisme, latinankielisestä sanasta terrere, ’aiheuttaa kauhua, pelotella’) on yksilön tai ryhmän harjoittamaa väkivaltaa, jonka tarkoitus on viranomaisten uhkaamisen ja yleisöön kohdistuvan pelon avulla vaikuttaa päätöksentekoon. Aivan kuten hamaslaisten terroristien yritykset vaikuttaa Israelin päätökseentekoon – sitä vain lujittaen!

Hamaslaisten selittely-yrityksesi ”Parhain päin” vs. ”valtioterroristi” Israel kuivuu vähintään jo Negevin autiomaahan…

”=> Mitä sitten? Kun kerran Israelin asema on noin vahva niin mitä ihmettä koko asialla suomalaisia vaivataan ja täällä melskataan.”

Miksi kuitenkin kopsailet tänne jatkuvasti pitkiä jonninjoutavia jaaritelmia teksteistänikin, joihin spekulaatioihisi kaikkiin on täysin turha puuttua, kun et kykene asiaperustein itse pääasiaan?

Kehoittaisin siunua opettelemaan loogista, sujuvaa asiakirjoitusta - tiedän kyllä mitä olen kirjoittanut, - ellen, kysyn ja tarkistan...

Eihän noilla ”ritsakomppanioilla” nyt ole mitään mahdollisuuksia Israelin armeijaa vastaan, ei kuuna kullan valkeana, sen ymmärtämiseen ei paljoa tarvittaisi, mutta eihän arabeilta eikä heidän ”kalleiltaan” voi paljoa vaatiakaan – nimim. kokemusta on…

Tapio Neva Vastaus kommenttiin #91

"Israel on valtio, ei terroristijärjestö Hamas, kutsuit sitten Israelia sen joidenkin päättäjien mukaan miksi itse tahdot."

Israel ei ole Jumalanlanvaltakunta Israel eikä Israelin tasavalta. Israelissa ei ole perustuslaki, joka määrittelisi sen valtiona hallitusmuodoltaan. Israelin valtiolla ei ole rajoja vahvistettuna, ei Libanonin eikä Syyrian kanssa.

Israelin ensimmäiset valtionjohtajat olivat samanlaisia terroristeja kuin arabitkin.

"Terrorismi (ransk. terrorisme, latinankielisestä sanasta terrere, ’aiheuttaa kauhua, pelotella’) on yksilön tai ryhmän harjoittamaa väkivaltaa, jonka tarkoitus on viranomaisten uhkaamisen ja yleisöön kohdistuvan pelon avulla vaikuttaa päätöksentekoon. Aivan kuten hamaslaisten terroristien yritykset vaikuttaa Israelin päätökseentekoon – sitä vain lujittaen!"

Juuri niin. On aivan oikein olla huolestumatta tappamisesta Israelin valtiossa, koska se on kuitenkin vähäisempää kuin tieliikenneonnettomuudet. Tieliikenneonnettomuuksien määrä on jokaisen valtion hyväksytty tapporaja.

Jos Suomessa murhattaisiin yksi ihminen joka päivä, olisi kuolleiden määrä vähäisempi kuin tieliikenteessä. Sillä ei siis olisi kansantaloudellisesti mitään merkitystä.

"Hamaslaisten selittely-yrityksesi ”Parhain päin” vs. ”valtioterroristi” Israel kuivuu vähintään jo Negevin autiomaahan…"

Lähi-itä on (valtio)terroristien käsissä. Menestyksekkäimmät terroristit saavat oman valtion.

"Eihän noilla ”ritsakomppanioilla” nyt ole mitään mahdollisuuksia Israelin armeijaa vastaan, ei kuuna kullan valkeana, sen ymmärtämiseen ei paljoa tarvittaisi, mutta eihän arabeilta eikä heidän ”kalleiltaan” voi paljoa vaatiakaan – nimim. kokemusta on…"

Ei pitänyt juutalaisillakaan olla mitään mahdollisuutta 1948.

Käyttäjän ilkkahyttinen kuva
Ilkka Hyttinen Vastaus kommenttiin #111

Tapio,

jälleen toistelet eipäs-juupas metodilla jo aiemmin moneen kertaan toistamiasi mutuväitteitä ”Israel on terrorijärjestö, ei tasavalta, ei Jumalan omaisuuskansa”, etc. Etkö pääse millään pois siltä samalta rikkoutuneelta LP-uraltasi, eikö sinulla ole mitään lisäarvoa puhtaita hamas- terroristeja noin hurmoshenkisesti joka rakoon samaa iänikuista toistelevaa puolustelua yritellessäsi – täysin turhaan??

Tasavalta on valtiomuoto, jossa ei ole lainkaan päämiestä tai päämies valitaan vaaleilla määräajaksi. Nimitys tarkoittaa myös valtiota, jossa on voimassa tällainen järjestelmä. Demokraattisen tasavallan hallinto perustuu kansanedustajien valtaan. Lainvaltaisuus on yksi tasavallan perusedellytyksistä – ei edellytä esim. perustuslakia.

Tasavaltaa kutsutaan usein monarkian vastakohdaksi. Määritelmä on käyttökelpoinen, mutta ei päde joissakin rajatapauksissa, eikä silloin kun tasavallan ja monarkian ero on määritelty toisin kuin modernissa yhteiskunnassa. Myöskään oligarkian käsite ei sovi kumpaankaan vaihtoehtoon. Käsitys tasavallasta yksiselitteisesti monarkian vastakohtana on liian yleistävä, eikä ota huomioon muun muassa erilaisten monarkioiden monimuotoisuutta (katso hallitusmuoto).

Tasavaltainen hallinto voi rakentua monella tavalla. Tasavallan käsite liitetään valtioon, jossa hallituksen poliittinen valta riippuu pelkästään kansan tahdosta, vaikka se olisi vain vähäistä – kuten esim. Israelissa.

2000-luvun alussa useimmat niistä valtiosta, jotka eivät kutsu itseään monarkioiksi, olivat tasavaltoja joko virallisen nimensä tai perustuslakinsa perusteella. Tähän on joitakin poikkeuksia: Libyan arabi-Jamahiriya, Israel, Myanmar ja Venäjän federaatio. Israel ja Venäjä ja jopa Myanmar ja Libya täyttävät silti monia tasavallan kriteereitä.

Israel on parlamentaarinen demokraattinen tasavalta, jossa on yhtäläinen äänioikeus. Israelin 120-jäseninen parlamentti on nimeltään knesset. Edustajapaikat jaetaan puolueiden kannatuksen mukaan suhteellista vaalitapaa noudattaen. Knesset valitaan kansanäänestyksellä neljän vuoden välein, mutta kansanedustajat voivat järjestää ennenaikaiset vaalit äänestämällä luottamuksesta. Israelin presidentti on lähinnä edustuksellinen virka. Presidentin valitsee parlamentti seitsenvuotiskaudeksi. Presidentti valitsee enemmistöpuolueen tai liittouman johtajan pääministeriksi.

Israelin valtionpäämies on presidentti, mutta brittiläistyyppisestä enemmistöparlamentarismista seuraa, että pääministeri on käytännössä maan johtaja. Israelin presidentti on vuonna 2007 valittu veteraanipoliitikko ja Nobelin rauhanpalkinnon saaja Shimon Peres. Pääministerinä toimii vuodesta 2009 Likud-puolueen Benjamin Netanjahu.

Islamilaista tasavaltaa sen sijaan ei pidetä "tasavaltalaisuuden" muotona, koska islamilaisen poliittisen ajattelun periaatteet kuten šariah eivät välttämättä johda tasavaltalaiseen hallitusmuotoon.

Aivan kuten muutkin hamaslaiset vähättelet vain muuta sössöttämällä niiden suorittamien tihutöiden kuolonuhreja Israelissa, mutta kun pari siviiliä on pakotettu kuolemaan suojellakseen arabiterrristeja sinä ummistat autuaasti sekä silmäsi että aivosi että sydämesi! - Ei kovin ylevää mentaliteettia – lienetkin suorastaan arabi…

”Lähi-itä on (valtio)terroristien käsissä. Menestyksekkäimmät terroristit saavat oman valtion.” – Paitsi että Israel ei täytä valtioterrorismin tunnusmerkistöjä, päinvastoin!

”Ei pitänyt juutalaisillakaan olla mitään mahdollisuutta 1948.”

Eikä monesti muulloinkaan Israelin historiassa. Mistähän johtuukaan, että aina paljon suuremmat arabijoukot yhdistyneinäkin Israelia vastaan ovat hävinneet ja tulevat aina häviämään, kiitos Jumalan!

Harri Räsänen

Logiikkanne on omituinen. Jos joku esim. Jämijärvellä jostain kumman syystä päättäisi tuhota Hyttisen perheen asunnon, varoittaisi Hyttisen perhettä siitä että kohta tulen tuhomaan asuntonne ja hetken päästä tuhoaisi asunnon ja Hyttiset siinä mukana, niin olisivatko Hyttiset syypäitä kuolemaansa?

Tapio Neva

No jos Hyttisen kodin paikalle tulisi noin 500 kg:n pommilla aiheutettu aukko niin tietenkin perisynnin vuoksi Hyttisen perheenjäsenet ja vieraat olisivat syyllisiä kuolemaansa siksi, että olivat sitoutuneet niin paljon Hyttisen poliittiseen ohjelmaan, että vaaransivat itsensä olemalla hänen läheisyydessään.

Herra Hyttinen tietenkin kiittää pomminlähettäjiä saamasa ennakkovaroituksestaan, koska onnistui olemaan muualla kuin kotonaan, mutta perheenjäsenet ja vieraat ovat itse syyllisiä kuolemiinsa "sitoutumalla Hyttiseen ja hänen poliittiseen ohjelmaansa".

Jos Hyttinen kirjoittaa jotain sopimatonta Uudessa Suomessa, johon vajaasti mediataitoinen ei osaa antaa kirjallista vastausta, vaan suosii pikemminkin luu-5:a ja pantomiimia, ilmeisesti riittäisi, että vain omaiset hakattaisiin ja kylässä olevat vieraat, vaikka isäntä ei olisi paikalla itse ollenkaan.

Hyttisen ajatukset eivät ole posmodernia demokratiaa, vaan vanhan ajan teokratiaa, jossa koko perhe ja heimo vastaa perheenisän ja heimon johtajien teoista.

Käyttäjän ilkkahyttinen kuva
Ilkka Hyttinen Vastaus kommenttiin #45

Tapio,

viittaan vaan vastaukseeni edellä Harrille ja totean jälleen missaavasi tuon esittämäsi kahdeksannen käskyn, saati epäkohteliaasti monen muunkin. - Se jälleen "asiallisuudestasi", saati "tieteellisyydestäsi" - kun et valitettavasti muuhun kykene. - "Kaikella kunnioituksella, Ilkka..."...

Tapio Neva Vastaus kommenttiin #64

Mitkä ovat opettaja Ilkka Hyttisen "kyvyt"? Minusta kannattaisi olla hieman nöyrä historialle ja nykyisyydelle eikä oikoa mutkissa niin paljon. Keskustelu jalostaa kiiratulen tapaan.

Käyttäjän ilkkahyttinen kuva
Ilkka Hyttinen Vastaus kommenttiin #78

Tapio,

valitettavasti alennut jälleen ns. argumentoinnissasi a.h-tasolle - eipä ole onnistunut kasvoton provosointiyrityksesikään, kun et muuhun kykene. Koetahan edes joskus pureutua asian pääpointteihin - niihin et ole osannut, etkä pystykään, koskaan täysin mahdottomana! Kysehän täällä blogillani ei ao. otsikon mukaan ole Ilkka Hyttisestä, perheestäni tai kyvyistäni - vääristelet jopa lähdeviitteitänikin - vaan yksinkertaisesti hamaslaisten terroristirikollisuudesta, jota sinäkin "parhaan kykysi" mukaan yrität vain vähätellä ja puolustella. - Ellet usko, pääset kyllä hamasmaisena banniin...

Käyttäjän ilkkahyttinen kuva
Ilkka Hyttinen

Harri,

mutta sinun logiikkasihan se vasta on omituinen. Ensinnäkään en/emme ole palestiinalaisia, emme myöskään islamilaisia, emme terroristeja, vaikka Kristukseen uskovia, vapahdettuja syntisiä silti olemmekin. Toiseksi: jos joku täällä varoittaisi tuhoamisaikeistaan, 112- numero poliisinkin lisäksi on jo keksitty. Luuletko, että vielä odottaisin/mme tuota yritysajankohtaa kotonani/mme, häh??? - Ja luulisitkos sen tuhoamisyrityksen sen jälkeen vielä onnistuvankin ilmoitettuna ajankohtana - Suomessa?

P.S. Kun et keksi mitään asiaa etkä perusteita, on sinun tyypillisesti ryhdyttävä ad hominem- retoriikkaan, virheargumentointiin… Tyypillistä arabityylistä ”kättä pidempää” luikertelua…

Tapio Neva Vastaus kommenttiin #63

Minusta tuntuu, että 112 ei aina toimi. Pidän jotenkin ala-arvoisena sitä, että ihmisoikeudet, mm. oikeus valita asuinpaikkansa ja asua kotonaan kiistetään.

Tämä ongelma on niin Ilkka Saksin Karjalain palautus -kirjassa kuin Ilkka Hyttisen fantastisissa arvioissa siitä, että viimeiset 2000 vuotta jossain on ollut "tyhjä tila" juuri juutalaisten maahanmuuttajien majoittamiseksi.

Ainoa paikka, missä on ollut tyhjää tilaa ja on tyhjää tilaa, on Negev, jonne on kastelemalla laajennettu Lebensraumia juutalaisille mitenkään muita syrjään tai ahtaammalle tunkematta. No toinenkin paikka on: Hula-suon tekeminen viljeltäväksi kuivattamalla.

On jotenkin vastenmielistä, että keksitään perusteluja apartheidille ja väestönsiirroille - ja vielä Jeesuksen Kristuksen nimissä.

Käyttäjän ilkkahyttinen kuva
Ilkka Hyttinen Vastaus kommenttiin #79

Tapio,

poliisi, 112, armeija, jne. eivät ole tunne- vaan tarveasia. Gazasta ei ole keltään riistetty oikeutta valita asuinpaikkaansa tai asua kotonaan, päinvastoin. Sensijaan hamas- sun muiden terroristien paikka ei ole vapaat kotiasumukset, vaan vankila, tvs. - Joka yksittäisesti, laittomasti ja esivallattomasti tarttuu aseisiin hän siihen hukkuu – olet varmaan joskus lukenut tai kuullut sen jostain?

On se ylen merkillistä, että alun perin jokseenkin täysin autiosta, ”tyhjästä”, pienestä (vrt. Uusimaa) maasta, jonka Israel älykkäine ja kyvykkäine juutalaisineen on saanut kukoistamaan monien Israelia siunaavien suomalaisinkin töinkin (vrt. kibbutsit) , nyt arabit ja palestiinalaiset kateellisina yrittävät ryövätä vain itselleen (”juutalaiset mereen”, vrt. Daavid ja Goljat)! Ja sitten nämä riiviöhamaslaiset yrittävät vielä saada maailmalta tukea ”marttyyreinä” ja ”ihmisoikeusloukattuina”, varsin vastenmielistä, suorastaan inhottavaa, hoh hoijakkaa…

P.S. Syvennyhän vaan uudestaan apartheidin määritelmään ja perusteisiin, väitteesi Israelista eivät sellaisiksi muutu pelkillä mustamaalausyrityksilläsi.

P.S.S. Missä ja miten olen keksinyt ”perusteluja apartheidille ja väestönsiirroille - ja vielä Jeesuksen Kristuksen nimissä.”??

Tapio Neva Vastaus kommenttiin #93

Suomalaisten älykkyysosamäärä on 98 ja israelilaisten romanialaista tasoa 94.

Korean demokraattisessa kansantasavallassa ja Korean tasavallassa älykkyys on 103-105. Ja näkeehän sen Samsung Galaxy SIII:stakin. :-)

Käyttäjän ilkkahyttinen kuva
Ilkka Hyttinen Vastaus kommenttiin #112

Aškenasijuutalaiset ovat useissa mittauksissa saaneet korkeampia ÄO-tuloksia kuin valkoiset keskimäärin. Israelissa aškenasijuutalaisilla on keskimäärin huomattavasti korkeampi älykkyysosamäärä kuin sefardijuutalaisilla.

Lähinnä yhdysvaltalaisissa älykkyysmittauksissa aškenasijuutalaiset ovat saaneet keskimäärin korkeimman pistemäärän, muutaman pisteen jäljessä tulevat itäaasialaiset ja loput järjestyksessä valkoiset, muut aasialaiset (mm. Intia), arabit, mustat ja Australian aboriginaalit. Maailmanlaajuisen tutkimuksen mukaan taas itäaasialaisten keskimääräinen älykkyysosamäärä olisi 105, valkoisilla 100, eteläaasialaisilla, Pohjois-Amerikan intiaaneilla, Australian aboriginaaleilla 90 ja negroideilla 75.

Vaikka aškenasijuutalaiset (keski- ja itäeurooppalaisperäiset juutalaiset) muodostavat vain kolme prosenttia Yhdysvaltain väestöstä, on heille myönnetty 27 prosenttia Yhdysvaltain tieteen Nobel-palkinnoista ja 25 prosenttia tietojenkäsittelyalan Turing-palkinnoista.

Se niistä poisjättämistäsi ”kaikessa älämölö”- arabeista…

P.S. Eräs Israelissa pitkään asunut opas totesi kerran: ”En luota arabisotilaisiin, en myöskään israelilaisiin, luotan ainoastaan suomalaisiin sotilaisiin” – sekä Israelin että Suomen armeijan käyneenä…

Janne Hilden

Kyllä näyttää palestiinalaisille tukea löytyvän ympäri maapallon:

https://www.youtube.com/watch?feature=player_embed...

Käyttäjän ilkkahyttinen kuva
Ilkka Hyttinen

Voi kauheeta Janne,

kun monimiljoonaiset arabit, palestiinalaiset sun muut muslimit kiusaavat jatkuvasti piskuista Israelia, juutalaisia, siellä olevia omiaankin - ja pian sitä tuhoamista yrittelee koko maailmakin - se siitä alkuaan juutalaisten tyhjästä luomansa kaistaleen synnyttämästä kateudesta ja Jumalan silmäterän vihasta ...

Sakarja:

12:1 Ennustus, Herran sana Israelista. Näin sanoo Herra, joka on jännittänyt taivaan ja perustanut maan ja joka on luonut ihmisen hengen hänen sisimpäänsä:
12:2 Katso, minä teen Jerusalemin juovuttavaksi maljaksi kaikille kansoille yltympäri, ja myös Juudan kohdalle se on tuleva Jerusalemia piiritettäessä.
12:3 Ja sinä päivänä minä teen Jerusalemin väkikiveksi kaikille kansoille: kaikki, jotka sitä nostavat, repivät pahoin itsensä; ja kaikki maan kansakunnat kokoontuvat sitä vastaan.

Janne Hilden

Jos tämä jehova on rakkauden jumala tai jotain, niin miksi se sitten on valinnut rakkaudenkohteekseen vain tämän yhden kansan? Aika outoa...

Esim. Teräsmieheltä saa paljon paremmat turvatakuut:)

Käyttäjän ilkkahyttinen kuva
Ilkka Hyttinen Vastaus kommenttiin #19

Janne,

Jumala on Rakkaus, Hänen rakkautensa koskee myös arabeja niinkuin muslimejakin, kaikkia ihmisiä "karvoihimme katsomatta":

http://uskotoivorakkaus.fi/Teemat/rakkaus/rakkaus-...

Israel on Jumalan "silmäterä" - mitäs arvelet, ajatteleekohan Jumala, Abba, Isämme, tässä suhteessa juutalaisiin nähden jotenkin näin: "Rakasta minua eniten, kun ansaitsen sitä kaikkein vähiten"?

Tapio Neva Vastaus kommenttiin #21

Juutalaiset tuntuvat mielestäsi olevan "kansa", joka todella on ansainnut Jahven rakkautta miltei kaikkein vähiten. Miksi he ovat niin onnettomia?

Tapio Neva Vastaus kommenttiin #19

Kun Vanhaa testamenttia lukee niin monet muut heimot olisivat tuleet vähemmän hankaliksi Jahvelle. Ovatkohan afgaanitkaan yhtä hankalia tai muinaiset mongolit yhtä raakoja ihmisiä kuin muinaisjuutalaiset?

Samuli Mikkola

Amos Oz kirjoitti suunnilleen, että "30-luvulla meille huudettiin, menkää jutkut Palestiinaan! Nyt meille huudetaan, lähtekää jutkut ulos Palestiinasta!".

Tapio Neva

Missä huudettiin? Helsingin kauppiaiden piirissäkö vai kauppatorilla?

Käyttäjän ilkkahyttinen kuva
Ilkka Hyttinen

Jälleen asiatonta kommentointiasi Tapio, valitettavasti, ei mitään lisäarvoa keskusteluun.

Käyttäjän moro kuva
Markku Tyry

"Israel on juutalaisten maa – ei ”palestiinalaisten”"

Historiaan tuijotus pois. Muuten ei rauhaa synny... Konfliktia pohdittava 2013- luvusta eteenpäin.

Kuinka jatketaan.

Israel ei ole juutalaisten maa. Maa/alue on molempien maa. Muuten ei rauhaa tule, ja Israel USA:n tuella on lähi-idän konflikti-tilanteen syyllinen.

Tämä Ilkka Hyttinen on ero meidän vasemmistokristityiden ja teidän oikeistokristityiden suhtautumisessa asiaan.

Ratkaiskoon Pietari portilla, kumpi kanta on oikea.
Jos taivas, ja Pietari kummppaneineen ovat oikeistolaisia, ei minulla sinne mitään hinkua sitten ole.

Tapio Neva

Miten kristitty voi olla oikeistolainen tai vasemmistolainen?

Käyttäjän ilkkahyttinen kuva
Ilkka Hyttinen

Markku,

Israelin alue ei kuulu monestakaan syystä palestiinalaisille arabeille. Muutoin ei rauhaa tule. Ainoa syyllinen ”hitaaseen” sotatilanteeseen on tällä hetkellä jihaidilaiset palestiinalaisterroristit Gazassa, yleensäkin islamilainen Israelin vastustus, pyrkimys ajaa israelilaiset mereen...

USA on tukenut Israelia (NeuvostoVenäjäkin aiemmin tuki, Britannia vastusti!). Jumala siunaa kaikkia kansakuntia, jotka siunaavat Israelia, ja kiroaa sen kiroavat, kaikki kiveen sortuvat.

Kyse tässä ei ole uskonnollisesta kristillisyydestä, ei enempää oikeistolaisesta kuin vasemmistolaisestakaan. Kyse on suhtautumisestamme Israeliin ja Jumalan omaisuuskansaan juutalaisiin – puolesta tai vastaan. Mitään välimuotoa ei ole olemassa. On, On tahi ei, ei.

P.S. En kuulu enempää oikeisto-, keskusta- kuin vasemmistokristittyihinkään. Kuulun Kristukseen uskoviin opetuslapsiin.

Tapio Neva

"Jumala siunaa kaikkia kansakuntia, jotka siunaavat Israelia, ja kiroaa sen kiroavat, kaikki kiveen sortuvat."

Jahve ei siunaa Israelin valtioksi kutsuttua Israelia, koska se ei ole Jahven raamatullinen Israel.

Siksi ihmisoikeuksien puolustaminen on kristitylle turvallista, koska Israelin valtio ei ole se Israel, jota pitäisi puolustaa joukkotuhonnassa.

Ihmiset ovat tärkeämpiä kuin valtiot.

Käyttäjän ilkkahyttinen kuva
Ilkka Hyttinen Vastaus kommenttiin #70

Tapio,

keltähän jahvelta olet taas moiset tietosi ja väitteesi kaivellut, ilmeisesti ne ahmien omaksunutkin? – paljastat taas perehtymättömyytesi juutalaisiin, Raamattuun, jne. – jokseenkin kaikkeen…

”Yksi sinulta puuttuu ja sen ohessa kaikki”…

1.Mooseksen kirja:

12:1 Ja Herra sanoi Abramille: "Lähde maastasi, suvustasi ja isäsi kodista siihen maahan, jonka minä sinulle osoitan.
12:2 Niin minä teen sinusta suuren kansan, siunaan sinut ja teen sinun nimesi suureksi, ja sinä olet tuleva siunaukseksi.
12:3 Ja minä siunaan niitä, jotka sinua siunaavat, ja kiroan ne, jotka sinua kiroavat, ja sinussa tulevat siunatuiksi kaikki sukukunnat maan päällä."

Sakarja:

12:1 Ennustus, Herran sana Israelista. Näin sanoo Herra, joka on jännittänyt taivaan ja perustanut maan ja joka on luonut ihmisen hengen hänen sisimpäänsä:
12:2 Katso, minä teen Jerusalemin juovuttavaksi maljaksi kaikille kansoille yltympäri, ja myös Juudan kohdalle se on tuleva Jerusalemia piiritettäessä.
12:3 Ja sinä päivänä minä teen Jerusalemin väkikiveksi kaikille kansoille: kaikki, jotka sitä nostavat, repivät pahoin itsensä; ja kaikki maan kansakunnat kokoontuvat sitä vastaan.

P.S. Keistähän kansakunnat koostuvat? - ihmisistä, vaiko ?

P.S.S. Joko "kahlasit" ko. linkit läpi? - no, etpä tietenkään...

Jari Tuomoja

"Ongelma poistuisi, jos arabit uskoisivat koraania, joka sanoo Allahin antaneen Israelin maan juutalaisille."

Menee päin honkia.

Jumala lupasi maan Abrahamille ja hänen jälkeläisilleen. Ismael on Abrahamin vanhin poika ja arabeja pidetään hänen jälkeläisinään. Jaakob on Abrahamin pojanpoika jota taas pidetään juutalaisten kantaisänä.

Raamatussa eikä Koraanissa eikä missään muussakaan ns. Pyhässä Kirjassa sanota, että maa kuuluisi juutalaisille. Se on kristinuskoisen propagandaa jolla ei ole mitään faktista merkitystä eikä pohjaa. En käsitä miksi kristinuskoiset VALEHTELEVAT tavan takaa tässä asiassa?

Abrahamia taas pidetään (jonkin sortin) patriarkkana sekä kristinukoisten, juutalaisten että islamin uskoisten joukossa.

Tapio Neva

Ongelma ratkeaisi sillä tavalla, että Ismael tunnustettaisiin Israelin patriarkaksi.

Käyttäjän ilkkahyttinen kuva
Ilkka Hyttinen

Luehan Jari Raamattua ja Koraania (Su 5/Su 10) hiukan enemmän niin luulet ja toistelet aivopestyä pelkkää propagandaasi vähemmän. Viittaan vaan ao. lukuisiin linkkeihiin ja vielä lukemattomiin asiakohtiin alkaen Raamatusta päätyen nykytodellisuuteen ja juutalaisen Israelin jakomahdottomuuteen. - Mikä on se jumalasi, joka kääntäisi Jumalan Sanan, Raamatun vastakohdakseen, juutalaiset Jumalan "äpäriksi"??

Jooel 3:2 "Minä kokoan kaikki pakanakansat ja vien ne alas Joosafatin
laaksoon ja käyn siellä oikeutta niitten kanssa kansani ja perintöosani Israelin tähden. Sillä he ovat hajottaneet sen pakanakansojen sekaan ja jakaneet Minun maani!"

Sakarja: 12:1 Ennustus, Herran sana Israelista. Näin sanoo Herra, joka on jännittänyt taivaan ja perustanut maan ja joka on luonut ihmisen hengen hänen sisimpäänsä:
12:2 Katso, minä teen Jerusalemin juovuttavaksi maljaksi kaikille kansoille yltympäri, ja myös Juudan kohdalle se on tuleva Jerusalemia piiritettäessä.
12:3 Ja sinä päivänä minä teen Jerusalemin väkikiveksi kaikille kansoille: kaikki, jotka sitä nostavat, repivät pahoin itsensä; ja kaikki maan kansakunnat kokoontuvat sitä vastaan.

Vai antisemistisille palestiinalaisillekos Jumala perustikin Israelin??

Tapio Neva

Ainoastaan arabiankielinen koraani on Koraani. Muut ovat arvottomia käännöksiä. Jos jonkun pitisi lukea koraania, hänen tulisi tehdä se arabiaksi.

Käyttäjän ilkkahyttinen kuva
Ilkka Hyttinen Vastaus kommenttiin #67

Tapio,

hän vaan luettelee Koraanistakin tietoja sillä "varmuudella" jonka täydellinen tietämättömyys sille helppouden antaa...

Luehan ensin huolella tämäkin linkki - palataan sitten asiaan:

http://ilkkahyttinen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/5619...

Kova on taas luikerteluyrityksesi pois itse pääasiasta...

Tapio Neva Vastaus kommenttiin #95

Koraania voi lukea oikeudellisesti pätevästi vain alkukielisenä arabiaksi. Olen jo jossain toisessa yhteydessä maininnut, että vain arabiankielinen koraani on oikeudellisesti sitova.

Kaikki muut ovat enemmän tai vähemmän arvottomia käännöksiä.

Ihmettelen kuitenkin, että mikä Pyhän Hengen armonlahja on suonut Ilkka Hyttiselle arabiankielentaidon, jotta hän voi lukea oikein Koraania.

Käyttäjän ilkkahyttinen kuva
Ilkka Hyttinen Vastaus kommenttiin #96

Tapio,

ei minun tarvitse olla lehmä tietääkseni miltä maito maistuu - sitä varten ovat eri alojen tutkijat ja käytännön toimijat niin kieli- kuin muissakin tieteissä.

Toistan, vaikka tiedänkin sen täysin turhaksi, viitteeni arabiankielisestä koraanistakin, sen, samoinkuin Raamatunkin, entisenä muslimina taitajasta TV-evankelista, pappi Zakaria Botroksesta:

http://ilkkahyttinen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/5619...

Tapio Neva Vastaus kommenttiin #101

"Tapio, ei minun tarvitse olla lehmä tietääkseni miltä maito maistuu - sitä varten ovat eri alojen tutkijat ja käytännön toimijat niin kieli- kuin muissakin tieteissä."

Ei tarvitsisi toki olla sonnikaan, mutta uskonkiihkoisten väärien profeettojen ja asiantuntijoiden kanssa saa olla varovainen, jotta ei joutuisi eksytetyksi ja kadotukseen.

Koska Israel ei ole raamatullinen, sitä voi käsitellä aivan maallisesti ja demokraattisesti kuin jos se olisi Israelin tasavalta, matoisten ihmisten hallitsema maa - ilman mystiikkaa.

Käyttäjän ilkkahyttinen kuva
Ilkka Hyttinen Vastaus kommenttiin #102

Harvoin olen nähnyt ainakaan meillä Suomessa uskonkiihkoisia henkilöitä, sensijaan kyllä islamvouhottajia laidasta laitaan niin täällä kuin Israelissakin...

Sonni on kuitenkin täysin maho maidon suhteen – eksyt aina retorinäppäryyttä yritellessäsi asiattomille, aiheeseen kuulumattomille sivupoluille – sen sijaan Raamatun asiantuntijuus kyllä löytyy jos on löytyäkseen – mutta ei ainakaan toistaiseksi Tapiolta:

Joh 7:17 Jos joku tahtoo tehdä hänen tahtonsa, tulee hän tuntemaan, onko tämä oppi Jumalasta, vai puhunko minä omiani.

Jari Tuomoja

"Luehan Jari Raamattua ja Koraania (Su 5/Su 10) hiukan enemmän niin luulet ja toistelet aivopestyä pelkkää propagandaasi vähemmän."

Voi kuule, olen lukenut ja tutkinut niitä jo yli 20 vuotta. Päinvastoin suosittelen sinuakin hieman tutustumaan aiheeseen kiihkottomasti ja enemmän eksegetiikan näkökulmasta - KAIKKIA uskontoja.

Tuo ei ollut propandandaa myöskään vaan ihan historiallisesti todistettua faktaa sekä myös raamatusta ja koraanista poimittua. Väität siis, että raamattu levittää propagandaa?

"Mikä on se jumalasi, joka kääntäisi Jumalan Sanan, Raamatun vastakohdakseen, juutalaiset Jumalan "äpäriksi"??"

Se on se Jumala jota sinä palvelet ja palvot itse asiassa.

"Jooel 3:2...Sakarja: 12:1 "

Huokaus...etkö keksi mitään muuta kuin lainata raamattua sieltä sun täältä? Jos tuolle tielle lähdetään, niin minäkin voin lainata jakeen sieltä ja jakeen täältä ja "osoittaa olevani oikeassa".

Tiedä, älä luule. Lue ja keskity lukemaasi, älä lue sitä mitä haluat vaan lue mitä on kirjoitettu. Jos joku on epäselvää, ota selvää mitä alkuperäisissä kirjoissa sanotaan.

Myöskin pelkkä raamatun lukeminen ja varsinkin Uuden testamentin lukeminen on sama kuin tulkitsisit latinan kieltä niin, että se käännetään ensin ranskaksi, sitten englanniksi, sitten saksaksi ja sitten venäjän kautta suomeksi. Syyllistyt silloin hyvin usein ja todella helposti harhaoppiin.

"Vai antisemistisille palestiinalaisillekos Jumala perustikin Israelin??"

Jumala perusti maan ihmisille ja tietääkseni palestiinalaiset ovat ihmisiä hekin. He ovat myös samalla tavalla Abrahamin jälkeläisiä kuin juutalaisetkin. Se on todistettu sekä tieteellisesti ja myös uskovaiset voivat sen lukea raamatusta ja islamilaiset koraanista.

Suosittelen tutustumaan apokryfisiin kirjoihin ja tanakiin. Raamattukin vain tulkitsee noita tekstejä. Raamattu ei ole edes ilmoitus itsensäkään mukaan eli otahan selvää noista kirjoista sillä niitä se raamattu yrittää tulkita. Samalla tavalla kuin uusi testamentti yrittää tulkita vanhaa testamenttia ja vanha testamentti yrittää tulkita noita ensin mainittuja.

Käyttäjän ilkkahyttinen kuva
Ilkka Hyttinen Vastaus kommenttiin #84

Voihan Jari nyt sentään,

jos väität lukeneesi Raamattua ja Koraania noin ikään kuin ainakin aluksi, niin miksi teet kuitenkin jälleen ainakin ”tulostuksellasi” aivan perusteellisia virheitä, epäeksakteja, perustelemattomia väitteitä, pelkkiä ”mutuiluja” :

- millä perusteilla väität minun ”kiihkoilevan”? – kuten äskettäisestä A-Talk- keskustelustakin kävi ilmi, kiihkoilu kuuluu vain lähinnä arabien luonteenpiirteisiin, heidän mielestään ”hyveisiin” – etten sanoisi hamaislaisiin ja heitä myötäileviin piireihin – kuten täälläkin blogillani on jo runsaasti esimerkkejä!…

- millä perusteilla vaadit argumentointiini ”enemmän eksegetiikan näkökulmaa, KAIKKIA uskontoja”, jne.?

- tarkoitushakuisesti Raamatusta ja Koraanista poimitut historiallisesti todistetut faktatkin ovat pelkkää propagandaa, varsinkin jos olet kaivellut niitä vain ”raamatusta ja koraanista” kuten pirukin raamatustaan…

”Väität siis, että raamattu levittää propagandaa?” Ensinnäkin jo outo kysymyksesikin tässä yhteydessä osoittaa, ettet ole tutkimuksissasi selvitellyt propagandan, so. mahdollisten omiesi puhumisen Raamatun Sanan sijaan merkitystä laajana, joita omiasi myös mutuiluksi, propagandaksi, manipulaatioksi, jne. kutsutaan.

Toiseksi: raamattu voi kyllä levittää propagandaa, mutta ei itse Jumalan Sana, Raamattu. Tarkkaan ottaen taas yksikään kirja sinänsä ei levitä vielä välttämättä mitään propagandaa, sensijaan jostain opuksesta oppinsa ammentaneet voivat yrittää levittää mitä propagandaa tahansa…

Tutkimuksissa, ainakin tieteellisissä, on väitteensä perusteltava, nojauduttava faktoihin, ei noin vain mutuiluihisi. Mihin siis perustelet esim. väitteesi, suorastaan Raamatun Sanan vastainen tuomioitsemisesi ” Se on se Jumala jota sinä palvelet ja palvot itse asiassa.”?

1.Kor 2:15 Hengellinen ihminen sitä vastoin tutkistelee kaiken, mutta häntä itseään ei kukaan kykene tutkistelemaan.

"Jooel 3:2...Sakarja: 12:1 "

ovat vain muutama esimerkki ko. aiheesta, ”jäävuoren huippu”, linkeistäkin löytyy lisää ja loput Raamatusta, jos on saanut siihen ymmärryksen avaimen…

Miksi huokailet minulle varsin tuttuja, monia periaate-esimerkkejä, joita olen saanut ylt’ympäriinsä jo aikoja sitten. Luettelostasi jäi varsin paljon pois, kerron ne sivuasiatkin, jos kärsit…

Sinäkin tartut argumentoinnissasi sivuasioihin, etkä itse pääasiaan, Pointtiin. - Hyvin tuttua asiaa asiaa hallitsemattomilta…
Vaikka olisit ”poikkitieteiden” professori, etkä hallitse aihettasi käytännössä sen perustellusti ja kumoamattomasti osoittamalla, olisit pelkkä valeprofessori. Ja vaikka puhuisit enkelien kielillä, no olkoon…

IOH: "Vai antisemistisille palestiinalaisillekos Jumala perustikin Israelin??"

”Jumala perusti maan ihmisille ja tietääkseni palestiinalaiset ovat ihmisiä hekin. He ovat myös samalla tavalla Abrahamin jälkeläisiä kuin juutalaisetkin. Se on todistettu sekä tieteellisesti ja myös uskovaiset voivat sen lukea raamatusta ja islamilaiset koraanista.”

Juu, aivan oikein, Jumala perusti maan ihmisille, mutta vain juutalaiset diaspoorasta takaisin Israeliin koottuna on Jumalan valittu kansa, Raamatun VT:nkin ennustukset toteutuvat viimeistä piirtoa myöten.

http://www.onkosetotta.net/artikkeli/26

”Sillä sinä olet Herralle, Jumalallesi, pyhitetty kansa; Herra, sinun Jumalasi, on valinnut sinut omaisuuskansakseen ennen kaikkia muita kansoja, mitä maan päällä on” (5. Moos. 7:6)

Kyse Raamatun opiskelussa, sen ymmärtämisessä ei ole eksegetiikassa, Raamatun alkukielisissä teksteissä – itsellänikin niitä löytyy – niiden tulkinnoista puolin eikä toisin, tms., vaan siitä, olemmeko saaneet Jumalalta Raamatun ”oikeinlukemiseen” tarvittavan ”avainkoodin” – Pyhässä Hengessä . Suosittelen sinuakin pyytämään Jumalalta saamaan tuon Avaimen.

1.Tim 1:7 tahtoen olla lainopettajia, vaikka eivät ymmärrä, mitä puhuvat ja minkä varmaksi väittävät.

Luuk 24:45 Silloin hän avasi heidän ymmärryksensä käsittämään kirjoitukset.

1 Joh 5:20 Mutta me tiedämme, että Jumalan Poika on tullut ja antanut meille ymmärryksen, tunteaksemme sen Totisen; ja me olemme siinä Totisessa, hänen Pojassansa, Jeesuksessa Kristuksessa. Hän on totinen Jumala ja iankaikkinen elämä.

http://www.reijotelaranta.fi/tv7_raamattukoulu/ope...

http://ilkkahyttinen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/7726...

Jari Tuomoja Vastaus kommenttiin #98

Raamattu ei puhu siitä että tulisi vahdata ja alistaa veljiä sekä siskoja, vaan rohkaista ja auttaa heitä. Raamattu ei myöskään opeta, että tulisi asettaa taakkoja ja alistussuhteita, vaan se kehoittaa kantamaan toinen toisemme kuormia ja kärsimään toisiamme rakkaudessa.

Sinä teet juuri päinvastoin kun olen noita blogejasi lukenut. Sinulle raamatun kirjain on tärkeämpi kuin sen henki.

Koita myös pysyä yhdessä asiassa äläkä poukkoile kuin pingispallo paikasta toiseen valon nopeudelle. Vastauksiasi on todella hankala lukea kun alkeellinenkin jäsennys melkein puuttuu. Koita jotenkin jäsennellä siis.

Yksi vastaus = yksi asia => kiitos etukäteen.

"olemmeko saaneet Jumalalta Raamatun ”oikeinlukemiseen” tarvittavan ”avainkoodin” – Pyhässä Hengessä . Suosittelen sinuakin pyytämään Jumalalta saamaan tuon Avaimen."

Ai että herra Ilkka Hyttinen on tuon jollain Pyhän Hengen johdatukselle itselleen saanut? "Jokainen, joka itsensä korottaa, alennetaan, mutta joka itsensä alentaa, se korotetaan."

Tunteeko Hyttinen Sola Scriptura käsitteen? Nähtävästi et, blogejasi lukiessa. Ob sie Christum treiden oder nicht.

JK. Mitä tulee alkuperäiseen asiaan, niin kiertelit ja kaartelit sekä jaarittelit monta kappaletta asiaa. Alkuperäinen lausahdukseni kuului näin: "Jumala lupasi maan Abrahamille ja hänen jälkeläisilleen. Ismael on Abrahamin vanhin poika ja arabeja pidetään hänen jälkeläisinään. Jaakob on Abrahamin pojanpoika jota taas pidetään juutalaisten kantaisänä."

Tuo on ihan suoraan raamatusta. Sitä ei ole kumottu missään kohtaa kristinuskon pyhiä kirjoituksia. Myöhemmät tulkinnat ovat vain yksittäisen ihmisten tulkintoja eivätkä ne perustu mihinkään sellaiseen apokryfiseen kirjoitukseen tai vastaavaan, että niillä olisi uskonnollisesta näkökulmasta katsottuna minkäänlaista todistusarvoa.

Päinvastoin: on todistettu, että myös osa arabeista on Ismaelin jälkeläisiä. Vaikka Abrahamin jälkeläisten statuksesta kiistellään, niin Ismael oli Abrahamin poika ja piste. Kuten sanotaan: luvattu mikä luvattu ja se lupaus on syytä pitää.

Mutta ehkä tuo lupaus on liian iso kristityille ja joillekin tietyille juutalaisille liian suuri nieltäväksi? Itse asiassa tilastollisesti "normaalit kaduntallaajat" Israelissa eivät välitä asiasta hittoakaan, he haluavat vain elää normaalia elämää ja myös muslimeilla on heidän mielestä oikeus olla ja elää alueella. Jerusalem on myös muslimeille pyhä kaupunki, siinä missä kristityillekin.

Israelin johtajat vain kärsivät Saulin syndroomasta - ei mitään sen kummempaa.

Käyttäjän ilkkahyttinen kuva
Ilkka Hyttinen Vastaus kommenttiin #116

Jari,

”Raamattu ei puhu siitä että tulisi vahdata ja alistaa veljiä sekä siskoja, vaan rohkaista ja auttaa heitä. Raamattu ei myöskään opeta, että tulisi asettaa taakkoja ja alistussuhteita, vaan se kehoittaa kantamaan toinen toisemme kuormia ja kärsimään toisiamme rakkaudessa.

Sinä teet juuri päinvastoin kun olen noita blogejasi lukenut. Sinulle raamatun kirjain on tärkeämpi kuin sen henki.”

Pitää Raamatun opetuksen osalta osittain paikkaansa, mutta miksi Jari sinäkin puutut tässäkin vain sivuasiaan, persoonaani, sen mahdollisiin luonnollisiinkin puutteisiin, sortuen siten alkeelliseen ad hominem- virheargumentointiin (vastaus siihen ei ole enää a.h:ta…) etkä käsittele tämän blogini aiheen otsikkoa, siihen kuuluvia aiheita, käsitteitä nimenomaan ”palestiinalaisia” hamas- terroristeja?? Toistan: henkilö, joka ei kykene käsittelemään itse peruskoulunkaan aineen otsikkoa ja asiaperustelemaan niitä, yrittää turvautua juuri asiaankuulumattomaan tyyliisi – jäsenneltynä tai useimmin ei - juuri hiekkalaatikkolasten ja arabivouhottajien lailla!

Sensijaan olemme kaikki veljemme vartijoita ja varoittajia.

Luuk 17:1 Ja hän sanoi opetuslapsillensa: "Mahdotonta on, että viettelykset jäisivät tulematta; mutta voi sitä, jonka kautta ne tulevat!
17:2 Hänen olisi parempi, että myllynkivi pantaisiin hänen kaulaansa ja hänet heitettäisiin mereen, kuin että hän viettelee yhden näistä pienistä.
17:3 Pitäkää itsestänne vaari! Jos sinun veljesi tekee syntiä, niin nuhtele häntä, ja jos hän katuu, anna hänelle anteeksi.

Et perustele myöskään vihjailujasi: millä tavoin olen alistanut, tai asettanut taakkoja ja alistussuhteita veljilleni tai siskoilleni?

Kun kyse on täällä eri asioiden käsittelystä, varoittamisesta, nuhteluista jne. , kyse ei tietenkään ole kaikkien rohkaisusta eikä auttamisesta suoraan, mutta välillisesti kyllä. Arabiterroristeja sillä, että he tulisivat tuntemaan oikean tien, ja taas juutalaisia heidän asiaansa näin ajaen, myötäeläen ja heitä siunaten – eikä arabejakaan kiroten, vaan vihollisiammekin silti rakastaen.

Ei blogieni lukeminen vielä tee niistä ”päinvastaisia” – ne on siksi perusteltava, eikä vain yleistäen laillasi epäkorrektisti mutusteltava. Ei sellaisista kukaan mitään kostu, ne on riittävästi eriteltävä, jotta voisi edes jotain parannustakaan niistä tehdä, ellet sitten halua niillä vain täysin rakkaudettomasti minua yrittää mustamaalata, kun et kykene pureutuman itse asiaan, päivänpolttavaan kysymykseen.

Miten voit myöskään väittää että ”Sinulle raamatun kirjain on tärkeämpi kuin sen henki.”, kun minulle on tärkeitä sekä Raamatun Henki, että sen alkukirjain. Sinulle näyttää valitettavasti olevan tärkeitä vain raamatun – siis ei Raamatun! – Hengetön henki – siis ei Pyhä Henki! - ja nimenomaan vain sen alkukielinen kirjain ja piirrot – farisealaisethan ja kirjanoppineet pitäytyivät vain niissä…

”Koita myös pysyä yhdessä asiassa äläkä poukkoile kuin pingispallo paikasta toiseen valon nopeudelle. Vastauksiasi on todella hankala lukea kun alkeellinenkin jäsennys melkein puuttuu. Koita jotenkin jäsennellä siis.”

Täällä ei ole mahdollista tyhjentävästi tämän ajan puitteissa ryhtyä tekemään jäsenneltyä artikkelia, gradua tms. mistään aiheesta. Jos et itse kykene muodostamaan loogista kokonaisuutta itse laajasta ”sillisalaatista”, linkeistä, jne. en mahda mitään. - Hyvänen aika: miksi sitten ollenkaan roikut täällä saitillani? – käännä sivua, ole hyvä!

Eikä tarkoitukseni ole ryhtyä täällä eipäs- juupas- varjonyrkkeilyyn pyytämäsi ”nippelitekologialla”, kun nimenomaan hengestä, eikun Hengestä on Raamatun ja juutalaisten ja arabiterroristien yhteydessä kysymys.

Pyhä Henki ei korota ketään meistä, päinvastoin (luepa esim. palvelija-käsitteestä!), oma lihamme yrittää sen kyllä tehdä. Olen silti samanlainen syntinen ihminen kuin sinäkin, tosin jo armahdettu. Enkä etsi omaa kunniaa, vaan koroitan kaikin tavoin Jumalan ja Kristuksen! Sekin asia on sinulta näköjään täysin kadoksissa, ja kehut vielä tutkineesi ”raamattua”. Luehan ja syvenny välillä Raamattuunkin. Siinä itsekehussasi on juuri kyse hengellisestä, oikeammin maallisesta, sielullisesta ylpeydestä puhtaimmillaan! – Juu, ylpeys, itsensä ylennys käy aina lankeemuksen edellä…

"Tunteeko Hyttinen Sola Scriptura käsitteen? Nähtävästi et, blogejasi lukiessa. Ob sie Christum treiden [treiben] oder nicht."

Raamattu-periaate merkitsee sitä, että Raamattu on kirkolle sen opin ainoa normi. Raamattu ei kuitenkaan puhu mistään kirkosta (vaan Kristuksen seurakunnasta), sen sijaan meidän kristittyjen on pitäydyttävä vain Raamatussa, sen Hengessä, ei esimerkiksi Heikki Räsisäsen & co Raamatun Hengen suhteen varsin epätieteellisissä omatulkinnoissa – ”kaikki pääsevät”…

Se siitä sinun Sola Scriptura- käsitteestäsi - hoffentlich nur der Heilige Geist Sie zur Wahrheit führt…

Tiedot juutalaisten eli, kuten heitä vanhimpina aikoina kutsuttiin, israelilaisten eli heprealaisten, esihistoriasta perustuvat pitkälti Raamattuun ja sen vanhimpana kirjana on yleisesti pidetty Jobista kertovaa Jobin kirjaa.

Josephus aloittaa juutalaisten historian luomisesta teoksessaan Juutalaisten muinaisajat ja päättää teoksen Rooman valtakunnan keisari Domitianuskseen. - Raamatun ja Koraanin mukaan Jumala on korottanut juutalaiset yli kaikkien muiden kansojen tai ovat Jumalan omaisuuskansa.

Ei siis arabeja, väittäisit sitten miten pitkälle tahansa jotain ”pidettävän”. Se, että lupaus koskee yleensä ”Abrahamin jälkeläisiä”, on toisissa Raamatun kohdissa asia moninkertaisesti tarkennettu ja selvennetty. Turha sinun on silloin ryhtyä raamattuinesi - etsipä se Oikea Raamattu! - tulkintoinesi niiden tuomariksi – kuten olet yritellyt itseänikin - tässäkin täysin selvässä asiassa: luvattu maa on juutalaisten, ei arabien, ei koskaan. Piste.

Tieteissä yleensä huomioidaan kaikki näkökohdat, ei vain sana- ja asiasaivarteluasi Abrahamin jälkeläisillä, olivat he olleet keitä tahansa, haarautukoon he sitten mistä ja mihin tahansa…

”Saulin syndrooman vallassa oleva uskova toimii samoin kuin Saul. Hän luulee palvelevansa Jumalaa, vaikka itse asiassa tekee sen oman minän ja tahtonsa kautta, kirkastaessaan itseään. Samoin hän tekee myös sellaista, johon häntä ei ole kutsuttu ja syrjäyttää teoillaan niitä joiden kuuluisi palvella siellä mistä Saulin syndrooman vallassa oleva on heidät syrjäyttänyt. Saulin syndrooman vallassa oleva tyrkyttää itseään ja omia töitänsä koko ajan muille ja pukee ne Jumalan töiksi, vaikka ne ovat pääsääntöisesti hänen omia töitänsä. Hän saa kannatusta teoilleen niiltä, jotka myös ovat sielullisia. Sitten he kaikki yhdessä ylistävät lihan töitä luullen niitä Jumalan töiksi. ”

http://koti.phnet.fi/petripaavola/saulinsyndrooma....

Niinpä niin, Saulin syndrooma viittaa vahvasti ei ainoastaan Israelin johtajiin, vaan myös valitettavasti varsin vahvasti juuri sinuun, Jari - ainakin ne yhdeksän sormeasi…

Joh 5:41 En minä ota vastaan kunniaa ihmisiltä;
5:44 Kuinka te voisitte uskoa, te, jotka otatte vastaan kunniaa toinen toiseltanne, ettekä etsi sitä kunniaa, mikä tulee häneltä, joka yksin on Jumala?
7:18 Joka omiaan puhuu, se pyytää omaa kunniaansa, mutta joka pyytää lähettäjänsä kunniaa, se on totinen, eikä hänessä ole vääryyttä.
8:50 Mutta minä en etsi omaa kunniaani; yksi on, joka etsii ja tuomitsee.
12:43 Sillä he rakastivat ihmiskunniaa enemmän kuin Jumalan kunniaa.

Jari Tuomoja Vastaus kommenttiin #124

"Et ole Eero valitettavasti päässyt vieläkään ansiemistisyydestäsi pidemmälle, joten et eroa jihaidilaisista palestiinalaisista muutoin kuin puuttuvan, sen ainakaan vielä täyttymättömän toteutuksen osalta..."

Tuo kuvaa sinun "asiallisia" kommenttejasi toisten kirjoituksiin.

Ei voi sanoa muuta kuin HIH HUH. ;P

Käyttäjän ilkkahyttinen kuva
Ilkka Hyttinen Vastaus kommenttiin #132

"Et ole Eero valitettavasti päässyt vieläkään ansiemistisyydestäsi pidemmälle, joten et eroa jihaidilaisista palestiinalaisista muutoin kuin puuttuvan, sen ainakaan vielä täyttymättömän toteutuksen osalta..."

En mutuile, esitän asiaperustellen (muissa yhteyksissä, tässä vain totean saman) vain syitä siihen miksi komppaat vain rikollisia hamaksia...

Kykenet vain kommentoimaan tähänkin "HIH HUH. ;P" - Voisitkos vihdoinkin siirtyä asiaperusteisiin ja perusteluihin, kiitos!

Jari Tuomoja Vastaus kommenttiin #140

"En mutuile, esitän asiaperustellen (muissa yhteyksissä, tässä vain totean saman) vain syitä siihen miksi komppaat vain rikollisia hamaksia..."

Vai komppaan hamaksia? Tuo on aika törkeää sillä en ole niin tehnyt ikinä enkä tule tekemään. Jospa kertoisit missä teen noin tai myönnä, että olet VALEHTELIJA ja pyydä anteeksi.

Kuinka monta asiallista kommenttia blogistasi löytyy sinun mielestä? Siis muita kuin sinun itsesi kirjoittamat? Kertooko se jotakin A) sinun näkemyksistäsi verrattuna kaikkiin muihin vai B) siitä, että koko muu maailma komppaa sinun mielestäsi hamasia kun eivät estoitta huuda "hurraa Israel"?

Olen huomannut kaikkia sinun blogeja lukiessa, että ainoat sinun mielestä "asialliset" perustelut ovat sitä, että "Israel on juutalaisille" ja "Jeesus on kuningas". Jos tarkkoja ollaan, niin Israelissa on paljon muitakin kuin juutalaisia joten mitäs niille tehdään? Ja mitä jos minä olisinkin juutalainen? Mitenkäs sitten suu pantaisiin? Aika perverssejä juttuja sinulla ihan suoraan sanottuna (ja nyt sanalla "perverssi" ei tarkoiteta mitään seksuaalisuuteen liittyviä asioita vaan sen toisia muotoja).

ללכת לצפות בעצמך מהמראה ותגיד לי שאתה יכול לראות שיש לשטן או מלאך

Käyttäjän ilkkahyttinen kuva
Ilkka Hyttinen Vastaus kommenttiin #141

Jari,

"kompata" tarkoittaa sitä, että on samaa mieltä jonkun toisen kannan, mielipiteen, politiikan, maailmankuvan, suuntautuneisuuden, uskonnon, jne. kanssa, sympatisoi, puolustelee häntä/heitä ja/tai vastaavasti antipatioi vastakkaisia perusteita ja niiden esittäjiä, kuten ”opettaja Hyttistä” (piilotettu käänteiskomppaus).

Miksi sitten muutoin tulet lainkaan antikomppaamaan jatkuvasti minua, kun minä kaikin tavoin antikomppaan ”palestiinalaisia”, eritoten hamaslaisia (Gaza) sun muita tihutöiden tekijöitä?? - Pysyttelehän kaukana, muutoin voit saada ”tartunnan” - ”Sano minulle kenen kanssa seurustelet (komppaat) niin minä sanon sinulle, millainen olet” . - Sinun kannattaisi kiiruusti perehtyä myös psykologian alkeisiin, niin ymmärtäisit ”komppaamisenkin” käsitettä vähän ”höpö höpöjen” tutkimuksiasi paremmin.

Asiaperusteisiin, otsikon mukaiseen – ei itseeni kohdistuvaan – kielenkäyttöön olen kehottanut sinua jo monesti – ei näytä auttavan. Kerjäät siis bannia ehdoin tahdoin vai?

Olet täällä blogillani enää ainut asiattomien, täysin asiaankuulumattomien kommenttien esittäjä - moni olisi kipannut sinut jo aikoja sitten ns. ”yli laidan” – ainut, joka ei ole ottanut opikseni monista huomautuksistani huolimatta, valitan – jatkat vain, etten sanoisi yllyt, kuten kiihkomuslimit konsanaan – oletkohan kenties muslimi, arabi, tvs.?? - Pahalta ainakin kalskahtaa…

Paljastat tukimusmetodiesi epätietellisyyden siltäkin osin, että yleistät löytämäsi vain ”vain pari esimerkkiä” niitäkään mitenkään edelleenkään tyypillisesti täysin perustelematta. – No saattaahan se sokea kanakin joskus löytää jyvän, mene ja tiedä, vaikka rusinoita pullasta yrittäisi nokkiakin…

”Jos tarkkoja ollaan, niin Israelissa on paljon muitakin kuin juutalaisia joten mitäs niille tehdään?”

No johan on kumma, kun kaveri ei viitsi käydä läpi ao. kommentteja, joista vastaus noihinkin löytyy! - No comments more of these ”analysis”…

”Aika perverssejä juttuja sinulla ihan suoraan sanottuna (ja nyt sanalla "perverssi" ei tarkoiteta mitään seksuaalisuuteen liittyviä asioita vaan sen toisia muotoja).”

Ei tuo perverssi- käsitteväitteesi liudentaminen kirjoitusteni yhteydessä mitenkään muuta sitä, että jätät senkin jälleen kokonaan perustelematta ja yksilöimättä. Kyseessä on siis pelkkä, puhdas ja paljas panetteluyrityksesi. Varsin ala-arvoista ja heikkoa kommentointia ”tutkijalta”. - Olet siis selvästi paljastunut vain valetutkijaksi, kas siitäpä moinen ”ähläm sähläm- älämölösi”. - Se älähtää, johon ...

ούτε

Jari Tuomoja Vastaus kommenttiin #153

"Jari,

"kompata" tarkoittaa sitä, että on samaa mieltä jonkun toisen kannan, mielipiteen, politiikan, maailmankuvan, suuntautuneisuuden, uskonnon, jne. kanssa, sympatisoi, puolustelee häntä/heitä ja/tai vastaavasti antipatioi vastakkaisia perusteita ja niiden esittäjiä, kuten ”opettaja Hyttistä” (piilotettu käänteiskomppaus)."

Olet siis valehtelija. Olisit vain myöntänyt sen suoraan.

Mitä tulee muuhun, niin kun sinulta loppui heti alusta alkaen termit, keskityit vain minun persoonaani. Olet sitä jauhanut nyt omassa blogissasi sivutolkulla ja yrittänyt mollata, mutta jokaikinen kerta olet iskenyt kirveesi kiveen ja jokaikinen kerta on mennyt kilometreittäin ohi. Valitan, mutta niin se vain on.

Jospa olisit itse keskittynyt asiaa etkä puhumaan paskaa? Paasaat koko ajan siitä kuinka joku ei keskity blogiisi ja sitten tulee sivutolkulla "ad hominem" teoriaa. Hoet koko ajan, että sinun kommenttejasi ei lueta. Luetko sinä muiden? Et todellakaan, olet hukannut jo sisälukutaitosikin. Suosittelen lukemaan ääneen ja vaikka tavaamaan niitä vastauksia sinulle jos muuten ei mene enää jakeluun. Lue sitä mitä kirjoitetaan, älä lue sitä mitä haluat lukea.

Tiedän kyllä mitä on ad hominem, sinun ei sitä tarvitse tulla kertomaan minulle. Osoitat vain oman tyhmyytesi siitä koko ajan jauhamalla, et keskity asiaan vaan muiden kirjoittajien persoonan mollaamiseen kun hukkasit oman pallosi ja keskustelutaitosi heti samantien.

Onko argumentit siis lopussa?

יש פנים ישר לא יכולם לעזור אבל להשין שנאי

Käyttäjän ilkkahyttinen kuva
Ilkka Hyttinen Vastaus kommenttiin #156

Jari,

valitettavasti toistelet jälleen vain samojasi, ikään kuin minulla ei olisikaan oikeutta puuttua ad hominemiisi…

Et näköjään ymmärrä mitä ”komppaaminen”, enempää kuin ad hominem- käsite – perustelin niillä myös argumentointivirheesi yksilöitynäkin - merkitsee, niin miksi kuitenkin – tai juuri siksi - jälleen saivartelet ymmärtämättömistäsi asiamerkityksistä etkä asia perustele itse asiaa, asiakohtia yksilöiden saati vain epätieteellisesti yleistäen?

”Olet siis valehtelija. Olisit vain myöntänyt sen suoraan.” – näillekin mutuväitteillesi on aina esitettävä riittävät asiaperusteet, muutoin ne ovat pelkkää huuhaata, pysyt siten vain itse asioiden vääristelijänä, valehtelijana yms.

Jos yhtään luit ja ymmärrät mitä ad hominem tarkoittaa, asiattomiin, perusteettomiin ad hominemiin keskittymisesi ko. asiaperusteiden sijaan oikeuttaa minut vastaamaan ad hominemeilla, eli puuttumiseni henkilökohtaisuuksiisi jo monasti huomauttamieni kot. otsikon asioiden täydellisen poisolemisen ohella.

Kuten olet huomannut, minulta ei ole loppunut tässä ko asiasta termejä, seikkoja, argumentaatiota, yksilöityjä perusteita, asioita, sinä vain puutut ”opettaja Hyttisen” kirjoittamisiin ja kirjoittamatta jättämisiin. Ole hyvä ja siirry jo vihdoin vain itse asiaan, ellet halua bannia sivuilleni.

”Jospa olisit itse keskittynyt asiaa etkä puhumaan paskaa?” - Tällainen, yms. ala-arvoinen asiattomuus, ”raamatun tutkijan” asenne ei kuulu näille blogisivuille, ei yleensäkään U.S.- sivuille. Haluatko kenties bannia koko U.S. blogeillekin?

Kommentointisi ovat olleet valitettavasti pelkkää manipulointiyritystä, vrt. vaikkapa:

http://www.avatv.fi/kuudesaisti/artikkeli.shtml/na...

P.S. Viimeinen tekstisikin oli väärin, se kuuluu oikein – missä ”kuuluisa” kielitaitosikin?:

יש פנים אשר לא יכולים לעזור אבל להשיג שנאי

… ja tarkoittaa peilaajaansa…

Jari Tuomoja Vastaus kommenttiin #158

"Tällainen, yms. ala-arvoinen asiattomuus, ”raamatun tutkijan” asenne ei kuulu näille blogisivuille, ei yleensäkään U.S.- sivuille. Haluatko kenties bannia koko U.S. blogeillekin?"

Sinun valta on siinä suhteessa missä? Oletko ostanut US:n blogit Herliniltä tai oletko ehkä päässyt kalifiksi kalifin paikalle eli syrjäyttänyt Markku Huuskon?

Mitä tulee asiattomuuteen, niin sinä olet uskonnollinen agitaattori joka tekee hallaa Israelin kansalaisille enemmän kuin kukaan muu kiihottamalla ihmisiä toisiaan kohtaan kansallisuuden, uskonnon tai jonkin muun muun esim. ulkoisen seikan takia. Ne ovat Suomen laissakin rangaistavia tekoja.

Voimme tätä asiaa kyllä siis käsitellä vaikka Usarin ylläpidon kanssa ja katsoa sinun blogejasi tarkemmin. Vaikka en ole juristi, niin mr Fobban "vihapuheen kriteerit" täyttyvät sinun blogeissa paremmin kuin hyvin.

"P.S. Viimeinen tekstisikin oli väärin, se kuuluu oikein – missä ”kuuluisa” kielitaitosikin?:"

Sieltä on kaksi typovirhettä, mutta enpä niitä jaksanut korjata. En jaksa jokaista typovirhettä korjata muutenkaan jokaisten paikasta. Niitä tulee ja antaa olla.

Ei sinunkaan kirjoituksesi täydellisä ole. Jos sinulla ei ole enää mitään muuta mihin puuttua kuin nussia pilkkua, niin olet juuri sitä: pilkunnussija. Sekin tuli todistettua tuossa siis. ;P

"Jos yhtään luit ja ymmärrät mitä ad hominem tarkoittaa, asiattomiin, perusteettomiin ad hominemiin keskittymisesi ko. asiaperusteiden sijaan oikeuttaa minut vastaamaan ad hominemeilla, eli puuttumiseni henkilökohtaisuuksiisi jo monasti huomauttamieni kot. otsikon asioiden täydellisen poisolemisen ohella."

Olet siis valehtelija. Miksi et vain myönnä sitä suoraan? Et pysty osoittamaan kyseistä väitettä todeksi joten miksi valehtelet? Kuulu valehteleminen uskonnollisten agitaattoreiden vakiokalustukseen? Olet siis vain valehtelija.

Mitä tulee sinun kirjoituksiisi, niin katsotaanpa:

a) keskityt koko ajan minun persoonani mollaamiseen ja haukkumiseen

b) puolustelet koko ajan "ad hominemillä", et vaivaudu edes vastaamaan minun alkuperäisiin viesteihin. Osaatko tehdä muuta kuin mollata muita keskustelijoita?

c) yrität koko ajan puhua jostain muusta kuin alkuperäisestä tekstistä, viet huomion pois siis asiasta. Joko et siis osaa keskustella tai sitten puolustelet vain "paremmuuttasi" sillä, että joku ei ole kirjoittanut täydellistä lauserakennetta tai puuttuu kirjaimia sieltä sun täältä tai nussit muuten vaan pilkkua.

Voisin lyödä vetoa, että et nytkään vaivaidu vastaamaan kysymyksiini vieläkään vaikka sanon siitä jo ties kuinka monennen kerran. Tulee taas ruudun täydeltä "ad hominem" sitä ja "ad hominem" tätä. Onko kukaan sanonut sinulle koskaan sitä, että olet täysin ylimielinen kun suhtaudut muihin ihmisiin kuin olisit jotenkin muiden yläpuolelle omassa ylhäisessä yksinäisyydessäsi? Sinä olet oikeassa ja kaikki muut väärässä?

Chomp chomp!

Käyttäjän ilkkahyttinen kuva
Ilkka Hyttinen Vastaus kommenttiin #165

Jari,

Esimerkiksi ”Jospa olisit itse keskittynyt asiaa etkä puhumaan paskaa?” eivät kuulu näille U.S:n palstoille, siitä pitävät kyllä Herlin ja Huusko tarvittaessa huolen, ellet usko. Pidän ao. tekstisi toistaiseksi todistukseksi täällä, perästä kuuluu ellet tajua!

Uutena tyyppinä täällä et näköjään tunne näitä blogikirjoittelun keskusteluohjeita, joten otan sinua koskevia tänne (a.h:den lisäksi):

Älä esitä sukupuoleen, ikään, syntyperään, kieleen, uskontoon, vammaisuuteen tai muuhun henkilökohtaiseen ominaisuuteen liittyviä asiattomia viestejä. (”paskat” yms.)

Älä ylipäätään puutu luvatta toisten ihmisten yksityiselämään. (”Hyttiset”)

Käytä asiallista ja hyvää kieltä, älä kiroile. (”paskat”)

Älä käyttäydy häiritsevästi. (et pysy asiallisesti asiassa, vain a.h:ssa)

Älä huuda, eli käytä isoja kirjaimia. (”että olet VALEHTELIJA”) – perusteet?

”Mitä tulee asiattomuuteen, niin sinä olet uskonnollinen agitaattori joka tekee hallaa Israelin kansalaisille enemmän kuin kukaan muu kiihottamalla ihmisiä toisiaan kohtaan kansallisuuden, uskonnon tai jonkin muun muun esim. ulkoisen seikan takia. Ne ovat Suomen laissakin rangaistavia tekoja.”

Perusteet? Suomen rikoslaissa edellytetään jonkin rikoksen tunnusmerkistöjen täyttymistä, muutoin ao. syytöksistä joudut edesvastuuseen mm. kunnianloukkauksesta.

”Ei sinunkaan kirjoituksesi täydellisä ole. Jos sinulla ei ole enää mitään muuta mihin puuttua kuin nussia pilkkua, niin olet juuri sitä: pilkunnussija. Sekin tuli todistettua tuossa siis. ;P”

”Käytä asiallista kieltä” - Olet p-tärkeillen esiintynyt täällä jonkilaisena Raamatun tutkijana, sri, ”raamatun” ”tutkijana”, ja olet paljastunut jo monessa yhteydessä niiden tulosten perusteella ”nothing”, ei yksin ”pilkuissa” (sanan merkitys saattaa muuttuu joskus yhden kirjaimenkin heitolla!).

”Olet siis valehtelija”. Perusteet, yksilöinnit mutuväitteellesi? Ei samojesi iänikuinen toisto mitään miksikään muuta, osoittaa vain vahvistettuna itsesi vääristelijäksi!

”a) keskityt koko ajan minun persoonani mollaamiseen ja haukkumiseen”

Vastaan ad hominemiheisisi. Katso ao. määrietelmästä, a.h. vastine niille vääristellyillesi, perusteettomuuksillesi on täysin oikeutettua. Olen blogini pitäjä, et sinä. Tulit tänne kommentoimaan pelkkänä ajatuksenasi yrittää kumota aiheeni. Surkeasti olet epäonnistunut, kts. monia jälkiargumentointejakin, joilta niiltäkin ummistat kokonaan kaikkesi…

”Mollaaminen” tarkoittaa mm. sitä että tulit blogilleni jokseenkin tyylillä ”muut ei oo mitään muut kuin ”raamatun hutkijat” eli sinulla on ollut hirveä tarve yrittää todistella olevasi Raamatun asioissa kuin ”ei raamatun tutkijat. Kun olet asiaperustellusti monin eri tavoin osoittanut olevasi tässäkin suhteessa väärässä, asian olevan päinvastoin, olet heti älähtänyt vain mollaamisten ja haukkumisten yrittelyyn (huom. siis yrittelyyn). ”Koirat haukkuvat ja karavaani kulkee” Odottelen edelleenkin sinulta jotain asiakommentteja itse aiheesta ”kommenttisi ” minusta ei kiinnosta kovinkaan muita lukijoita, häiritsee vain.

b) Kuten olet todennut olen, vastannut jokaiseen viestiisi, nimenomaan korjannut jokseenkin jokaisen asiattomuutesi, asiaperusteettomuutesi. Mikäli en ole vastannut, kyseinen asia ei edellytä itsestään selvänä lainkaan kommentointia.

c) Vastaukskommenttini sinulle ei edllytä mitään uutta näkökulmaa ao. asioihin, ne olen laajoina, myös likkeinä esittänyt omissa muissa lisäaloituksissani, joihin niihinkään sinulla ei ole tietenkään mitään asiaperusteita vastaperusteluihin…

Eli katson sinun olevan pelkkä häirikkö, ellet keskity itse asiaan, etkä minun persoonaani de facto ja piste.

Tieteissä asia pysyy tieteellisesti todistettuna, ”oikeassa”, niin kauan kuin joku pystyy ne tieteellisesti kumoamaan ”vääriksi”. Esim. väite ”Raamattu on huuhaata” on pelkkää mutuhuuhailua. Et ole tuonut myöskään keskusteluun mitään mielekästä , saati asiallista lisäarvoa. Toivottavasti kerrot niistä mutuilevista epätieteistäsi vain omalla blogillasi, kiitos!

Jari Tuomoja Vastaus kommenttiin #169

"Uutena tyyppinä täällä et näköjään tunne näitä blogikirjoittelun keskusteluohjeita, joten otan sinua koskevia tänne (a.h:den lisäksi):"

Todistit juuri itsesi valehtelijaksi. Olen ollut Usarin kirjautunut ja rekisteröitynyt jäsen sen perustamisesta alkaen. Kun väität siis muuta, olet valehtelija. Lisäksi: en ole mikään "tyyppi". Vai oletko sinä joku "tyyppi"? Ja jos haluat Huuskon ja Herlinin puoleen kääntyä, niin annan mennä vaan. Oikein suosittelen ja pyydän sitä sekä yllytän tässä nyt sen tekemään.

Jos et usko, niin kysy Usarin ylläpidolta. Toiseksi: tunnen kyllä keskusteluohjeet. Ongelma on sinulla siinä, että sinä luet niitä kuin piru raamattua etkä tunnu osaavan sisäistää mitä ne oikeasti tarkoittavat. Voisin jokaisen sinun viestisi kääntää samalla tavalla keskusteluohjeiden vastaiseksi jos vääntäisin niitä samalla tavalla kuin sinä.

Mutta olet tässä blogissasi jo niin moneen kertaan osoittanut, että lukemisen sisäistäminen on sinulta hakusissa, jätän tämän blogisi hautautumaan unohduksiin kuten kaikki muutkin keskustelusi ovat sinne jo painuneet. En edes viitsi noihin turvanpäiväisiin juttuihisi sen kummennin puuttua enkä edes vastata, saatika niitä jaksa edes lukeakaan (enää). Ainakin pari kirjoitusta on niin kovan kiihkon vallassa kirjoitettu, että on vaikea pysyä kärryilläkään. Tosin kommenttien kirjoittajien lukumäärästä muutenkin päätellen et nauti mistään kovasta kansansuosiosta muutenkaan - sekin kertoo siis omaa kieltään. ;P

Ps. Paavolalla sentään on suhteellisen älykkäät ja rationaaliset jutut sekä hän YRITTÄÄ perustella asioita oikeasti. Hänen kanssaan kehtaa edes keskustella, sinulla taas jutut...no aika tuubaahan ne ovat. =)

Käyttäjän ilkkahyttinen kuva
Ilkka Hyttinen Vastaus kommenttiin #173

Jari,

otahan esimerkkiä Viivi Partasen asiallisesta argumentoinnista, ettet vaikuta heti kättelyssä U.S- blogikirjoittelijan saati muiden sivujen aloittelijalta monine alokkaan perusmokinensa…

ainakaan tällä Jari Tuomoja- nimisellä henkilöllä ei ole yhtäkään blogikirjoitusta Puheenvuoro-palstallaan, joten ilmeisen kokemattomana blogikirjoittajana hän on täällä U.S. sivuilla vasta-alkaja oli hän ollut sitten näillä sivuilla kirjautuneena miten pitkään hyvänsä, eli hän on ns. ”uusi”. Siis kirjoitukseni pitää nyt hänen vahvistamanaankin paikkansa.

Kun tämä Jari veikkonen ei pystynyt muualla todistamaan väitteitään, hän nyt yrittää ”todistaa” minut muka ”valehtelijaksi” asiassa, jossa en ole voinut aluksikaan esittää muuta kuin omia arveluitani hänen mutuiluistaan (todistaminen aluksikin mahdotonta), kirjoitustensa todellisesta alkeellisuudesta, ja siitä vetämistäni johtopäätöksistä tämän provosoijan, pelkän häirikkötyypin alokasmaisuudesta.

Samoin hän on piilotellut itsensä Kunta ”Ulkomaat” taakse, joten hän voi väittää itsestään mitä tahansa, jolla ei siten ole mitään todistusvoimaa.

Identifiointi muutakin kautta on epävarmaa, joten tämä Jari Tuomoja voi olla kuka tahansa (ei nettihenkkareitakaan)…

Eli tämä Jari Tuomoja ampuu ns. puskan takaa tyypillisesti mitä huuhaata tahansa kuten monet nimimerkit yleensäkin, sillä yltiöpäisyydellä, minkä pää puskassa olo antaa…

Monet muutkin blogikirjoitukseni täällä ja monella muulla saitilla kertovat kyllä trafiikistakin. - Tyhjänhän taas saa pyytämättäkin.

Tervemenoa Jari yrittelemään asiallisuuden aakkosia, kyllä se vielä siitä, täällä säälien epäonnistuit surkeasti, niin onnettomasti, ettei ”kasvottomuutesi” ja ”asiahampaattomuutesi” kaipaa enempää kommentteja saati valittelujakaan…

P.S. Et pystynyt kommentoimaan, saati kumoamaan yhtäkään hamasrikollisten ja heidän komppaajiensa ”urotekoja”, päinvastoin. Kiitos väännöksistäsi, niiden korjaaminen tuottikin ”ansiostasi” varsin kattavan kosteen aiheesta, joka muutoin olisikin jäänyt tekemättä. Jumalahan käyttää vastustajiakin – heidän tietämättäänkin! - omien tarkoitusperiensä toteuttamiseksi - kiitos Vapahtajamme, Pelastajamme, Jeesuksen Kristuksen!

Jari Tuomoja Vastaus kommenttiin #180

"ainakaan tällä Jari Tuomoja- nimisellä henkilöllä ei ole yhtäkään blogikirjoitusta Puheenvuoro-palstallaan, "

Onko se jokin mittari kun ei satu olemaan Usarissa blogikirjoituksia?

Samaa logiikkaa käyttäen voisin sanoa vaikka esimerkiksi niin, että koska en näe yhtään Ilkka Hyttisen matemaattista laskentaa missään, niin hän ei osaa laskea. Todistusarvo on yhtä pätevä.

Samaa todistusarvoa lainatakseni: miten voit uskoa Jeesukseen ja Jumalaan vai oletko oikeasti nähnyt heidät?

"joten ilmeisen kokemattomana blogikirjoittajana hän on täällä U.S. sivuilla vasta-alkaja "

Olen kirjoittanut useita satoja blogeja omasta ammattialueestani englanniksi ja saksaksi sekä pitänyt satoja esitelmiä aiheista sadoille kuulijoille. Tosin en Usarissa, mutta ei ne aihealueet täällä olisi edes kiinnostaviakaan, focus on väärä.

"hän ollut sitten näillä sivuilla kirjautuneena miten pitkään hyvänsä, eli hän on ns. ”uusi”"

Olen ollut täällä pidempään kommentaattorina ja rekisteröityneenä jäsenenä kuin sinä Ilkka Hyttinen joten minun näkökulmasta sinä olet newbie.

"Siis kirjoitukseni pitää nyt hänen vahvistamanaankin paikkansa. "

Se on yhtä tosi kuin se, että lehmät lentää omin voimin. Pelkkä sinun väitteesi ei tee totta asiasta vaikka niin sinä omassa ylimielisyydessäsi kuvittelisitkin.

"Kun tämä Jari veikkonen ei pystynyt muualla todistamaan väitteitään, hän nyt yrittää ”todistaa” minut muka ”valehtelijaksi” asiassa"

On tullut todistettua jo monesti.

"Samoin hän on piilotellut itsensä Kunta ”Ulkomaat” taakse"

Piilotetellut? Missä kohtaa valikkoa voi valita kunnaksi Hong Kong tai Singapore? Voit lähettää minulle postia seuraavalla osoitteella:

256 Hennessy Road
Wan Chai (Hong Kong)
China

Jos haluat lähettää postia Singaporeen, niin minulla on asunto sielläkin. Voin antaa osoitteen myös sinne jos sitä tarvitset.

"Identifiointi muutakin kautta on epävarmaa, joten tämä Jari Tuomoja voi olla kuka tahansa (ei nettihenkkareitakaan)…"

Ensinnäkin Hannun Nettihenkkarit ovat maksullinen palvelu. Toiseksi koska EN ASU Suomessa, niin minulla ei ole suomalaista pankkitiliä (pankit eivät edes salli sitä, koska ei ole suomalaista osoitetta). Ilman suomalaista pankkitiliä ei pysty käyttämään Nettihenkkarit palvelua.

Älä puhu siis paskaa jos et ymmärrä edes alkeellisiakaan asioita. Olet siis edelleen valehtelija, sen huomaa jo tuosta edellisestäkin.

Ihan kuriositeettinä: sinäkin voit olla kuka tahansa, sinäkään et ole Nettihenkkareita käyttänyt identifioimiseesi. Et huomaa rikkaa silmässäsi. Voisit siis näyttää mallia ja identifioida itsesi?

"Eli tämä Jari Tuomoja ampuu ns. puskan takaa tyypillisesti mitä huuhaata tahansa kuten monet nimimerkit yleensäkin"

Voisin sanoa myös, että Ilkka Hyttinen nimistä ihmistä ei ole. Todistuspohja on yhtä hyvä kuin sinullakin eli olematon.

"Monet muutkin blogikirjoitukseni täällä ja monella muulla saitilla kertovat kyllä trafiikistakin."

Montako sivupyyntöä: 100 vai 1000? Se on vieä eri asia kuin oikeiden käyttäjien lukumäärä joka voi olla vaikka 1 eli sinä itse. Jos käytät kahdelta koneelta, niin vierailijoita voi olla vaikka 2, mutta niitä on oikeasti vain 1. Minäkin käytän 4-5 eri konetta päivässä sekä vielä kännykät erikseen. Meillä IT-järjestelmät rekisteröivät ilman tunnistusta siis yhden käyttäjän (eli minun) olleenkin 4-8 eri käyttäjää jos niitä käytän eri päätelaitteilla. Todellisuus on kuitenkin siis eri asia. Vale - emävale - tilasto.

"Tervemenoa Jari yrittelemään asiallisuuden aakkosia, kyllä se vielä siitä, täällä säälien epäonnistuit surkeasti, niin onnettomasti, ettei ”kasvottomuutesi” ja ”asiahampaattomuutesi” kaipaa enempää kommentteja saati valittelujakaan…"

Siitä huolimatta olet koko ajan vastannut kaikkeen mitä olen kirjoittanut? Jos ne olisi ollut jotenkin vähäpätöisiä tai arvottomia, niin olisit jättänyt vastaamatta. Päinvastoin: olet osankin viesteistä kirjoittanut sellaisessa uskon kiihkossa sekä tunteen palossa, että lukeminen on todella vaikeaa. Se kertoo siis juuri päinvastaista, olen saanut vastauksen lähes jokaiseen viestiini. ;P

"Et pystynyt kommentoimaan, saati kumoamaan yhtäkään hamasrikollisten ja heidän komppaajiensa ”urotekoja”, päinvastoin"

Tiedätkö mitä? En ole edes yrittänyt niitä "urotekoja" kumota vaan tuomitsen ne. Se on täysin sinun oma näkemyksesi, että olisin niin yrittänyt tehdä. Olen pyytänyt tätä jo aikaisemmin: näytä se kohta missä olisin noin yrittänyt tehdä? Jätit vastaamatta edellisenkin kerran ja syytin silloin valehtelijaksi kun et sitä tehnyt. Teen myös nyt niin: olet valehtelija.

Edellä mainittu huomioon ottaen siis, sinun sisälukutaitoa ja luetun ymmärtämistä kannattaisi harjoitella lisää.

"Kiitos väännöksistäsi, niiden korjaaminen tuottikin ”ansiostasi” varsin kattavan kosteen aiheesta, joka muutoin olisikin jäänyt tekemättä. "

Minulla on pysynyt housut kyllä ihan kuivina ja muutkin paikat täysin kuivina. Sinulla ei siis ole omien sanojesi mukaan paikat kuivina pysynyt. Kiitos, mutta en halua kuulla yhtään lisää missä se mahdollinen "kattava kostee" alue on sinulla ollut. XD

"Jumalahan käyttää vastustajiakin – heidän tietämättäänkin! - omien tarkoitusperiensä toteuttamiseksi - kiitos Vapahtajamme, Pelastajamme, Jeesuksen Kristuksen!"

Shalom!

Eero Tillanen

Uskonnollisten satukirjojen teksteillä ei ole tässä konfliktissa muuta merkitystä kuin se, että niiden tekstejä käytetään politiikan välikappaleina aivan kuten Hyttinenkin tekee.

Israel on laittomasti perustettu roistovaltio, jonka olemassaolon perusteet pitäisi tutkia uudelleen. Roistovaltio siksi, että se tappaa palestiinalaisia täysin surutta ja varastaa näiltä maita. Tämä johtuu siitä, että sitä johtavat rikolliset, sionistit. Nämä myös hankkivat "oikeutuksen" nykyisen Israelin manipuloimalla natseja tekemään holokaustin:

http://www.jewsagainstzionism.com/antisemitism/naz...

Sionistit kuvittelevat olevansa valittuja joilla on oikeus tappaa kenet haluavat ja alistaa kaikki muut oman valtansa alle. Tällaiset rikolliset ovat aivan yhtä pahoja ihmisiä kuin natsitkin olivat. Sionistit pitäisi asettaa vastuuseen teoistaan, niin Israelissa kuin USA:ssakin. Kuolemantuomiota en kannata, mutta heidän pitäisi saada moninkertaiset elinkautiset vankeustuomiot ja istua vankilassa elämänsä loppuun asti, niin monta ihmistä heidän toimiensa ja tavoitteidensa takia on murhattu. Niin juutalaisia kuin palestiinalaisiakin.

Tapio Neva

Periaatteessa siionistit eivät voi olla saksalaisia kansallissosialisteja, vaikka toki ovat sosialisteja.

Se, mitä itse seuraan, on kostoprosentti. Toisin sanoen se, miten ali-ihmisinä israelilaiset äänestäjät pitävät gazalaisia, samarialaisia ja galilealaisia.

Olen tähän mennessä uskonut, että israelilainen liikkuva äänestäjä pitää kohtuullisena yhden israelilaisen juutalaisen kuoleman kostamista noin 20 - 30 muun Israelin valtiossa asuvan kuolemalla, koska he ovat juutalaisia köyhempiä ja vähemmän koulutettuja ja siis sopivampia heikompana aineksena kuolemaan.

Tämä Gazan viimeinen kierros osoitti, ettei Netanjahun ja Libermanin hallituksella olisi 22.1.2013 riittävää uskottavuutta, ellei murhaamissuhde olisi yli kansallissosialistiset 50:1.

Suhde on nyt 54:1. Kun tulevaisuudessa ei Israeliin Iranin ydinasein murhattavaksi muuttane paljoa juutalaisia ainakaan kehittyneistä maista, mutta kun muun väestön syntytyys on korkea, on ilmeistä, että tappamissuhde inflatoituu 50:1 :stä lähemmäs 100:1 :ä.

Yhdysvaltalaiset Afganistanissa surmaavat vaikka hääseurueen lennokilla, joloin kerralla tulee 90 - 120 kuollutta.

Sivistynyt länsi ja NATO:oon toivova Israel ovat tappamissuhteissa aivan saksalaisissa itärintmaan lukemissa.

Tappamissuhde osoittaa tapettavien ihmisen ali-ihmisyyssuhteen.

Käyttäjän ilkkahyttinen kuva
Ilkka Hyttinen

Et ole Eero valitettavasti päässyt vieläkään ansiemistisyydestäsi pidemmälle, joten et eroa jihaidilaisista palestiinalaisista muutoin kuin puuttuvan, sen ainakaan vielä täyttymättömän toteutuksen osalta...

Sodissakaan ei kuitenkaan hyväkään tarkoitus pyhitä gazalaisten terroristien "hyväntahdonohjuksia" - päivastoin, eivätkä israelilaisetkaan sotilaat eivätkä poiliitikot ole mitään pyhimyksiä, päinvastoin...

Tapio Neva

Juuri siksi Israelin hallitus on vastuussa 162 kuolonuhrista, jotka se on aiheuttanut.

Käyttäjän ilkkahyttinen kuva
Ilkka Hyttinen Vastaus kommenttiin #71

Ja omaa syyttään nimenomaan - Ja monet hamasilaisten "lottoilotulisturaketein" tappamat omat ja juutalaiset ovat sitten vain "oikeutettuja" "ihmisoikeuksien" nimissä??

Käyttäjän ilkkahyttinen kuva
Ilkka Hyttinen Vastaus kommenttiin #71

Moneskohan kerta - pystythän lukemaan toisaalta muitakin lukuja? No, Itäisessä naapurissamme käytettiin samaa rikkinäisen LP-levyn taktiikkaa, niin väännellyt mittasuhteetkin kääntyivät sitten "Pravdoiksi" (ei tuntematonta Suomessakaan)...

Eero Tillanen

"Et ole Eero valitettavasti päässyt vieläkään ansiemistisyydestäsi pidemmälle"

Juu, minä en todellakaan ole niellyt pienen rikollisryhmän eli sionistien kusetusta siitä, että mikäli heidän rikollista toimintaansa arvostellaan, niin kyseessä olisi juutalaisviha. Uskovaisia tuollaisella on näköjään helppo harhauttaa ja jos nyt lainataan sitä Ilkan satukirjaa eli Raamattua, niin siellä varoitetaan uskovaisia uskomasta vääriä profeettoja ja petoja, jotka puhuvat kauniisti ja lupailevat hyvää, mutta ovat Valontuojan asialla. Ei ole Ilkalla sitten käynyt mielessä tämä asia?

Kysymys Ilkalle: Ovatko tällä sivustolla sionistien rikokset tuomitsevat ortodoksijuutalaiset mielestäsi antisemitistejä? Minä nimittäin pohjaan mielipiteeni heidän kirjoituksiinsa. Pidän heitä "aavistuksen" luottettavampana lähteenä kuin teikäläistä, esimerkiksi.

http://www.jewsagainstzionism.com/

Mikäli vastauksesi on kyllä, niin olet todella pahasti Valontuojan harhauttama.

Käyttäjän ilkkahyttinen kuva
Ilkka Hyttinen Vastaus kommenttiin #134

Eero,

olet aivan oikeassa siinä, että ”puhtaita pulmusia” ei ole Israelin johtajissa eikä sotilaissakaan (huomasit kai sen jo blogitekstini lopussa), mutta nyt otsikon aiheena ei ole ollut heidän kritikointinsa. - Voisitkos Eero kirjoittaa blogin tuosta aiheesta – kiihkotta, kiitos!

Tuomiota en pysty lausumaan kummankaan osapuolen suhteen, sen sijaan kyllä arvostelua ja kritiikkiä – nyt siis vain aiheen mukaisesti ”hamaslaisia palestiinalaisia” (ja joitakin heidän komppaajiaan) kohtaan.

Sionismihan on montaa plaatua samoin antisionismiakin, kuten eräiden ortodoksijuutalaisten taholta.

Kristillisetkään eivät ole antikristillisiä kritikoidessaan omiaankin, ei vain antikristillisiä. Yleistäminen on aina vaarallista, enkä tunne yleisesti noita ortodoksijuutalaisia (tai ääri-), mutta ei se, että ortodoksijuutalaiset tuomitsevat eräiden sionistien rikokset, tee heistä vielä sinänsä, atisemitisteja tai antisionisteja, elleivät he sitä ole yleisesti perustaltaan (monestakin eri syystä).

Monet, etenkin arabimaissa ja äärioikeistossa, mutta myös vasemmistossa, tulkitsevat sionismiksi juutalaisten ylivaltaan tähtäävän imperialistisen ideologian. Yhdistyneiden kansakuntien yleiskokouksen osanottajamaissa oli pyrkimyksiä määritellä sionismi rasismiksi siksi, että kansalliseen uskontoon perustuvana sen periaatteiden hyväksyminen voisi olla muita kansallisuuksia syrjivää rasismia.

Yhdistyneiden kansakuntien yleiskokous julisti kehitysmaiden ja sosialistimaiden muodostamalla enemmistöllä sionismin rasismiksi ja rasistisen syrjinnän muodoksi vuonna 1975 (yleiskokouksen päätöslauselma 3379). Taustalla oli se että Israel ei tunnustanut Etiopian juutalaisia juutalaisiksi ja maan läheinen yhteistyö Etelä-Afrikan ja Rhodesian kanssa. Päätöslauselma kumottiin vuonna 1991 (päätöslauselma 4686).

Sionismin vastustajia kutsutaan antisionisteiksi. On huomattava, että myös jotkut juutalaiset vastustavat sionismia. Heidän mukaansa jo juutalaisvaltio sinänsä on juutalaisen uskon vastainen, ja sen ristiriitaisuutta juutalaisuuden kanssa lisää Israelin syyllistyminen ihmisoikeus- js sotarikoksiin, jotka ovat juutalaisen etiikan vastaisia. Kuitenkin valtiollisesti Israelin kansalaisuus perustuu sionistiselle ajatukselle siitä, että kuka tahansa juutalainen on oikeutettu Israelin kansalaisuuteen, jonka saaminen kestää muutaman kuukauden.

Monet antisionistijuutalaiset ovat olleet aktiivisia sionismin ja Israelin valtion tai politiikan kritisoijia ja myös aloittaneet Israel-boikotteja.

Kiitos Eero nykyisestä asennoitumisestasi - anteeksi jos olen ollut jokseenkin ”minä itte” (tvs.) suhteesi.

http://www.digitoday.fi/yhteiskunta/2012/05/21/ari...

Käyttäjän jremes kuva
Juha Remes

Tarkoitatko nyt nykymuotoista Israelia, vai Vanhan Testamentin kirjoitusten mukaista "Suur-Israelia", joka käsittää suurimman osan Arabian niemimaasta ja mm. osan Egyptiä?

Eero Tillanen

"Tarkoitatko nyt nykymuotoista Israelia"

Jos kysymys oli osoitettu minulle, niin nykymuotoista. Luepa linkittämääni ortodoksijuutalaisten sivustoa, niin asia alkaa selvitä sinullekin.

pekka numminen

Missään maailmalla ei ole mikään muu kansa/alue samassa tilanteessa kuin Gaza ja Länsiranta.

Gazan ja Länsirannan palestiinalaiset elävät sota-alueella jonka Israel on valloittanut 1967, mutta ei yhdistänyt Israelin valtioon tai vetäytynyt alueelta pois.

Länsirannan aluetta Israel puhdistaa etnisesti hitaasti siirtämällä rajaa aina vuoden parin välein ja "ostamalla" kurjistamansa väestön alueita tai nazi tyylisesti pakko-otoilla.

Jos Israelilla on vahvemman oikeus valloittaa alueita naapureilta sodilla, onko myös muilla mailla sama oikeus?

Jos Israelilla on oikeus etnisesti puhdistaa alueita, onko muilla mailla myös sama oikeus?

Jos Israel ilmoittaa olevansa etnisten juutalaisten heimo-kotimaa, onko muilla heimoilla sama oikeus?

Olisiko Saksalla oikeus aloittaa sota ja ottaa alueita naapurimailta?

Entä etnisesti puhdistaa pyhää saksalaista valtakuntaa esimerkiksi juutalaisista?

Harri Räsänen

Reutersin mukaan Gazassa kuoli 162 ihmistä, joista valtaosa on siviilejä. Kuolleista 37 on lapsia.
Israelissa kuoli 6, joista 4 siviiliä.

Käyttäjän ilkkahyttinen kuva
Ilkka Hyttinen

Harri uskottelee itsekseen, että tarpeeksi useasti toistettuna tuo puolitotuutensa muuttuisi totuudeksi - ei, pravdaksi vain...

Käyttäjän Kansojenherra kuva
Tuukka Kuru

Itse asiassa Palestiinalaiset syntyivät terminä Kuuden päivän sodan jälkeen. Sotaa edeltävänä aikana Nasser käytti vielä termiä "sorretut arabit".

Tapio Neva

Kaikki palestiinalaiset eivät tainneet syntyä kuuden päivän sodan aikana, vaan olivat asuneet sukupolvia kotonaan, jo ennen kuin Joosua torvien töräyttämisen jälkeen alkoi Jerikon miehityksen.

Kun tässä paljon käytetään sanaa "valtio" niin kertokaahan, millä vuosikymmenellä sana "valtio" suomen kieleen keksittiin. On nimittäin niin, että Porvoon maapäivillä 1809, ei suomen kielessä vielä edes ollut sanaa "valtio".

Käyttäjän ilkkahyttinen kuva
Ilkka Hyttinen

Terve Tuukka,

ja kiitos nasevasta tekstistäsi blogillasi Pro Gaza huokuu juutalaisvihaa":

http://kansojenherra.puheenvuoro.uusisuomi.fi/1250...

niinkuin osittain täälläkin, valitettavasti...

Jari Tuomoja

Mielenkiintoista kuinka blogisti syyllistyy Suomen lain rikkomiseen monessakin eri kohtaa. Nimikkeinä ainakin uskonrauhan rikkominen, kiihottaminen kansanryhmää vastaan jne.

Käyttäjän ilkkahyttinen kuva
Ilkka Hyttinen

Jari,

mutta todella mielenkiintoista on se, kun et kykene vastaamaan itse pääasiaan, yritätkin siksi vain uhkaillen syyllistää minua ”uskonrauhan rikkomiseen”, ”kiihottamiseen kansanryhmää vastaan”, jne. Ja sinä ns. tutkijana, oikeammin hutkijana syyllistyt sillä ao. blogistin mustamaalausyritykseen vailla alkeellisintakaan perustetta, aihetta, joka täyttäisi tuon rikollisuuden tunnusmerkistöt. Sitä kutsutaan perusteettomaksi, aiheettomaksi kunnianloukkaukseksi.

http://fi.wikipedia.org/wiki/Kunnianloukkaus

http://fi.wikipedia.org/wiki/Uskonrauhan_rikkominen

http://fi.wikipedia.org/wiki/Kiihotus_kansanryhm%C...

http://ilkkahyttinen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/8228...

Jari Tuomoja Vastaus kommenttiin #104

"syyllistyt sillä ao. blogistin mustamaalausyritykseen vailla alkeellisintakaan perustetta, aihetta, joka täyttäisi tuon rikollisuuden tunnusmerkistöt. Sitä kutsutaan perusteettomaksi, aiheettomaksi kunnianloukkaukseksi."

Höpö höpö, puhut ihan hoopoja nyt ja et näe rikkaa omassa silmässäsi.

Kirjoitin yhden viestin blogiisi johon aloitit vastaamalla näin:

"Luehan Jari Raamattua ja Koraania (Su 5/Su 10) hiukan enemmän niin luulet ja toistelet aivopestyä pelkkää propagandaasi vähemmän."

Jos lähdet samantien tuolle linjalle, niin voidaan olettaa, että saat saman tien samantyylistä vastausta takaisin. Tätä blogia ja noita muitakin blogejasi lukiessa voi jokainen tehdä saman päätelmän: mollaat, mustamaalaat, vähättelet, loukkaat muita ja heidän uskomuksiaan vailla mitään alkeellisintakaan perustetta missään kohtaan millään tavalla.

On olemassa vain sinun näkemys ja sinun totuus - kaikki muu on väärää.

Ei kyse ole sinun mustamaalauksesta sen enempää, mutta jos itse käytät nykyistä sävyä viesteissäsi, voit olla aika varma siitä, että et saa ikinä yhtään asillista keskustelua aikaiseksi missään etkä millään tavalla (pois luettuna sinun kanssa samanmielesten keskinäinen hymistely ja selkään taputtelu).

Eli niin metsä vastaa kuin sinne huudetaan.

Käyttäjän ilkkahyttinen kuva
Ilkka Hyttinen Vastaus kommenttiin #114

Jari,

" "Luehan Jari Raamattua ja Koraania (Su 5/Su 10) hiukan enemmän niin luulet ja toistelet aivopestyä pelkkää propagandaasi vähemmän." "

Tuo "heikko" toteamukseni, pelkkä kehoitukseni on tarvevaateineen vain perustelemanasi vain yhä vahvistunut. Jos taas pidät itseäsi jonakin toisten yläpuolella esim. Raamatun tuntemuksen suhteen, ei ole mikään ihme, että älähtelet jo vähäisestäkin, kun tuon ne pelkät perusteettomat propagandasi eksaktina ilmi.

On jo hienohipiäiseen maailmaan ehditty tässä arabiterrorimaailmassa, että kaikki a.h:sta johtuva arvosteluni koetaan ainakin taholtasi loukkailuksi. - Olet tuossa sarjassa täällä muuten ensimmäinen...

Eivät 'höpöily-yrityksesi' siirrä mihinkään väitteidesi todenperäisyyden todistevaadetta. Se osoittaa vain mutu-lapsellisuutesi aikuisten hiekkalaatikoilla...

Et näe tässäkään metsää tukeiltasi silmissäsi, oikeammin aivoituksissasi...

Millä tavoin tuo Raamattua ja Koraania lukemaan kehoitukseni liittyy väitteeseesi "mollaat, mustamaalaat, vähättelet, loukkaat muita ja heidän uskomuksiaan vailla mitään alkeellisintakaan perustetta missään kohtaan millään tavalla."? - eli vain uudistat yksilöimättömät ja täysin perusteettomat mustamaallausyrityksesi. - Ei haukku haavaa tee, olen kuullut jo kaikenlaisia arvonimejä, kun itse asiaan et jälleenkään puutu, ainoastaan näköjään ärsyttävään persoonaani...

Sinulta näköjään puuttuu alkeellisinkin tieto argumentoinnista, tässä ad hominem- argumentointivirheestä:

Argumentum ad hominem tai lyhyesti ad hominem (lat. homo, henkilö, argumentointi henkilöä vastaan) on argumentaation muoto, jossa argumentoija viittaa joihinkin vastapuolen piirteisiin, joilla ei ole merkitystä keskusteltavan aiheen kannalta. Ad hominem määritellään useimmiten argumentointivirheeksi, mutta joissain yhteyksissä käytettynä ad hominem on kuitenkin hyväksyttävä, jopa välttämätön, menettelytapa - kuten vastauksissani syytteisiisi, jatkuviin mustamaalailuyrityksiisi, kun et itse asiaa hallitse, etkä siihen sksi puutu.

Se että perustelen, yksilöin asiani,väitteeni tietenkin loukkaa puutteitasi, kyse ei ole kuitenkaan silloin kenenkään, ei sinunkaan yleisestä loukkailusta, jota itse taidat taitaa itse asioita paremmin...

"On olemassa vain sinun näkemys ja sinun totuus - kaikki muu on väärää." -Jos asia näyttää blogeillani tuolta, kuten ilmeisesti yrität jälleen vain vihjailla, kun suoraan et uskalla, niin se johtuu ilmeisesti siitä yksinkertaisesta syystä, että et sinäkään pysty muuttamaan esim. arabiterroristien mustaa valkoiseksi vaikka kuinka yrittelisit saada myös minut "mustaksi". - Osoita varas varkaaksi, niin hän syyttää sinua roistoksi - "se meni tuolla"...

"Niin metsä vastaa kuin sinne huudetaan" - mitä myönteistä siis tämäkin ad hominem- yrittelysi sai aikaan? Ei mitään, päinvastoin. No, ainakin väittämääsi sinun "mustamallailua", sillä erotuksella vain, että olen perustellut ja perustelen jokaisen väitteeni, enkä kuvia kumartele enkä imartele - en myöskään "omiani". Jos taas joku osoittaa yksilöidysti virheeni, olen pyytänyt ja pyydän anteeksi, sinultakin, en kuitenkaan kenenkään mutuiluja sun muita pöperöitä - aiheetta.

1 Kor 13:1 Vaikka minä puhuisin ihmisten ja enkelien kielillä, mutta minulla ei olisi rakkautta, olisin minä vain helisevä vaski tai kilisevä kulkunen.
13:3 Ja vaikka minä jakelisin kaiken omaisuuteni köyhäin ravinnoksi, ja vaikka antaisin ruumiini poltettavaksi, mutta minulla ei olisi rakkautta, ei se minua mitään hyödyttäisi.

"Ajattelen, siksi olen" Rakastan - siksi elän.

P.S. Koetahan miettiä, mitä eri asioita tuo toinen aforismi - kenen? - merkitsee? - Ai niin, sri, taisin taas syyllistyä "loukkaukseesi"...

Jouni Haimi Vastaus kommenttiin #104

Et sitten keksinytt parempaa

ensinäkin kyseealaistan tuon uskorauhan koska itse tulet tänne heitämään israel progandaa jota ilman tulee ihan hyvin toimeen ja joka kertoo vaan esittäjästään sen ettäon kiihkoilija tuo asian puolesta.Jokaineen kunnon ihminen osaa itse tehdä päätelmänsä ilman tälläistä puppugeneraatoria jota sinä ja vaimosi suollat tässä.

Käyttäjän ilkkahyttinen kuva
Ilkka Hyttinen Vastaus kommenttiin #130

Jouni,

et sitten tuonut mitään lisäarvoa tänne aiheesta, pelkkiä mutuilujasi vain. Ole hyvä ja pura antiapatioitasi muilla saiteilla, kiitos!

Ensinnäkään et perustele millään tavoin sitä, että esittäisin vain propagandaa, rikkoisin uskonrauhaa, kiihkoilisin tai suoltaisin ”puppugeneraattoria. - Tiedäthän, millaiseksi sellaisia perättömiä väitteitä kutsutaan?

Propagandahan on tietoa tai useimmiten vain epätietoa, epätotuutta - jolla yrität nyt leimailla - jota levitetään tarkoituksena muokata kohteen mielipidettä, ei tuoda asiaa esille laajasti (osatotuuksin), valaista tai korjata epätotuutta, propagandaa. Propaganda saattaa olla valheellista tai tosipohjaista, mutta se on usein yksipuolista ja saattaa valaista asiaa ainoastaan propagandan tuottajalle itselleen hyödyllisistä puolista (vrt. markkinointi).

Yritä asiaperustein kumota esille tuomani asiat – ei ole onnistunut eikä onnistu. Olen pyrkinyt tuomaan esille ao. otsikon mukaisia aiheita ja perusteita ja kumota asiaperusteettomuudet ja pelkät hamaspropagandat. Eivät ne muokkaa sinunkaan mielipiteitäsi yhtään mihinkään suuntaan. Miksi siis sinäkin tästä hermoilet? Jos esitän asiatotuuksia, kritiikkiä, arvostelua esim. islamista, hamaslaisista terroristeista ei kyse ole uskonrauhan rikkomisesta, vaan totuuden esille tuomisesta, hamaslaisen terrosismin arvostelemisesta, varoittamisesta. - Mitään uskontoa ei ole suojeltu miltään asia-arvosteluilta joksikin ”Tabuksi”. - Sinun ”tuotoksesi ” on siis täyttä puppua, sen generaattoristakaan en mene takuuseen…

Käyttäjän ilkkahyttinen kuva
Ilkka Hyttinen

Tapio,

otsikkona ei ole nyt Karjala-kysymys eikä siitä laillasi saivartelu – siitä löytyy linkkejä – vastauksia ns. mietelmiisi - muiltakin blogeiltani, kuin myös Veikko Saksinkin US-blogeilta - jos vaan viitsit niihinkään tutustua…
http://prokarelia.net/fi/

” Miten se on "oleellista"?”

Perusperusteiden, Raamatun Israelin kuten koraaninkin kannalta, you know. - Miksi sitten siinä kuitenkin vieläkin viittailet ”arktisiin kristittyihin”? - Israel on tänään kuitenkin parlamentaarinen demokraattinen tasavalta, jossa on yhtäläinen äänioikeus, vaikkei sillä perustuslakia olekaan eikä rajojakaan täsmennetty, turha sinun on niitä samoja toistella.

http://fi.wikipedia.org/wiki/Israel

Israelin perustuslaittomuudessakaan ei ole epäselvää se hallitseeko sitä järjestyneet juutalaiset ihmiset vaiko hihhuloivat äärimuslimit…

Totesin ”Sitä paitsi arabitasavaltakaan (Syyria) ei ole demokraattinen tasavalta, kuten esim. Suomi.” . Vaikkakin EU määrää suurelta osaltaan olojamme ja hallintoamme, olemme silti demokraattinen tasavalta niinkauan kuin emme ole EU-liittovaltion jäseniä – Jumala varjelkoon. Israelissa ei määräile USA enempää kuin ympäristöpalestiinalaisetkaan – yritelleet jo monesti, aina häviävät!...

IOH: "Jerusalem kokonaisuudessaan ei ole koskaan ollut arabien tai muslimien pääkaupunki." Niinpä:. ” Se, että kaupunki on pääkaupunki eikä provinssin päähallintopaikka, edellyttää, että valtio on suvereeni, täysivaltainen.”

”Palestiina” enempää kuin mikään muukaan valtio, kuningaskunta tai muu kansakunta ei ole ollut koskaan suvereeni Israelissa enempää kuin Jerusaleminkaan pääkaupunkina olon osaltaan, vaikka vain ”jalansijaa” siellä sekin vielä piteleekin – kuinka kauan on vain ajan kysymys…

Jakamaton Israel:

”Syyskuun 21. päivänä alkavassa YK:n 66. yleiskokouksessa Mahmoud Abbasin palestiinalaishallinto aikoo pyytää jäsenmailta yksipuolista tunnustusta palestiinalaisten valtiohankkeelle. Tällainen pyrkimys Länsirannan sekä Gazan aseman muuttamiseksi ja ”vuoden 1967 rajojen” saattamiseksi tunnustetuiksi rajoiksi on lähtökohdiltaan kiistattomasti vastoin YK:n päätöslauselmia 242 ja 338 sekä rikkoisi myös Israelin ja palestiinalaisten vuonna 1995 solmimaa Oslo II sopimusta. Näiden mukaisesti osapuolet ovat sitoutuneet neuvottelemaan kyseisistä rajaongelmista ryhtymättä muuttamaan alueiden asemaa pysyvää statusta koskevien neuvotteluiden lopputulosta odotettaessa.

Palestiinalaisten pyrkimys muuttaa kiistanalaisten alueiden asema yksipuolisella toimenpiteellä YK:n arvovaltaan vedoten ja Israelin kanssa tapahtuvat neuvottelut sivuuttaen ei johda rauhaan, vaan Lähi-idän konfliktin jatkumiseen. Tällä tavoin yksipuolisesti synnytetyllä palestiinalaisvaltiolla ei olisi mitään rauhansopimusta eikä sen tuomia velvoitteita Israelia kohtaan. YK:n ei tule, eikä se voi antaa tukeansa tällaiselle hankkeelle.”

Jerusalem, Israelin jakamaton pääkaupunki:

”Myös Jerusalem on jälleen kerran noussut toteutumattomien profetioiden kynnykselle, aivan kuin odottamaan vuoroaan osoittamaan vuosituhansia vanhojen ilmoitusten paikkansa pitävyyttä. Kaupunki on Israelin Knessetin päätöksellä ikuinen, jakamaton Israelin valtion pääkaupunki. Samainen kvartetti haluaa senkin kohdalla osoittaa sekä täydellisen piittaamattomuutensa Jumalan säätämistä asioista, että itsenäisen Israelin valtion laillisista oikeuksista. Sama kohtalo joka tulee maan jakajien osaksi, tulee kohtaamaan myös Jerusalemin jakamiseen pyrkiviä tahoja, maa tullaan jakamaan mutta uskoisin että Jerusalem ei tule kokemaan vastaavaa kohtaloa. Kristittyjen kansanjohtajien tulisi kunnioittaa myös seuraavaa Jumalan ilmoitusta joka annettiin profeetta Sakarjan välityksellä; 12:2-3, 9

”Katso, Minä teen Jerusalemin juovuttavaksi maljaksi kaikille kansoille yltympäri, myös Juudan kohdalle se on tuleva Jerusalemia piiritettäessä. – Ja sinä päivänä Minä teen Jerusalemin väkikiveksi kaikille kansoille; kaikki jotka sitä nostavat repivät pahoin itsensä, ja kaikki maan kansakunnat kokoontuvat sitä vastaan. – Mutta sinä päivänä Minä tahdon hävittää kaikki pakanakansat jotka hyökkäävät Jerusalemia vastaan. 14:12 "Ja tämä on oleva vitsaus jolla Herra rankaisee niitä kansoja jotka sotivat Jerusalemia vastaan; Hän mädättää siltä kansalta lihan, kun se vielä seisoo jaloillaan, ja sen silmät mätänevät kuopissansa ja sen kieli mätänee sen suussa.” ”

http://www.reijotelaranta.fi/missio_jarvenpaa/tv7_...

”Osoitin jo, että Jerusalem on ollut mm. Jerusalemin kuningaskunnan, kristittyjen ritareiden, pääkaupunki.” Tarkempaa tietoa aiheesta löytyy – jos hallitset vain eo. mukaisesti sen sisälukutaidon:

http://fi.wikipedia.org/wiki/Jerusalem

Miksi tässäkin sorrut - ymmärtämättä itse esittämääsi jonkin valtion suvereeniteetittömyyttä Jerusalemin pääkaupunkina olon suhteen – alhaiseen ad hominem- virheargumentointiin (”Miten henkilö, joka on toiminut opettajana (toivottavasti ei maantiedon, historian eikä uskonnon), voi väittää tuollaista?”). Mutuväitteesi on yhtä luotettavaa kuin muka ”kaikella kunnioituksella, Ilkka”- kohteliaisuutesikin…

IOH: "Suomessa ei ollut viime sodan jälkeen montakaan miljonääriä, sen sijaan tänään öljymiljonäärejä löytyy palestiinalaisistakin yllin kyllin."

Kyse ei tässäkään ollut mistään kateudesta, vaan tarkennukseni aiempaan miljonääriaiheeseen koskien arabimiljonäärien mahdollisuutta sijoittaa vähä palestiinalaisensa Gazasta ja Länsirannasta samoin kuin Itä- Jerusalemistakin omille vapaille laitumillensa. Miksi ehdoin tahdoin yrittelet viedä asiaa taas täysin sivullisille harhateille??

IOH: "Luehan mitä diaspora tässä merkitsee. Periaatteessa Israelin valtio on ollut olemassa Raamatun mukaan jo vuodesta -70 jKr asti."

Turha sinun on saivarrella Israelin valtiosta tai sen valtiottomuudesta, kyse on kaikkinensa lyhykäisyydessään jo alkuraamatullisista ajoista lähtien juutalaisten luvatusta , vain heille kuuluvasta alueesta, pitivät sitä ortodoksijuutalaisetkin sitten miten Toorattomana hyvänsä…

IOH : "Se, että Israelilla ei ole vieläkään niitä rajoja, jotka sille itsenäisenä valtiona kuuluvat, eivät poista sitä tosiasiaa, että palestiinalaisilla ei niitä rajoja ole vieläkään ja Gazan ja Länsirannan alueet pitäisi siirtokuntineen, palestiinalaisineen poistaa omille paljon laajemmille ja vapaimmille sekä rauhallisemmille palestiinalaisille alueilleen."

Niinkauan kuin palestiinalaiset eivät ole Israelin ”maassa maan tavalla”, vaan pyrkivät YK:n ihmisoikeuksien vastaisesti kaikin tavoin ajamaan juutalaiset ansisemistisessa jihad-vihassaan raketein sun muin mereen, ei ole ihme, että Israelissa jo sen johdonkin taholta viitataan siihen , että päinvastoin palestiinalaiset arabit pitäisi ajaa Gazasta mereen. Israelilaisten ajaminen sinne on jo vähän vaikeampi juttu.

Se että esitin tuota ”poissiirtoklausuulia” koskee tarkennettuna tietenkin palestiinalaisia henkilöitä, jotka pitäytyvät antisemitistisessä linjassaan – ollen siis itse asiassa rikollisia silloin kaikki tyynni – osahan meni jo vapaaehtoisesti omiensa maille, mutta osa näyttää viihtyvän siellä ”kitinöistään” ja raketeistaan huolimatta varsin hyvin. Itse en viihtyisi palestiinalaisena moisissa oloissa (heidän osoittamissaan/väittämissään) päivääkään…

Sellaisten palestiinalaisten ”vankina” Israelissa pito olisi sekä epäinhimillistä ja tulisi Israelillekin kestämättömän kalliiksi…
Jos taas Veikko Saksi on pyrkinyt esittämään mahdollisessa Karjalan palautuksessa venäläisten pakkokarkottamista Venäjälle, se on hänen oma esityksensä, ei minun. - Nykyisiä venäläisiähän Karjalassamme ei voi verrata edes aluksikaan ”vallattomiin”, järjestymättömiin palestiinalaisiin…

Apartheid- käsite Israelin yhteydessä on näköjään sinullekin tuntematon mutukäsite, tässä vähän tietoa aiheesta:
Israel — apartheid-valtio? :

http://www.lausti.com/articles/kolumnit/apartheid....

Henkilöt, jotka pyrkivät ajamaan YK:n tai E-neuvoston ihmisoikeudellisia asioita, pitäisi niitä ensimmäisenä itse toteuttaa. Ainakin palestiinalaiset Hamas- terroristit osoittavat siinä erityisen huonoa, vastakkaista esimerkkiä!!...

IOH: "Israelin alueen kahtiajako ei tule koskaan onnistumaan, sillä jos annat ”pirulle pikkusormen se vie pian koko valtion”. Niin, pirun tahto tässä ei tule koskaan toteutumaan, siitä pitää Jumala Sanansa, Raamatun mukaisesti huolen.

"Valitettavasti ortodoksijuutalaiset ovat vain ”puoliraamatullisia”, eli vain ns. vanhatestamentillisia. Israel on kuitenkin tunnustettu ja todistettu Raamatun VT:ssakin."

Demokratiassa valta kuuluu kansalle, Israelissa juutalaisille. Syrjintää tässä mielessä harjoittavat vain Israelin kansalaisiin kuulumattomat palestiinalaiset.

”Eikä mikään ihme, kun juutalaiset ajettiin diasporaan.” –Jälleen paljastat tietämättömyytesi edes daisporan alkeista, luehan uudestaan!

Siionimi on jumalankieltävien marksilaisten juutalaisten kehittämä valtioidea, mistä jo voi käsittää, ettei Israelin valtio voi olla teokraattinen eikä raamatullinen. On kuitenin niin, että Israelin valtiossa ei uskalleta kirjoittaa perustuslakiin hallitusmuotoa, jonka mukaan Israel on tasavalta, koska se edellyttäisi, että Israelin valtion asukkaiden suuren enemmistön syrjintä olisi lopetettava siksi, että tasavallassa valta on tasan, tai pitäisi olla.

”He ovat asuneet siellä AINA!”

Eikä mikään ihme, kun juutalaiset ajettiin diasporaan.

=> Kuka rohkaisi kapinaan ja terroriin ryhtyneet juutalaiset diasporaan? Roomako? Aiheettako?

"Minkään valtion alue ei kuulu muille kuin nimenomaan ihmisoikeuksin sille itselleen. Rauha Israeliin ei tule ennen kuin Jerusalem on yksin sen pääkaupunki ja arabipalestiinalaiset ovat muuttaneet takaisin omille mailleen samoin kuin niiden suojissa lymyilevät terroristikin. Jokaisen valtion ihmisoikeuksiin kuuluu turvata sen kansalaisten ihmisoikeudet ja turvallisuuden. Israelin esivalta ei turhaan miekkaansa kanna, kuten ei Suomenkaan, ei milloinkaan eikä missään olosuhteissa."

”Ihmisoikeudet kuuluvat koko Israelin valtion väestölle.”

Juu, eikä vain palestiinalaisille.

Edelleenkin siis vain kehoitan sinua Tapio: "Luehan myös monet muut historialliset linkit, jos vain kärsit, sillä tieto ja totuus lisäävät tunnetusti tuskia...". Ihmisoikeuksiin eivät kuulu jatkuvat ohjukset ja raketit Israelia vastaan, nyt jo ersualemin porteille asti, tasan päinvastoin. Rikollisilla ei edelleenkään ole vankiloissaan samoja ihmisoikeuksia kuin vapailla Israelin kansalaisilla, juutalasilla, tasan päinvastoin.

Tapio Neva

"Perusperusteiden, Raamatun Israelin kuten koraaninkin kannalta, you know. - Miksi sitten siinä kuitenkin vieläkin viittailet ”arktisiin kristittyihin”? - Israel on tänään kuitenkin parlamentaarinen demokraattinen tasavalta, jossa on yhtäläinen äänioikeus, vaikkei sillä perustuslakia olekaan eikä rajojakaan täsmennetty, turha sinun on niitä samoja toistella."

EDELLEENKÄÄN ei Välimeren pohjukassa oleva valtio ole Israelin TASAVALTA, vaan PELKKÄ Israelin valtio ‏מדינת ישראל. Tämä johtuu siitä, että jos Israel olisi tasavalta, pitäisi valta Israelissa jakaa tasan, myös alueen alkuperäisasukkaiden kanssa ja lopettaa uskontoon perustuva erottelu.

Ellei Ilkka Hyttiselle ole selvää, ettei Israel ole tasavalta, Israelin tasavalta, kannattaa asia varmistaa Israelin Helsingin suurlähetystöstä.
http://www.goisrael.fi/Tourism_Fin/Tourist%20Infor...

"Israelin perustuslaittomuudessakaan ei ole epäselvää se hallitseeko sitä järjestyneet juutalaiset ihmiset vaiko hihhuloivat äärimuslimit…"

Koko alueella on järjestäytyneitä ryhmitymiä, enemmän tai vähemmän ajanmukaisella aseistuksella. Niistä suurin on IDF.

"Totesin ”Sitä paitsi arabitasavaltakaan (Syyria) ei ole demokraattinen tasavalta, kuten esim. Suomi.” . Vaikkakin EU määrää suurelta osaltaan olojamme ja hallintoamme, olemme silti demokraattinen tasavalta niinkauan kuin emme ole EU-liittovaltion jäseniä – Jumala varjelkoon. Israelissa ei määräile USA enempää kuin ympäristöpalestiinalaisetkaan – yritelleet jo monesti, aina häviävät!..."

No olet edelleen valtio-opissa erehtynyt. Euroopan unionille kuuluu jo NYT Euroopan unionin yhteinen maatalouspolitiikka ja kauppapolitiikka siksi, että EU on tulliunioni. EMU:ssa lisäksi vielä rahapolitiikka, johon ei ole varaa. Liittovaltiorakennetta ovat nämä edellä mainitut. Ellet usko, kysy vaikka maanviljelijä-puheenjohtaja Pesoselta Itsenäisyyspuolueesta, jota lienet kannattanut taannoin.

"”Palestiina” enempää kuin mikään muukaan valtio, kuningaskunta tai muu kansakunta ei ole ollut koskaan suvereeni Israelissa enempää kuin Jerusaleminkaan pääkaupunkina olon osaltaan, vaikka vain ”jalansijaa” siellä sekin vielä piteleekin – kuinka kauan on vain ajan kysymys…"

Hyvä. Valistaisitko Israelin ystäviä sitten siitä. On todella rasittavaa kuulla täysi-ikäisten ja aivan syyntakeellisten ihmisten paasaavan ikuisesta Jerusalem-pääkaupungista, kun kerran se on ollut Juudean pääkaupunki, ei Israelin ja myös Jerusalemin kuningaskunnan pääkaupunki, ei Saladinin kannattajien.

"”Syyskuun 21. päivänä alkavassa YK:n 66. yleiskokouksessa Mahmoud Abbasin palestiinalaishallinto aikoo pyytää jäsenmailta yksipuolista tunnustusta palestiinalaisten valtiohankkeelle. Tällainen pyrkimys Länsirannan sekä Gazan aseman muuttamiseksi ja ”vuoden 1967 rajojen” saattamiseksi tunnustetuiksi rajoiksi on lähtökohdiltaan kiistattomasti vastoin YK:n päätöslauselmia 242 ja 338 sekä rikkoisi myös Israelin ja palestiinalaisten vuonna 1995 solmimaa Oslo II sopimusta. Näiden mukaisesti osapuolet ovat sitoutuneet neuvottelemaan kyseisistä rajaongelmista ryhtymättä muuttamaan alueiden asemaa pysyvää statusta koskevien neuvotteluiden lopputulosta odotettaessa."

Ei kyseessä ole mikään jako, vaan Israelin rajojen määrittäminen vuoden 1967 rajojen mukaan. Kannattaa muistaa, ettei Israelin rajoja ole vielä määritelty siksi, ettei Israelilla ole rauhansopimusta ei Libanonin eikä Syyrian kanssa, vaikka sillä on rauhansopimukset Egyptin ja Jordanian kanssa.

"Palestiinalaisten pyrkimys muuttaa kiistanalaisten alueiden asema yksipuolisella toimenpiteellä YK:n arvovaltaan vedoten ja Israelin kanssa tapahtuvat neuvottelut sivuuttaen ei johda rauhaan, vaan Lähi-idän konfliktin jatkumiseen."

YK:lla on kanta Israelin rajoihin ja ne ovat vuoden 1967 kanta. Ei Israelin tarvitse välittää YK:n mielipiteestä. Eiväthän Kiinan tasavalta, Transdnestria, Abhasia tai Etelä-Ossetiakaan ole YK:n jäseniä. YK on aivan tavallinen yhdistys, josta itsenäinen valtio saa erota. Siihen ei liittynyt Sveitsikään mitenkään moniin vuosiin.

"Tällä tavoin yksipuolisesti synnytetyllä palestiinalaisvaltiolla ei olisi mitään rauhansopimusta eikä sen tuomia velvoitteita Israelia kohtaan. YK:n ei tule, eikä se voi antaa tukeansa tällaiselle hankkeelle.”"

Jos YK määrittelee rajat niin ei siihen mitään rauhansopimusta tarvita.

"”Myös Jerusalem on jälleen kerran noussut toteutumattomien profetioiden kynnykselle, aivan kuin odottamaan vuoroaan osoittamaan vuosituhansia vanhojen ilmoitusten paikkansa pitävyyttä. Kaupunki on Israelin Knessetin päätöksellä ikuinen, jakamaton Israelin valtion pääkaupunki. Samainen kvartetti haluaa senkin kohdalla osoittaa sekä täydellisen piittaamattomuutensa Jumalan säätämistä asioista, että itsenäisen Israelin valtion laillisista oikeuksista. Sama kohtalo joka tulee maan jakajien osaksi, tulee kohtaamaan myös Jerusalemin jakamiseen pyrkiviä tahoja, maa tullaan jakamaan mutta uskoisin että Jerusalem ei tule kokemaan vastaavaa kohtaloa."

Kannattaa edelleen muistaa, ettei Israel ole uskovaisten, vaan marksilaisten ateistien perustama valtio. Siksi tämä taktinen teokraattinen julistus on jossain määrin arvoton. Israel ei ole raamatullinen Israel. Kvartetti on Jahven ja Allahin yhteinen tahto, jota knessetin ei pitäisi uhmata säilyäkseen väleissä edes Jahven kanssa.

" ”Katso, Minä teen Jerusalemin juovuttavaksi maljaksi kaikille kansoille yltympäri, myös Juudan kohdalle se on tuleva Jerusalemia piiritettäessä. – Ja sinä päivänä Minä teen Jerusalemin väkikiveksi kaikille kansoille; kaikki jotka sitä nostavat repivät pahoin itsensä, ja kaikki maan kansakunnat kokoontuvat sitä vastaan."

Muslimit eivät juo etanolia niin kuin juutalaiset, he eivät juovu vakaumuksensa mukaan. Raittius tässä kysymyksessä olisi hyväksi myös kristityille ja juutalaisillekin.

" – Mutta sinä päivänä Minä tahdon hävittää kaikki pakanakansat jotka hyökkäävät Jerusalemia vastaan. 14:12 "Ja tämä on oleva vitsaus jolla Herra rankaisee niitä kansoja jotka sotivat Jerusalemia vastaan; Hän mädättää siltä kansalta lihan, kun se vielä seisoo jaloillaan, ja sen silmät mätänevät kuopissansa ja sen kieli mätänee sen suussa.” ” "

Onpas veristä vihapuhetta. No onneksi kukaan ei ole hyökkäämässä Jerusalemia vastaan eikä Israelia vastaan, koska raamatullista Israelia ei ole vielä edes olemassa.

”Osoitin jo, että Jerusalem on ollut mm. Jerusalemin kuningaskunnan, kristittyjen ritareiden, pääkaupunki.” Tarkempaa tietoa aiheesta löytyy – jos hallitset vain eo. mukaisesti sen sisälukutaidon:

http://fi.wikipedia.org/wiki/Jerusalem

=> Höpsis. Et maininnut Jerusalemin kuningaskuntaa ensinkään. Et maininnut Juudeaakaan. Kun Juudean kuningaskunta oli olemassa, ei koko Jerusalem edes kuulunut Israelin kuningaskuntaan. Älä nyt hyvä ystävä sekoile yksityiskohdissa.

"Miksi tässäkin sorrut - ymmärtämättä itse esittämääsi jonkin valtion suvereeniteetittömyyttä Jerusalemin pääkaupunkina olon suhteen – alhaiseen ad hominem- virheargumentointiin (”Miten henkilö, joka on toiminut opettajana (toivottavasti ei maantiedon, historian eikä uskonnon), voi väittää tuollaista?”)."

Miten opettaja voi opettaa tuollaista? No ilmeisesti vain silloin, jos ei ole historian, maantiedon eikä uskonnon opettaja, vaan jonkin aivan muun alan. No siitä huolimatta voisi tarkistaa asiat vaikka Internetistä tai tietosanakirjasta.

"Mutuväitteesi on yhtä luotettavaa kuin muka ”kaikella kunnioituksella, Ilkka”- kohteliaisuutesikin…"

No kaikella kunnioituksella - edelleen - ja oman uskottavuutesi vuoksi.

"Kyse ei tässäkään ollut mistään kateudesta, vaan tarkennukseni aiempaan miljonääriaiheeseen koskien arabimiljonäärien mahdollisuutta sijoittaa vähä palestiinalaisensa Gazasta ja Länsirannasta samoin kuin Itä- Jerusalemistakin omille vapaille laitumillensa. Miksi ehdoin tahdoin yrittelet viedä asiaa taas täysin sivullisille harhateille??"

Mitä Suomen miljonäärien määrä tai puute vaikuttaa tilanteeseen Lähi-idässä?

"Turha sinun on saivarrella Israelin valtiosta tai sen valtiottomuudesta, kyse on kaikkinensa lyhykäisyydessään jo alkuraamatullisista ajoista lähtien juutalaisten luvatusta , vain heille kuuluvasta alueesta, pitivät sitä ortodoksijuutalaisetkin sitten miten Toorattomana hyvänsä…"

No sitten suosittelen lukemaan kirjoituksen oikein eikä viittaamaan Israelin valtioon, joka ei ole tasavalta, mutta ei ole raamatullinen teokraattinenkaan Israel. Israel ei ole tasavalta eikä Israel ole jumalvalta.

"Niinkauan kuin palestiinalaiset eivät ole Israelin ”maassa maan tavalla”, vaan pyrkivät YK:n ihmisoikeuksien vastaisesti kaikin tavoin ajamaan juutalaiset ansisemistisessa jihad-vihassaan raketein sun muin mereen, ei ole ihme, että Israelissa jo sen johdonkin taholta viitataan siihen , että päinvastoin palestiinalaiset arabit pitäisi ajaa Gazasta mereen. Israelilaisten ajaminen sinne on jo vähän vaikeampi juttu."

Tuo on juutalaisten "ad hominem". Hamas kannattaa YK:n 1967:n rajoja.

"Se että esitin tuota ”poissiirtoklausuulia” koskee tarkennettuna tietenkin palestiinalaisia henkilöitä, jotka pitäytyvät antisemitistisessä linjassaan – ollen siis itse asiassa rikollisia silloin kaikki tyynni – osahan meni jo vapaaehtoisesti omiensa maille, mutta osa näyttää viihtyvän siellä ”kitinöistään” ja raketeistaan huolimatta varsin hyvin."

Myös rikollisilla on oikeus asua kotimaassaan. Heillä on myös omantunnon, uskonnon ja sananvapaus. Jos nyt Israel "karkoittaisi" väärin ajattelevat maansa asukkaat niin mihin heidät sitten tungettaisiin? Välimereen, uuniinko vai Jämijärvelle - teidän naapuriksenne? Mikä järkevä maan hyväksyisi juutalaisia tai palestiinalaisia sotkemaan maansa rauhan?

On juutalaisten ongelma tappaa, steriloida tai ulkoistaa palestiinalaiset, joista juutalaiset yrittävät päästä eroon niin kuin Keski-Eurooppa juutalaisista 1940-luvulla.

Miksi minkään maan pitäisi vastaanottaa palestiinalaiset ilmaiseksi, jotta juutalaisille tarjoutuisi mahdollisuus liikaylikansoituksen jatkamiseen elinkelvottoman kokoisessa maassa edelleen?

Yhdysvaltoihin mahtuu niin juutalaisia kuin palestiinalaisiakin - miljoonia. Israelista voisi tehdä luonnonsuojelualueen, jossa on historiallisia nähtävyyksiä turisteille hieman samaan tapaan kuin keskieurooppalaiset ja Vihreä liitto Itä- ja Pohjois-Suomesta.

"Sellaisten palestiinalaisten ”vankina” Israelissa pito olisi sekä epäinhimillistä ja tulisi Israelillekin kestämättömän kalliiksi…"

No Israelhan pitää gazalaisia aidan takana häkissä kuin eläintarhassa.

"Jos taas Veikko Saksi on pyrkinyt esittämään mahdollisessa Karjalan palautuksessa venäläisten pakkokarkottamista Venäjälle, se on hänen oma esityksensä, ei minun."

Teillä molemmilla on yhtä kansallissosiaalinen ajatus: maahanmuuttajille elintilaa ja alkuperäiset asukkaat mierontielle. Näin ei rasiteta sosiaalisella vastuulla eikä ihmimillisyydellä maahanmuuttajia.

Apatheid tarkoittaa "erillään asumista".

IOH: "Israelin alueen kahtiajako ei tule koskaan onnistumaan, sillä jos annat ”pirulle pikkusormen se vie pian koko valtion”. Niin, pirun tahto tässä ei tule koskaan toteutumaan, siitä pitää Jumala Sanansa, Raamatun mukaisesti huolen.

=> Ei kyse ole kahtiajaosta, vaan Israelin rajojen määrittämisestä 1967 rajojen mukaan.

"Valitettavasti ortodoksijuutalaiset ovat vain ”puoliraamatullisia”,

"Demokratiassa valta kuuluu kansalle, Israelissa juutalaisille. Syrjintää tässä mielessä harjoittavat vain Israelin kansalaisiin kuulumattomat palestiinalaiset."

=> Oletko sitä mieltä, että Suomessa äänioikeus kuuluu vain suomalaisille, mutta ei Kymijoen takaa Karjalasta Suomeen tulleille maahanmuuttajille, karjalaisille?

”Ihmisoikeudet kuuluvat koko Israelin valtion väestölle.”

Juu, eikä vain palestiinalaisille.

=> Kaikille!

"Edelleenkin siis vain kehoitan sinua Tapio: "Luehan myös monet muut historialliset linkit, jos vain kärsit, sillä tieto ja totuus lisäävät tunnetusti tuskia...". Ihmisoikeuksiin eivät kuulu jatkuvat ohjukset ja raketit Israelia vastaan, nyt jo ersualemin porteille asti, tasan päinvastoin. Rikollisilla ei edelleenkään ole vankiloissaan samoja ihmisoikeuksia kuin vapailla Israelin kansalaisilla, juutalasilla, tasan päinvastoin."

Rikollisilla on oikeus asua kotimaassaan eikä millään valtiolla ole oikeutta edes yrittää päästä heistä eroon. Gazalaiset ovat 1 600 000 ihmistä saarrettuina. Mikä on heidän rikoksensa?

Jari Tuomoja

"Rikollisilla on oikeus asua kotimaassaan eikä millään valtiolla ole oikeutta edes yrittää päästä heistä eroon. Gazalaiset ovat 1 600 000 ihmistä saarrettuina. Mikä on heidän rikoksensa?"

Tähän lauseeseen koko konflikti kärjistyykin: jos Israel liittäisi Gazan ja Länsirannan Israelin valtioon, juutalaiset olisivat sen jälkeen vähemmistö koko maassa.

Sen takia pitäisi joko A) tyhjentää koko alue tai B) pitää sitä vain saarrettuna ja kurjistettuna. Koska vaihtoehto A ei ole mahdollista, on parempi pitää vaihtoehto B. Juutalaiset jatkavat noilla alueilla sitä mihin natsit lopettivat. Juutalaiset ovat hyviä oppimaan ja natsien opit menivät perille - nyt he jalostavat niitä edelleen. Siinä he ovat ehkä maailman parhaita.

Tästä hyvänä esimerkkinä kun he saavat USA:lta sotilasteknologiaa ja jalostavat sitä sekä myyvät sitä esim. Kiinaan. Yli 80% Israelin sotilasteknologiasta on peräisin USA:sta ja sitä on vain jalostettu Israelissa sekä myyty sitten omana.

Käyttäjän ViiviPartanen kuva
Viivi Partanen

Olette nyt kaikki erehtyneet sen suhteen, että Lähi-itään rauha tulisi! Islamin eskatologia on sen verran sotahimoinen, että he vain odottavat sitä hetkeä, kun he saavat voittaa juutalaiset sodassa ja tämän jälkeen kristityt. Ei sinne rauhaa tule, ennenkuin muslimit saa voittaa juutalaiset ja kristityt sodassa. Sen jälkeen voidaan sit katella et mikä on uus uskomus ja tulevaisuuden tavote uskomuksessa.

Jari Tuomoja

Niin kauan kun on ääriuskonnollisia jotka eivät hyväksy vastakkaista mielipidettä, niin kauan on sotia uskonnon takia.

On äärikristittyjä (kuten eräs paljon lainattu Paavola Suomessa) ja sitten blogistin kaltaisia mielipiteen esittäjiä jotka vakavalla naamalla sanovat, että "Islam on kuoleman vakavasti otettava perverssi uskonto".

Tuo on kiihkoilua ja asiat esitetään aina yhdeltä näkökannalta joka on kuulemma se ainut ja oikea. Se esitetään myös todeksi sitten jollakin Pyhällä Kirjoituksella ja tämä Pyhä Kirjoitus sitten todistetaan todeksi sen omilla kirjoituksilla. Toiset puhuvat julistuksesta ja toiset ilmoituksesta sekä kolmannet jollain muulla.

Tulkintoja nämä ääriuskonnolliset eivät tee, he ovat niitä tyyppejä jotka hakkaavat päätä seinään hamaan loppuun asti - uskonnosta riippumatta.

Mitä tulee sitten raamatun tai koraanin sisältöön, niin niitä on kanonisoitu jo niin paljon, että alkuperäiset tekstit ja merkitykset ovat jo melkein hävinneitä. Se antaakin sitten lähes vapaat kädet jokaiselle uskovaiselle tulkita tekstejä kuten huvittaa vaikka he syyllistyisivät apokryfisten kirjojen vastaiseen harhaoppisuuteen tulkinnoillaan. Sitä näkee kristittyjen teksteissä yhtä paljon kuin äärimuslimeilla.

Myös kristityt ovat sodanhimoisia: he ovat tappaneet enemmän ihmisiä uskonnon nimissä vuosisatojen aikana kuin islamilaiset yhteensä tähän mennessä.

Käyttäjän ilkkahyttinen kuva
Ilkka Hyttinen

Jari,

valitettavasti jatkat vain epätieteellistä mutuiluasi ainakin vihjaillen jostain määrittelemättömästä ”ääriuskonnollisuudesta”, jne.

Et näköjään tunne eroa Kristukseen uskon ja uskonnollisuuksien välillä. Uskonnoilla ei ole mitään tekemistä Kristukseen uskon kanssa, mitkään uskonnot eivät ketään pelasta, ei mistään eikä mihinkään.

Mielipiteitähän on yhtä monta kuin esittäjääkin, mutta ihmisoikeudettomalla rikollisuudella – esim. hamaksen terroritekojen - ei ole mitään tekemistä hyväksyttävien mielipiteiden listalla, tapahtuipa se sitten arabien tai israelilaisten tai kenen tahansa toimesta.

”Äärikristityn” leimakirvestäkin olet jo heiluttelemassa etkä määrittele käsitettä muutoin kuin henkilöviitteellä (poissaolevan): se on adho- argumentaatiovirheenä hyvin tunnettu yritys siirtää huomio epäoleellisuuksiin, kun itse hamaslaisten rikollisuudesta nyt on kyse.

"Islam on kuoleman vakavasti otettava perverssi uskonto" on todellakin ”vakavalla naamalla” huomioon otettava seikka nimenomaan tässä Gazankin terroristien kontekstissa, viitekehyksessä ja sen agendassa.
Jos tuossa otsikossa on jotain väärää, niin miksi ihmeessä pappi Zakarias Botroksen – kiihkoilematon hänkin, tutustu lähemmin TV:ssäkin! - päästä ovat ääri-islamistit luvanneet 60 miljoonan dollarin palkkion? Tyhjästäkö?

Jonkin asian pelkkänä varoittavana tosiasiana esilletuominen on kaukana arabien kiihkoiluista, esimerkkejä ei tarvitse edes Israelistakaan hakea.

Raamattu on ”poikkitieteellisesti”, kumoamattomasti Jumalan Sanaksi todettu teos – eikä todistettu vain kehäpäätelmäisesti, kuten yrität senkin Raamattua tuntemattomana vähätellen ja sekoitellen mutuyleistää. Yksikään ihmisen väitöskirja ei yllä lähellekään sen tasoa, ainoaa Totuutta (vrt. linkit).

Raamatusta ei katoa yksikään piirto ennen kuin… - se ON, vaikka sinunkin epäuskoisen mielestä se on ”ei”. - Miksi tutkisitkaan ”huuhaata”??

Raamatun kanonisoinnitkaan eivät ole pystyneet eivätkä pysty poistamaan Raamatun Henkeä, sen Punaista, Voimallista Johtolankaa.

Olet varsin eriskummallinen: toisaalta ihmettelet fundamentaali kristittyjen uskovien Raamatun Sanassa pysymistä ja kuitenkin vaadit sen ”eri tulkintojen” hyväksymistä aina muotiin tulleeseen ”kaikki pääsevät taivaaseen” – ja itsemurhamuslimit vielä muka ”70 neitsyeen kera” - asti… Joopa joo - et ole ensimmäinen etkä viimeinen, lopun aikana on tuleva monta eksyttäjää…

Lutherhan oli ilmeisesti Hitlerin antisemististen aivoitusten oppi-isä. Lutherhan totesi myös että ”helvetin peräseinä on pappeja pullollaan” ja eräät vielä siunanneet aseetkin molemmin puolin – ei mitään uutta auringon alla…

Jari Tuomoja Vastaus kommenttiin #106

"valitettavasti jatkat vain epätieteellistä mutuiluasi ainakin vihjaillen jostain määrittelemättömästä ”ääriuskonnollisuudesta”, jne."

Höpö höpö. Paljon epätieteellisempää on väittää, että "Raamattu on ”poikkitieteellisesti”, kumoamattomasti Jumalan Sanaksi todettu teos".

Tuon kauempana totuudesta et voisi olla.

"Et näköjään tunne eroa Kristukseen uskon ja uskonnollisuuksien välillä. "

Mikäs sinä olet tässä tuomitsemaan? Kenen oikeudella ja millä luvalla?

"Mielipiteitähän on yhtä monta kuin esittäjääkin, mutta ihmisoikeudettomalla rikollisuudella – esim. hamaksen terroritekojen - ei ole mitään tekemistä hyväksyttävien mielipiteiden listalla, tapahtuipa se sitten arabien tai israelilaisten tai kenen tahansa toimesta."

Näkisinpä nekin kommentit missä tuomitset Israelilaisten teot. ;P

"Jos tuossa otsikossa on jotain väärää, niin miksi ihmeessä pappi Zakarias Botroksen – kiihkoilematon hänkin, tutustu lähemmin TV:ssäkin! - päästä ovat ääri-islamistit luvanneet 60 miljoonan dollarin palkkion? Tyhjästäkö?"

Varmaan, koska hän on loukannut jonkun uskontoa. Kyllä sinäkin hermostut jos sinun uskontoa luokataan, miksi muut ei saisi loukkaantua? Onko se jotenkin vain kristittyjen etuoikeus?

"...kuten yrität senkin Raamattua tuntemattomana vähätellen ja sekoitellen mutuyleistää"

Höpö höpö. Olen sitäkin opusta jo tutkinut ja lukenut niin pitkään, että sinä et varmaan edes osaa laskea niin pitkälle. ;P

Ihan vain näin siis suoraan sanottuna, koska olet kova herjaamaan ja tuomitsemaan, niin parempi hyväksyä se, että niin metsä vastaa kuin sinne huudetaan. Älä ota itseesi (tai ota jos haluat), mutta jos heittelet herjoja, niin voi olla, että niitä tulee kovaa vauhtia takaisin.

"Raamatusta ei katoa yksikään piirto ennen kuin… - se ON, vaikka sinunkin epäuskoisen mielestä se on ”ei”. - Miksi tutkisitkaan ”huuhaata”??"

Kristinuskoa, islamilaisuutta, juutalaisuutta sekä kaikkia muitakin uskontoja voi tutkia ilman, että täytyy itse uskoa johonkin.

Usko on yleensä yksilön ja jumalan välinen asia. Siihen ei tarvita jeesustelijoita eikä saarnaajia sillä se on jokaisen oma asia. Yhdelläkään uskonnollisella ei ole mitään oikeutta lähteä tuomitsemaan kenenkään uskoa. Mutta se, että sitä pakkoväännetään ja suoraan sanottuna valehdellaan asioista sekä väitetään selkeitä pervessioita ja epätotuuksia totena, se on väärin.

"Raamatun kanonisoinnitkaan eivät ole pystyneet eivätkä pysty poistamaan Raamatun Henkeä, sen Punaista, Voimallista Johtolankaa."

Höpö löpö. Jos tutkitaan apokryfisiä lähteitä, niin juuri näin on käynyt. Kanonisoinnin takia tapahtuu varsinaisesta kristinuskosta irtautumisiakin, koska koetaan, että kristinuskon päälinjat eivät ole enää sitä mitä on alunperin kirjoitettu ja tarkoitettu.

Tuo on siis ihan täyttä tuubaa eli propagandaa.

"Olet varsin eriskummallinen: toisaalta ihmettelet fundamentaali kristittyjen uskovien Raamatun Sanassa pysymistä ja kuitenkin vaadit sen ”eri tulkintojen” hyväksymistä aina muotiin tulleeseen ”kaikki pääsevät taivaaseen” – ja itsemurhamuslimit vielä muka ”70 neitsyeen kera” - asti… Joopa joo - et ole ensimmäinen etkä viimeinen, lopun aikana on tuleva monta eksyttäjää…"

En ole vaatinut tuollaisia. Et edes todennäköisesti ymmärtänyt sitä mitä minä kirjoitin? Minusta kristinuskon jumala on aika julma jos suoraan sanotaan ja ihan samaa muissakin uskonnoista. Jos minun pitäisi uskoa johonkin, niin kyseinen jumala olisi lempeä.

Ihan näin kuriositeettina: jos jumala on luonut kaiken ja tietää kaiken mitä on tapahtunut, mitä ajattelet nyt ja mitä tulet tekemään, niin silloinhan jumala on JO HYVÄKSYNYT kaiken sen mitä tulee tapahtumaan ja antanut sen anteeksi. Muutenhan jumala muuttaisi tekosi jotta mitään pahaa ei pääsisi tapahtumaan.

Jumala on ennalta määrännyt meidät taivaaseen tai helvettiin. Mitkään ajatuksemme, sanamme tai tekomme eivät vaikuta tähän. Kristittyjen mielestä polvillaan rukoilemalla ja anomalla anteeksiantoa voisi taivaspaikan lunastaa, mutta se ei kuullosta kovin anteeksi antavalta jumalalta silloin.

"Lutherhan oli ilmeisesti Hitlerin antisemististen aivoitusten oppi-isä. Lutherhan totesi myös että ”helvetin peräseinä on pappeja pullollaan” ja eräät vielä siunanneet aseetkin molemmin puolin – ei mitään uutta auringon alla…"

Tie helvettiin on kivetty hyvillä aikomuksilla. Onko sinulla hyviä aikomuksia?

Edellinen lausahdus on yhtä tieteellinen kuin sinun muutkin väittämäsi. Miksi juuri sinä olisit oikeassa ja muut väärässä? Kuulostat kohta jo antikristukselta. ;P

Jos sitten raamatun lainauksia kaipaat, niin tässä esimakua (koen oikeuteksena ne tässä esittää kun itsekin niitä esität perusteluina jollekin asialle):

Room. 1:27 Paavalin mukaan naisten “luonnollinen käyttö” on seksiobjekteina miesten huviksi.
Efes. (Paavali) 5:22-24 Vaimojen on antauduttava miehilleen kaikessa kuin nämä olisivat jumalia.
5. Moos. 22:23-24 Jos raiskauksen uhri ei ole huutanut tarpeeksi kovaa, kivitä hänet kuoliaaksi.
Efes. (Paavali) 6:5 Orjien on toteltava herrojaan ”kuin Kristusta”.
2. Moos. 21:15, 21:20-21 Jos mies lyö orjaansa, hänellä on siihen täysi oikeus (vaikka orja kuolisi lyönnistä, kunhan ensin kituu yli 2 päivää).
3. Moos. 20:9-12 Homot ja avionrikkojat on tapettava.
Kor. (Paavali) 6:9-11 Homoseksuaalit ja naismaiset eivät pääse taivaaseen.
Room. 11:7-10 Jumala sokaisi juutalaiset, jotta he eivät näkisi Messiasta.
4. Moos. 11:1 Jumala vihaa vaikertajia. Jos hän kuulee sinun valittavan, hän polttaa sinut kuoliaaksi.
Sananlaskut 1:26-28 Jumala nauraa epäonnellesi, haukkuu sinua, kun olet peloissasi, ja on välinpitämätön, kun pyydät häneltä apua.
Mark. 4:25 Keillä tämä elämä on huono, seuraava on vieläkin huonompi.
3. Moos. 21:16-23 Vammaiset, lyhytkasvuiset, lättänenäiset, sokeat ym. eivät saa tulla alttarille.
Joh. 5:14 Jeesus uskoo, että rammat ovat rampoja siksi, että Jumala on rangaissut heitä synnistä. Hän sanoo rammalle miehelle parannettuaan hänet: ”älä tee enempää syntiä, tai sinulle koituu enemmän pahaa”.
Room. 14:2 (Paavali) Vain heikot ovat vegetaristeja.
5. Moos. 23:2 Avioliiton ulkopuolella syntyneen lapsetkaan eivät saa käydä kirkossa, aina 10. polveen asti.
1. Sam. 15:3 "Näin sanoo Herra Sebaot [Jumala]: Mene siis ja voita amalekilaiset, ja vihkikää tuhon omaksi kaikki, mitä heillä on; äläkä säästä heitä, vaan surmaa miehet ja naiset, lapset ja imeväiset, raavaat ja lampaat, kamelit ja aasit."
Toisaalta
Gal. 3:28 (Paavali): ”Yhdentekevää, oletko juutalainen vai kreikkalainen, orja tai vapaa, mies tai nainen, sillä kristuksessa te kaikki olette yksi.”
Naispappeuden näkökulmasta merkillepantavia ovat myös Paavalin myönteiset maininnat naispuolisista työtovereistaan.

Lempeä ja armollinen Jumala
2. Moos. 20:13 "Älä tapa."
3. Moos. 24:17 "Jos joku lyö kuoliaaksi ihmisen, kenen hyvänsä, hänet rangaistakoon kuolemalla."
2. Moos. 32:27 "Näin sanoo Herra, Israelin Jumala: Jokainen sitokoon miekkansa vyölleen. Käykää sitten edestakaisin leirin halki portista porttiin ja tappakaa jokainen, olkoon vaikka oma veli, ystävä tai sukulainen."
5. Moos. 20:16-17 "Mutta näiden kansojen kaupungeissa, jotka Herra, sinun Jumalasi, antaa sinulle perintöosaksi, älä jätä ainoatakaan henkeä eloon, vaan vihi ne tuhon omiksi: heettiläiset ja amorilaiset, kanaanilaiset ja perissiläiset, hivviläiset ja jebusilaiset, niin kuin Herra, sinun Jumalasi, on sinua käskenyt."
Jer. 19:9 "Ja minä (Herra) panen heidät syömään poikiensa ja tyttäriensä lihaa, ja he syövät toinen toisensa lihaa siinä hädässä ja ahdistuksessa ..."
Hes. 20:25-26 "Niinpä minäkin annoin heille käskyjä, jotka eivät olleet hyviä, ja oikeuksia, joista he eivät voineet elää, ja annoin heidän saastua lahjoistansa ... jotta saattaisin heidät kauhun valtaan ja he tulisivat tietämään, että minä olen Herra."
5. Moos. 32:23-24 "Minä (Herra) kasaan onnettomuuksia heidän päällensä, kaikki nuoleni minä heihin ammun. He nääntyvät nälkään ja menehtyvät ruttoon, kulkutautien poltteeseen; minä lähetän heidän kimppuunsa petojen hampaat ja tomussa matelevaisten myrkyn."
1. Sam. 16:14 "Mutta Herran henki poistui Saulista, ja Herran lähettämä paha henki vaivasi häntä." (Siis ei yksin Saatana lähetä pahoja demoneja ihmisiin.)

Vanha testamentti määrää kuolemantuomion 22 "rikoksesta" mukaanlukien oman vanhemman lyöminen, abortti, homoseksuaalisuus, jumalanpilkka, väärän valan vannominen ja taparikollisuus.

Jeesus valehtelee
Luukkaan (23:43) mukaan Jeesus väitti kuolinpäivänään olevansa paratiisissa vielä samana iltana. Kolme päivää myöhemmin hän sanoo, ettei ole vielä siellä ollut (Joh. 20:17). Ap. 1:3-12 mukaan hän nousi taivaaseen vasta 40 päivän kuluttua kuolleista heräämisestään.

Jeesus sanoi ennalta olevansa kuolleena 3 päivää ja 3 yötä (Matt 12:40) mutta onkin vain 1 yön ja 2 päivää (Mark. 15:42-43, Joh. 20:1),

Matt. 16:28, 23:36, 24:34 Jeesus lupaa seuraajilleen palata ja perustaa valtakuntansa näiden elinaikana.
Mark. 13:30 Jeesus ennustaa paluutaan ja maailman loppua kuulijoidensa elinaikana (kuten lukemattomissa kohdissa muuallakin, ja hänen seuraajansa ym. monesti todistavat uskovansa tähän).

Kaikki tekevät syntiä – eivätpäs
1. Kun. 8:46 ”ei ole ihmistä, joka ei syntiä tee."
1. Joh. 3:9 "Ei yksikään Jumalasta syntynyt tee syntiä”

Tulisiko uskovaisen pitää huolta perheestään?
1. Tim. 5:8 "Mutta jos joku ei pidä huolta omaisistaan ja varsinkaan ei perhekuntalaisistaan, niin hän on kieltänyt uskon ja on uskotonta pahempi."
Luuk. 14:26 "Jos joku tulee minun tyköni eikä vihaa isäänsä ja äitiänsä ja vaimoaan ja lapsiaan ja veljiään ja sisariaan, vieläpä omaa elämäänsäkin, hän ei voi olla minun opetuslapseni."

Insesti oli ennen siunattua
1. Moos. 17:15-16, 20:11-12, 22:17 -- Jumala siunaa Abrahamin avioliiton sisarensa kanssa.
3. Moos. 20:17, 5. Moos. 27:20-23 -- Jumala kieltää avioliitot veljien ja sisarusten välillä.

Jeesus: harjoita sijoitustoimintaa voiton tavoittelemiseksi
Matt. 25:27 Jeesus: "Sinun olisi siis pitänyt jättää minun rahani rahanvaihtajille, niin minä tultuani olisin saanut omani takaisin korkoineen."
Luuk. 19:23 "Miksi et siis antanut rahojani rahanvaihtajan pöytään, että minä tultuani olisin saanut periä ne korkoineen?"
vs.
Psa. 15:5 "Joka ei anna rahaansa korolle eikä ota lahjuksia viatonta vastaan. Joka näin tekee, hän ei ikinä horju."
3. Moos. 25:36-37 "Älä ota korkoa tai voittoa häneltä, vaan pelkää Jumalaasi ja anna veljesi elää luonasi. Älä anna hänelle rahaasi korolle äläkä ota elintarpeista voittoa."

Hyvää päivänjatkoa ja vietä mukavia hetkiä kun noita perustelet "suuressa viisaudessasi".

Käyttäjän ilkkahyttinen kuva
Ilkka Hyttinen Vastaus kommenttiin #113

Jari,

muuten - nuotko olivat ne tutkimustuloksesi?

Jari Tuomoja Vastaus kommenttiin #144

"Jari,

muuten - nuotko olivat ne tutkimustuloksesi?"

Sinulta ei ole näkynyt yhtään tutkimustulosta, vain tuubaa.

Käyttäjän ilkkahyttinen kuva
Ilkka Hyttinen Vastaus kommenttiin #155

Jari,

nuot eivät olleet edes sinun tutkimustuloksiasi, kopsauksiasi vain...

P.S. Ao. blogini otsikko on "Israel on juutalaisten maa – ei ”palestiinalaisten”" - ei menisi yskikään "tutkimustuloksesi" läpi...

Jari Tuomoja Vastaus kommenttiin #106

Sitten hieman uudempaa materiaalia:

Matteuksen evankeliumi
5:17 Jeesus hyväksyy täysin lain ja profeetat. Hän ei vähäisimmässäkään määrin vastusta Vanhan testamentin kauheuksia ja sanoo, että sen lait sitovat ikuisesti. (Lisäksi hän muistaa väärin Vanhan testamentin sisällön: Mark. 2:25-26.)
5:29, 18:8 Jeesus suosittelee, että syntien välttämiseksi katkoisimme kätemme ja puhkoisimme silmämme. Jos joku katsoo naista himoitsevasti, hän tekee aviorikoksen.
6:5-6 Jeesus kehottaa opetuslapsiaan olemaan rukoilematta julkisesti.
7:13-14 Hän sanoo, että useimmat ihmiset päätyvät helvettiin.
10:34 Jeesus sanoo, että hän on tullut tuhoamaan perheet saattamalla perheenjäsenet vihaamaan toisiaan. Hän ei ole tullut ”tuomaan rauhaa vaan miekan”.
11:3 Edes Jeesuksen kastamisen ihmetapahtumien jälkeen Johannes Kastaja ei usko Jeesukseen (ja on vankilassa ja kuolee pian) vaan on epävarma: ”Oletko sinä se, joka on tuleva, vai etsimmekö jotakuta toista?” Miten kukaan sitten voi olla varma ellei hän, omin silmin ihmeet nähnyt?
16:28, 23:36, 24:34 Jeesus lupaa seuraajilleen palata ja perustaa valtakuntansa näiden elinaikana.

Matt. 5:22 (Jeesus puhuu) "Joka sanoo: 'Sinä hullu', on ansainnut helvetin tulen."
Luuk. 11:40 Jeesus kutsuu kriitikkojaan hulluiksi.
Jer. 4:22 (Herra puhuu) "Sillä minun kansani on hullu."
(Gal. 3:13 Jumala kirosi Jeesuksen.)

Markuksen evankeliumi
4:11-12 Jeesus selittää puhuvansa vertauskuvin siksi, että ihmiset eivät kääntyisi ja tulisi uskoon ja siten välttäisi helvettiä (samaa hän sanoo Matteuksen evankeliumissa 11:25).
”Niin hän sanoi heille: Teille on annettu Jumalan valtakunnan salaisuus, mutta noille ulkopuolella oleville kaikki tulee vertauksissa, että he näkemällä näkisivät, eivätkä huomaisi, ja kuulemalla kuulisivat, eivätkä ymmärtäisi, niin etteivät kääntyisi ja saisi anteeksi."
13:30 Jeesus ennustaa paluutaan ja maailman loppua kuulijoidensa elinaikana (kuten lukemattomissa kohdissa muuallakin, ja hänen seuraajansa ym. monesti todistavat uskovansa tähän).

Luukaksen evankeliumi
3:23-31 Jeesuksen polveutuminen esitetään aivan toisin kuin Matteus 1:6-16 (esim. David -> Jeesus 43 vs. 29 sukupolvea ja vain kolme samaa nimeä, nekin aivan eri järjestyksessä, mikä viittaisi siihen, että ainakin toinen luetteloista on täysin hihasta revitty eikä edes ole yritetty tehdä sukututkimusta).
6:24-26 Rikkaat, hyvinsyöneet tai kunnioitetut joutuvat helvettiin (päinvastoin kuin Markus 4:25).
11:40 Jeesus kutsuu kriitikkojaan hulluiksi. Kuitenkin näin toimivaa hän itse pitää ”helvetin tulien” arvoisena (Matt. 5:22).
14:26 Jeesus sanoo, että hänen opetuslastensa on vihattava perheitään (mukl. lapset) ja itseään.
16:17 Kaikki (julmatkin) Vanhan testamentin lait pätevät ikuisesti.

Johanneksen evankeliumi
3:18 Niitä, jotka eivät usko Jeesukseen (mistä hyvänsä syystä), kidutetaan helvetissä ikuisesti.
12:40 Syy siihen, että monet eivät uskoneet Jeesukseen, oli siinä, että Jumala oli ”sokeuttanut heidän silmänsä ja kovettanut heidän sydämensä”. Jumala teki tämän siksi, että he eivät ”ymmärtäisi häntä sydämellään ja kääntyisi”.
7:5 Jeesuksen perhe ei uskonut Jeesukseen.
6:42 Nasaretilaiset eivät usko Jeesukseen (vaikka he tuntevat hänet parhaiten).
10:10 Moni Jeesuksen nähnyt uskoi hänen olevan hullu ja paholaisen vallassa.
3:36 Jumala vihaa kaikkia ei-uskoisia.
21:22 Jeesus antaa ymmärtää palaavansa Johanneksen elinaikana
5:14 Jeesus uskoo, että rammat ovat rampoja siksi, että Jumala on rangaissut heitä synnistä. Hän sanoo rammalle miehelle parannettuaan hänet: ”älä tee enempää syntiä, tai sinulle koituu enemmän pahaa”.

Roomalaiskirjeet
1:24-26 Paavali tuomitsee homoseksuaalit
1:27 Paavalin mukaan naisten “luonnollinen käyttö” on seksiobjekteina miesten huviksi.
8:33 Kristittyä ei voi syyttää mistään väärästä teosta.
11:7-10 Jumala sokaisi juutalaiset, jotta he eivät näkisi Messiasta.
14:2 Vain heikot ovat vegetaristeja.

1. Korinttilaiskirje (Paavali)
6:9-11 Homoseksuaalit ja naismaiset eivät pääse taivaaseen.
7:27 Naimattomien ei koskaan pidä mennä naimisiin.
11:7-9 Miehet ovat Jumalan kuvia, naiset miesten kuvia. Naiset luotiin miehistä ja miehille.
11:13-15 Jumala tykkää lyhyistä hiuksista miehillä ja pitkistä naisilla.
14:34-35 ”Nainen vaietkoon seurakunnassa” ja olkoon tottelevainen miehille.

Galatalaiskirje
1:8-9 Jos joku on eri mieltä Paavalin kanssa uskonasioista, “hänet kirottakoon”.
3:10 Ne kirottakoon, jotka yrittävät seurata lakia
3:13 Jumala kirosi Jeesuksen.

Kirje efesolaisille
1:4-5, 11 Jumala on ennalta määrännyt meidät taivaaseen tai helvettiin. Mitkään ajatuksemme, sanamme tai tekomme eivät vaikuta tähän.
1:7 Jumala murhasi poikansa estääkseen itseään vahingoittamasta muita teoista, joita he eivät ole tehneet.
5:22-24 Vaimojen on antauduttava miehilleen kaikessa kuin nämä olisivat jumalia.
6:5 Orjien on toteltava herrojaan ”kuin Kristusta”.

Kirje Titukselle
1:12 Kreetalaiset ovat ”aina valehtelijoita ja pahoja petoja”.
1:10-11 Juutalaiset ovat pahankurisia valehtelijoita ”joiden suut tulee pysäyttää”.
2:4-5 Opettakaa nuoret naiset olemaan ... tottelevaisia miehilleen.
2:9-10 Orjien on toteltava herrojaan ja miellytettävä heitä kaikessa ... osoittaen hyvää uskollisuutta

2. Kirje tessalonikalaisille
2:2 “Kristuksen päivä on käsillä”. Paavali uskoi näkevänsä Jeesuksen paluun.
2:9 Saatana, ei Jumala, on kaikkivaltainen.
2:11-12 Jumala laittaa meidät uskomaan valheisiin voidakseen tuomita sielumme helvettiin.

2. Kirje Timoteukselle
2:26 Paholainen voi vallata meidät milloin tahansa.
1:9 Jumala on valinnut meistä pelastetut ja kirotut, emmekä voi vaikuttaa siihen mitenkään.

Eikö ole hienoa kun lainataan raamattua? Jos raamattu olisi jumalan ILMOITUS (mitä se EI OLE raamatun itsensäkään mukaan), niin luulisi sen olevan jotenkin rationaalinen? Nythän se on kanonisoinnin takia erittäin irrationaalinen.

Käyttäjän ilkkahyttinen kuva
Ilkka Hyttinen Vastaus kommenttiin #115

Jari,

toistuva ”höpö höpöilysi” ei kuulu asiakeskusteluun, saati tieteelliseen, eksaktiin.

Väitteesi ”Paljon epätieteellisempää on väittää, että "Raamattu on ”poikkitieteellisesti”, kumoamattomasti Jumalan Sanaksi todettu teos" on todellakin ”Tuon kauempana totuudesta et voisi olla.” – Ethän perustele sitäkään millään tavoin, yrität vain ylimielisenä propagoida ”ainoaa totuuttasi” – lieköhän ”kepulievoluutiolla” jotain sekoilua asiaan! Jos vain vaivaudut tutustumaan blogeihini ja esittämiini linkkeihin, voit sentään jotenkin päästä irti syvästä aivopesustasi!

IOH: "Et näköjään tunne eroa Kristukseen uskon ja uskonnollisuuksien välillä. "

”Mikäs sinä olet tässä tuomitsemaan? Kenen oikeudella ja millä luvalla?”
Arviointi- ja arvosteluoikeuteni kuuluvat jo ihmisoikeuksienkin mukaan kaikille ihmisille, niin myös minulle. Huutelet valitettavasti jo apuun tunnettua ”tuomitse- korttia” ymmärtämättä lainkaan Raamatun kontekstissa, mitä raamatullinen tuomitseminen merkitsee. Yhtä hyvin voisin kysyä sinulta, että millä oikeudella sinä tuomitset minut noin , korkeintaan vihjaillen vain ”loukkailevaksi musgtamaailijaksi (kts. aiemmat kommenttisi) – en silti kysy, miksikähän? Osaatkohan siihenkään ”jäsennellysti” vastata??...

”Näkisinpä nekin kommentit missä tuomitset Israelilaisten teot. ;P”
Huomasitkos blogini pääaiheen, myös aiemman sen tekstini lopussa: -

”Kaikkia Israelin toimia Israelissa ei suinkaan voida puolustaa, päinvastoin, mutta monet siviiliuhritkin ovat arabiterroristien siviilien joukkoon soluttautumisen ainoata ”tulosta” .”

Huom. blogini pääaiheena ei ole nyt käsitellä Israelin johtajien ja sotilaiden tekoja eikä tekemättä jättämiäsi, if you only know…

”Varmaan, koska hän on loukannut jonkun uskontoa. Kyllä sinäkin hermostut jos sinun uskontoa luokataan, miksi muut ei saisi loukkaantua? Onko se jotenkin vain kristittyjen etuoikeus?”

Et näköjään ymmärrä sitäkään mitä termi ”loukkaus” todellisuudessa ja kokonaisuudessaan merkitsee:

Loukkaus = rikkominen, häväistys, herjaus, nöyryytys, solvaus, hyökkäys, kunnian, oikeuden, tms. loukkaus, jne.

Uskova arabipappi Zakarias Botros ei siis ole hänkään syyllistynyt mihinkään ao. tyyppiseen loukkailuun, päinvastoin! Jälleen mutuoletelmasi osoittaa, että sinulta puuttuu opiskeluistasi vielä varsin paljon, et ole tutustunut tuohonkaan blogiini, vain ”loukkaavaan” otsikkoon!! – hoh hoijakkaa - tutki, tutki, älä hätäillen hutki...

On oikeutettua loukkaantumista ja oikeudetonta loukkaamista sekä ”loukkaamista” – ja vielä loukkauskivikin jää jäljelle…

”Höpö höpö. Olen sitäkin opusta jo tutkinut ja lukenut niin pitkään, että sinä et varmaan edes osaa laskea niin pitkälle. ;P”

Jälleen ylpeilevä, ylimielinen, ”omajalustainen” kehuskelusi vain pistää naureskelemaan. Sekin on tyypillistä henkilöille, joille jokin opiskelun suoma status riittää muka sinetiksi kaikelle lausumilleen…

”koska olet kova herjaamaan ja tuomitsemaan” – jälleen esität perustelemattomia ja yksilöimättömiä, pelkästään epätieteellisesti yleistäviä väitteitäsi. Se jo yksistään osoittaa herkkähipiäisyytesi, ”itseesi ottamisesi”, minun ei tarvitse pudota miltään jalustalta, vaikka sellaista olematonta elätteletkin!

”Kristinuskoa, islamilaisuutta, juutalaisuutta sekä kaikkia muitakin uskontoja voi tutkia ilman, että täytyy itse uskoa johonkin.”
Tottakait, mutta kun on kyse Raamattuun pohjautuvasta Kristukseen uskosta, ei Raamattu aukene kellekään ilman Jumalalta armosta lahjaksi saatua Kristuksen opetuslapseksi uudestisynnyttävää lapseudenuskoa Pyhän Hengen avulla (vrt. avain) , Abba, Isä!

”Mutta se, että sitä pakkoväännetään ja suoraan sanottuna valehdellaan asioista sekä väitetään selkeitä pervessioita ja epätotuuksia totena, se on väärin.”

Jälleen kirjoitat vain yleisiä, itsestään selviä asioita perustelematta niitä tyypilliseen tapaasi lainkaan. Jälleen pelkät epäterveet vihjailusi ”perverssioista ja epätotuuksista” johtavat vain pirun sylttytehtaalle. Tutustuhan kunnolla islamiin, kuten Botros ja monet muut, niin ehkäpä sinullekin ”osatieteilijälle” joskus vielä Totuus ja Raamatun tosiasiat aukenevat!

IOH: "Raamatun kanonisoinnitkaan eivät ole pystyneet eivätkä pysty poistamaan Raamatun Henkeä, sen Punaista, Voimallista Johtolankaa."
”Höpö löpö. Jos tutkitaan apokryfisiä lähteitä, niin juuri näin on käynyt. Kanonisoinnin takia tapahtuu varsinaisesta kristinuskosta irtautumisiakin, koska koetaan, että ”kristinuskon päälinjat eivät ole enää sitä mitä on alunperin kirjoitettu ja tarkoitettu.” ”

Jälleen vain löpöilet ja sekoittelet lahjakkaasti asioita. Se, että Raamattua on alkuperältään käännetty, kanonisoitu, jne. ei ole pystynyt poistamaan ymmärrystä Raamattuun, siis Jumalan Pyhää Henkeä, ei myöskään Raamatun Sanassa pysyviä Kristukseen uskovia kaikki kirkolliset rajat ylittävästä Jeesuksen Kristuksen seurakuntayhteydestä yritit sitten väännellä mutujasi miten paljon ja mihin suuntaan tahansa. Se, että monet kirkot ja seurakunnat ovat maallistuneet ja sekularisoituvat yhä enemmän , ei ole itse Raamatun syytä, käyttämiesi ”raamattujen” sun muiden väännösten kyllä.

”Tuo on siis ihan täyttä tuubaa eli propagandaa.” – Niin on tuo oma ns. ”tulkintasi” (lukee Raamattuun uskomatta kuin ”pirukin Raamattua”) ja kumpa vielä ymmärtäisit senkin, miksi!

Et ole vaatinutkaan, mutta sitä se laajennettuna itse asiassa merkitsee, kuten on jo nähtävissä Saksassa, Ruotsissa ja pian samaa meillä Suomessakin. Vain murto-osa uskoo meilläkään enää edes Jumalaan, enempää kuin siten Jeesukseenkaan.

”kristinuskon jumala on aika julma” – se voikin sellainen olla, ainakin mielikuvituksissasi, mutta Raamatun Jumala on Rakkaus. Usko tulee kuulemisesta (mitähän sekin suomeksi tarkoittaa?) ja kuuleminen Jumalan Sanasta, Raamatusta – ei yhdestäkään raamatusta. koraanista tms..

”Ihan näin kuriositeettina: jos jumala on luonut kaiken ja tietää kaiken mitä on tapahtunut, mitä ajattelet nyt ja mitä tulet tekemään, niin silloinhan jumala on JO HYVÄKSYNYT kaiken sen mitä tulee tapahtumaan ja antanut sen anteeksi. Muutenhan jumala muuttaisi tekosi jotta mitään pahaa ei pääsisi tapahtumaan.”

Hyväksyikös Jumala Aatamin ja Eevan syntiinlankeemuksen vaikka jo ennalta sen tiesi: täysin päinvastoin!

Miksi sitten on Jumalan valtakunta ja tämä maallinen, saatanan valtakunta? Mietipä sitä! Ei sekään kuulu tähän aiheeseen, mutta kun rönsyilee ihan minusta riippumattomista syistä – elintärkeitä asioita tässä hamaksien ohessa ne silti ovat, vieläpä ikuisen elämän tärkeitä asioita näihin vain hamailuihin verrattuna!

”Jumala on ennalta määrännyt meidät taivaaseen tai helvettiin. Mitkään ajatuksemme, sanamme tai tekomme eivät vaikuta tähän. Kristittyjen mielestä polvillaan rukoilemalla ja anomalla anteeksiantoa voisi taivaspaikan lunastaa, mutta se ei kuullosta kovin anteeksi antavalta jumalalta silloin.”

Mutta ethän sinä ole Jumala, että tietäisit ennakolta pääsetkö taivaaseen ja millä reunaehdoilla? Ethän sinä voi ajatella kuin Jumala, kuin olisit Jumala. Tämäkin pointti kuvaa hyvin itseäsi ja ajatusmaailmaasi, et näytä sopeutuvan vain ihmisen saappaisiin…

Ja vielä armosta ja rakkaudesta, niinkö jatkoajattelusi kuului?

"Lutherhan oli ilmeisesti Hitlerin antisemististen aivoitusten oppi-isä. Lutherhan totesi myös että ”helvetin peräseinä on pappeja pullollaan” ja eräät vielä siunanneet aseetkin molemmin puolin – ei mitään uutta auringon alla…"

”Tie helvettiin on kivetty hyvillä aikomuksilla” – juu, samoinkin pelkillä Raamatun ”tutkimisillakin”, sillä erotuksella vain, että sitä en ole lausahdellut minä vaan esitit sinä, etkä näin ollen voi sitäkään yleistää noin vain ”samanlaisiksi epätosiksi lausahduksikseni”.

”Miksi juuri sinä olisit oikeassa ja muut väärässä? Kuulostat kohta jo antikristukselta. ;P”

Tuon toteamuksen olet lausunut sinä, en minä. Jos siltä kuulostan, niin sekin on sinun, ei minun ”hyviä aikomuksiani”, d’nt know, yo see?...

Jokin väitös on niinkauan tosi (ei Tosi), kuin sen jokin yleispäteväsi perustellusti, eksaktisti ja äärettömän laajasti vääräksi osoittaa. Raamattu, Jumalan Sana, sen sijaan pysyy, kunnes Jumala tekee sen tarpeettomaksi kuin luomansa auringon, kuun, ja tähdetkin.

Matt 5:18 Sillä totisesti minä sanon teille: kunnes taivas ja maa katoavat, ei laista katoa pieninkään kirjain, ei ainoakaan piirto, ennenkuin kaikki on tapahtunut.

Valitettavasti UT:ia ja VT:ia keskenään taas sekoitellessasi et tunne myöskään käsitteitä Vanha liitto ja Uusi liitto. Voisit alkaa opiskelun vaikkapa tästä:

http://koti.phnet.fi/petripaavola/UusiLiitto.html

Pirukin tutkii Raamattua juu, ja tulkitsee sitä ymmärtämättä vain omiaan, aivan kuin nuot monet esittelemäsi ”kootut esimerkit”

Raamatun ”ristiriitaisuudesta” tyylillä ”Juudas meni ja hirtti itsensä” – ”Tehkää tekin samoin”… Valitettavasti vaan jätit ainakin reilun kirjallisen (”Ristiriitainen Raamattumme, etc.) verran noita Raamatun ”ristiriitoja” esittelemättä.

”Hyvää päivänjatkoa ja vietä mukavia hetkiä kun noita perustelet "suuressa viisaudessasi".” - Kiitos samoin, en ole aiemmin tuollaista nimitystä saanutkaan. - Kuitenkin: ainut Viisas on Jumala:

Saar 8:17 niin minä tulin näkemään kaikista Jumalan teoista, että ihminen ei voi käsittää sitä, mitä tapahtuu auringon alla; sillä ihminen saa kyllä nähdä vaivaa etsiessään, mutta ei hän käsitä. Ja jos viisas luuleekin tietävänsä, ei hän kuitenkaan voi käsittää.

Job 12:13 "Jumalalla on viisaus ja voima, hänellä neuvo ja ymmärrys.

Jari Tuomoja Vastaus kommenttiin #127

Boy, what a bagbiter! Chomp chomp!

Käyttäjän ilkkahyttinen kuva
Ilkka Hyttinen Vastaus kommenttiin #131

Laddy! - oikein kirjoitettuna: ”Boy, what a backbiter! Chomp chomp!” – And again: which such a way also you my brutus? ومرة أخرى: مثل هذه الطريقة التي كنت بلدي أيضا بروتوس؟

Jari Tuomoja Vastaus kommenttiin #145

Oikein kirjoitettuna nimenomaan "bagbiter". Ehkäpä voisit opetella jargonin uudelleen? Osoitit siis kuinka ymmärtämätön olet ja kuinka yrität opettaa asioita mistä et oikeasti tiedäkään mitään, esität vain osaavasi jotain.

Googlaapa vaikka mitä sana "bagbiter" tarkoittaa - se on juuri sitä sinun kohdallasi.

Arabiaa en hirveästi käytä enkä sitä ymmärrä juuri kovinkaan paljoa. Heprea on asia erikseen - kuten sanoin sinulle: mitä tuumisit jos sanoisin olevani juutalainen? ;P

אתה נביא שמנסה להיות כל כך חכם שהוא יכול לספר לכולם מה הוא נוצרי אמיתי ומי לא

Käyttäjän ilkkahyttinen kuva
Ilkka Hyttinen Vastaus kommenttiin #154

Jari,

en todellakaan erityisemmin tunne "bagbieter" jargoniasi - tarkoitin, korjasin siis backbiter- "selkäänpuukottamistasi" (tarviitkos perusteluja?) - ei mennyt näköjään sekään perille...

Ei ole ns. karvoihin katsominen olisit sitten juutalainen tai et messiaanisesta olet ainakin toistaiseksi varsin kaukana, mutta toivottavasti sekin asia sinullekin joskus valkenee, kuten monelle muullekin juutalaiselle, toivon ainakin!...

Tekstisi perusteella olet ainakin lähempänä, varsin lähellä arabia, sri, kuin heprealaista juutalaista...

Muuten: perin kummallista: juutalaiset lukevat, ymmärtävät ja hyväksyvät vain VT:n (Tooran, etc.). - Asia on jokseenkin sama, kuin jos sähköopin kokonaisuudesta opettaisin vain DC:n (sekin oli jargonia, sri., mutta ei tarkoittamaasi "humps, humps") ja sanoisin, että AC on vain humpuukia...

הפרושים וסופרים רק מקלים על המכתב הישן של החוק, אבל לא מרגישים שום התנ"ך ברוח, למרבה הצער ...

Jari Tuomoja Vastaus kommenttiin #164

"Jari,

en todellakaan erityisemmin tunne "bagbieter" jargoniasi - tarkoitin, korjasin siis backbiter- "selkäänpuukottamistasi" (tarviitkos perusteluja?) - ei mennyt näköjään sekään perille..."

Lukutaito ja varsinkin sisälukutaito on ihana asia.

Kirjoitin "bagbiter", en "bagbieter". Bagbiter tarkoittaa jargonissa toimimatonta asiaa tai henkilön osalta sanottuna sitä, että asiat eivät toimi kuten henkilö tarkoittaa. Jos sitten joku käyttää sitä jargonin syvimmässä olemuksessa, niin se tarkoittaa toimimatonta ohjelmistoa. Sillä siis lyhyesti sanottuna tarkoitetaan "yhtälöä joka vain ei toimi".

"Tekstisi perusteella olet ainakin lähempänä, varsin lähellä arabia, sri, kuin heprealaista juutalaista..."

Sanotaan nyt sitten näin jos et kerran ymmärrä.

1) Ensinnäkin olet täysin sokea kun et ymmärrä, että sinua viedään kuin aasia naru kaulassa joka kiertää vesikaivoa näissä sinun blogeissasi. Olet joko täysin sokea tai sitten jotain muuta...ehkä olet sokea uskossasi, koska sinulle rivien välistä piilovittuillaan ja sinua oikeasti viedään "kuin litran mittaa" jos asia suomeksi ilmaistaan.

2) normaali Israelin KANSALAINEN elää ja tulee hyvin toimeen ISRAELISSA kaikkien eri kansojen ja etnisten taustojen edustajien kanssa. Olkoon kyse israelilaiset tai juutalaisesta (jotka EIVÄT ole synonyymejä toisilleen), arabista tai muslimista (nämäkään eivät ole synonyymejä) tai venäläisestä tai ihan kenestä tahansa muusta. Suurinta TUHOA ja HAITTAA normaalille israelilaiselle tekevät uskonnolliset agitaattorit kuten SINÄ. Syy on myös hyvin yksinkertainen: ilman teidän jatkuvat provosointia ja kiihottamista palestiinalaisia tai arabeja vastaan, ihmiset pystyisivät elämään rauhassa. Nyt te lietsotte VIHAA ja ÄÄRIMMÄISIÄ NEGATIIVISIÄ ASENTEITA jotain kansanryhmää vastaan. Sama on myös toisessa idioottilaumassa.

Nyt kaksi IDIOOTTILAUMAA heittelee näitä suuria viisauksiaan kuten "Israel kuuluu juutalaisille" tai "Israel pitää tuhota". Kaiken tämän keskellä on normaali israelilainen tai Israelissa asuva ihminen jota ei asiat kiinnosta hevon vittuakaan. Heitä kiinnostaa elää omassa rauhassa sulassa sovussa muiden kanssa. Suurin syy palestiinalaisten vihan purkauksille on edellä mainittu. Toinen asia mikä varmasti vituttaa, on se että muutaman kilometrin päässä ihmiset elävät yltäkylläisyydessä ja he eivät saa mitään vaikka ovat saman kyseisen maan poliittisen vallan alaisia käytännön tasolla. Kyseisen maan korruptoitunut poliittinen johto ei edes halua tehdä asian eteen mitään vaan haluaa jatkaa sortoa omista itsekkäistä syistään. Jos elintasokuilu häviäisi, ei ns. palestiinan alueilla elävillä olisi mitään syytä tukea PLO:ta, Hamasia tai mitään muutakaan järjestöä.

Toisin sanoen jatkamalla uskonnollisen proosan julistamista ja hakemalla oikeutusta jostakin vanhasta kirjallisuudesta ilman pienintäkään ymmärtämystä motiiveista ja ajatuksista kyseisten elämänkertomusten taustalla, TUET VÄKIVALTAA LÄHI-IDÄSSÄ. Terveisiä Israelista siis: lopeta uskonnollinen proosa ja tue elintasokuilun hävittämistä sekä poliittisten korruptoituneiden johtajien syrjäyttämistä "rajan" molemmilla puolin.

Mitä tulee kaikkeen muuhun, niin olet ehkä yksi ylimielisimmistä henkilöistä mitä olen nähnyt. Tämä tuli esiin kaikkein parhaiten siinä kun sanoit, että minulla ei olisi sitä "kirjainta ja/tai avainta" jolla pystyisin raamattua lukemaan ja ymmärtämään sitä. En ole sinun mielestäsi siis arvoinen lukemaan raamattua? Mistä lähtien ja kenen mandaatilla joku ILKKA HYTTINEN on saanut oikeuden julistaa tätä? Kiellätkö minulta kirjallisuuden? Kiellätkö minulta oikeuden harjoittaa omaa uskontoani, olkoon se mikä vaan?

Jos olisin tyypillinen uskonnollinen äärihihhuli, niin toteaisin vain, että sinulle on varattu paikka helvetin pahimmilla halstereilla. Mutta en ole uskonnollinen äärihihhuli. Minulle uskonto on oma henkilökohtainen asia ja se on minun sekä oman jumalani välinen asia joka ei kuulu kenellekään muulle. Jos jumalalla on minulle asiaa hyvässä tai pahassa, niin hän ilmoittaa sen minulle henkilökohtaisesti. Jos jumala ei halua minun lukevan raamattua, niin hän polttaa sen minun käsistäni kun otan sen käsiini. Jos jumala ei halua minun lukea tooraa tai koraania, hän tekee samoin. Jos jumala haluaa, että minulla ei ole oikeutta elää, hän tappaa minut. Toistaiseksi jumala haluaa, että minä elän ja olen olemassa. Mutta en kaipaa ketään muuta kertomaan minulle mikä on oikein ja mikä väärin, kyllä jumala osaa sen minulle ilmoittaa. Hänellä on suunitelma minua varten. Tämä sama pätee myös jokaiseen ihmiseen ja elävään olentoon tässä universumissa, mutta älä tee Ilkka Hyttinen sitä virhettä, että alat tuomitsemaan muiden uskontoa tai kertomaan raamatun perusteella mikä on oikein tai väärin. Raamattu on VAIN KIRJA kuten Koraani ja muutkin vastaavat kirjat.

Et tarvitse kirjaa tai kirkkoa sinun ja oman jumalasi väliseen debattiin - siihen riittää ajatus.

Shalom!

Käyttäjän ViiviPartanen kuva
Viivi Partanen Vastaus kommenttiin #167

Nyt tais loppua viisaus ja se kovasti peräänkuulutettu rauha myös täältä...

Käyttäjän ilkkahyttinen kuva
Ilkka Hyttinen Vastaus kommenttiin #168

Viivi,

rauhattomuus kytee puolin ja toisin niin kauan kuin asioita ei ole käsitelty juurta jaksain, saavutettu rauhan ja tyytyväisyyden olotila muutakin kuin vain marttyyriksi tekeytymällä juutalaisvihaa agitoimalla, propagoimalla ja manipuloimalla, eli tarkoitukselliseksi harhaan johtamiseksi ja todisteiden väärentämiseksi, väärän mielikuvan antamiseksi muslimien - enkä nyt tarkoita tavallisia, fiksuja muslimeja kuten meillä - ystäviäsikin - pyrkiessä ajamaan juutalaiset, israelilaiset vain mereen oman agendansa mukaisesti.

P.S. Edustat Viivi asialinjaa, kiitos!

Käyttäjän ilkkahyttinen kuva
Ilkka Hyttinen Vastaus kommenttiin #167

Jari ,

”Lukutaito ja varsinkin sisälukutaito on ihana asia.” – pitää todellakin paikkansa – nimenomaan se olisi todella otollista suhteesi:

Juu, aivan oikein, kirjoitit ”bagbiter”, mutta minä toisintona ”bagb i e t e r – jargonistasi (tai ”backbieter”, ihan miten vain ko. kontekstissa). Jos et ymmärrä, mitä se tarkoittaa, niin väännetääs jälleen piikkilangasta:

(”) lainausmerkkejä käytetään sekä suorissa tekstilainauksissa, että myös ns. lainauksissa, ”heittomerkityksessä” (siis ei suorassa vaan ”niin sanotussa”). Jokohan tajusit mitä siis ”bagbieter” tarkoittaa? - et, siis lissää:

backbiter = panettelija, selkäänpuukottaja,
back = selkä,
bag = laukku,
bite= purra,
bieter = tarjoaja, tarjoilija, (saks)

”Jari,
en todellakaan erityisemmin tunne "bagbieter" jargoniasi - tarkoitin, korjasin siis backbiter- "selkäänpuukottamistasi" (tarviitkos perusteluja?) - ei mennyt näköjään sekään perille...”

eikä mennyt perille edelleenkään ”sekaväännöksenikään” (”bagbieter”) tuosta ”chomp- jargonistasi” . Enkä tuolla jargonilla todellakaan tarkoittanut suinkaan jonkin ryhmän tai yhteisön ammatti- tai erikoiskieltä, vaan sekavaa, jokeltavaa puhetta, josta yksinkertaisesti ei saa, ei voi saada selvää sen ympäripyöreän, perustelemattoman mutuiluutesi vuoksi.

Pienenä vihjeenä vaan, jos haluat tulla selvästi ymmärretyksi, on sinun selvyyden vuoksi parempi olla käyttämättä vierasperäistä slangia, tai yksilöimätöntä ns. monimerkityksellisyyttä, kun et esittelyjesi mukaan ole mikään elektronisenkaan (ATK, etc.) alan asiantuntija – pääsisit itsekin paljon vähemmällä…

”1) Ensinnäkin olet täysin sokea kun et ymmärrä, että sinua viedään kuin aasia naru kaulassa”

Enpä ole vielä moista toivettasi tälläkään blogillani havainnut, ”pottuiluyritelmiä” ja halventavia nimittelyjä (yrittäen saada minut provosoitumaan, suuttumaan, etc. kun asiaperusteita ei ole lainkaan esittää!) sun muuta ”lunta tupaan” olen kyllä saanut laidasta laitaan, eivät ole kuitenkaan hetkauttaneet minua mihinkään suuntaan…

Olen korjannut ja korjaan kyllä tarvittaessa sellaiset a.h.-yritelmät, et ole varmaankaan vielä lainkaan huomannut…

”koska sinulle rivien välistä piilovittuillaan” - Ensinnäkin moinen alatyylinen kielenkäyttösi on asiatonta (huom. kirjoitusohjeet: asiallisuus, ”älä kiroile”), toiseksi: minulle on yritelty kenkkuilla suoraankin ”päin naamaa” – ei onnistu, ei edes tälläkään leimailuyleistysyritykselläsikään (siis olet vain itse sitä mutua! - et ole kuullut myöskään siitä toisenkin posken kääntämisestä)… tai:

Sananlaskut: 26:4 Älä vastaa tyhmälle hänen hulluutensa mukaan, ettet olisi hänen kaltaisensa sinäkin.
26:5 Vastaa tyhmälle hänen hulluutensa mukaan, ettei hän itseänsä viisaana pitäisi.

Kas kun et tätäkään ”ristiriitaa” Raamatusta huomannut. Siinähän ei ole mitään poikkiteloista, eihän?

2) Juu, normaali kansalainen Israelissa tulee hyvin toimeen kaikkien ihmisten kanssa, myös turistien, ja eritoten heitä siunaavien, esim. meidän suomalaisten, kanssa.

En ole vielä myöskään menettänyt kuuloani, joten pse: älä ”HUUDA”! (kts. ohjeet).

Mutta suurinta tuhoa kaikkialla, niin Israelissa kuin koko maailmallakin, haittaa väärä, täysin perusteeton asennoituminen israelilaisia vastaan, jota nimenomaan ”palestiinalainen”, hamaslainen agitointi, propagointi, manipuolointi, vihamielisyys, kiroaminen, häiriköinti, terroriteot, jne. kaikkialla aiheuttavat. Ilmitulo on valkeudesta, pimitysyritykset pimeydestä. Rauha ei synny koskaan perusteettomasta ”ristiinnaulitse”, ”tapa”, ”aja kaikki israelilaiset meereen”, jne. – täysin päinvastoin. Asiallisten asioiden – olkootpa ne asianosaisille kuinka ”hankalia” tahansa asiallinen, perusteltu esilletuonti – vrt. myös blogillani – ei ole kansankiihotusta, vaikka tiedon lisääminen ja totuuden esilletuominen eräille tuskaa tuottaakin.

Vihaa ei tarvitse lietsoa lisää, sitä muslimit, arabit, ”palestiinalaiset”, jne. tekevät ja kylvävät ihan itse kenenkään provosoimattakin, kenenkään yllyttämättäkin. Ainut vihan lisääminen, bensan lisääminen liekkeihin on ns. veren kaiveleminen toisten nenästä, tässä israelilaisten jatkuvien rakettitulistusten yms. muodossa, väärien tietojen ja uhkien levitteleminen ylt’ympäriinsä. Kyse ei ole enää mistään pikkupoikien ritsoista.

”Nyt kaksi IDIOOTTILAUMAA” - Jälleen huomautan Jarille U.S:n kirjoitusohjeista ”kirjoita asiallisesti”. Ei kuulu tänne blogisivulleni. Jos ao. ”kommenttisi” poistetaan, tiedät kyllä mistä se johtuu…

Matt 5:22 Mutta minä sanon teille: jokainen, joka vihastuu veljeensä, on ansainnut oikeuden tuomion; ja joka sanoo veljelleen: 'Sinä tyhjänpäiväinen', on ansainnut suuren neuvoston tuomion; ja joka sanoo: 'Sinä hullu', on ansainnut helvetin tulen.

Nyt ei ole blogissani kyse siitä, miksi Israelissa on syntynyt siirtokuntia, korkeita betoniaitoja, piikkilankoja sun muita, vaan kyse on paljon suuremmista taustoista , kokonaisuudesta, islamista ja sen maailmanvalloituksellisista tarkoitusperistä ja yrityksistä. - Kaikki olisikin hyvin, jos arabit pysyisivät omilla maillaan – maita on kyllä ympärillä monikertainen määrä Israeliin nähden!! Mutta kun kateuden vuoksi täytyy vaan kadehtia Israelin juutalaisten älykkäitä ja toimeliaita ”omaisuuksia”, vaikka arabien öljymiljonäärit hallitsevat öljyllään sun muilla rikkauksillaan jo suurta osaa maailmaa – no, asia on kyllä jo muuttumassa…

”Israel on juutalaisten sekä muslimien että kristillisten mukaan” ei tietenkään koskettele suoraan israelilaisia, sen sijaan kyse on globaalista merkityksestä. Muslimthan pyrkivät saamaan muut maat Israelia vastaan, jolloin se koskee välillisesti kuitenkin ja nimenomaan israelilaisia, kaikkia Israelissa asuvia henkilöitä.

Kyse ei todellakaan ole niin marginaalisesta asiasta, kuin kovasti propagoidusta ”elintasokuilusta”. Kyse on Israelin (vrt. Jerusalemin) olemassaolosta.

Jos kyseessä olisikin väittämäsi ”uskonnollinen proosa”, niin miksi kuitenkin niin kiihkoisesti yrität puolustella Israelin ”palestiinalaisia”, arabeja, muslimeja”?? Kuka nyt sellaiseen kiinnittäisi mitään huomiota, päinvastoin ”no comments”!

Sinä pyrit näköjään tukemaan vain järjestäytymätöntä, vallatonta väkivaltaa, eli tuet itse asiassa vain hamaslaisia terroristeja, valitettavasti. Rikollista, sanktiollista toimintaa - ei koskaan hyvä seuraa!

Et siis ajattele etkä näe asiassa yhtään ”lyhyttä nokkaasi pidemmälle”, kysymys Israelista on paljon laajempi kysymys kuin pelkkä korruptio, apartheid, tai yksipuoleiset ihmisoikeudet.

Ainakin tieteissä rajoitetaan sanan ja asian käyttö eksakteihin termeihin, ei mutuyleistyksiin. Kun olen kirjoittanut perustellen, ettet näytä tuntevan Raamattua juuri lainkaan, et edes väittämääsi (vrt. Raamattukoodi, ei da Vinci- koodi!) ”raamattua”, niin millä oikeudella edes kyselet, että samaan hengenvetoon väittäisin yrittäväni muka sen vuoksi kieltää sinulta ei yksistään Raamatun (tai ”raamatun”) tutkimista tai sen lukemista? - juuri ja nimenomaan tasan päinvastoin!!

Room 10:17 Usko tulee siis kuulemisesta, mutta kuuleminen Kristuksen sanan kautta.

Galatalaiskirje:
3:2 Tämän vain tahdon saada teiltä tietää: lain teoistako saitte Hengen vai uskossa kuulemisesta?

Mutta: saitko siis Hengen Raamatun (tai raamatun) kirjaimen alkukielisistä tutkimisesta, lain kirjaimen teoista??

”Mutta en kaipaa ketään muuta kertomaan minulle mikä on oikein ja mikä väärin, kyllä jumala osaa sen minulle ilmoittaa.” - Miksi sitten kuitenkin tulet lainkaan tänne blogilleni etten sanoisi vähintään häiriköimään, ”hihhuloimaan” täysin omiasi?? Mitä se ketään kiinnostaa yksityiset asiasi ja mitkään FB-suhteesi? Ja sitten kuitenkin yrität jahkaillen saarnata täällä täysin vain omiasi, perustelemattomia mutujasi luullen pystyväsi vaikuttamaan kenenkään mielipiteisiin! Varsin ristiriitaista! Luulisi nyt olevan aivan alkeellisenkin yksinkertaista: ethän sinä Raamutun ”koodia”, Pyhää Henkeä, voisi koskaan saavuttaakaan lukematta lainkaan Raamattua!!! – johan ovat ”kirjasi” (Raamat) sekaisin…

”Chomp, Chomp” - "loser", "cretin" , etc. – voisin edelleenkin todeta, mutta oikeammin, rauhaakin rakastavammin päinvastoin:

Shalom, شالوم!

Käyttäjän ilkkahyttinen kuva
Ilkka Hyttinen Vastaus kommenttiin #167

Jari hyvä, jatkoa vielä edelliseen:

”Nyt te lietsotte VIHAA ja ÄÄRIMMÄISIÄ NEGATIIVISIÄ ASENTEITA jotain kansanryhmää vastaan. Sama on myös toisessa idioottilaumassa.
Nyt kaksi IDIOOTTILAUMAA heittelee näitä suuria viisauksiaan kuten "Israel kuuluu juutalaisille" tai "Israel pitää tuhota". ”

Ensinnäkin: Pro Israelissa vs. islamistit/hamasilaiset ei ole kyse vihasta yms. ääriasenteista, vaan kyse on nimenomaan ihmisoikeuksista, oikeudenmukaisuudesta, totuudellisuudesta. Perusteita sille löytyy täältäkin vallan mahdottomasti.

Toiseksi: vain ja yksinomaan sinä Itse lietsot vihaa kaivelemalla verta sekä arabien/islamistien että juutalaisten ym. nenästä nimittelemällä heitä ”idiottilaumoiksi” – vieläpä ”HUUTAMALLA” (”kaksi IDIOOTTILAUMAA”) täysin U.S: n kirjoitusohjeiden asiallisuuden vaatimusten vastaisesti!!

Kolmanneksi: olet kyllä vaatimassa asian käsittelyä sivuasioistasi, mutta itse esität vain asiattomuuksia jopa karsastamallesi ”hihhulitasolle” (”kaksi IDIOOTTILAUMAA”) asti! Varsin arabimaista, fanaattista ääriristiriitaisuutta!! - Psykiatriassa tuota kahtiajakoisuutta kutsuttaisiin ”jakosellaiseksi”, mutta jääköön se diagnosoimatta, ettet pääse syyttelemään minua vielä ”valepsykiatriksikin”…

Neljänneksi: olet siis vaatimassa ilmeisesti minun puuttumista esittämiisi Raamatun ”ristiriitaisuuksiin”, vaikka otsikon mukaan niistä ei tällä blogillani ole lainkaan kyse. Etkö pysty esittämään lainkaan asioitasi blogin, artikkelin tms. muodossa? Yrität vaatia esiin aidan seipäitä, kun niiden alkuaineet ovatkin paljon laajemmasssa islam-metsässä…

Viidenneksi: vain sinä itse lisäät bensaa kyteviin liekkeihin, etkä levittele rauhan öljyä ”myrskyävälle merelle” tuomalla noita Israelissa esiintyviä negatiivoja asiallisesti esiin.

Kuudenneksi: pääsit vasta nyt em. itse ”asiaasi” noiden monen monien a.h.- höpineittesi sijaan. Kauan se kestikin - ja sekin sivuasiasta, kun voisit tehdä siitä oman blogin!

Seitsemänneksi: haukut ja nimittelet äärikiihkoisesti oikein ”allah on suuri”- huutamalla (huom et suoraan, vaan kuvaannollisesti!) ao. vastakkaisia ryhmittymiä ”kahdeksi IDIOOTTILAUMAKSI”, ja osoitat vain samalla, vain vahvistat edelleenkin, Raamatun tutkimattomuutesi: mitä Raamattu, Jumala sanokaan Sanassaan moisesta ”tulikivenkatkuisuudestasi”:

Matt: 5:22 Mutta minä sanon teille: jokainen, joka vihastuu veljeensä, on ansainnut oikeuden tuomion; ja joka sanoo veljelleen: 'Sinä tyhjänpäiväinen', on ansainnut suuren neuvoston tuomion; ja joka sanoo: 'Sinä hullu', on ansainnut helvetin tulen.

Joh 8:50 Mutta minä en etsi omaa kunniaani; yksi on, joka etsii ja tuomitsee.

Joh. 7:18 Joka omiaan puhuu, se pyytää omaa kunniaansa, mutta joka pyytää lähettäjänsä kunniaa, se on totinen, eikä hänessä ole vääryyttä.

Joh 12:48 Joka katsoo minut ylen eikä ota vastaan minun sanojani, hänellä on tuomitsijansa: se sana, jonka minä olen puhunut, se on tuomitseva hänet viimeisenä päivänä.

1.Kor 1:18 Sillä sana rististä on hullutus niille, jotka kadotukseen joutuvat, mutta meille, jotka pelastumme, se on Jumalan voima.
1:20 Missä ovat viisaat? Missä kirjanoppineet? Missä tämän maailman älyniekat? Eikö Jumala ole tehnyt maailman viisautta hullutukseksi?
1:21 Sillä kun, Jumalan viisaudesta, maailma ei oppinut viisauden avulla tuntemaan Jumalaa, niin Jumala näki hyväksi saarnauttamansa hullutuksen kautta pelastaa ne, jotka uskovat,
1:23 me taas saarnaamme ristiinnaulittua Kristusta, joka on juutalaisille pahennus ja pakanoille hullutus,
1:25 Sillä Jumalan hulluus on viisaampi kuin ihmiset, ja Jumalan heikkous on väkevämpi kuin ihmiset.
1:27 vaan sen, mikä on hulluutta maailmalle, sen Jumala valitsi saattaaksensa viisaat häpeään, ja sen, mikä on heikkoa maailmassa, sen Jumala valitsi saattaaksensa sen, mikä väkevää on, häpeään,
2:14 Mutta luonnollinen ihminen ei ota vastaan sitä, mikä Jumalan Hengen on; sillä se on hänelle hullutus, eikä hän voi sitä ymmärtää, koska se on tutkisteltava hengellisesti.
3:19 Sillä tämän maailman viisaus on hullutus Jumalan silmissä. Sillä kirjoitettu on: "Hän vangitsee viisaat heidän viekkauteensa";

Onko sinulla Jari Henkeä, että voisit tutkia Jumalan Sanaa Raamattua Hengellisesti, ei vain lakihenkisesti, pilkkuillen?

1.Joh 4:8 Joka ei rakasta, se ei tunne Jumalaa, sillä Jumala on rakkaus.
4:16 Ja me olemme oppineet tuntemaan ja me uskomme sen rakkauden, mikä Jumalalla on meihin. Jumala on rakkaus, ja joka pysyy rakkaudessa, se pysyy Jumalassa, ja Jumala pysyy hänessä.

Rakastan – siksi elän!

Shalom! - שלום!

Käyttäjän ilkkahyttinen kuva
Ilkka Hyttinen Vastaus kommenttiin #115

Jari,

ja jälleen kirjoitat valitettavasti vain asian vierestä. Kirjoita oma blogi aiheestasi, tks.

Ao. blogini otsikkohan on ” Israel on juutalaisten maa – ei ”palestiinalaisten”.

Jumalan Sana, Raamattu on ainoa rationaalinen Kirja, muut ovat tekeleitä (vrt. linkkini ko. aiheesta).

Room 16:27 Jumalan, ainoan viisaan, olkoon kunnia Jeesuksen Kristuksen kautta, aina ja iankaikkisesti. Amen.

1Tim. 1:17 Mutta iankaikkiselle kuninkaalle, katoamattomalle, näkymättömälle, ainoalle Jumalalle, kunnia ja kirkkaus aina ja iankaikkisesti! Amen.

1Tim. 6:16 jolla ainoalla on kuolemattomuus; joka asuu valkeudessa, mihin ei kukaan taida tulla; jota yksikään ihminen ei ole nähnyt eikä voi nähdä - hänen olkoon kunnia ja iankaikkinen valta. Amen.

Juud. 1:25 hänelle, ainoalle Jumalalle ja meidän pelastajallemme Herramme Jeesuksen Kristuksen kautta, hänelle kunnia, majesteetti, voima ja valta ennen kaikkia aikoja ja nyt ja iankaikkisesti! Amen.

Ps 53:2 Hullu sanoo sydämessänsä: "Ei ole Jumalaa." Turmiollinen ja iljettävä on heidän väärä menonsa; ei ole ketään, joka tekee sitä, mikä hyvä on.

Käyttäjän ilkkahyttinen kuva
Ilkka Hyttinen Vastaus kommenttiin #115
Käyttäjän ViiviPartanen kuva
Viivi Partanen

Kommenttini perustui koraanin eskatologiaan ja siihen, että eräs suomalainen tyttö, jolla on muslimipuoliso on vahvistanut heidän näkemyksensä ja kyllä, ihan täällä Suomessa. Miten minun olisi pitänyt tulkita kuulemaani?

Käyttäjän ilkkahyttinen kuva
Ilkka Hyttinen Vastaus kommenttiin #157

Voisitkos Viivi hieman tarkentaa, kiitos!

Käyttäjän ViiviPartanen kuva
Viivi Partanen Vastaus kommenttiin #175

Keskustelin sattumoisin muutama kuukausi sitten erään tytön kanssa, jolla oli muslimipuoliso ja tämä tyttö kertoi, kuinka palavasti hänen miehensä (ilmeisesti hän itse myös kiihkeästä puheesta päätellen) uskovat, että tulee aika, jolloin muslimit taistelevat juutalaisia vastaan ja voittavat heidät ja tämän jälkeen kristittyjä vastaan ja voittavat heidät ja tämä perustuu lopunajan tapahtumiin. Tyttö oli ihan puhtaasti Suomalainen, mutta koki sisimässään olevansa muslimi.

Eri asia on miten kukin koraania tulkitsee eli tulkitseeko jokin muslimi ryhmä sen siten, että ihmiset tappavat toisiaan lopun aikana tai ennen kuin lopunaika koittaa vai siten, että siinä Jeesus tulee takaisin ja tekee juutalaisista, sekä kristityistä lopun (Persoonaltaan kuulostaa eri Jeesukselle, kuin mitä olen itse lukenut Jeesuksen persoonallisuudesta raamatusta). Olen lukenut molempia tulkintoja netistä.

Jonkin verran, mutta hyvin vähän koraaniin tutustuneena voin sanoa, että sen kieli ja merkitysmaailma on hieman sekavaa. Sitä kai täytyisi lukea enemmän, jotta sitä voisi paremmin ymmärtää. Olen kuitenkin ymmärtänyt hyvin sen, että se on hyvin sotaisa ja dominoiva (Suura Al-Baqarah 2:216, Suura Al-Maidah 5:51, Suura At-Taubah 9:29). Jahven kaltainen kaukainen jumala armottomana rankaisijana tuntuu itselleni enemmän hajoittavana kuin rakentavana jumalana. Enemmän ahdistajana ja syyllistäjänä, kuin armahtavana ja anteeksi antavana.

Mitä tulee Lähi-itään on siellä rauha täysin mahdotonta, koska taustalla huutaa jumala, joka vaatii taistelemaan ja jaksamaan taistelussa loputtomuuksiin asti (aijemmat lähteet koraaniin, sekä tytön todistus).

Käyttäjän ViiviPartanen kuva
Viivi Partanen Vastaus kommenttiin #178

Korjaan: Jahvella tarkoitin Allahia.

Käyttäjän ilkkahyttinen kuva
Ilkka Hyttinen Vastaus kommenttiin #178

Kiitos Viivi,

mielenkiintoisista kokemuksistasi ao. keskusteluistasi ja tutustumisestasi koraanin aihepiiriin. Mm. Turussa ollessamme tapasimme varsin fiksun, kohteliaan muslimiperheen. Vaimoni kertoi kokemuksestaan Ruotsissa, että eräs musliminainen varoitti muslimeille ystävällistä tuttuaan menemästä oliko se nyt tietylle lennolle, joka sittemmin tuli alas tunnetuista syistä tvs. sellaisesta tapauksesta… Että silleen…

Tässä paholaisen valtakunnassa – ei Jumalan – on jatkuva hyvän ja pahan taistelu, joka loppuu vasta kun Jumala pistää tuon paholaisen palvelijoineen ikuiseen helvettiin, kadotukseen, eristykseen. Kyse on vain siitä Uskommeko Jumalan Sanaan, Raamattuun, Jeesukseen Kristukseen, vaiko muslimien koraaniin sun muihin kirjoituksiin, joista mm. Zakarias Botros on valottanut ja varottunut. Tavallinen, fiksu muslimi ei aina välttämättä tiedä noista ikävistä taustoista mitään – olettaa vaan Jumalan jossakin vaiheessa vapauttavan kaikesta maallisesta vajavuudestamme ja ikävistä ”vastustajistamme”…

Oikean tulkinnan saat vain Raamatusta, löytyy myös netistä, esim. :

http://www.koivuniemi.com/raamattu

”Jahven kaltainen kaukainen jumala armottomana rankaisijana tuntuu itselleni enemmän hajoittavana kuin rakentavana jumalana. Enemmän ahdistajana ja syyllistäjänä, kuin armahtavana ja anteeksi antavana.”

En ole aivan varma tarkoititko tässä jahven (jehovien jumala) vai allahin kaltaista Jumalaa, mutta monellehan Raamatun Jumala ainakin vanhan liiton, VT:n kirjoitusten mukaan näyttäytyykin etäiseltä, pelottavalta ja vain rankaisevalta Jumalalta – jopa ristiriitaiseltakin todelliseen Rakkauden Jumalaan verrattuna. Mutta kun siirryt lukemaan uuden liiton UT:n kirjoituksia, pääset Luoja Jumalastamme paremmin perille ainoasta tosi Jumalastamme, Herrastamme Jeesuksesta Kristuksesta Isänsä Jumalan kunniaksi, jolloin vasta voit Hengessä yhtyä todistamaan hänestä kuin pieni lapsi: Abba, Isä!

Ratkaisevaa kaikessa vapautuksessamme ja pelastuksessamme on kuitenkin se, saammeko armosta, Jumalalta pyynnöstä, lapseudenuskon lahjan Jumalan Poikaan, Herraamme Jeesukseen Kristukseen ainoana Tienä ja Totuutena, Vapahtajana ja Pelastajanamme Hänen opetuslapsinaan, uudestisyntyneenä Pyhässä Hengessä. Katsohan Viivi Raamatusta, puhunko tässä vain omiani!

Matt. 10:34 Älkää luulko, että minä olen tullut tuomaan rauhaa maan päälle; en ole tullut tuomaan rauhaa, vaan miekan.

Luuk. 12:51 Luuletteko, että minä olen tullut tuomaan maan päälle rauhaa? Ei, sanon minä teille, vaan eripuraisuutta.

Luuk. 12:53 isä poikaansa vastaan ja poika isäänsä vastaan, äiti tytärtänsä vastaan ja tytär äitiänsä vastaan, anoppi miniäänsä vastaan ja miniä anoppiansa vastaan."

Gal 5:22 Mutta Hengen hedelmä on rakkaus, ilo, rauha, pitkämielisyys, ystävällisyys, hyvyys, uskollisuus, sävyisyys, itsensähillitseminen.

1.Tim 1:5 Mutta käskyn päämäärä on rakkaus, joka tulee puhtaasta sydämestä ja hyvästä omastatunnosta ja vilpittömästä uskosta.

1.Joh 4:8 Joka ei rakasta, se ei tunne Jumalaa, sillä Jumala on rakkaus.

4:10 Siinä on rakkaus - ei siinä, että me rakastimme Jumalaa, vaan siinä, että hän rakasti meitä ja lähetti Poikansa meidän syntiemme sovitukseksi

4:16 Ja me olemme oppineet tuntemaan ja me uskomme sen rakkauden, mikä Jumalalla on meihin. Jumala on rakkaus, ja joka pysyy rakkaudessa, se pysyy Jumalassa, ja Jumala pysyy hänessä.

4:17 Näin on rakkaus tullut täydelliseksi meissä, että meillä olisi turva tuomiopäivänä; sillä sellainen kuin hän on, sellaisia mekin olemme tässä maailmassa.

2.Joh 1:6 Ja tämä on rakkaus, että me vaellamme hänen käskyjensä mukaan. Tämä on käsky, että teidän, niinkuin olette alusta kuulleet, tulee siinä vaeltaa.

1.Joh 4:18 Pelkoa ei rakkaudessa ole, vaan täydellinen rakkaus karkoittaa pelon, sillä pelossa on rangaistusta; ja joka pelkää, se ei ole päässyt täydelliseksi rakkaudessa.

Käyttäjän ViiviPartanen kuva
Viivi Partanen Vastaus kommenttiin #181

Tarkoitin Allahia.

Tuo raamatun kohta 1. Joh 4:18 on ihmiselle mielestäni mahdotonta. Ihminen pelkää esimerkiksi niin yksinkertaista asiaa, kuin paljastaa omaa sisimpää. Jokaiselle ihmiselle oma mieli on tietyllä tavalla pyhä ja arka paikka, jota jokainen suojelee. Psykologiassa käytetään sanaa defenssi kuvaamaan suojelumekanismia, jolla suojellaan minää.

Luulen että kristinuskossa uskoon tuleminen tarkoittaa tätä minän riisumista tai pois kytkemistä itseltään. Suojamuurin laskemista ja oman raadollisuuden näkemistä, johon yhdistyy anteeksianto ja hyväksyminen eli ihminen tulee tai käsittää konkreettisesti tulleensa hyväksytyksi ja rakastetuksi samalla kun tiedostaa oman raadollisuutensa ja pahuutensa. Vajavainen ihminen kokee kuitenkin edelleen erilaisia pelkoja uskoontulo kokemuksensa jälkeen ja saattaa ajautua kauaksi siitä rakkaudesta, joka teki ihmisestä hänen omassa mielessään vapaan. Lain alle ajautuminen sitoo ihmisen uusiin kahleisiin, mutta lain ymmärtäminen on välttämätön, jotta ihminen huomaisi oman mahdottomuutensa. Niinpä ihminen kamppailee oman vajavaisuutensa kanssa. Kilpailee omasta pätevyydestään toisien ihmisten kanssa. Useasti kadottaa itsensä ja toisen ihmisen, koska toimii osittain tai tietyssä suhteessa itsensä kadottaneena. Itsensä kadottaminen on sama, kuin Jumalan kadottaminen elämästään.

Olen tullut tähän ajatukseen sillä perusteella, että evankeliumi Luukkaan mukaan 17:21 on suomeksi osin eri merkityksen saanut, kuin se on englanninkielessä ( 21 Eikä voida sanoa: 'Se on täällä', tai: 'Se on tuolla.' Katsokaa: Jumalan valtakunta on teidän keskellänne". Englanniksi :Neither shall they say, Lo here! or, lo there! for, behold, the kingdom of God is within you). Tämän pelon poistaminen elämästä on ihmiselle mahdotonta, mutta saattaa osittain tai vajavaisesti mahdollistua uskon kautta.

Tiedätkö mikä ihmisiä ärsyttää kirjoituksissasi? Luulen että ihmiset keskustelisivat mieluummin riitelemättä kanssasi, jos kirjoittaisit kuin ihminen ihmiselle ja lainaisit vähemmän raamattua. Ymmärrän että lainaamisella on sinulle merkitystä ja se on sinulle tärkeä lähtökohta, mutta tavikset eivät halua käyttää raamattua lähdeluettelona. Keskustelu voisi olla paljon hedelmällisempää, eikä niin kaavamaista.

Käyttäjän ilkkahyttinen kuva
Ilkka Hyttinen Vastaus kommenttiin #183

Viivi,

kiitos kommenteistasi, mutta tiedätkös mikä minua häiritsee sinunkin kirjoituksessasi: nyt mennään ärsyttävästi asioissa jo pitkälle ohi otsikon, siitä huolimatta, että tultiin 'ohimennen' Raamatun tärkeimpään Pointtiin, siihen miten pelastumme. Se oli kiteytetty tuhon muutamaan lauseeseen täydennettynä asiaa koskevin muutamin Raamatun lausein. Kehotan siksi Sinuakin perehtymään ensiksi Raamattuun – puhunko omiani, vai? - toiseksi ao. asiaa koskeviin artikkelilinkkeihin, sitten vasta ”sillisalaattikoosteisiini”, kaikkein vähiten – mieluummin ei lainkaan - asiaa sotkeviin parin henkilön kanssa käymiini ”keskusteluihin” täysin sivuasioista (a.h.), joiden ainoana tarkoituksena oli ja on yrittää vaientaa minut halpamaisin ”shut up” – keinoin , jotta pimennetty tieto ei tulisi julki.

Kuka riitelee mitenkin, pyrin oikomaan ja korjaamaan vääristymät ja vääryydet.

”Niin metsä vastaa kuin sinne huudetaan”. Kuten arabeilla yleensäkin, eritoten ääriryhmillä, hamasterroristeilla ja heidän hengenheimolaisillaan, vihan tunteet voittavat helposti järjen aivoitukset. Ts. jos nuot keskustelut yleistäisit yleiseksi ”riitelyksi” tai karkottavaksi ”riitelynhaluksi”, kokisin sen pelkäksi, melkoiseksi loukkaukseksi, koska se ei sitä ole, ja jos niin väittäisit, osoittaisi se sen, ettet ole lainkaan tutustunut ns. ”tuotantooni” (kts. U.S. kuten monet muutkin blogini).

”Sitä saa mitä tilaa”. Toinen tapa yrittää vaientaa kirjoitteluni tässä tapauksessa on pelon levittämisen yrittely. Rakkaudessa ei kuitenkaan ole pelkoa, sillä rakkaus karkottaa kaiken pelon - tässäkin islamin itsemurharäjäyttely- ja rakettiammunta ”lähetystyössä”.

Millä tavoin en kirjoita kuin ihminen ihmiselle? En ole jumala, en edes puolikas. Raamattua lainaan varsin vähän - nytkin vain tähdennykseksi. Ne voi jokainen sivuuttaa varsin helposti, eihän siinä silloin ole kangistuttu mihinkään kaavoihin millään tavalla, päinvastoin…

Hedelmällisyys syntyy siitä, että käsitellään itse asiaa asioina, ei sivuasioita, esim. kirjoittamisiani tai kirjoittamatta jättämisiäni, tyyliäni tai tyylittömyyttäni. Mutta se kait onkin monen ”vastustajan” tarkoitus, tappaa kaiken motivaation käsitellä lainkaan itse aihettasikin, huomannet sen kait itsekin – varkautta se on ajankin varkausyritys paljon tärkeämmiltä ja tähdellisemmiltä hengellisiltä tai vähemmän sellaisilta yhteiskunnallisilta, globaaleiltakin aiheilta.

Käyttäjän ViiviPartanen kuva
Viivi Partanen Vastaus kommenttiin #184

Kiitos antamastasi palautteesta. Koetan seuraavaksi kommentoida vain aiheeseen ja laittaa kaikki akateemisen kanssakäymisen sallimat viittaukset ja mikäli keskustelen raamatusta, niin laitan rivin uskonnollisia todisteita osoittaakseni kuinka oikeassa olen.

Pahoittelen häiriötekijöitä ja olen myös pahoillani, että koet minun kritiikkini uhkana eli vaientamisen tarkoituksena. Minulla ei ollut mitään tarkoitusta vaientaa ja luulin että sinua todella kiinnostaa raamatun merkityskeskeisyys, mutta sinua ei kiinnostanutkaan ydin sanoma, vaan tämä poliittis-uskonnollinen ongelma, joten anteeksi että sotkin keskittymistäsi kirjoittamalla höpöjä =)

No hard feelings!

Käyttäjän ilkkahyttinen kuva
Ilkka Hyttinen Vastaus kommenttiin #185

Viivi,

ymmärtänet, ettei Raamatun monia eri aiheita voi käsitellä tämän otsikon alla, tämän aiheen kontekstissa. Kuten kirjoitin, olen kirjoittanut jo monestakin Raamatun aiheesta, nyt on kyse Jumalan "silmäterästä", omaisuuskansasta Israelista vs. islamistit terroristit ja näiden oikeudettomuudet.

Ei ole kyse myöskään mistään "kaavoihin kangistumisista", muka tekemään tässä yhteydessä mitään akateemisia pro graduja eksakteine lähdeviitteineen enempää kuin "oikeassaoloni todisteitakaan" (eipä ole kumottukaan, pitäisi ensin kumota Raamattu!!), vaan osoittaa eri väitteilleni edes ja vain joitakin viitteitä Raamatusta (jokin väite laajuudessaan saattaa perusteluineen käsittää jopa kirjallisen verran perusteita!) . Valitettavasti koin nuot 'heittosi' pelkäksi kenkkuiluyritykseksesi, joten joudun vetämään ainakin osittain viittauksen asiallisuudestasi takaisin.

Jos sinua jokin aihe kiinnostaa, tai askarruttaa, haluat asiaväitellä tms., niin voit kirjoittaa aiheesta oman blogin, tks.

Kirjoitin viitatessani sivuasioihin takertuneita sillä, että he pyrkivät kumoamaan esittämiäni tosiasioita sivuasioilla, eli pyrkivät varastamaan tilan tärkeämmiltä, todellisilta asioilta, eli toimivat myös aikavarkaina. Sinä et ole varastanut aikaani juuri lainkaan, joten älkäämme tehkö siitä kärpäsestä härkästä - ei koske sinua.

Olen myös toisaalla käsitellyt Raamatun (en "raamatun") merkityskeskeisyyttä varsin paljon viitelinkkeineen muissa blogeissani. Jos ne eivät kiinnosta sinua, niin ei sitten. Tänne en niitä kuitenkaan pidemmälle vedä, vaikka kaiken muun 'silpun' ohella, kuten senkin tähdensin, peruskiinnostukseni on Jeesuksen käskyn mukainen lähetystyö, toimia kaikin tavoin valona ja suolana ihmisille, jotka pimeydessä vaeltavat, pitivät he siitä tai eivät. Vapaassa maassa meillä on, ainakin vielä, oikeus myös "kääntää lehteä" - ON - OFF - olla sitä mieltä kuin olemme ja haluamme.

P.S. Et kirjoittanut "höpöjä", päinvastoin, varsin monta aihetta jo pienessä kappaleessasikin yhteisenä. - Ei mitenkään yhden illan juttu...

Joh 21:25 On paljon muutakin, mitä Jeesus teki; ja jos se kohta kohdalta kirjoitettaisiin, luulen, etteivät koko maailmaan mahtuisi ne kirjat, jotka pitäisi kirjoittaa.

Tapio Neva

"Islamin eskatologia on sen verran sotahimoinen, että he vain odottavat sitä hetkeä, kun he saavat voittaa juutalaiset sodassa ja tämän jälkeen kristityt."

Islam ei paljoa suomalaista vaivaa näin kaukana. Vaikka muslimit valloittaisivatkin Välimeren seudun, on Suomi herran kukkarossa Venäjän kainalossa sen ulkopolitiikan ja ydinaseisen suojaamana.

Turpeella ja puulla Suomi voi olla hyvin energiaomavarainen ja Venäjältä voi ostaa kaasun ja öljyn niin kuin tähänkin asti Neste Oilin jalostettaksi.

Käyttäjän ilkkahyttinen kuva
Ilkka Hyttinen

Tapio,

miten tämäkin kommenttisi liittyi itse asiaan? Samaa tasoa edellisetkin pitkät sanasaivartelusi - no more any comments...

Tapio Neva Vastaus kommenttiin #108

Meillä ei ole mitään hätään verrattuna muihin maihin, vaikka seemiläiset tappaisivat toisensa. "Palestiinan" ja "Israelin" ongelmasta Suomessa pääsee, kun nukkuu päänsä selväksi tai jos sittenkin vielä päätä pakottaa, panee sen kylmään vesisaaviin ja järkiintyy. Allah ja Jahve hoitavat asiansa niin kuin aina ennenkin ilman pohjoisten puolipakanoiden ponnistuksia.

Käyttäjän ilkkahyttinen kuva
Ilkka Hyttinen Vastaus kommenttiin #128

Tapio,

milloinkahan kykenet nokkaasi pidempään ajatteluun? Jumala armahtaa, mutta islamin allah ja arabijihadilaiset ei...

Tapio Neva Vastaus kommenttiin #146

Pidän pitkänokkaista ajattelua henkilökohtaisena asiana, johon ei pidä sotkea Suomen tasavaltaa. Lähi-idässä on konkkanokkia, jotka haistavat asiat omaan ilmansuuntaansa.

Esitän asiat lähinnä laadukkaan ja länsimaisen, mutta myös suomalaisen piensuomalaisen ajattelun näkökulmasta, ilman Suur-Karjala, Suur-Suomi-, Suur-Savo tai Suur-Karjala-ajattelua.

Näin ollen siionismi ja arabismi ovat henkilökohtaisia asioita jokaisen pelastustiellä, johon ei saa sotkea Suomen valtionbudjettia eikä suomalaista asevelvollisuutta.

Käyttäjän ilkkahyttinen kuva
Ilkka Hyttinen Vastaus kommenttiin #147

Tapio,

turha sinun on pikkupoikamaisesti yrittää näsäviisastella ”nokkaasi vähemmän pidemmällä” ajattelulla ja sotkea tähän asiaankuulumattomia hajatelmiasi…

Käyttäjän ilkkahyttinen kuva
Ilkka Hyttinen

”Pro-Gaza huokuu juutalaisvihaa

Osallistuin keskusteluun Harrin tukena kritisoiden Hamasin toimia ja pyrkien poistamaan selviä valheita, mitä palestiina-aktivistit levittivät totuutena. Pääosin maahanmuuttajista koostuva vastapuoli oli hyvin aggressiivinen ja syytti meitä molempia useaan otteeseen milloin juutalaisuudesta ja milloin osallisuudesta mossadin piilo-operaatioihin.

Aggressiivinen esiintyminen ja allekirjoittaneen onnistunut provokatiivinen keskustelutyyli sai vastapuolen välillä tekemään kohtalokkaita lipsahduksia, jotka hyvin osoittivat minkälaisen väestösegmentin kanssa vasemmistonuoret ovat tekemisissä. Harria uhattiin sen lisäksi väkivallalla.

Muutaman vasemmistonuoren mukaan Gaza-myönteisen marssin tarkoitus on taistella fasismia vastaan, joka on mielestäni äärimmäisen huvittavaa ottaen huomioon Hamasin militantin luonteen. Hamas on mm. Yhdysvaltojen ja Euroopan Unionin luonnehdinnan mukaan terroristijärjestö, jonka poliittisen toiminnan peruskivenä on rauhanomaisen ratkaisun välttäminen palestiinalaisten ja Israelin välisessä kriisissä. Tai kuten Hamasin peruskirja asian itse muotoilee:

"There is no solution for the Palestinian question except through Jihad. Initiatives, proposals and international conferences are all a waste of time and vain endeavors."

Vasemmistonuoret asettuvat siis terrorismin, uskonnollisen fundamentalismin, alaikäisten aivopesun ja rasismin puolelle ihmisoikeuksien nimissä. Uusimmassa konfliktissa (joka alkoi Hamasin rakettisateen ansiosta) vasemmistolaiset asettuvat siis tukemaan liikehdintää, joka ei tule ikinä suostumaan rauhaan vääräuskoisten kanssa. Vasemmistolaisessa tulkinnassa palestiinalaisten ihmisoikeuksiin kuuluu selvästi terroritoiminta ilman pelkoa vastatoimista.

Palestiina-aktivistit valittivat myös Israelin haluttomuudesta tehdä yhteistyötä arabien kanssa, jolloin pikku mussukoille ei jää muuta mahdollisuutta kuin tarttua Qassam-raketteihinsa. Koska historia on hyvin opettavaista, esitän tiettyjä vuosilukuja mitkä voivat selittää juutalaisten hieman nihkeää suhtautumista paikallisiin arabeihin.”

http://kansojenherra.puheenvuoro.uusisuomi.fi/1250...

Poimintoja sieltä:

”Jari Söderholm 20.11.2012 20:47

Suurin osa gazalaisista näyttää tukevan Hamasia edelleen.
Roskasakilta vaikuttavat.
Saavat 10 kertaa enemmän taloudellista tukea kuin mitkään muut tukea tarvitsevat ihmisryhmät koko maapallolla ja silti eivät saa aikaiseksi muuta kuin kaaosta ja vihaa.
Ei ole minkäänlaista pyrkimystä kehittää omaa aluettaan ja taloutta tai yhtikäs mitään.
Kurjuuden propaganda tuntuu uppoavan hyvin joihinkin, se että se on itse tarkoituksella aiheutettua ei tunnu haittaavaan niitä jotka haluavat noita tukea.”

”Harri Saastamoinen 20.11.2012 20:10

Tuukalta asiallinen yhteenveto keskustelusta.
Täällä ketjussa esiintyy myöskin virheellistä käsitystä konfliktista Israelin ja palestiinalaisten välillä. En ala paljoa korjaamaan väitteitä mutta selvittäkää itsellenne jotka laskette uhrilukuja mitä on terrorismi. Terrorismi ei tähtää suuriin uhrilukuihin ensisijaisesti vaan sen tarkoitus on jotakin muuta. Terrorismi tähtää ensisijaisesti yleiseen pelon ilmapiiriin jonkin poliittisen tavoitteen saavuttamiseksi. Rakettien tarkkuus ei ole siis se juttu, vaan se että niitä lentää ja israelilaiset elävät pelossa. Mitä vähemmän israelilaisia kuolee, ja mitä enemmän palestiinalaisia kuolee, sen enemmän yleinen mielipide hyväksyy palestiinalaisten terrorismin.
Ja niitä uhreja tulee todellakin palestiinalaisten omista toimistakin johtuen. Muutamassa päivässä ammutuista raketeista noin 100 osui Gazan alueelle. Ei ole uutisoitu onko näissä tullut kuolonuhreja mutta eipä ole epäilystäkään etteikö olisi. Sen sijaan on uutisoitu että Hamasin tapana pitämä kenttäoikeus ilman oikeudenkäyntiä on taas toiminnassa:
http://www.hs.fi/ulkomaat/AP+Hamas+teloitti+epäiltyjä+Israelin+agentteja/a1305620327556”

”Kari Virtanen 20.11.2012 20:48

Paniikki nousee Gazassa.
Hamas on alkanut ampua omiaan syytettynä yhteistyöstä Isrtaelin kanssa.
Kaduille on murhattu ainakin kuusi henkilöä.
Lisäksi ihmisiä on alettu raahaamaan autoilla köyden perässä.
Tämä pikaterapia ja hengen eheytys tapahtuu siis palestiinalaisia kohtaan.
Israel on kehoittanut kaikkia Gazalaisia siirtymään Gaza Cityn keskustaan turva teitä pitkin. Hamas ei tietysti tykkää, että ihmiset siirtyisivät pois ihmiskilpeydestään.”

”Jari Nuutinen 20.11.2012 21:39

Olisiko "palestiinalaisten" pitänyt laittaa rahansa ohjusten sijasta pommisuojiin ja "palestiinalaisten kansalaisten" suojelemiseen kuten Israel on menestyksekkäästi tehnyt? Ei taida oikein sopia Hamasin ihmisuhrausbudjettiin.

https://fbcdn-sphotos-a-a.akamaihd.net/hphotos-ak-... ”

”Kari Virtanen 20.11.2012 21:40

Israel tekee iskunsa laillisen itsepuolustuksen puitteissa sotilaskohteisiin. Palestiinalaisten tapa käyttää ihmiskilpiä johtaa valitettavasti myös sivullisiin uhreihin, jotak länsimaisessa mielessä eivät aina ole siviilejä, koska sotilaskoulutus Gazassa aloitetaan sekä tytöille, että pojille jo n.4 vuoden iässä.
Palestiinalaisten pelkästään siviileihin(välttävät sotilaskohteita)
kohdistamimissa murhissa on kuollut 3.720 israelilaista.”

”Kari Virtanen 20.11.2012 23:23

Israelissa on kuollut palestiinalaisten terroriin 3.720 henkeä(kolmetuhatta seitsemänsataa kaksikymmentä). Kaikki kaikenikäisiä siviilejä ja tarkoituksella murhattu. Mm kokonaisia koululuokallisia on ammuttu kasalle.”

”Tuukka Kuru 21.11.2012 01:31

http://www.jewishvirtuallibrary.org/jsource/Histor...

Israelin omaa tilastotietoa. Mukana myös arvio kuolleista palestiinalaisista.”

Mutta eiväthän epäuskoiset usko, vaikka itse Mooses tulisi kertomaan...

Käyttäjän ilkkahyttinen kuva
Ilkka Hyttinen

”Gaza - Israel: Maailma ei piittaa Hamasin rakettiterrorista, mutta kun Israel vastaa...

Pasi Turunen

Tämän vuoden aikana palestiinalaiset ovat ampuneet Gazasta 1158 rakettia Israeliin. Viime vuonna 627 rakettia. Kun Israel lopulta päätti, että nyt rakettiterrori saa riittää ja aloitti Operaatio Pilvenpatsas –nimisen sotilasoperaation uutisotsikot ovat täynnä Israelia. Maailman johtajat kiiruhtavat kilvan vaatimaan ”osapuolilta” sitä kuuluisaa ”malttia”.

Brittiläinen kolumnisti Melanie Phillips kiteytti hyvin median eriskummallisen tavan reagoida Lähi-idän tilanteeseen kirjoittaessaan: ”Raketti-iskut Israeliin eivät ole uutinen; Israelin sotilaallinen toiminta Israelin puolustamiseksi sellaisilta iskuilta on. Yhtäkkiä median välinpitämätömyys on muuttunut median hyperaktiivisuudeksi. Englantilaisen median ja ulkoministeriön silmissä Israel on syypää. Hämmästyttävällä tavalla Israel näyttää olevan vastuussa tilanteen tulehtumisesta, eivätkä suinkaan palestiinalaiset.”
On jotenkin perverssiä, että länsi vuodesta toiseen hiljaa hyväksyy ja sietää Gazaa hallitsevan terrorijärjestön lakkaamattoman rakettiterrorin Israelia kohtaan. Hälytyssireenien soidessa israelilaisilla on 15 sekuntia aikaa päästä suojaan. Viisitoista elämän sekuntia lähestyvän kuoleman välillä. Katso pysähdyttävä video tämän blogin lopusta, joka paremmin kuin tuhat sanaa kertoo missä tilanteessa ainakin miljoona ihmistä elää Hamasin rakettiterrorin alla Israelin etelässä.

Ensimmäistä kertaa sitten Yom Kippur –sodan vuonna 1973 ja vuoden 1991 Persianlahden sodan Tel Aviv on joutunut jälleen rakettiuhan kohteeksi. Hälytyssireenit ovat soineet myös Jerusalemissa.

Uudet, pidemmälle kantavat ohjukset osoittavat, että Israel ei aivan turhan takia ole ylläpitänyt aktivistitahojen parjaamaa Gazan merisaartoa estääkseen aseiden pääsyn Gazaan myös meritse. Voiko joku tosissaan vielä väittää, että merisaarto on tarpeeton?
Tässä tilanteessa suomalaiselta medialta ei voi odottaa järin paljon syvällistä analyysia. Uutisointi seuraa vanhaa kaavaa, jossa ”kaikki alkoi siitä kun Israel ampui takaisin”.”

Eikä Tapioltakaan liioin… - täältä lisää:

http://www.patmos.fi/blogi/?entityId=459

Tapio Neva

Brittiläinen kolumnisti Melanie Phillips kiteytti hyvin median eriskummallisen tavan reagoida Lähi-idän tilanteeseen kirjoittaessaan: ”Raketti-iskut Israeliin eivät ole uutinen; Israelin sotilaallinen toiminta Israelin puolustamiseksi sellaisilta iskuilta on. Yhtäkkiä median välinpitämätömyys on muuttunut median hyperaktiivisuudeksi.
Englantilaisen median ja ulkoministeriön silmissä Israel on syypää."

http://en.wikipedia.org/wiki/Melanie_Phillips
"Phillips' family was Jewish."

"Hämmästyttävällä tavalla Israel näyttää olevan vastuussa tilanteen tulehtumisesta, eivätkä suinkaan palestiinalaiset.”

=> Mikä tässä H Ä M M Ä S T Y T T Ä Ä ? Luulisi 61-vuotiaan veteraanitoimittajan ymmärtävän, että Britannia ei halua Israelin toivomuksesta Yhdysvaltain mukana Iranin sotaan, mitä Knessetissä on valmisteltu eri valiokunnissa jo kohta kaksi vaalikautta.

"On jotenkin perverssiä, että länsi vuodesta toiseen hiljaa hyväksyy ja sietää Gazaa hallitsevan terrorijärjestön lakkaamattoman rakettiterrorin Israelia kohtaan. Hälytyssireenien soidessa israelilaisilla on 15 sekuntia aikaa päästä suojaan. Viisitoista elämän sekuntia lähestyvän kuoleman välillä. Katso pysähdyttävä video tämän blogin lopusta, joka paremmin kuin tuhat sanaa kertoo missä tilanteessa ainakin miljoona ihmistä elää Hamasin rakettiterrorin alla Israelin etelässä."

100%:ako israelilaisista kuolee, elleivät 15 sekunnissa "ehdi"? Israelissa on pienempi vaara kuolla pommiin kuin liikenteessä. Ehkä tupakointiinkin kuolee enemmän.

Gazassa sen sijaan ei ole sitä sireeniäkään eikä väestönsuojia. joten siellä kuolee noin 10 gazalaista siinä, missä toisella puolella kuolisi 0,1 - 0,5 -henkilöä. Gazan terveydenhuoltokin on heikompi, joten siitäkin tulee lisäkuolleisuutta.

"Ensimmäistä kertaa sitten Yom Kippur –sodan vuonna 1973 ja vuoden 1991 Persianlahden sodan Tel Aviv on joutunut jälleen rakettiuhan kohteeksi. Hälytyssireenit ovat soineet myös Jerusalemissa."

Israelin väestönsuojelu on ihailtavan tehokasta, mutta ovatkin harjoitelleet 64 vuotta!

"Uudet, pidemmälle kantavat ohjukset osoittavat, että Israel ei aivan turhan takia ole ylläpitänyt aktivistitahojen parjaamaa Gazan merisaartoa estääkseen aseiden pääsyn Gazaan myös meritse. Voiko joku tosissaan vielä väittää, että merisaarto on tarpeeton?"

On ja ei ole.

"Tässä tilanteessa suomalaiselta medialta ei voi odottaa järin paljon syvällistä analyysia. Uutisointi seuraa vanhaa kaavaa, jossa ”kaikki alkoi siitä kun Israel ampui takaisin”.”

Kaikki alkoi siitä, kun Israelin hallitus murhautti Hamasin neuvottelijan saadakseen perustelun valloittaa Gaza niin kuin 2008-2009, ja voittaa vaalit. Nyt EU närkästyi ja Obama lupasi ilmeisesti vetää Israelilta viikkorahat pois: Netanjahu ja Liberman joutuvat keksimään vähemmän verisen vaalikampanjan.

Käyttäjän halaolla kuva
Hannu Ala-Olla

"Gazan terveydenhuoltokin on heikompi, joten siitäkin tulee lisäkuolleisuutta."

Jos Hamas ryhtyisi järjestämään terveydenhuoltoa ja Gazan asukkaiden elinoloja samalla innolla kuin se nyt hankkii raketteja, olisi epäilemättä asiat paremmin.

Käyttäjän ilkkahyttinen kuva
Ilkka Hyttinen Vastaus kommenttiin #133

Nimenomaan niin Hannu, mutta kun nuo hamakset pyrkivätkin vain agitoimaan, manipuloimaan ja provosoimaan saadakseen ns. yleisen mielipiteen puolelleen...

P.S. Ja uusia rakettilaivoja vain lähetellään Gazaan (fm Aruz Sheva) ns. ihmisoikeuksien nimissä...

Tapio Neva Vastaus kommenttiin #133

Jos Gazassa olisi yhtä hyvä väestönsuojelu kuin Israelissa, Israelilta menisi 54:1 -suhteen saavuttamiseen enemmän aseita. Gazalaistan tappaminen tulisi kalliimmaksi.

Käyttäjän ilkkahyttinen kuva
Ilkka Hyttinen

Nyt Tapio onnistuit jo spekuloimaan, pohdiskelemaan eri kanteilta, hyvä. - Kuitenkin: yksikin tarpeeton kuolema ja kuoleman pelko, ahdistus, ja rakettien sun muiden "tervehdysten" stressi molemmin puolin on täysin turhaa ja epäoikeutettua. Kyse ei ole leikinasioista eikä marginaaleista.

Käyttäjän ilkkahyttinen kuva
Ilkka Hyttinen

Hesekiel 36:5 Sentähden sanoo Herra, Herra näin: Totisesti, kiivauteni tulessa minä puhun muita kansoja vastaan ja koko Edomia vastaan, jotka ovat kaikesta sydämestään iloiten ja sielu täynnä ylenkatsetta ottaneet omakseen minun maani karkoittaaksensa siitä ihmiset ja ryöstääksensä sen.
36:6 Sentähden ennusta Israelin maasta ja sano vuorille ja kukkuloille, puronotkoille ja laaksoille: Näin sanoo Herra, Herra: Katso, kiivaudessani ja vihassani minä puhun, koska teidän täytyy kärsiä pakanakansain pilkkaa.
36:7 Sentähden, näin sanoo Herra, Herra: Minä kohotan käteni: totisesti saavat pakanakansat, jotka teidän ympärillänne ovat, itse kärsiä oman pilkkansa.
36:8 Mutta te, Israelin vuoret, teette lehvänne ja kannatte hedelmänne minun kansalleni Israelille, sillä he ovat aivan lähellä, ovat tulossa.
36:9 Sillä katso, minä tulen teidän tykönne ja käännyn teidän puoleenne, ja teidät viljellään ja teihin kylvetään.
36:10 Ja minä lisään teille ihmisiä runsaasti - kaiken Israelin heimon kokonansa - ja kaupungit asutetaan ja rauniot rakennetaan.
36:11 Ja minä lisään teille ihmisiä ja karjaa runsaasti, ja ne lisääntyvät ja ovat hedelmälliset. Minä teen teidät asutuiksi, niinkuin olitte muinaisina päivinänne, ja teen hyvää vielä enemmän kuin alkuaikoinanne. Ja te tulette tietämään, että minä olen Herra.
36:12 Minä annan teidän kukkuloillanne kulkea ihmisten, kansani Israelin; ja he ottavat sinut omaksensa, ja sinä tulet heille perintöosaksi, ja sinä et enää tästälähin riistä heidän lapsiansa.
36:13 Näin sanoo Herra, Herra: Koska teille on sanottu: 'Sinä olet ihmissyöjätär, oman kansasi lasten riistäjätär',
36:14 sentähden et sinä ole enää syövä ihmisiä etkä enää riistävä lapsia omalta kansaltasi, sanoo Herra, Herra.
36:15 Enkä minä enää anna sinun joutua kuulemaan pakanakansojen pilkkaa, eikä tarvitse sinun enää kärsiä kansojen herjauksia, et myöskään sinä enää omaa kansaasi kaada, sanoo Herra, Herra."
36:16 Ja minulle tuli tämä Herran sana:
36:17 "Ihmislapsi, kun Israelin heimo asui maassansa, he saastuttivat sen vaelluksellaan ja teoillaan. Niinkuin kuukautistilan saastaisuus oli minun edessäni heidän vaelluksensa.
36:18 Niin minä vuodatin kiivauteni heidän ylitsensä veren tähden, jota he olivat vuodattaneet maassa, ja heidän kivijumalainsa tähden, joilla he olivat sen saastuttaneet.
36:19 Ja minä hajotin heidät pakanakansojen sekaan, ja heidät siroteltiin muihin maihin. Vaelluksensa ja tekojensa mukaan minä heidät tuomitsin.
36:20 Niin he tulivat pakanakansain sekaan; minne tulivatkin, he häpäisivät minun pyhän nimeni, kun heistä sanottiin: 'Nämä ovat Herran kansa, mutta heidän on täytynyt lähteä pois hänen maastansa.'
36:21 Niin minun tuli sääli pyhää nimeäni, jonka Israelin heimo saastutti pakanakansain seassa, minne tulivatkin.
36:22 Sentähden sano Israelin heimolle: Näin sanoo Herra, Herra: En tee minä teidän tähtenne, Israelin heimo, sitä minkä teen, vaan oman pyhän nimeni tähden, jonka te olette häväisseet pakanakansain seassa, minne tulittekin.
36:23 Minä pyhitän suuren nimeni, joka on häväisty pakanakansain seassa, jonka te olette häväisseet heidän keskellänsä. Ja pakanakansat tulevat tietämään, että minä olen Herra, sanoo Herra, Herra, kun minä osoitan teissä pyhyyteni heidän silmäinsä edessä.
36:24 Minä otan teidät pois pakanakansoista ja kokoan teidät kaikista maista ja tuon teidät omaan maahanne.
36:25 Ja minä vihmon teidän päällenne puhdasta vettä, niin että te puhdistutte; kaikista saastaisuuksistanne ja kaikista kivijumalistanne minä teidät puhdistan.
36:26 Ja minä annan teille uuden sydämen, ja uuden hengen minä annan teidän sisimpäänne. Minä poistan teidän ruumiistanne kivisydämen ja annan teille lihasydämen.
36:27 Henkeni minä annan teidän sisimpäänne ja vaikutan sen, että te vaellatte minun käskyjeni mukaan, noudatatte minun oikeuksiani ja pidätte ne.
36:28 Niin te saatte asua maassa, jonka minä annoin teidän isillenne; ja te olette minun kansani, ja minä olen teidän Jumalanne.
36:29 Minä vapahdan teidät kaikista saastaisuuksistanne. Ja minä kutsun esiin viljan ja teen sen runsaaksi enkä anna teille nälänhätää.
36:30 Minä teen runsaaksi puitten hedelmän ja pellon sadon, niin ettette enää joudu kärsimään kansojen seassa herjausta nälän takia.
36:31 Niin te muistatte huonon vaelluksenne ja tekonne, jotka eivät olleet hyvät, ja teitä kyllästyttää oma itsenne rikostenne ja kauhistustenne tähden.
36:32 En minä teidän tähtenne sitä tee, sanoo Herra, Herra: se olkoon teille tiettävä. Hävetkää ja tuntekaa häpeätä vaelluksenne tähden, te Israelin heimo.
36:33 Näin sanoo Herra, Herra: Sinä päivänä, jona minä teidät puhdistan kaikista pahoista teoistanne, minä asutan kaupungit, ja rauniot rakennetaan jälleen, 36:34 ja autiomaa viljellään, sen sijaan että se on ollut autiona jokaisen ohitsekulkijan silmäin edessä.
36:35 Silloin sanotaan: 'Tästä maasta, joka oli autiona, on tullut kuin Eedenin puutarha; ja raunioina olleet, autiot ja maahan revityt kaupungit ovat varustettuja ja asuttuja.'
36:36 Niin tulevat pakanakansat, joita on jäljellä teidän ympärillänne, tietämään, että minä, Herra, rakennan jälleen alasrevityn ja istutan aution: minä, Herra, olen puhunut, ja minä teen sen.
36:37 Näin sanoo Herra, Herra: Vielä tätäkin annan Israelin heimon minulta anoa, että tekisin heille sen: minä lisään heille ihmisiä runsaasti kuin lammaslaumaa.
36:38 Niinkuin on pyhitettyjen uhrilammasten laumaa, niinkuin Jerusalemin lammaslaumaa sen juhlissa, niin tulevat raunioina olleet kaupungit täyteen ihmislaumaa. Ja niin he tulevat tietämään, että minä olen Herra."

Käyttäjän ilkkahyttinen kuva
Ilkka Hyttinen

”10.03.2012 Muslimien naiset

Muslimien naisista on kirjoittanut muslimiksi Egyptissä syntynyt Nonie Darwish. Käänsin alkuperäisen tekstin, joten pitäisi olla luotettava siltä osin. Englanninkielellä kerrotut tapahtumat voidaan kääntää ja myös ymmärtää eri tavoilla. Sen vuoksi lopussa on alkuperäinen versio.

Muslimien naiset (by Nonie Darwish)

”20 vuoden kuluttua, aion olla Taivaassa - Näkemiin!”
”Muslimien uskon mukaan muslimimies voi mennä naimisiin lapsen kanssa, kun lapsi on yksivuotias, jolloin hänellä on seksuaalisen intimiteetti tähän lapseen. Myötäjäisenä perhe antaa vastineeksi naisen, josta tulee hänen orja ja yksityinen nainen, jota hän käyttää kuin lelua. Vaikka se on väärin, nainen ei voi saada avioeroa.

Todistaakseen raiskauksen, naisella täytyy olla neljä miespuolista todistajaa. Usein kun nainen on raiskattu, hän palaa perheensä ja perheen tulee palauttaa myötäjäisensä. Perheellä on oikeus tehdä kunniamurha ja näin palauttaa perheen kunnia. Miehet voivat hakata vaimojansa ja heidän ei tarvitse kertoa miksi ovat lyöneet..
Aviomies saa pitää neljää vaimoa ja tilapäistä vaimoa tunnin (prostituoitu) harkintansa mukaan. Sharia-laki ohjaa niin yksityisen kuin julkisen nainen elämää.

Läntisessä maailmassa (Amerikka ja Britannia) muslimimiehet ovat alkaneet vaatia Sharia-lakia, etteivät vaimot voisi saada avioeroa ja näin olisi täydellinen valvonta heihin. On hämmästyttävää ja huolestuttavaa, kuinka monet sisaret ja tyttäret amerikkalaisissa yliopistoissa ja Britannian yliopistoissa menevät naimisiin muslimimiesten kanssa ja alistavat itsensä ja lapsensa Sharia-lain alle. Miten valistuneet amerikkalaiset ja brittiläiset naiset eivät välitä joutumisesta orjiksi ja Sharia-lain alle.”

Nonie Darwish syntyi Kairossa ja vietti lapsuutensa Egyptissä ja Gazassa ennen muuttoaan Amerikkaan vuonna 1978, kahdeksan vuoden ikäisenä. Hänen isänsä kuoli johtaessaan peiteltyä iskua Israeliin. Hän oli korkea-arvoinen egyptiläinen upseeri, sijoitettuna perheineen Gazaan.

Kun hän kuoli, häntä pidettiin Shahid- marttyyrina. Hänen kuolemansa jälkeen Nonie ja hänen perheensä olivat korkealla paikalla muslimiyhteisössä. Mutta Nonielle kehittyi skeptinen silmä jo varhaisessa iässä. Hän kyseenalaisti oman islamilaisen kulttuurin ja kasvatuksen. Hän kääntyi kristinuskoon kuultuaan kristillistä saarnaaja televisiossa.

Darwishin viimeisin kirja varoittaa hiipivästä Sharia-laista– mitä se on, mitä se tarkoittaa ja miten se ilmenee islamilaisissa maissa: Länttä varten radikaalit islamistit työskentelevät, saadakseen aikaan Sharia -maailman. Jos näin tapahtuu, länsimainen sivistys tuhotaan. Länsimaalaiset yleensä olettavat kaikkien uskontojen edistävän ihmisarvon kunnioittamista jokaisen yksilön kohdalla. Islamilainen laki (Sharia) opettaa, että ei-muslimit on alistettava tai lopetettava tässä maailmassa. Rauha ja vauraus lapsille ei ole niin tärkeää kuin, että islamilaiset lait ja säännöt ovat kaikkialla Lähi-idässä ja lopulta koko maailmassa.

Vaikka länsimaalaiset ovat taipuvaisia ajattelemaan, että kaikki uskonnot kannustavat jonkinlaista kultaista sääntöä, Sharia opettaa kahta järjestelmää, etiikan – yksi muslimeille ja toinen ei – muslimeille. Pohjana heimojen käyttämistä luvuista, Shariaa kannattaa puolet ihmiskunnasta, jotka haluavat alistaa muita.

Vaikka länsimaalaiset ovat taipuvaisia ajattelemaan, että uskonnolliset ihmiset kehittävät henkilökohtaista ymmärtämistä ja suhdetta Jumalaan, Sharia teloittaa ihmisiä, jotka kysyvät vaikeita kysymyksiä, jotka voidaan tulkita kritiikiksi.

On vaikea kuvitella tänä päivänä ja koskaan, että islamilaiset oppineet ovat yksimielisiä siitä, että ne, jotka arvostelevat islamia tai lakkaavat olemasta muslimeja, pitäisi painostaa. Surullista kyllä, mutta puheet islamilaisesta uskonpuhdistuksesta ovat yleistä ja jopa olettavat, että monet hiljaisimmatkin Lähi-idässä vaiennetaan painostuksella.

Vaikka länsimaalaiset ovat tottuneet uskonnollisen suvaitsevaisuuden aikaan, Darwish kertoo kuinka Öljy- dollareita käytetään kasvavissa määrin äärimmäisen suvaitsemattomaan poliittiseen toimintaan islamin kotimaassa Egyptissä ja muualla.

Kaksikymmentä vuotta pitäisi riittää, niin muslimi äänestäjät Yhdysvalloissa ja Britanniassa valitsevat puheenjohtajan itse! Huoleti he tekevät niin! Voit tarkastella, miten ovat jo ottaneet haltuunsa useita kaupunkeja Yhdysvalloissa ja Britanniassa, jotka ovat nyt täysin muslimien hallinnassa.

Kaikkien Yhdysvaltojen ja Ison-Britannian kansalaisten olisi saatava lukea tämä, mutta mitenkään ei saada laajaa julkisuutta, ellei jokainen meistä sitä tee.

On harmi, että niin monet ovat pettyneitä elämään kristinuskossa ja hyväksymään muslimien ”rauhallisen elämän”. Jotkut voivat olla, mutta heillä on armeija, joka on valmis vuodattamaan verta ja islamin nimissä. Sotilaat tukevat niiden rauhaa ja taloutta omanlaisella isänmaallisella uskolla.

Amerikassa ja Britanniassa halutaan päästä eroon kristinuskon kaikista julkista sivustoista, vaikeuttamalla näin Jumalan lasten elämää. Silti muslimit suunnittelevat suurta ”jihadin on Americaa” (samoin Britanniaa).

Laita pääsi takaisin peiton alle, jotta et voi nähdä kummituksia!”

http://www.jormapiiponkirjat.net/blogi.html

Käyttäjän ilkkahyttinen kuva
Ilkka Hyttinen

Mitä tekisi mikä tahansa valtio, jos sen rajojen takaa laukaistaisiin kuolemaa tuottavia raketteja päivästä toiseen, viikosta toiseen, kuukaudesta toiseen, vuodesta toiseen ja rinnan tällaisen kanssa puhuttaisiin päivittäin Israelin hävittämisestä, ajamisesta mereen? Mitä tekisivät valtiot, jotka tänään tekopyhästi kauhistelevat Israelin iskuja – mutta vaikenivat hamasterroristien ammuksista ja raketeista sekä itsemurhaiskujen uhreista.

Mikä tahansa itsenäinen valtio olisi siirtänyt tuumasta toimeen paljon nopeammin kuin Israel koskaan. Israel on kestänyt ja kestää. Israel neuvottelee, Israel toivoo, Israel rukoilee. Hamasin edustaja pilkkasi TV-puheessaan juutalaisten tapaa kunnioittaa ja varjella elämää. Hän ylpeili sillä, että palestiinalaiset asettavat naiset ja lapset muuriksi soturiensa ympärille. ”Etsimme kuolemaa – Israel etsii vain elämää!” mies huusi. Tässä on ratkaisevin ero juutalaisen uskon ja islamin välillä.

ISRAELIN TUHOAMINEN TAVOITTEENA

Raamatun psalmissa 83 mainitaan jakeessa 5: He sanovat: ”Tulkaa hävittäkäämme heidät olemasta kansa, niin ettei Israelin nimeä enää muisteta.”

Jae 13: koska he sanovat: ”Anastakaamme itsellemme Jumalan asunnot”
Ketkä näin sanovat?

Jae 6: Sillä he neuvottelevat keskenään yksimielisesti, he tekevät liiton sinua vastaan.

7: Edomin teltat ja ismaelilaiset, Mooab ja hagrilaiset, 8: Gebal, Ammon ja Amalek, Filistea ynnä Tyyron asukkaat 9: Myös Assur on liittynyt heihin, nämä ovat käsivartena Lootin lapsille. Sela
Psalmistan kuvaamat kansat ovat Israelin naapurikansoja: beduiineja, saudeja, jordanialaisija, egyptiläisiä, libanonilaisia, syyrialaisia sekä palestiinalaisia jne.

Kaikkia näitä kansoja yhdistää paitsi juutalaisvastaisuus myös islaminusko, joka on valtauskonto näissä kansoissa.
Islamin takana olevat henkivallat pyrkivät siis tuhoamaan Israelin sekä ryöstämään Jerusalemin juutalaisilta. Rauhansopimukset eivät tule koskaan pitämään, koska Koraanin mukaan ne voidaan rikkoa sopivan ajan tullen, Suura 9:1-5.

Taistelu Pyhän maan omistuksesta on jatkunut runsaat 3000 vuotta. Lupaus ,jonka Israelin Herra Sebaot antoi Aabrahamille, Iisakille ja Jaakobille, on pitänyt tähän asti. Allahiin uskovat eivät ole yhdessäkään sodassa voittaneet. Näin tulee jatkumaan. Mikään voima ei voi voittaa Israelia ja anastaa siltä Pyhää maata ja Jerusalemia, koska Kaikkivaltias on sen kanssa lupauksensa mukaisesti. Tosin Israel tulee kärsimään paljon ns. Jaakobin ahdistuksessa, mutta siitäkin se tulee selviämään siten,että 1/3 –osa tuosta kansasta pelastuu.

http://www.pelastussanoma.fi/Profetiat/Israelin%20...
http://www.conceptwizard.com/pipeline_of_hatred.html

Netanjahu:

”Viime päivien ja viikkojen aikana Hamas ja muut Gazasta käsin toimivat terroristijärjestöt ovat tehneet normaalin elämän mahdottomaksi yli miljoonalle israelilaiselle. Yksikään hallitus ei sietäisi tilannetta, jossa lähes viidesosa sen kansalaisista elää alituisen raketti- ja ohjushyökkäysten alla. Ei myöskään Israel siedä tätä tilannetta.

Haluan muistuttaa teitä siitä, että seitsemän vuotta sitten Israel vetäytyi pois joka ikiseltä Gazaan kuuluvalta neliösentiltä, ja nyt Hamas on ottanut hallintaansa meidän vapaaksi jättämämme alueet. Mitä Hamas teki? Sensijaan, että se olisi rakentanut Gazan asukkaille paremman tulevaisuuden, sen Iranin tukema johto muutti Gazan terroristilinnakkeeksi.

Tässä ei ole symmetriaa: Israel ja Gazan terroristiorganisaatiot eivät ole moraalisesti samanarvoisia. Terroristit ovat syyllistyneet kaksinkertaiseen sotariksokseen. He tulittavat israelilaisia siviilejä ja he piilottelevat palestiinalaisten siviilien takana. Israel sen sijaan tekee kaikkensa välttääkseen siviiliuhreja.”

Tällä hetkellä Israelin etelässä asuva kansanosa maksaa korkeinta hintaa. 70 prosentilla Negevissä asuvista israelilaislapsista on selviä traumaan viittaavia oireita. Lisäksi palestiinalaisten pommit ovat vammauttaneet pysyvästi tuhansia lapsia.

On lapsia, jotka haluavat pysytellä jatkuvasti sisällä bunkkereissa tai kotiensa turvahuoneissa, ja lapsia, jotka eivät enää nouse ylös sängystä. Monilla on kuulovaurioita, koska he asuvat liian lähellä hälytyssireeniä. Epäinhimillistä, täysin ihmisoikeuksien vastaista!

Tänä päivänä Hamas tulittaa Sderotia ja Ashkelonia, koska islamistit eivät koskaan luovu ”oikeudestaan palata”.

Etelä- Israel on ainoa länsimäinen väestönosa, jonka on pakko elää silmät luotuina ylös taivaalle. Viime talvena gazalaiset terroristi ampuivat fosforiammuksia kohti israelilaisia siviilejä. Ne ovat kemiallisia aseita, otka pystyvät polttamaan ihmislihaa. Kansainväliset sanomalehdet ja televisioasemat eivät uutisoineen tätä tapausta lainkaan. Israelin valtion perustamisen jälkeen maahan on kylvetty yli 60 000 rakettia. Onko yksikään media koskaan maininnut mitään tästä luvusta?

Israel nousee tai kaatuu Sderotin mukana. Sderot on länsimaisen sivilisaation pikkuruinen symboli, oka tunkeutuu syvälle Dar al-Islamin ytimeen.

He haluavat tuhota Sderotin, koska he haluavat tuhota kaikki juutalaiset. – ”Ristiinnaulitse II”

Käyttäjän ilkkahyttinen kuva
Ilkka Hyttinen
Käyttäjän ilkkahyttinen kuva
Ilkka Hyttinen

” Manipulointi ei ole faktaa...

Ei toimi Suomessa

22.10.2012 14:58

Israel on ainoa demokraattinen valtio Lähi-idässä. Vain Uudenmaan läänin kokoinen maa-alue.

6 miljoonaa Israelin juutalaista vastaan ympäröivää 600 miljoonaa Islamistia. Terrorismi on uhka koko maailmalle, josta Israel joutuu selviytymään päivittäin. Kärjistyneessä poliittisessa tilanteessa on huomattava riski koko maailman rauhalle esittää yksipuolisia kannanottoja. On kysymys vakavasta uhkaavasta ydinsodasta, joka saattaa laajeta koko maailmaa koskevaksi.

Israelin kritisoiminen ei ole antisemiittisuutta. Asioiden yksipuolinen esittäminen on. Sionismin väitetään olevan rasismia, mutta Israelilaisilla on kansallinen itsemääräämisoikeus. Aparthaidin yhdistäminen Israeliin on liioittelua. Väittämä, jolle ei löydy perustelua. Maassa on sotatilanne ja molemmilla osapuolilla on olemassaolon oikeutus. Asioiden kärjistäminen ja yksipuolinen esittäminen ei edistä rauhantavoitteita, vaan lietsoo vihaa molemmin puolin. Äärijärjestöt eivät välitä ihmisistä, vaan ajavat vain omia etujaan, kaikkien ihmisten kustannuksella.

Antisemitismi on juutalaisten vihaamista vain juutalaisuuden vuoksi ja jonka seurauksena 6 miljoonaa juutalaista teurastettiin keskitysleireillä. Lapsia, vanhuksia, naisia, koulutettuja alansa huippuosaajia aikuista väestöä.

Muutama esimerkki tätä päivää:

1. Italian kongressissa 44% uskoo antisemitistiin väitteisiin. YK:ssa yli 80% uskoo Israelin toimivan väärin, vaikka maailmassa on 196 eri maata, missä ihmisoikeuksia rikotaan räikeästi.

2. Yleinen antisemiitteninen syyttely (stereotypia), hakaristein sotketut juutalaiset hautuumaat, pilakuvat,
vitsit jne.

3. Pakkomielteinen Israelin syyttely, tuomitseminen.

Toisaalta Israel on ainoa demokraattinen valtio Lähi-idässä, jossa on mahdollista näkökohdat tuoda esille molemminpuolisesti.

Olisiko viisasta boikotoida kaikkien 196 maiden tuotteita maista, jossa ihmisoikeuksia poljetaan räikeästi?

Onko Islamistejen terrorismin uhka niin suuri, että pitäisi hyväksyä kaikki yksipuolisesti esitetyt valheet mitä Lähi-idästä maailmalle kerrotaan. Koraani opettaa, että kun kaikki juutalaiset on tapettu, vasta sitten voi Mahdi, heidän messiaansa saapua. Toisaalta Islamisteille on aivan sama, vaikka kaikki maailman vääräuskoiset teloitettaisiin ydinaseilla. TÄMÄ ON JOKAISEN ISLAMISTIN KANTA, JOKA PERUSTUU KORAANIIN. ”

Lisää:

http://keskustelu.suomi24.fi/node/11000706

Käyttäjän ilkkahyttinen kuva
Ilkka Hyttinen

"Juutalaisten tappaminen on palvontaa, joka vetää meitä lähemmäs Allahia."

"Nolo juttu lännen älymystöeliitin kannalta tässä kaikessa on se, että se kannatti Mubarakin syrjäyttämistä ja islamismin nousua kaikkialla Lähi-idässä. Nyt se harjoittaa kriisinhallintaa ja yrittää pysäyttää Hamasia ja islamismia tukemalla maltillisena pidettyä Abbasia. Tässä prosessissa älymystö uhraa omat periaatteensa – ja Israelin – mutta se ei näytä sitä haittaavan.

Mutta lännen älymystö ei ole huomannut, että Abbas lähestyy nyt Hamasia. Abbas ja hänen pääavustajansa puhuvat sovinnosta terroristiliikkeen kanssa. Hamasin mukaan Abbas jopa soitti Hamasin Gazan-johtajalle Ismail Hanialle "onnitellakseen häntä Hamasin voitosta ja esittääkseen surunvalittelut marttyyrien johdosta". Kertaakaan koko hiljattaisen konfliktin aikana Abbas ei tuominnut rakettihyökkäyksiä Israelin siviilejä vastaan. Vaikka hän olisi halunnut tehdä niin (mikään ei viittaa siihen että hän halusi), hänellä tuskin olisi ollut varaa siihen, sillä suurin osa hänen kansastaan kannatti hyökkäyksiä. Niinpä Abbasin tukeminen merkitsee tänä päivänä samaa kuin Hamasin tukeminen.

Miksi sitten lännen kannalta Abbasin YK-esityksen tukeminen on niin tärkeää? Koska se on ainut tapa pelastaa kahden valtion ratkaisu. Niin kuin nykyaikainen viisaus sanoo: "Ei ole muuta ratkaisua kuin kahden valtion ratkaisu." Jos Abbas, joka murteellisella englanninkielellään sanoo tukevansa kahden valtion ratkaisua, muuttuu merkityksettömäksi koska Hamas nousee valtaan, tästä ratkaisustakin tulee merkityksetön. Hamas ei ole koskaan teeskennellyt kannattavansa kahden valtion ratkaisua. Videossa, jota lähetettiin Hamasin TV:ssä toistuvasti konfliktin aikana, sanottiin: "Juutalaisten tappaminen on palvontaa, joka vetää meitä lähemmäs Allahia." Tällaisia ovat Abbasin uudet vuodekumppanit.

Mutta ehkä on tullut aika katsoa asiaa uudella tavalla. Kahden valtion ratkaisuhan ei ole koskaan ollut toteuttamiskelpoinen – vain yksi osapuoli on hyväksynyt sen. Abbasin hiljakkoinen lähentyminen Hamasin suuntaan on vain viimeinen osoitus siitä, että palestiinalaishallinto ei ole koskaan hyväksynyt juutalaisvaltiota Israelin maassa. Ja nyt miehelle halutaan antaa valtio…"

http://www.livetsord.se/default.aspx?idStructure=1...

Käyttäjän ilkkahyttinen kuva
Ilkka Hyttinen

"Hamas" Tanakhissa (Vanhassa testamentissa)

tekijä: Henrik J A Kiviniemi päivä: 28. marraskuuta 2012 kello 2:03

Kuulin maantaina Israel-mielenilmauksen jälkeisessä tilaisuudessa lyhyen viittauksen aiheeseen, jonka olin joskus kuullutkin: Heprealaisessa Raamatussa (Vanha testamentti) esiintyy sana "hamas", ja sillä on päällimmäisen merkityksen lisäksi myös profetaalista kaikua. Tämän inspiroimana päätin tutkia asiaa itse Raamatun eri laitoksista ja muista lähteistä.

Raamatussa esiintyy sana ”Hamas”, joka merkitsee väkivaltaa (implikaatio vääryyteen, väärään voittoon, valheellisuuteen, epäoikeudenmukaisuuteen, epävanhurskauteen, Strongin sanakirjan mukaan). Eräs toinen lähde kertoo sanan merkityksestä: ”pelotella, saattaa kauhun valtaan” (http://answers.yahoo.com/question/index?qid=200812...).

Heprean sukulaiskielessä, arabiassa se merkitsee ”sotilaallista kunniaa, aktiivisuutta, rohkeutta” (http://cmf.site40.net/hamas.html) tai ”innokkuutta” (Engl.Wikipedia: hamas).

Raamatullinen ”hamas”, väkivaltainen vallankäyttö, terrori tuli maailmaan langenneiden enkelien mukana:

”Kun ihmiset alkoivat lisääntyä maan päällä ja heille syntyi tyttäriä, huomasivat Jumalan pojat [enkelit- ks. Job 1:6; 2:1] ihmisten tyttäret ihaniksi ja ottivat vaimoikseen kaikki, jotka he parhaiksi katsoivat. - 1. Mo 6:1,2

”Siihen aikaan eli maan päällä jättiläisiä (hepreaksi: nefilim), ja myöhemminkin, kun Jumalan pojat yhtyivät ihmisten tyttäriin ja nämä synnyttivät heille lapsia; nämä olivat noita muinaisajan kuuluisia sankareita.” 1.Mo.6:4.

"Mutta maa turmeltui Jumalan edessä, ja maa tuli täyteen väkivaltaa (hepreaksi חמס hamas)".

- 1.Moos.6:11.

Näemme siis selvästi, että tällaisen terrorin (hepreaksi hamas) alkuperä on Jumalaa vastustavissa pahoissa henkivalloissa. Tämä ajatus on sopusoinnissa sen kanssa mitä Jeshua (Jeesus) sanoi koskien paholaista: ”Te olette isästä perkeleestä, ja isänne himoja te tahdotte noudattaa. Hän on ollut murhaaja alusta asti, ja totuudessa hän ei pysy, koska hänessä ei totuutta ole. Kun hän puhuu valhetta, niin hän puhuu omaansa, sillä hän on valhettelija ja sen isä.”

- Johannes 8:44.

Ei lienee voi olla sattumaa – hengellisestä näkökulmasta katsottuna -, että Israelin kansaa vastustava terroristiorganisaatio on ottanut nimen 'hamas'. Jos tutkimme raamatunkohdat joissa tuo asia esiintyy, ajatus käy vieläkin selvemmäksi.

Useassa raamatunkohdasssa varoitetaan nimenomaisesti Israelia ympäröiviä kansoja käyttämästä 'hamasia' / terroria, väkivaltaa, Israelia, Juudaa ja Jerusalemia vastaan.

Obadjan kirja varoittaa Edomia, Eesaun jälkeläisiä:

"Väkivallan (hepreaksi חמסhamas) tähden veljeäsi Jaakobia [Israelia] kohtaan peittää sinut häpeä, ja sinut hävitetään ikiajoiksi." - Obadja 1:10

Jumala lupaa kansalleen profeetta Jesajan kirjassa rauhanajan, jolloin ”hamasia” ei enää ole maassa:

”Ei kuulu enää väkivaltaa (hepr. Hamas) sinun maassasi, ei tuhoa, ei turmiota sinun rajaisi sisällä, ja sinä kutsut pelastuksen muuriksesi ja kiitoksen portiksesi.” (Jesaja 60:18).

Samoin tekee profeetta Joel, joka ennustaa myös ”hamasia” / väkivaltaa tukevien naapurikansojen tuomiosta, ja tulevasta Messiaan hallinnosta:

”Egypti tulee autioksi, ja Edom tulee autioksi erämaaksi väkivallan (hepreaksi ”hamas”) tähden, jota ne ovat tehneet Juudan lapsille, kun ovat vuodattaneet viatonta verta heidän maassansa.

Mutta Juuda on oleva asuttu iankaikkisesti ja Jerusalem polvesta polveen.

Ja minä julistan heidät puhtaiksi verivelasta, josta en ole heitä puhtaiksi julistanut. Ja HERRA on asuva Siionissa.” - Jooel 3:19-21.

Tanakh (Vanha Testamentti) antaa myös varoituksen sellaisille (kuten Hamas-terroristijärjestö, joka käyttää lapsia toiminnassaan):

”Väkivallan (hepr. Hamasin) mies viekoittelee lähimmäisensä ja vie hänet tielle, joka ei ole hyvä. - Sananlaskut 16:29.

Jeshua (Jeesus) varoitti myös viettelemästä vähäisiä/pienokaisia:

”Mutta joka viettelee yhden näistä pienistä, jotka uskovat minuun, sen olisi parempi, että myllynkivi ripustettaisiin hänen kaulaansa ja hänet upotettaisiin meren syvyyteen.” - Matteus 18:6. (Vaikka asiayhteys koskee Jeshuaan uskovia, sanoma soveltuu varmasti myös niihin, jotka tuhoavat lasten elämän väkivallalla, estäen heitä näin tulemasta Jeshuan siunattavaksi).

Kun tämän maailmanajan ihmiset ovat mielistyneitä ”hamasiin”, me Raamatun Jumalaan uskovat voimme puolestamme yhtyä Psalmin kirjoittajan sanoihin:

”Minä iloitsin, kun minulle sanottiin: "Menkäämme HERRAN huoneeseen". - - Sinä, Jerusalem, olet rakennuttu kaupungiksi, joka on täysin yhtenäinen. - - Rukoilkaa rauhaa Jerusalemille! Ne, jotka sinua rakastavat, saavat levon ja rauhan.” (Psalmi 122:1b, 3, 6 Raamattu Kansalle – käännöksen mukaan).

Lähteitä:

http://cmf.site40.net/hamas.html

E-Sword: Strong's Dictionary

http://en.wikipedia.org/wiki/Hamas

”Väkivallan (hepr. Hamasin) mies viekoittelee lähimmäisensä ja vie hänet tielle, joka ei ole hyvä. - Sananlaskut 16:29.”Mutta joka viettelee yhden näistä pienistä, jotka uskovat minuun, sen olisi parempi, että myllynkivi ripustettaisiin hänen kaulaansa ja hänet upotettaisiin meren syvyyteen.” - Matteus 18:6.

Käyttäjän ilkkahyttinen kuva
Ilkka Hyttinen

Vähän taustatietoa siitä, keitä ovat nuo Israelin sotaisat viholliskansat, alunperin Ismaelista, samasta kantaisästä Aabrahamista lähtöisin, mutta vain Iisakin jälkeläisiä sanotaan Aabrhamin lapsiksi.

Ismael oli siis orjattaren lapsi, ei ...
vaimon Saaran, kuten Iisak. Mooseksen kirjassa sanotaan, että: "Mutta myös orjattaren pojasta minä annan kasvaa suuren kansan, sillä hänkin on sinun jälkeläisesi." Mutta Iisak oli Aabrahamille annetun lupauksen lapsi jonka Jumala lunasti Aabrahamin ja saaran vanhoilla päivillään.

1. Moos. 16:11 Vielä Herran enkeli puhui hänelle: "Katso, sinä olet raskaana ja synnytät pojan ja kutsut hänet Ismaeliksi, sillä Herra on kuullut sinun hätäsi.

16:12 Hänestä tulee mies kuin villiaasi: hänen kätensä on kaikkia vastaan, ja kaikkien käsi on häntä vastaan, ja hän on kaikkien veljiensä niskassa."

Iisakin syntymä ja Ismaelin ja Hagarin karkotus

http://www.evl.fi/raamattu/1992/1Moos.21.html

Ensimmäinen Mooseksen kirja 21 luku:

http://www.evl.fi/raamattu/1992/1Moos.21.html

www.evl.fi

Raamatun vanha (1932/38) ja uusi (1992) suomennos HTML-muodossa:

http://www.evl.fi/raamattu/

Käyttäjän ilkkahyttinen kuva
Ilkka Hyttinen

Olavi Syvännön kommentteja Israelista:

”Operaatio Pilven Patsas 14-21.11.2012
Islamin teologian mukaan maailma on jaettu ”Islamin alueeksi” (Dar-el-Islam) ja ”Sodan alueeksi” (Dar-el-Harb). Islamilaisten velvollisuus on valloittaa ne alueet jotka eivät vielä ole heidän hallussaan, ei vain lähi-idässä vaan koko maailmassa! Niinpä moslemille maa-alue joka on ollut heidän hallussaan, täytyy ehdottomasti vallata talaisin mihin hintaan tahansa! Palestiinahan oli Ottomaanien hallussa 400-vuotta aina 1917 asti jolloin Englanti valloitti alueen ja lupasi sen juutalaisille kotimaaksi, mutta lohkaisi siitä 1921 pois 4/5 arabivaltioksi Trans-Jordan. Vaikka Israel nyt luovuttaisi Gazan lisäksi mitä muita alueita tahansa Palestiinalaisille omaksi valtioksi,se ei heille riitä, koska heidän islamilais-johtajiensa päämääränä on koko Israelin tuho ja sen tilalle Dar-el-Islam.”

Olemme täällä nyt dramaattisten tapahtumien keskellä. Satoja raketteja on satanut Gazasta tälle alueelle, joista 1/3 on saatu torjuttua ilmassa. Ihmiset täällä elävät nyt ”maan alla”, ainoastaan 3 on kuollut, vaikka raketit ovat osuneet asuinrakennuksiinkin monissa paikoissa.

Se että raketteja on nyt ammuttu sekä Tel-Avivin että Jerusalemin suuntaan, vaikkeivat osuneetkaan kaupunkiin, tarkoittaa sitä että ”Hamas” on nyt todella ylittänyt Israelin sietokyvyn rajan. Israel on mobilisoinut 75000 sotilasta Gazan rajalle, valmiina menemään sinne sisälle, ellei viime hetkessä saada aikaan jonkun kolmannen osapuolen takaamaa aselepoa , joka pitää...

Maailma odottaa anttikristusta ja uskovat Jeesuksen tulemusta!

Näin kirjoitin rukouskirjeeseemme viidentenä sotapäivänä, jolloin näytti siltä että tämä ”ilmasota” vain kiihtyy ja laajenee muuttuen operaatioksi Gazan alueella olevia Hamaksen joukkoja vastaan.

Vielä keskiviikkona 21.11 lehtiuutisten otsikkona täällä oli että ”Aselepo näytää kaukaiselta mahdollisuudelta, pitkän matkan raketin pudottua 7-kerroksisen talon yläkertaan Rishon Lezion´in kaupungissa, hajottaen kahden kerroksen huoneustot ja haavoittaen kuutta henkilöä. Tel-Aviviin ammutut kauko-raketit pystyttiin torjumaan ilmassa ja Jerusalemiin ammutut putosivat kaupungin ulkopuolelle. Kuitenkin Hamas ylpeilee nyt sillä että on pystynyt ampumaan raketteja sekä Tel-Aviviin että Jerusalemiin ja on siis ”voittanut” ottelun tämän erän! Sitä on nyt juhlittu Gazassa.

Israel antoi tälle sodalle nimen suoraan Raamatusta ”Amud Anan” eli ”Pilvenpatsas” joka johdatti aikoinaan Israelin kansaa erämaassa.2 Moos.13:21 Tämä 8-vuorokautta kestänyt ” ilmasota” loppui oikeastaan aika yllättäen 21.11 illalla. ½ tuntia ennen aselevon alkamista osui vielä yksi raketti kerrostaloon Beershebassa. Aselepo oli sovittu astumaan voimaan klo 21.00 mutta Hamas ampui vielä senkin jälkeen yli 20 rakettia, mutta Israel ei niihin vastannut. Vihdoin klo 23.00 tulitus loppui ja tuli hiljaisuus.

Gazasta ammuttiin 8 vuorokauden aikana 1506 rakettia, joista Israel ampui alas 421 ja 152 putosi takaisin Gazaan. Kaupunkeihin suunnatuista raketeista 84 % pystyttiin torjumaan, mutta silti joku osui asuinrakennuksiin ja ainakin kahteen kouluunkin, jotka onneksi olivat sodan takia tyhjiä. 6 israelilaista siviiliä kuoli ja 240 haavoittui. Noin miljoona ihmistä joutui elämään ”maan alla” yli viikon ja normaali elämä pysähtyi kun piti olla aina valmiina juoksemaan johonkin kellariin tai rappukäytävään kun radio tai TV ilmoitti muun ohjelman keskellä:”Tseva Adom” (Punainen väri) ja sitten kaupungin tai kylän nimen minne raketti oli tulossa. Beershebassa oli 60 sekunttia aikaa maastoutua, muualla vähemmän. Linja- autotkin maanteillä pysähtyivät hälyytyksen tullessa ja ihmiset jotka halusivat, voivat maastoutua tien viereen.

Ihmiset olivat tuskaantuneita tilanteeseen, mutta lupasivat kärsiä, kunhan vain tämä vuosia jatkunut rakettien uhka saataisiin kokonaan loppumaan. He olivat skeptisiä kuinka kauan seuraava aselepo Hamaksen kanssa kestäisi, jos heidän valtansa Gazassa edelleen jatkuu. Eräässä pilakuvassa israelilainen pariskunta seisoi peloissaan keskellä maataan ja raketteja satoi sekä Gazasta että Syyrista ja mies kysyi vaimoltaan ”pitäsikö meidän kääntää toinen poski”? 70 % israelilaisista kansasta toivoi ”lopullista ratkaisua” Hamaksen hallintaan Gazassa. Se oli kuitenkin helpommin sanottu kuin tehty, koska hallituksen täytyi ottaa huomioon kokonaistilanne.

Niinpä kun pääministeri Netanyahu ilmoitti kansalleen aselevosta, hän samalla aloitti vaalikampanjansa ja ilmoitti päämääränään olevan ”Taata Israelin turvallisuus, säilyttää kansainvälinen tuki ja välttää avoin sotatila”. Puolustusministeri Ehud Barak sanoi ”Gaza voidaan vallata, mutta en halua hallita sitä. Meidän täytyy olla vahvoja tässä maassa. Täytyy tietää milloin taistella, milloin ei. Jos joku haluaa rauhallisen elämän itselleen, niin menköön Suomeen tai Sveitsiin asumaan” hän lisäsi lopuksi!

Hamasin tarkoitus on tuottaa kuolemaa ja hävitystä Israelissa ja kun niin tapahtui, he sanovat onnistuneensa päämäärässään. Sen sijaan Israelin pääministeri Netanjahu sanoo: ”Jos meidän vasta-iskuissamme Gazaan kuolee myös siviilejä, me koemme epäonnistuneemme päämäärässämme.Me emme taistele siviilejä vastaan, vaan terroristijärjestöä vastaan joka haluaa hävittää meidät olemasta”.

Aselevon tultua voimaan sitä arvosteltiin monin paikoin, Beershebassakin oli mielenosoitus sitä vastaan. Mies joka koki raketin räjähdyksen 11 metrin päässä, sanoi kirpeästi, ”Olisi pitänyt jatkaa loppuun asti”. Ihmiset ovat skeptisiä –kuinka kauan tämä rauha voi kestää? Kuitenkin jos Israel olisi hyökännyt Gazan alueelle, niin noin 200 sotilasta olisi kuollut ja ties kuinka monta haavoittunut. Nyt vain kaksi sotilasta kuoli raketin räjähtäessä lähellä.

Eräs perhe Beershebassa, joka selvisi ilman naarmuakaan raketti-iskussa heidän taloonsa, oli Tv:ssä haastateltavana. Noin 5-vuotias tytär kysyi isältään mitä hän saa tulevana syntymäpäivänään lahjakseen. Isä sanoi vakavana ”Suurin lahja on elämä, jonka olemme saaneet pitää” Näin lapsetkin täällä Israelissa joutuvat tarkistamaan elämän arvojaan. Olavi Syväntö”

Käyttäjän ilkkahyttinen kuva
Ilkka Hyttinen

HAMASin sisäministeri Fathi Hammad egyptiläisen Al-Hekma TV:n haastattelussa 23.03.2012:

Palestiinan kansaa ei ole olemassakaan!
Se on täysin tuulesta temmattu sanahirviö:

http://www.israeluutiset.fi/index2.htm

http://shalom.fi/israelupdate/

Käyttäjän ilkkahyttinen kuva
Ilkka Hyttinen

"Gaza-Israel -konfliktin taustoja

Vastine Satakunnan Kansassa 25.11.2012 julkaistuun Gaza-artikkeliin ”Kostajat”.

By:
ICEJ Suomen osasto

Posted on:
Wed, 05 Dec 2012 +0100

Hyvin harvoin on tullut vastaan yhtä heikosti laadittua ja yhtä suuria asiavirheitä sisältävää taustoitusta kuin Satakunnan Kansan Riikka Lehtovaaran Gaza-artikkeli ”Kostajat” (25.11.2012). Demokraattisen maan tiedotusvälineiden tulee edustaa korkeampaa tietotasoa ja paljon suurempaa luotettavuutta, koska niillä yhä vielä on suuri vaikutus ihmisten maailmankuvan muodostumiseen ja käsitykseen siitä, mitä maailmassa on tapahtumassa. Näin heikon artikkelin julkaiseminen on suuri häpeä tiedotusvälineelle. Se pieni oikaisu, jonka lehti julkaisi jutun törkeimpään väitteeseen, että vuonna 2009 edellisen kriisin aikana olisi saanut surmansa 300 000 gazalaista (todellinen luku on noin 1400), on aivan liian vähäinen korjaus juttuun, joka sisälsi paljon muitakin yhtä kevyesti totuuteen suhtautuvia roiskaisuja.

Jutussa väitettiin mm., että tämän kuun yhteenotto sai alkunsa Hamas-johtajan Ahmed Jabarin surmaamisesta. Todellisuudessa tilanteen eskaloituminen alkoi 10.11., jolloin palestiinalaiset terroristit ampuivat Israelin puolelle armeijan partioautoon panssarintorjuntaohjuksen, joka haavoitti neljä sotilasta, kahta vakavasti. Tämän jälkeen alkoi Gazasta intensiivinen rakettituli, jolloin kolmen päivän aikana Etelä-Israeliin ammuttiin yli 120 rakettia.

Israel vastasi 14.11. tekemällä täsmäiskun Hamas-johtajaa Ahmed Jabaria vastaan. Jabari oli vastuussa terrori-iskujen suunnittelusta, rahoittamisesta ja järjestämisestä ja useista väkivallan eskaloitumisista Gazan ja Israelin rajalla. Satakunnan kansa siteeraa tuntematonta Hamas-lähdettä, jonka mukaan Jabari olisi ollut muka ”merkittävä rauhanneuvottelija”. Rauhan mainitseminen Jabarin yhteydessä lienee toimittajan mielikuvitusta, sillä Hamasin peruskirjassa sanotaan: ”Aloitteet ja niin sanotut rauhanomaiset ratkaisut ja kansainväliset konferenssit ovat islamilaisen vastarintaliikkeen periaatteiden vastaisia. Palestiinan kysymykseen ei ole muuta ratkaisua kuin jihad. Aloitteet, ehdotukset ja kansainväliset konferenssit ovat kaikki ajan tuhlausta ja turhia ponnisteluita.”(Artikla 13)

Ehkä Satakunnan Kansa tarkoittaa ”rauhanneuvotteluilla” tässä tapauksessa sitä, että Jabari oli vastuussa myös vuonna 2006 Israeliin tehdystä iskusta, jossa tapettiin useita israelilaissotilaita ja kidnapattiin nuori Gilad Shalit. Jabari johti neuvotteluja, joissa lopulta Shalit saatiin viiden vuoden vankeuden jälkeen vapautettua yli tuhatta terrori-iskuihin osallistunutta vankia vastaan. Näiden joukossa oli esimerkiksi Sbarro-ravintolaan vuonna 2001 tehdyn itsemurhaiskun suunnittelijat (iskussa kuoli 15 ihmistä, joukossa 7 lasta ja yksi raskaana ollut nainen), Nataniaan pääsiäisenä 2002 tehdyn iskun suunnittelijat (seder-juhlaan tehdyssä iskussa kuoli 30 juhlijaa ja haavoittui 140) jne.

Listaa kaikkein pahimpiin iskuihin osallistuneista vaihdossa vapautetuista terroristeista voi lukea täältä: http://en.wikipedia.org/wiki/Gilad_Shalit_prisoner...

Mitään tekemistä tällä Jabarin toiminnalla ei ollut rauhan tai rauhanneuvottelujen kanssa, vaan neuvotteluissa oli kyse yhden israelilaisperheen viisi vuotta kestäneen piinan käyttämisestä kiristysvälineenä. Jutussa väitettiin, että Hamas on Israelia halukkaampi pitkään aselepoon. Hamasin ja Israelin välillä on solmittu kaksi kertaa aikaisemmin aselepo. Ensimmäisen aselepo kesti 26.11.2006 ­−15.5.2007. Tämän ”aselevon” aikana Hamas ampui Etelä-Israelin siviiliasutuksiin 315 rakettia, Israel ei vastannut iskuihin. Toinen aselepo solmittiin 19.6.2008−19.12.2008, noiden kuuden kuukauden aikana Hamas ampui Israeliin 530 rakettia. Yksistään vuonna 2008 Gazasta ammuttiin 3 200 rakettia Israeliin. Vasta aivan vuoden 2008 viimeisinä päivinä Israel aloitti operaation ”Valettu lyijy” Hamasin rakettitulta vastaan.

Totta kai Hamas on halukkaampi tällaisiin ”aselepoihin”, joita se itse rikkoo halutessaan, mutta jotka Israel pitää. Koko islamilaisen aselevon käsitettä ei ymmärretä ilman kunnollista taustoitusta. Sen mallina on Muhammedin aikanaan mekkalaisten kanssa solmima aselepo, ”hudna”, jonka tarkoitus on ainoastaan palvella islamin etua ja antaa sen joukoille aikaa kerätä voimiaan vihollisen lyömiseen ja joka voi aina olla vain väliaikainen tila.

Jutussa väitettiin, että ”miljoonat eri maissa asuvat palestiinalaiset ovat vaatineet itselleen omaa valtiota jo 1900-luvun alusta”. Tämäkin on toimittajan mielikuvituksen tuotetta ja historiallinen anakronismi. Eri arabijohtajilla ja -heimoilla oli erilaisia poliittisia tavoitteita ensimmäisen maailmansodan aikana Lähi-idässä, kun alueita hallinnut turkkilainen imperiumi oli hajoamassa. Mutta käsite ”palestiinalainen” on luotu vasta 60-luvulla, ja sen keinotekoisuus käy hyvin ilmi Palestiinan YK-edustuston nettisivuilla, jossa ”palestiinalainen” määritellään arabiksi tai juutalaiseksi, joka asui Palestiinan alueella ennen vuotta 1947. Myös Palestiinassa asuneiden arabi-isien lapset katsotaan palestiinalaisiksi, mutta ei juutalaisten lapsia. Lisäksi sanotaan, että Palestiinan arabit ovat erottamaton osa arabikansaa. (http://www.un.int/wcm/content/site/palestine/pid/1...)

Jutussa väitetään, että rauhaa ei tule, koska ”kumpikaan osapuoli ei tunnusta toistaan”. Yhtäläisyysmerkin vetäminen sen väliin, että Hamas ei tunnusta minkäänlaista oikeutta Israelin olemassaoloon ja Israel ei voi neuvotella hallinnon kanssa, joka on asettanut uskonnolliseksi tavoitteekseen ja kansalaistensa velvollisuudeksi sen tuhoamisen ja joka viljelee antisemiittistä kiihotusta (Katso Hamasin perussopimus, esimerkiksi artiklat 6, 11, 14, 15, 32), on moraalista valehtelemista.

Hamasin perussopimus (otteita):

http://www.takeapen.org/Takeapen/Templates/showpag...

Satakunnan Kansan jutun tekee erityisen tympeäksi se, että kerrotaan tunteisiin vetoavasti konfliktin toisen osapuolen siviilien kärsimyksistä (viitataan raunioista esiin pistäviin kouluvihkoihin yms.) Siviilien kärsimys on aina tuskallista, mutta tässäkin on ulkopuolisen muistettava, että kärsimyksestä voi tehdä halpahintaista mielipiteiden manipulointia. Israelissa elää tuhansia perheitä, jotka kärsivät rakkaidensa menetyksestä palestiinalaisissa terrori-iskuissa, ja tuhansia ihmisiä, jotka ovat pysyvästi vammautuneet Hamasin terrorin seurauksena, entä näiden ihmisten tarinat?

Gazalaiset valitsivat demokraattisissa vaaleissa itselleen hallinnon, joka ”haluaa istuttaa jihadin hengen kansan sydämiin”, joka syyttää juutalaisia kaikista vallankumouksista, sodista, korruptiosta, maailman kontrolloimisesta, kapitalismista, kommunismista jne., joka kieltäytyy periaatteellisesti rauhasta ja tekee naapurinsa hävittämisestä kansansa pyhän velvollisuuden. He joutuvat nyt kärsimään oman hallintonsa brutaaliuden seurauksista, mutta kuka vapauttaisi gazalaiset Hamasista ja sen levittämästä ideologisesta myrkystä?

Varpu Haavisto

Hamasin historiasta, ideologiasta ja toiminnasta voi lukea lisää mm. täältä:

http://www.takeapen.org/Takeapen/Templates/showpag... "

http://fi.icej.org/news/special-reports/gaza-israe...

Käyttäjän ilkkahyttinen kuva
Ilkka Hyttinen

Markku Ylipää: Mihin eurooppalainen ajattelu on menossa? /Uusi Elämä Nro 9-10/2012 :

” Maaliskuussa tehty uusi tutkimus, jonka toteutti Anti-Defamation League (Häpäisyä ja herjausta vastustava liittouma), osoitti antisemitististen tuntojen lisääntyvän hälyttävässä määrin Euroopassa.

Antisemitistiset tunnot ovat lisääntyneet rajuimmin Unkarissa, Britanniassa ja Espanjassa.
Unkarissa 73 prosenttia haastatelluista oli sitä mieltä, että “juutalaisilla on liikaa valtaa”.

Espanjassa 72 prosenttia ajatteli, että “juutalaiset ovat lojaalimpia Israelia kuin omaa maataan kohtaan”. Puolalaisista 46 prosenttia uskoo yhä, että “juutalaiset tappoivat Kristuksen”.

http://www.uusielama.net/images/ue9_12.pdf

Leif Norrgård

Heh-heh!

Onpas täällä vipinää :) Oikein ihmettelen ja nostan hattua sulle Ilkka siitä, että sä jaksat vastata noin perusteellisesti eri mieltä olevien kommentteihin.

Mä näen Israel-kysymyksen hieman eri lailla kuin yleensä Juutalaisten tai ns. 'Palestiinalaisten' oikeuksien puolustajat. Minun mielestäni tänä aikana kaikki kansat kypsyvät tuomiolle kiihtyvällä vauhdilla, mutta ennen sitä tulee suuri 'sadonkorjuu' ja sitä ennen YHWH Elohim merkitsee parhaillaan kaikki ylöstempaukseen valitsemansa Pyhän Hengen sinetillä.

Tosiasia on, että myös Eretz Israelin maa on jo lähes ääriään myöten täynnä viattoman veren velkaa, sillä Israelissa ovat juutalaiset tehneet viime vuosina valtavat määrät abortteja: noin 40 000 vuosittain ja enin osa niistä sosiaalisin perustein, kuten Suomessakin. Asukaslukuun suhteutettuna juutalaiset ovat tehneet noin neljä (4) kertaa enemmän abortteja kuin suomalaiset. Käsittääkseni ns. 'Palestiinalaiset' eivät tee abortteja juuri lainkaan! Sensijaan he kasvattavat lapsistaan juutalaisia vihaavia ja siitä edelleen itsemurhamarttyyreitä.

Toinen suuri synti mitä Israelissa on harjoitettu on se, ettei köyhistä ole kannettu taloudellista vastuuta, vaan jopa holokaustista selvinneet vanhukset ovat saaneet nähdä nälkää ja palella, mutta rikas yläluokka elää kuin kroisokset! Israelissa on USA:n jälkeen suurin elintasoero rikkaiden ja köyhien välillä koko maailmassa.

Kolmas suuri synti ovat Gay-paraatit Pyhällä maalla Tel Aviv'issa ja peräti Jerusalemissa. Luonnottomat lihan himot koituivat Sodoman ja Gomorran asukkaiden tuhoksi ja ne ovat - kärsiessään ikuisen tulen rangaistusta - annetut myös kaikille vastedes syntisesti eläville varoitukseksi. Erityisesti juutalaisten tulisi tämä Vanhan Liiton kansana tietää ja ottaa siitä opiksi!

Neljäs suuri synti on meidän hyvin tuntemamme Jad HaShmonah Moshavia kohdannut suuri vääryys: Tuo kristillis-messiaaninen järjestö liki Jerusalemia on perinteisesti järjestänyt tiloissaan hääjuhlia. Noin kaksi vuotta sitten muuan homopari vaati tulla vihityksi siellä, mutta se evättiin heiltä Tanakh'in siveyssäädöksiin vedoten. Homopari veti asian Israelissa oikeuteen ja muutama kuukausi sitten tuli oikeuden päätös: Jad HaShmonah sai rangaistuksena 90 000 euron huikeat sakot ja heiltä kiellettiin käytännössä kaikenlaisten hääjuhlien pito, mikä on ollut käsittääkseni heidän suurin tulolähteensä! Tämä kova isku kohtasi juuri niitä hienoja Kristittyjä (monet heistä suomalaisia!), jotka ovat vuosikymmenten ajan ahkeroineet viedä pelastussanomaa, kokonaisia Raamattuja ilmaiseksi jakaen kaikille halukkaille juutalaisille ja arabeille. Sellainen 'kiitos' heille valtavasta uhrautumisesta, peräti elämäntyöstä!

Tunnen YHWH Elohimia sen verran hyvin, että TIEDÄN, ettei Hän tule katsomaan sormiensa läpi yhtäkään noista suurista synneistä Israelinkaan kohdalla. Toki me YHWH Elohimin lapset etsimme rukouksin ja taloudellisin uhrauksinkin myös Israelin parasta (erityisesti köyhiä messiaanisia juutalaisia eli Yeshuaan uskovia tukemalla) ja se kaikkein paras on olla Vanhan Liiton profeettojen tavoin äänitorvena, pyrkien saamaan nuo syntiset sekularisoituneet heistä tekemään aito parannus elämässään mm. noista edellä luettelemistani synneistä ja kääntymään koko sydämestään YHWH Elohiminsa puoleen, jolloin he tulevat löytämaään pelastuksen Adonai Yeshuassa.

On vain ajan kysymys, milloin sama Korkeimman oikeudenmukainen tuomio kohtaa myös Suomea, sillä paljon on täälläkin tehty syntiä ja vääryyttä ja vauhti yhä pidemmälle jumalattomuuteen on vain kiihtynyt vuosi vuodelta. Yksi Elohimin käyttämä 'ruoska' meitä kohtaan tulee olemaan mamu-terroristit, joita tietyt piirit tänne pahaa aavistamatta avosylin tänne haalivat. Todelliset pakolaiset ja työtä etsivät mamut ovat toki rajoitetussa määrin tervetulleita, mutta elintasopakolaiset aikaansaavat korvaamattomat ongelmat, joiden parissa Ruotsi jo on selkä mattoon painettuna. Siellä menee vuosittain jo yli 20% bkt:sta mamujen elättämiseen suoraan ja poltettujen talojen, koulujen, päiväkotien ja kivitettyjen ja poltetujen autojen sekä kivityksistä aiheutuneiden tapaturmien kustannukset vaikeasti arvioitavana lisänä. Myös elämisen taso jatkuvassa väkivallan pelosssa monissa Ruotsin kaupungeissa on sellaista menetystä, mitä ei voida rahassa mitata.

Juuri eilen IS:n artikkelin mukaan*) Ruotsi tulee ottamaan tänä vuonna vastaan lähes ennätyksellisesti noin 40 500 mamua ja suuri osa (6800) heistä Syyriasta. Noista syyrialaisista ovat monet rutinoituja terroristeja, jotka ovat yrittäneet väkivalloin kaataa laillista hallitustaan siinä vielä onnistumatta. On se kumma, ettei Ruotsissa ole vieläkään opittu niistä virheistä, mitä siellä on tehty mamu-politiikassa jo vuosien ajan! Monet Ruotsissa lähes koko ikänsä eläneet suomalaiset eläkeikään tulevat ovat aikeissa muuttaa Suomeen mamujen aiheuttamaa katuväkivaltaa pakoon! Kuulin täällä Turussa jo eräästä miehestä, joka juuri tuosta syystä muutti tänne eräästä Ruotsin keskikokoisesta kaupungista, muistaakseni Värnamosta. Sielläkin oli iltaisin kaduilla suuria mamujen muodostamia huligaanijoukkoja, jotka ryöstivät satunnaisia vastaantulijoita. Myös eräs toinen tuttu perhe aikoo eläköidyttyään muuttaa tänne Turkuun samasta syystä.

Laitanpa erään varoittavan videon (josta sulle jo mainitsin eräässä toisessa yhteydessä) siitä, millä mallilla asiat mamu-politiikassa olivat jo 2009 Hisingessä, Göteborgissa. Asuin itse vuosina 1995-90 tuossa suositussa kaupunginosassa kauniine puistoineen ja ihanine näköaloineen Rambergiltä Göta Älv'elle ja merelle, eikä siihen aikaan ollut mitään rauhattomuuksia ainakaan mamujen taholta.

Tässä linkki videoon: http://www.youtube.com/watch?v=y-SowWl_Oyk

*) Artikkeli IS:ssa
http://www.iltasanomat.fi/ulkomaat/art-12885226200...

Siunausta sulle Ilkka Yeshua Nimeen!

Käyttäjän ilkkahyttinen kuva
Ilkka Hyttinen

Leif,

kiitos Sinulle!, anteeksi että vastaan vasta nyt - jälleen Gaza tapetilla! Jumalan Siunauksin, Jeesuksen Kristuksen nimeen!

Käyttäjän ilkkahyttinen kuva
Ilkka Hyttinen

Why Does Hamas Use Human Shields? (INN) :

http://thereligionofpeace.com/index_files/TROP.jpg

The Forgotten Child Victims of Hamas (Daniel Greenfield):

http://www.frontpagemag.com/2014/dgreenfield/the-f...

What is Hamas Doing to Schools and Hospitals (INN) :

http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/1...

Pat Condell: Hypocrisy over Gaza (You Tube) :
https://www.youtube.com/watch?v=_Ugsv5u-sW0

What Would Hamas Do If it Could Do Whatever? (The Atlantic) :

http://www.theatlantic.com/international/archive/2...

The Empty Spaces in Gaza (Gatestone):

http://www.gatestoneinstitute.org/4580/gaza-popula...
The Truth about Gaza's Civilian Casualties (Gatestone) :

http://www.gatestoneinstitute.org/4570/gaza-civili...

CAIR, ANSWER, Hamas and Terrorism (Am. Thinker) :

http://www.americanthinker.com/2014/08/cair_answer...

Hamas's Co-Conspirators (National Review) :

http://www.nationalreview.com/article/384407/hamas...

The Hamas Trap: Hidden Labyrinth Wired for War (SMH) :

http://www.smh.com.au/comment/the-hamas-trap-hidde...

Jihad Means There Will be Blood (American Thinker) :

http://www.americanthinker.com/2014/08/there_will_...

Islam Worse than Nazism (Jihad Watch) :

http://www.jihadwatch.org/2014/08/turkish-poet-isl...

Injured Gazans Being Treated in Israeli Hospitals :

http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/1...
Former Military Intelligence Head: Gaza Goals Weren't Achieved :

http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/1...

Op-Ed: What is Going to Become of Gaza?:

http://www.israelnationalnews.com/Articles/Article...

IDF: CAPTURED HAMAS COMBAT MANUAL EXPLAINS BENEFITS OF HUMAN SHIELDS…….. :

They’re evil. :

http://tundratabloids.com/2014/08/idf-captured-ham...

http://tundratabloids.com/wp-content/uploads/2013/...

Hamas TV: Every Muslim mother "must nurse her children on hatred of the sons of Zion":

http://palwatch.org/main.aspx?fi=157&doc_id=12237

Käyttäjän ilkkahyttinen kuva
Ilkka Hyttinen

Silminnäkijän lausunto Gazasta. Karmeeta.

"Menimme Shujaiyaan etsimään ja tuhoamaan Hamasin terroristitunneleita.

Löysimme kokonaisen maanalaisen kaupungin, jossa oli monia sisääntuloja,
leveitä käytäviä, langaton nettiyhteys ja ilmastointijärjestelmä. Seinät
olivat betonia, ja käytävät olivat täynnä aseita ja räjähteitä kattoon asti. Jotkut tunnelit olivat niin tilavia, että siellä pääsi kulkemaan skootterilla.

Pahinta kuitenkin oli se, kun Hamasin taistelijat lähettivät 13- ja 14-vuotiaita lapsia juoksemaan meitä kohti. Lapsilla oli itsemurhapommittajan räjähdysliivit yllään. Paikalliset aikuiset olivat tehneet lapsista ihmispommeja. Meidät oli koulutettu taistelemaan aikuistaistelijoita vastaan, jotta voisimme puolustaa perheitämme ja kansalaisiamme. Mutta tämä?

Emme voineet muuta kuin puolustaa itseämme ja ampua lapset mahdollisimman nopeasti, ennen kuin heidän lähettäjänsä aktivoisivat räjähteet kännykällä ja tappaisivat meidät. Yksi loukkaantuneista sotilaista sanoi: ”En tiedä, saanko enää koskaan unta. Nuotappamani lapset eivät koskaan jätä minua rauhaan."

When Some of the Wounded IDF Soldiers Open Up:

http://israelwatcherasecondopinion.blogspot.co.il/...

Totta ja mediatarua Gazasta:

http://terokaski.wordpress.com/2014/08/01/totta-ja...

http://www.collive.com/show_news.rtx?id=3139

Monet ovat keränneet myyttejä ja faktoja. Lisää tietoa löytyy. Tässä on yksi kerääjä.

http://www.aish.com/jw/me/10-Myths-and-Facts-about...

10 Facts about Hamas:

http://www.aish.com/jw/me/48957311.html?s=raw

Rachel Corrie: Myths & Facts :

http://www.aish.com/jw/me/88182517.html?s=raw

Israel - Gazan kaista ja rauhalle mahdollisuus:

http://mikaeltorppa.puheenvuoro.uusisuomi.fi/17203...

Gazan konflikti - vanhaa ja vähän uuttakin:

http://vasarahammer.blogspot.fi/2014/08/gazan-konf...

Pekka Heliste

Ei maan päällä asioita hoideta uskonnollisten kirjojen mukaan van maallisten lakien ja sopimusten mukaan.

Jos suomessakin alettaiisin hoitaa asioita raamatun mukaan niin se olisi sama kuin sharia-lain käyttöönotto , niin kristittyjen kuin juutalisten kuin islamilaisten käsitykset perustuvat samoihin kirjoituksiin.

Onneksi paavi hävisi vllan maalliselle vallalle 1500-1800-luvuilla

Mitä kristinuskon perustaja ja korkein oppi-isä Paavali, Jeesus ja Jeesuksen vahvistama Jumalan laki Vanhassa testamentissa sanoivatkaan:

Efes. (Paavali) 5:22-24 Vaimojen on antauduttava miehilleen kaikessa kuin nämä olisivat jumalia.

5. Moos. 22:23-24 Jos raiskauksen uhri ei ole huutanut tarpeeksi kovaa, kivitä hänet kuoliaaksi.

Efes. (Paavali) 6:5 Orjien on toteltava herrojaan ”kuin Kristusta”.
"Palvelijat, olkaa kuuliaiset maallisille isännillenne, pelossa ja vavistuksessa, sydämenne yksinkertaisuudessa, niin kuin Kristukselle".

2. Moos. 21:15, 21:20-21 Jos mies lyö orjaansa, hänellä on siihen täysi oikeus (vaikka orja kuolisi lyönnistä, kunhan ensin kituu yli 2 päivää).

3. Moos. 20:9-12 Homot ja avionrikkojat on tapettava.

Kor. (Paavali) 6:9-11 Homoseksuaalit ja naismaiset eivät pääse taivaaseen.

Room. 11:7-10 Jumala sokaisi juutalaiset, jotta he eivät näkisi Messiasta.

4. Moos. 11:1 Jumala vihaa vaikertajia. Jos hän kuulee sinun valittavan, hän polttaa sinut kuoliaaksi.

Sananlaskut 1:26-28 Jumala nauraa epäonnellesi, haukkuu sinua, kun olet peloissasi, ja on välinpitämätön, kun pyydät häneltä apua.

Mark. 4:25 Keillä tämä elämä on huono, seuraava on vieläkin huonompi.

3. Moos. 21:16-23 Vammaiset, lyhytkasvuiset, lättänenäiset, sokeat ym. eivät saa tulla alttarille.

Joh. 5:14 Jeesus kai uskoo, että rammat ovat rampoja siksi, että Jumala on rangaissut heitä synnistä. Hän sanoo rammalle miehelle parannettuaan hänet: ”älä tee enempää syntiä, tai sinulle koituu enemmän pahaa”.

Room. 14:2 (Paavali) Vain heikot ovat vegetaristeja.

5. Moos. 23:2 Avioliiton ulkopuolella syntyneen lapsetkaan eivät saa käydä kirkossa, aina 10. polveen asti.

1. Sam. 15:3 "Näin sanoo Herra Sebaot [Jumala]: Mene siis ja voita amalekilaiset, ja vihkikää tuhon omaksi kaikki, mitä heillä on; äläkä säästä heitä, vaan surmaa miehet ja naiset, lapset ja imeväiset, raavaat ja lampaat, kamelit ja aasit."

Toisaalta
Gal. 3:28 (Paavali): ”Yhdentekevää, oletko juutalainen vai kreikkalainen, orja tai vapaa, mies tai nainen, sillä kristuksessa te kaikki olette yksi.”

Käyttäjän ilkkahyttinen kuva
Ilkka Hyttinen

"Weijo Lindroos
25. joulukuuta kello 10:43 ·
Oikeaa tietoa Israelista:

Israel on ollut kansana noin 4000 vuotta, Aabrahamin ajoista lähtien. 1 Moos. 12. Myös Kaanaanmaan alue on kuulunut juutalaisille siitä lähtien. Jumala sanoi Aabrahamille: "Sinulle ja sinun jälkeläisillesi minä annan tämän maan." 1 Moos. 12:5-7.

Israel on Jumalan kansa, jolla on Jumalan antama oikeus maahan. Sitä oikeutta ei ole yhdelläkään muulla kansalla tai ihmisellä.

Niin sanotut palestiinalaiset (Israelin miehittäjät) tulisi karkottaa pois Israelin alueelta .. tai toisessa tapauksessa ALISTUA Israelin laillisen esivallan alaisuuteen.

Kartassa raamatulliset Israelin rajat.

W.L."

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=1021572742...

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=1021572742...

Käyttäjän ilkkahyttinen kuva
Ilkka Hyttinen

Myös Guatemala siirtää lähetystönsä Jerusalemiin:

https://yle.fi/uutiset/3-9993873

Toimituksen poiminnat