Ilkka Hyttinen Rakastan - siksi elän

Jumala ja esivaltansa ovat pasifisteja, ei esivallallisessa puolustuksessa!

Johdantona tähän kysymyksiä herättävään aiheeseen muutama ote Raamatusta:

Psalmit:

94:1 Sinä koston Jumala, Herra, sinä koston Jumala, ilmesty kirkkaudessa. 
94:2 Nouse, maan tuomari, kosta ylpeille heidän tekonsa. 
94:3 Kuinka kauan jumalattomat, Herra, kuinka kauan jumalattomat saavat riemuita? 
94:20 Onko yhteyttä sinun kanssasi turmion tuomioistuimella, jossa väkivaltaa tehdään lain varjolla, 
94:21 ahdistetaan vanhurskaan sielua ja tuomitaan syylliseksi viaton veri? 
94:22 Mutta Herra on minun linnani, Jumalani on minun suojakallioni. 
94:23 Hän kostaa heille heidän ilkityönsä ja hukuttaa heidät heidän pahuutensa tähden. Herra, meidän Jumalamme, hukuttaa heidät. 

Roomalaiskirje:
13:4 sillä se on Jumalan palvelija, sinulle hyväksi. Mutta jos pahaa teet, niin pelkää; sillä se ei miekkaa turhaan kanna, koska se on Jumalan palvelija, kostaja sen rankaisemiseksi, joka pahaa tekee. 

1.Tessalonikalaiskirje:
4:6 ettei kukaan sorra veljeänsä eikä tuota hänelle vahinkoa missään asiassa, sillä Herra on kaiken tämän kostaja, niinkuin myös ennen olemme teille sanoneet ja todistaneet.

 

Olemme kuulleet sanottava Raamattua mukaillen ”Älä tapa” ;  ”Pistä miekkasi tuppeen”   -   ” Esivalta ei miekkaa turhaan kanna”… Raamatun Sanan tyhjentävää, ristiriitaistako? Katsotaanpa: 


Roomalaiskirje:
13:1 Jokainen olkoon alamainen sille esivallalle, jonka vallan alla hän on. Sillä ei oleesivaltaa muutoin kuin Jumalalta; ne, jotka ovat, ovat Jumalan asettamat.
13:2 Sentähden, joka asettuu esivaltaa vastaan, se nousee Jumalan säätämystä vastaan; mutta jotka nousevat vastaan, tuottavat itsellensä tuomion. 
13:3 Sillä hallitusmiehet eivät ole niiden pelkona, jotka tekevät hyvää, vaan niiden, jotka tekevät pahaa. Jos siis tahdot olla esivaltaa pelkäämättä, niin tee sitä, mikä hyvää on, ja sinä saat siltä kiitoksen;  

1.Timoteuksen kirje:
2:2 kuningasten ja kaiken esivallan puolesta, että saisimme viettää rauhallista ja hiljaista elämää kaikessa jumalisuudessa ja kunniallisuudessa. 

Tiituksen kirje:
3:1 Muistuta heitä olemaan hallituksille ja esivalloille alamaiset, kuuliaiset, kaikkiin hyviin tekoihin valmiit,

 

Niin, ”Älä tapa”; ”Pistä miekkasi tuppeen”  - ” Esivalta ei miekkaa turhaan kanna”…  

 

Raamattuko on siis tässäkin ristiriitainen, siten pätemätön, arvoton ja perusteeton, vain alkeellisten ihmisten kirjoittama kirja – niin kuin ateistit, jehovan todistajat, aseista totaalikieltäytyjät, jne.  yrittelevät sen tässäkin omine muka viisaine selityksineen – Raamatun johdannosta, Hengestä, Pyhästä Hengestä, sen "jumalallisesta langasta" harhapoluille poiketen – omatunto poltinraudalla merkittynä, laillisen esivallan aseisiin sen käskystä tarttuvia Raamatusta irtireväistyine kohtineen tuomiten tai pahoitellen – tehdä?  -  Ei ole, ei koskaan ole, päinvastoin . Raamattu on erityisen fundamentalistinen Kirja – poikkeuksiakin toki on, mutta ei suinkaan yleistettynä  - sen tajuaa jo pieni lapsikin.

 

Mark. 10:14:                                                                                                                                   Mutta kun Jeesus sen näki, närkästyi hän ja sanoi heille: "Sallikaa lasten tulla minun tyköni, älkääkä estäkö heitä, sillä senkaltaisten on Jumalan valtakunta. 
10:15 Totisesti minä sanon teille: joka ei ota vastaan Jumalan valtakuntaa niinkuin lapsi, se ei pääse sinne sisälle." 

 

Tämänkään asian kirkkaaseen selvittämiseen ei tarvita teologian tohtorin moninaita väitöksiä, siihen riittää Jumalan lapseksi, uudesti Jeesuksen opetuslapseksi syntyneen Kristukseen uskovan kiertelemätön, viisastelematon Raamatun tutkiminen, sen suorat, vapauttavat, kiistattomat johtopäätökset.

 

1.Korinttolaiskirje:
3:19 Sillä tämän maailman viisaus on hullutus Jumalan silmissä. Sillä kirjoitettu on: "Hän vangitsee viisaat heidän viekkauteensa";

Johanneksen evankeliumi:                                                                                                    13:35 Siitä kaikki tuntevat teidät minun opetuslapsikseni, jos teillä on keskinäinen rakkaus."

15:8 Siinä minun Isäni kirkastetaan, että te kannatte paljon hedelmää ja tulette minun opetuslapsikseni.

 

Mikä on paras Jumalan palvelus: ystävän palvelus. Mikä on paras ystävän palvelus: antaa henkensä ystäväinsä edestä.

 

Johanneksen evankeliumi:

15:13 Sen suurempaa rakkautta ei ole kenelläkään, kuin että hän antaa henkensä ystäväinsä edestä.

 

”Ajattelen , siis  olen”.   Rakastan – siksi elän.

 

http://ilkkahyttinen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/100043-jumala-ja-esivaltansa-eiv%C3%A4t-ole-puolustuksessaan-pasifisteja-muutoin-kyll%C3%A4 

http://ilkkahyttinen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/57764-henkisista-sotavammoista-vihdoinkin-eheytettyyn-elamaan 

http://ilkkahyttinen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/56192-kristillinen-fundamentalismi-on-rakkautta

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (45 kommenttia)

Käyttäjän PauliJuhaniPitknen kuva
Pauli Pitkänen

Olipa esivalta pakanallinen, kristillinen tai siltä väliltä, esivalta on Jumalalta. Jeesus antoi Pilatuksen vapaaehtoisesti tuomita, eikä käyttänyt taivaallista voimaa puolustamiseen, jotta kirjoitukset täyttyvät.

Paavalin aikana esivalta ei suojellut kristittyjen kokoontumista, kuten nykyisin on kokoontumisen vapaus."Enemmän tulee palvella Jumalaa, kuin ihmistä." Tämä lause käytettiin siinä tilanteessa, jossa kiellettiin ylösnousseen Kristuksen todistaminen.

Käyttäjän ilkkahyttinen kuva
Ilkka Hyttinen

Pauli,

muistanet mihin ua. ministeri Päivi Räsänen tuolla Kankaanpäässä viime kesänä kristillisillä päivillä puheessaan viittasi - vääristelty monin tavoin mediassa - esivalta on Jumalan asettama, mutta jos esivalta ei pysy Raamatun Sanan mukaisessa laissa, oikeuden hengessä, omatuntomme ei ole esivallan käskyjen kanssa "sopusoinnussa", sen mukainen - esimerkiksi että lähtisimme sotimaan/"puolustelemaan" ulkomaille (pl. rauhanturvajoukot) ei meidän Kristukseen uskovina pidä ryhtyä niihin seikkailuihin!

Siksi meillä on laillisen esivallan puolustus- - ei hyökkäys- eikä tappovoimat...

Käyttäjän PauliJuhaniPitknen kuva
Pauli Pitkänen

Näin on. Kekkosen periaate lääkärin kuin tuomarin roolista on oikea. Eräs edesmennyt tuttavani koki suurta tuskaa, kun suomalaiset joukot ylittivät jatkosodassa vanhan rajan ja meneivtä naapurin puolelle. Sen jälkeen oltiin ryöstöretkellä.

Rainer Salosensaari

Voin minä oman maallisen henkiriepuni uhrata "isänmaan" hyväksi, jos niin on tarvis.

En kuitenkaan kykene hyväksymään ajatusta, että eliitin tottumusten ja elämäntapojen vuoksi uhrattaisiin ikäluokka toisensa perään nuoria miehiä kuten Suomessa historiallisesti näyttää olevan tapana. Ilmoitan, että minä en halua että yksikään ihminen kuolee minun tai minun elämäntapojeni tai etujeni vuoksi. Ajatus muiden ihmisten uhraamisesta toisten edestä on vastenmielinen ajatus. Onneksi kristinuskon sanomaan kuuluu näkemys, että enää ei tarvita ihmisuhreja, Jeesus oli riittävä ja lopullinen uhri, joka kuolemallaan ja ylösnousemuksellaan teki lopun ihmisuhreista.

Kun lukee esim. viime sotien aikaisia muistelmia ja julkaistuja päiväkirjoja, niissä törmää kerta toisensa jälkeen siihen pelkoon, että Stalinin voitettua Suomen poliittinen eliitti ja älymystö likvidoidaan tai siirretään Siperiaan. Jos tämä oli pääasiallinen syy uhrata suuri joukko parhaassa iässä olevaa nuorisoa, joilla elämä oli vielä edessään, on syytä kyllä pohtia asiaa uudestaan. Ehkä suomalaisten kristittyjen (ainakin kirkkoon kuuluneiden) poliittisten päättäjien olisi kannattanut hieman enemmän uskoa ja luottaa Jumalan ilmenemiseen historiassa Kaitselmuksena.

Uuden testamentin hebrealaiskirjeen kirjoittaja kirjoittaa, että Jeesus antoi itsensä täydellisenä ja kertakaikkisena uhrina Jumalalle. Tämä uhri riittää minulle. Muut ihmisuhrit ovat Jeesuksen suorittaman kertakaikkisen uhrin rinnalla turhia ja täysin vääristyneitä, niillä suorastaan pilkataan Jumalaa osoittamalla että emme luota Häneen riittävästi.

Elän tai kuolen Kristuksen kertakaikkinen uhri riittää minulle.

Käyttäjän ilkkahyttinen kuva
Ilkka Hyttinen

Rainer,

totta, Jeesus sovitti ristinpuulla syntimme, mutta se tieto ei suinkaan riitä pelastukseksemme, vapautukseksemme, taivaaseen pääsyksi - muutoinhan yksilöimättäsi kaikki pääsisimme - eräiden harhaanopettajien, jopa erään papinkin, mukaan taivaaseen - hyvin vaarallista yleistystä, valitettavasti!

Katsohan uudelleen Raamatustasi, mitkä ovat taivaaseen pääsyn ehdot!

Se, että yrität tehdä Raamatun muut kohdat - uhrit, uhrautumisen, palvelut, rakkauden, uudestisyntymisen, Kristukseen uskon, Jumalan lapseuden, Jeesuksen opetuslapseuden, Jeesuksen seuraamisen, vanhurskauttamisen, pyhityksen, jne. - Jeesuksen kertakaikkisen uhrin rinnalla turhiksi, tarpeettomiksi, vääristyneiksi ja jopa Jumalaa pilkkaaviksi, juuri se pilkkaa Jumalaa, Hänen Sanaansa, valitettavasti.

Eihän me silloin tarvittaisi mitään Raamattua, Jumalan Sanaa, riittäisi aivan hyvin sinunkin yritelmät omaksi "raamatukseksesi"!...

Matt 5:18 Sillä totisesti minä sanon teille: kunnes taivas ja maa katoavat, ei laista katoa pieninkään kirjain, ei ainoakaan piirto, ennenkuin kaikki on tapahtunut.

Katsohan mitä "loppupeleissä" tapahtuu:

Matt 25:31 Mutta kun Ihmisen Poika tulee kirkkaudessaan ja kaikki enkelit hänen kanssaan, silloin hän istuu kirkkautensa valtaistuimelle.
25:32 Ja hänen eteensä kootaan kaikki kansat, ja hän erottaa toiset toisista, niinkuin paimen erottaa lampaat vuohista.
25:33 Ja hän asettaa lampaat oikealle puolelleen, mutta vuohet vasemmalle.
25:34 Silloin Kuningas sanoo oikealla puolellaan oleville: 'Tulkaa, minun Isäni siunatut, ja omistakaa se valtakunta, joka on ollut teille valmistettuna maailman perustamisesta asti.
25:35 Sillä minun oli nälkä, ja te annoitte minulle syödä; minun oli jano, ja te annoitte minulle juoda; minä olin outo, ja te otitte minut huoneeseenne;
25:36 minä olin alaston, ja te vaatetitte minut; minä sairastin, ja te kävitte minua katsomassa; minä olin vankeudessa, ja te tulitte minun tyköni.'
25:37 Silloin vanhurskaat vastaavat hänelle sanoen: 'Herra, milloin me näimme sinut nälkäisenä ja ruokimme sinua, tai janoisena ja annoimme sinulle juoda?
25:38 Ja milloin me näimme sinut outona ja otimme sinut huoneeseemme, tai alastonna ja vaatetimme sinut?
25:39 Ja milloin me näimme sinun sairastavan tai olevan vankeudessa ja tulimme sinun tykösi?'
25:40 Niin Kuningas vastaa ja sanoo heille: 'Totisesti minä sanon teille: kaikki, mitä olette tehneet yhdelle näistä minun vähimmistä veljistäni, sen te olette tehneet minulle.'
25:41 Sitten hän myös sanoo vasemmalla puolellaan oleville: 'Menkää pois minun tyköäni, te kirotut, siihen iankaikkiseen tuleen, joka on valmistettu perkeleelle ja hänen enkeleillensä.
25:42 Sillä minun oli nälkä, ja te ette antaneet minulle syödä; minun oli jano, ja te ette antaneet minulle juoda;
25:43 minä olin outo, ja te ette ottaneet minua huoneeseenne; minä olin alaston, ja te ette vaatettaneet minua; sairaana ja vankeudessa, ja te ette käyneet minua katsomassa.'
25:44 Silloin hekin vastaavat sanoen: 'Herra, milloin me näimme sinut nälkäisenä tai janoisena tai outona tai alastonna tai sairaana tai vankeudessa, emmekä sinua palvelleet?'
25:45 Silloin hän vastaa heille ja sanoo: 'Totisesti minä sanon teille: kaiken, minkä olette jättäneet tekemättä yhdelle näistä vähimmistä, sen te olette jättäneet tekemättä minulle.'
25:46 Ja nämä menevät pois iankaikkiseen rangaistukseen, mutta vanhurskaat iankaikkiseen elämään."

Käyttäjän pekkaroponen1 kuva
Pekka Roponen

Tottakai kristinusko tukee esivaltaa, sehän on keksitty Rooman valtakunnan koheesion lisäämiseksi. Nyt te olette kuitenkin hajonneet niin vastakohtaisiin lahkoihin (kuten islaminuskoisetkin), joiden opit ovat toisilleen vastakkaisia, että se ei enää toimi. Sen sijaan konfutselaisuus toimii edelleen Koreoissa ja Kiinassa loistavasti ja pitää Kiinan imperiumin kasassa.

Käyttäjän pekkaroponen1 kuva
Pekka Roponen

Suomen rikoslaissa (39/1889) kunnianloukkaus on asianomistajarikos eli syyte nostetaan pääasiassa vain, mikäli kunnianloukkauksen uhri sitä vaatii. Rikokselle on tavallinen ja törkeä muoto:
»Joka
1) esittää toisesta valheellisen tiedon tai vihjauksen siten, että teko on omiaan aiheuttamaan vahinkoa tai kärsimystä loukatulle taikka häneen kohdistuvaa halveksuntaa, taikka
2) muuten kuin 1 kohdassa tarkoitetulla tavalla halventaa toista,
on tuomittava kunnianloukkauksesta sakkoon tai vankeuteen enintään kuudeksi kuukaudeksi.
Edellä 1 momentin 2 kohdassa tarkoitettuna kunnianloukkauksena ei pidetä arvostelua, joka kohdistuu toisen menettelyyn politiikassa, elinkeinoelämässä, julkisessa virassa tai tehtävässä, tieteessä, taiteessa taikka näihin rinnastettavassa julkisessa toiminnassa ja joka ei selvästi ylitä sitä, mitä voidaan pitää hyväksyttävänä.
Kunnianloukkauksesta tuomitaan myös se, joka esittää kuolleesta henkilöstä valheellisen tiedon tai vihjauksen siten, että teko on omiaan aiheuttamaan kärsimystä ihmiselle, jolle vainaja oli erityisen läheinen.»
(Rikoslain 24 luku 9 §[3])

Täytyypä keskustella lakimiehen kanssa.

Käyttäjän kalevikamarainen kuva
Kalevi Kämäräinen Vastaus kommenttiin #7

Ei välttämättä ole häviöjuttu.

Terveisin Kalevi Kämäräinen

Käyttäjän pekkaroponen1 kuva
Pekka Roponen Vastaus kommenttiin #8

Yksityislääkärin nimittely puoskariksi voi myös johtaa vahingonkorvausvaateisiin, ehkä 10000 euroa voisi olla sopiva summa.

Käyttäjän kalevikamarainen kuva
Kalevi Kämäräinen Vastaus kommenttiin #9

Vähemmällä tietysti pääsisi, jos Salosensaari osaa pyytää anteeksi ja Roponen hyväksyy anteeksipyynnön.

Terveisin Kalevi Kämäräinen

Rainer Salosensaari Vastaus kommenttiin #11

Hyvä on. Annetaan Ropposen viedä asiaa eteenpäin lain avulla, jos hän sen kokee tärkeäksi. Se on varmaan hänen oikeutensa. Koska kuitenkin kehotettiin, pyydän anteeksi Ropposelta, jos kirjoittamani häntä loukkasi.

Kieltämättä omakohtaisten kokemusten jälkeen minulla ei ole kovin korkeaa käsitystä sen paremmin lääkäreistä kuin poliiseistakaan. Nämä ammattiryhmät eivät ole kovin professionaalisia Suomessa, mikä on yllättävää, koska ne ovat mitä perinteisimpiä professioita.

Rainer Salosensaari Vastaus kommenttiin #17

Lisätään vielä, että olisin viestistä, johon keskustelussa viitataan, poistanut ns. ruman sanan, mutta en näköjään enää itse pääse muokkaamaan viestiä. ;-)

Käyttäjän pekkaroponen1 kuva
Pekka Roponen Vastaus kommenttiin #17

Hyväksyn anteeksipyynnön, joskin se olisi vakuuttavampi, jos viitsisit edes kirjoittaa nimeni oikein.

Lääkäreistä en sano mitään, mutta poliiseista minulla on vain hyviä kokemuksia. Isävainaakin muuten oli vanhempi konstaapeli.

Sitä ihmettelen, jotta arveletko tosiaan luovasi myönteisiä mielikuvia uksonnostasi ad hominem -hyökkäyksillä?

Muuten asia on minun puolestani loppuun käsitelty.

Rainer Salosensaari Vastaus kommenttiin #26

Hyvä on, kiitos. Yritän jatkossa olla sortumatta alatyylisiin ilmauksiin. Minunkin puolestani ylläpito voisi poistaa tai korjata viestiä, koska se on nyt käsitelty. Itse en pääse sitä muuttamaan.

Ok, tosiaankin korjaan tämänkin: Kyse oli siis Pekka Roposesta (ei Ropposesta kuten virheellisesti kirjoitin).

Ihmisillä on vähän erilaisia kokemuksia, joitakin kohdellaan kenties asiallisemmin kuin joitakin toisia. Voipi liittyä ihan henkilön todelliseen tai luuloteltuun asemaan yhteiskunnassa ja yhteisössä.

Minulla ei sinänsä ole tarvetta luoda myönteistä eikä kielteistä mielikuvaa omista uskonnollisista näkemyksistäni. Taitaa olla niin, että jokaisen on itse löydettävä omat näkemyksensä ja oma tiensä.

Käyttäjän kalevikamarainen kuva
Kalevi Kämäräinen Vastaus kommenttiin #9

Mutta jos ei hyvällä, niin sitten pahalla. Itse kokeilisin nelinumeroista korvausvaatimusta (tuossa tapauksessa Korkein oikeus oli asianomistajaa kohtaan ymmärtäväisempi kuin hovioikeus).
http://www.kko.fi/34048.htm

Terveisin Kalevi Kämäräinen

Käyttäjän pekkaroponen1 kuva
Pekka Roponen Vastaus kommenttiin #12

Mikähän on Uuden Suomen juridinen vastuu? Tein heti ilmoituksen asiattomista kommenteista, mutta niitä ei ole poistettu. Mikähän on Hyttisen juridinen vastuu oman bloginsa kirjoituksista? Jakautuuko mahdollinen vahingonkorvausvastuu heille kaikille?

Käyttäjän kalevikamarainen kuva
Kalevi Kämäräinen Vastaus kommenttiin #14

Noin asiasta kertoo Julkisen sanan neuvosto (joka ei siis ole tuomioistuin). Itse ottaisin "tulilinjalle" vain tekijän.
http://www.jsn.fi/journalistin_ohjeet/

Terveisin Kalevi Kämäräinen

Jouni Haimi Vastaus kommenttiin #14

Seon määritelty käyttö ehdoissa.Ja siinä mielessäonkin mielenkiitoinen asia jos vie eeenpäin koska blogi opalvelulla ei ehkäole samaaasemaa kutenesim sanomalehdelläjossa vastuukysymykset ovatsuht selvät.

muta ropponen ei kai se sinun leipä nyt yhdestä komentista ole kiinni.voit tokitehdäilmoiuksen sinullaon siihen oikeus muta olen kämäräisen kanssa sitämieltä että anteeksipyyntökin olisi hyvä asia.

Jouni Haimi Vastaus kommenttiin #9

Aivan pekka muta suomessa taitaa olla noiden vahingonkorvasten osalta niin että korvataan vain todeliset ja tapahunee vahingot. eli miten todistat sen ettäjos sinulta yksityilääkärinätuon komentin jälkeen pienenee asiikasmäärä niin se johtuu juuri tuosta komentista tilanteessa jossa voi olla muitakin syitä jos uo asika määräpienenee?

asiaton komentti tuo oli ja hyvin vihjaileva sellainen muta silti...

Käyttäjän ilkkahyttinen kuva
Ilkka Hyttinen Vastaus kommenttiin #9

Pekka,

missä, kuka, miten ja ketä on täällä blogissani nimitellyt "Yksityislääkärin nimittely puoskariksi"? - ei kuulu hetkeksikään tämän blogiotsikon aihepiiriin eikä yleensäkään blogini kielenkäyttöön. Lieneekö U.S. moderaattori sen kohdan jo poistanut?

Käyttäjän ilkkahyttinen kuva
Ilkka Hyttinen Vastaus kommenttiin #36

OK, moderaattori näyttää nostaneenkin ko. Rainerin kommentin 6 esipuheeni jälkeen - voisipa koskea itseänikin, koska siinä ("herra puoskari") ei mainita yksilöidysti Pekan ammattia (itse mainitsi)... en nosta kuitenkaan mitään meteliä enkä perää Pekankaan vastuita heti syyttelyilleen ja vastuiden peräänkuulutamisilleen - Rainerin ao. kielenkäyttöä millään lailla puolustelematta, päinvastoin.

Käyttäjän ilkkahyttinen kuva
Ilkka Hyttinen

Pekka,

Jumalan esivalta - vaikka Hänen valtakuntansa ei ole tästä maailmasta - ei ole minkään ajan keksintö, vaan eräs ilmoitus Hänen Sanassaan, Raamatussa.

Tutustuhan Raamattuun lähemmin, niin sinullekin selviää Jumalan Poikaan, Jeesukseen Kristukseen Jumalan lahjana, Hänen armostaan saatu, meidät uudesytisynnyttävä usko. - Eri uskonnoilla, lahkoilla, jne. ei ole mitään tekemistä Kristukseen uskon kanssa.

Käyttäjän ReijoManttari kuva
Reijo Mänttäri

Jeesus uhrasi itsensä ja voitti koko maailman. Jos uskova ei tutkiskele asioita hengellisesti, me eksymme niinkuin uskomatonkin. Ei riitä eikä ratkaise, että sanomme "Herra, Herra". Jeesus antoi ohjeet ja esimerkin: "Joka miekkaan tarttuu, se miekkaan hukkuu".

Uskovaisten sotaanintoilu ei ratkaise taisteluja. Siitä tyypillisin esimerkki on USA'n toiminta, kaikkien amerikkalisten kirkkojen ja hengellisten liittymien tukemana, niin Vietnamissa, Irakissa kuin muuallakin. Vietnamissa USA tappoi 3 miljoona vietnamisalista ja kymmeniätuhansa omia kuoli siinä touhussa. Tulos oli, että he hävisivät sodan. Voimat ylhäältä eikä alhaalta edesauttaneet heidän sotilaallista "menestystään". Mitä siitä on opittu? Ei mitään.
Lyödään päätä samaan seinään ja samalla ollaan lukevinaan Raamattua.

Kun Irakin sotaanlähtöpäivä oli edessä, USA'n televisiossa haastateltiin tunnetuimpia hengellisiä vaikuttajia. Kaikki arvovaltaisimmat, kuten Grahamit, isä ja poika, kehoittivat vain lukemaan sodanvastustajien enemän Raamattua ja oppia Daavidista, muunmuassa. Tarviiko näin pitkälle hengellisenä vaikuttajana päästä, että menee Uusi ja Vanha Testamentti sekaisin.

Käyttäjän PauliJuhaniPitknen kuva
Pauli Pitkänen

Kristittu on rauhanrakentaja. Sota on aina synnin seurausta. Kristityn ainoana " hengen miekkana" on Jumalan sana. Osallisuus kahden maan kansalaisuuteen, tarkoittaa sitä, että maanpuolustusasiat astuvat kuvioon. Kristitty ei lähde kannattamaan hyökkäystä, mutta ei pois pois sulje isänmaan puolustamista. Jos Suomi olisi menettänyt itsenäisyyden, kansaa olisi todennäköisestii siirretty Siperiaan ja uskonnon- ja kokoontumisvapaus olisi ilmeisesti kielletty tai rajoitettu.

Käyttäjän ilkkahyttinen kuva
Ilkka Hyttinen

Reijo,

valitettavasti irroitat sinäkin Raamatusta lauseita aivan kuin ateistitkin tyylillä "ja Juudas meni ja hirtti itsensä" - "tehkää tekin samoin"...

Sellaisessa valikoivassa Raamatun Sanan huomioinnissa ei ole mitään hengellisyyttä, ei edes vielä perustieteellisyyttäkään.

Joh 8:43 Minkätähden te ette ymmärrä minun puhettani? Sentähden, että te ette kärsi kuulla minun sanaani. - kokonaisuudessaan!

Vaan:

2.Tim 4:3 Sillä aika tulee, jolloin he eivät kärsi tervettä oppia, vaan omien himojensa mukaan korvasyyhyynsä haalivat itselleen opettajia.

Et ilmeisestikään ole tutustunut selvityksiini ko. aiheesta - sinulle selviäisi silloin täysin ristiriidattomasti sekin, missä yhteydessä meille Kristuksseen uskoville kuuluu myös kehotus:

Matt 5:39 Mutta minä sanon teille: älkää tehkö pahalle vastarintaa; vaan jos joku lyö sinua oikealle poskelle, käännä hänelle toinenkin;

Luuk 6:29 Jos joku lyö sinua poskelle, tarjoa hänelle toinenkin, ja jos joku ottaa sinulta vaipan, älä häneltä kiellä ihokastasikaan.

Entä mitä ao. ristiriidatonta vieläkin? - luulot ja mutuilut eivät ole tiedon väärtti...

Sotailntoilu ei kuulu yhdenkään Kristukseen uskovan repertuaariin, ei myöskään laillisen esivallan puolustusvoimien sotilaille eikä machoilu poliisillekaan. Se että kritittyjen nimiin on tehty moniakin tihutöitä, ei riitä niiden yleistämiseksi kaikkia Kristukseen uskovia koskeviksi.

Joh 16:2 He erottavat teidät synagoogasta; ja tulee aika, jolloin jokainen, joka tappaa teitä, luulee tekevänsä uhripalveluksen Jumalalle.

Käyttäjän PauliJuhaniPitknen kuva
Pauli Pitkänen

"Henkensä antaminen veljensä edestä" kertoo ihmisen osallisuudesta Jeesuksen rakkauteen. Tämä ei anna veljelle lupaa tehdä väärin, ettei "sorra ja vahingoita veljeä missään asiassa". Tässä käsitellään antautumista, että kieltäytymistä ihmissuhteissa. Synti rikkoo rakkauden. Rakkauden laissa ei haluta olla pahennukseksi toisille.

Jeesus on kertakaikkinen uhri,syntien sovitus, eikä ihmisuhreja tarvita.

Käyttäjän ilkkahyttinen kuva
Ilkka Hyttinen

Pauli,

aiemmin kirjoitit "Osallisuus kahden maan kansalaisuuteen, tarkoittaa sitä, että maanpuolustusasiat astuvat kuvioon."

Jumalan valtakunta ei ole tästä paholaisen valtakunnasta ja siksi tarvitaan esivalta, meillä laillisen esivallan puolustusvoimat ja sen sotilaat reserveineen.

Hebr 9:14 kuinka paljoa enemmän on Kristuksen veri, hänen, joka iankaikkisen Hengen kautta uhrasi itsensä viattomana Jumalalle, puhdistava meidän omantuntomme kuolleista teoista palvelemaan elävää Jumalaa!

Gal. 2:20 ja minä elän, en enää minä, vaan Kristus elää minussa; ja minkä nyt elän lihassa, sen minä elän Jumalan Pojan uskossa, hänen, joka on rakastanut minua ja antanut itsensä minun edestäni.

Sillä: "Rauha, rauha" sanovat pasifistit, mutta Jumala sanoo Raamatussa:

Matt 10:34 Älkää luulko, että minä olen tullut tuomaan rauhaa maan päälle; en ole tullut tuomaan rauhaa, vaan miekan.

Luuk. 12:51 Luuletteko, että minä olen tullut tuomaan maan päälle rauhaa? Ei, sanon minä teille, vaan eripuraisuutta.

"Jeesus on kertakaikkinen uhri, syntien sovitus, eikä ihmisuhreja tarvita." Ei sovitus-, pelastus- eikä vapahdusmielessä, muutoin kyllä - valitettavasti... Ja uhrien minimoimiseksi nimenomaan ja juuri tarvitaan laillinen esivalta, sen edustama puolustusvoimat...

Matt 24:12 Ja sentähden, että laittomuus pääsee valtaan, kylmenee useimpien rakkaus.

Käyttäjän yorka kuva
Atte Rätt

Onko siis Jyrki Katainen Jumalan asettama johtaja maallemme? Voi hyvä tavaton.

Rainer Salosensaari

;-) LOL. Ehkä kansa ei tällä kertaa olekaan Jumalan asettama, vaikka johtajat ja muu eliitti olisivatkin.

Käyttäjän ilkkahyttinen kuva
Ilkka Hyttinen

Atte,

entä jokin hitleri? Mitäs silloin tekisit?

Käyttäjän yorka kuva
Atte Rätt
Käyttäjän ilkkahyttinen kuva
Ilkka Hyttinen Vastaus kommenttiin #35

Atte,

väärä vastaus, oikea löytyy kommentista 37.

Käyttäjän hietanenkaija kuva
Kaija Hietanen

Onneksi esivaltakin voi muuttua. Toivotaan että näin käy seuraavissa vaaleissa. Olen kuullut myös sanonnan, että kansa saa johtajat jotka he ansaitsevat. Joten toivon, että kansamme ansaitsee hyvät ja huolehtivat johtajat seuraavien vaalien seurauksena, johtajat, jotka pitävät huolta myös kaikkein heikoimmista.

Käyttäjän ilkkahyttinen kuva
Ilkka Hyttinen

Kaija,

näin toivomme - yhteistyössä, reilusti kilvoitellen!

Käyttäjän ilkkahyttinen kuva
Ilkka Hyttinen

Pauli,

kirjoitit tuolla Leifin blogilla niin ytimekkäästi aiheesta, etten malta ottaa sitä tännekin blogilleni ikäänkuin lopppukaneetiksi:

"Pauli Pitkänen

19.10.2013 15:56

Esivalta on Jumalalta. Tämän todistuksen Jeesus antoi Ponttius Pilatukselle. Ei esivalta turhaan miekkaan kanna. Se on peloite väärintekijöille.Joka miekkaan tarttuu, hän miekkaan hukkuu. Eli ihmisen oma oikeus ei anna oikeutta miekalla sotia. Tapa tai tule tapetuksi on sodan julmuutta. Parannuksen tehnyt ei-juutalainen Kornelius oli upseeri, eikä häneltä kielletty viranhoitoa.".

Kaikki muut seli- selitykset aiheesta tekevät - yrittävät tehdä - Raamatun ristiriitaiseksi - siis tyhjäksi, jumalattomaksi - siinä koskaan onnistumatta!

http://yakov.puheenvuoro.uusisuomi.fi/151986-krist...

Käyttäjän ReijoManttari kuva
Reijo Mänttäri

Luin tuon Paulin kommentin ja mihin hän kommentoi Leifin blogissa.
Leifin kommenti oli Paulin viimeiseen kommenttiin "roiskeet" kokoava.
Yksi yleinen "roiske" oli ".. eikä häneltä kielletty viranhoitoa".

Armeijan lisäksi toinen suuri institutio on rakenneltu ja perusteltu sellaisen päälle mitä ei ole sanottu, tai tässä tapauksessa kielletty.
Selvyyden vuoksi, tuo toinen institutio on Evankelisluterilainen kirkko ja Lutherin opetus ".. eihän Raamattu kielläkkään kastamasta lapsia".

Sanan kiellot tulivat selviksi Corneliukselle hänen uudestisyntymänsä jälkeen. Ei Sanaa voi ymmärtää, eikä se aukene uudestisyntymättömälle, ei tappamisissa eikä kastamisissa.
Cornelius vasta tässä Pietarin kohtaamisessa uudestisyntyi ja alotti matkan uskovana taivaaseen. Uskova seuraa Jeesusta ja saa siihen voiman, mutta aina vapaaehtoisesti. Mikään ei ole itsestään selvää ennenkuin ihminen myöntyy Jumalan tahtoon. Raamattu ei kerro Corneliuksen myöhäisempää vaellusta niinkuin ei kertonut hoviherrastakaan muuta, kuin että hän jatkoi matkaansa iloiten. Uskon, että kumpaisetkin ilolla seurasivat Pyhän Hengen, Opastajan opastusta.

Käyttäjän ilkkahyttinen kuva
Ilkka Hyttinen

Reijo,

kutsut Paulin ko. hyvin ytimekkäästi kokoavaa kommenttia "roiskeiksi"? - millähän perusteilla? - mitä oikein "roiskeilla" tässä yhdeydessä, tässä kontekstissa tarkoitat?

Roiskeellahan ymmärretään = pärske, läiske, räiske, ryske - esim. Veden roiske. Tappelun roiske - jostakin roiskahtanut nestemäärä, roiskahdus - esim. Maalin roiskeet seinillä. Suojata itsensä roiskeilta.

Tarkoittanet kait käsitettä "rapatessa roiskuu"? - jos niin, niin tässä tapauksessa ilmaisusi on yhtä kaukana kuin itä on lännestä!

Jos Reijo pysyttäisiin tässä otsikon mukaisessa aiheessa. - Evl. kirkko ja Lutherin oppi ovat oma, aivan toinen lukunsa.

Valitettavasti yrittelet matkia Leifin väärää, Jumalan Sanaa, Raamattua vääristelevää oppia "Raamattu ei kerro Corneliuksen myöhäisempää vaellusta" - kohdasta tätä kysymystä koskien - eikä tarvitsekaan.

"Mikään ei ole itsestään selvää ennenkuin ihminen myöntyy Jumalan tahtoon.
Milloinkahan sinä ja Leif myönnytte, nöyrrytte kuuliaisina kuin pieni lapsi, Jeesuksen opetuslapsi, Jumalan tahtoon - kokoaisuudessaan? - Palatkaatten äkkiä oikealle kapealle tielle, ennenkuin se on liian myöhäistä!

Matt 5:19 Sentähden, joka purkaa yhdenkään näistä pienimmistä käskyistä ja sillä tavalla opettaa ihmisiä, se pitää pienimmäksi taivasten valtakunnassa kutsuttaman; mutta joka niitä noudattaa ja niin opettaa, se pitää kutsuttaman suureksi taivasten valtakunnassa.

Jaak 5:20 niin tietäkää, että joka palauttaa syntisen hänen eksymyksensä tieltä, se pelastaa hänen sielunsa kuolemasta ja peittää syntien paljouden.

P.S. Tarkemmin kommentissani Leifille jäljempänä...

Käyttäjän ilkkahyttinen kuva
Ilkka Hyttinen

Leif - blogillasi http://yakov.puheenvuoro.uusisuomi.fi/151986-krist... :

Vähän tarkastelua Leifin kommenttiin Paulille ko. blogillaan (”omamoderaattorinaan” varaa vain itselleen oikeuden julkaisuun tai ei - ensin ne tarkastettuaan – ei kovin kohteliasta, ei fiksua…)

Leif väittää: ”Tätä asiaa voidaan tarkastella monelta eri kantilta, kuten ei-uskovien, nimikristittyjen ja Apostolisten Kristittyjen kannalta.”

En ensinnäkään tiedä mitä Leif oikein tarkoittaakaan ”Apostolisilla Kristityillä”, mutta sellaisia ei ole olemassakaan, sillä ainoa ”Kristitty” on Kristus, Jeesus Kristus, Jumalan Poika, Ihmisen Poika.

Toiseksi : tarkasteltaessa asiaa Kristuksen opetuslapsen, uudestisyntyneen Jeesukseen uskovan kannalta, laillinen esivalta koskee, velvoittaa niin meitä uskovia, nimikristittyjä kuin Jeesukseen uskomattomiakin, ei ole poikkeusta.

”Lisäksi meitä velvoitetaan tottelemaan Luojaamme enemmän kuin ihmisiä.” Miksi Leif ei sitten nimenomaan tottele Luojaamme Raamatun Sanan mukaan:

Room 13:1 Jokainen olkoon alamainen sille esivallalle, jonka vallan alla hän on. Sillä ei ole esivaltaa muutoin kuin Jumalalta; ne, jotka ovat, ovat Jumalan asettamat.
13:2 Sentähden, joka asettuu esivaltaa vastaan, se nousee Jumalan säätämystä vastaan; mutta jotka nousevat vastaan, tuottavat itsellensä tuomion.
13:3 Sillä hallitusmiehet eivät ole niiden pelkona, jotka tekevät hyvää, vaan niiden, jotka tekevät pahaa. Jos siis tahdot olla esivaltaa pelkäämättä, niin tee sitä, mikä hyvää on, ja sinä saat siltä kiitoksen;

Kyse ei ole suinkaan ihmisen mielipiteestä, vaan Jumalan tahdosta, aivan samoin kuin:

Room 13:4 sillä se on Jumalan palvelija, sinulle hyväksi. Mutta jos pahaa teet, niin pelkää; sillä se ei miekkaa turhaan kanna, koska se on Jumalan palvelija, kostaja sen rankaisemiseksi, joka pahaa tekee.
13:5 Siksi tulee olla alamainen, ei ainoastaan rangaistuksen tähden, vaan myös omantunnon tähden.

Jos taas esivallan edustaja tai itse tekee vastoin Jumalan säätämystä, Raamatun Sanaa, omaatuntoaan vastaan, ei hän voi sitä tehdä, hänen on siitä kieltäydyttävä.

”Mainitsemasi Korneliuksen tapaus on mielestäni siinä mielessä todisteeksi kelpaamaton, että emme tiedä mitä Kornelius teki jatkossa.”
Laittamattomasti sanottu Leif, uskovalle täysin ei sopivalla tavalla, täysin Raamatun Sanaa vääristellä tässäkin yritellen! – upseeri Kornelius, samoin kuin eräitä muitakin hurskaita sotilaitaan kuitenkin Raamattu mainitsee ja todistaa Raamatun Sanan ristiriidattomaksi – toisin kuin Leif yrittlee sen tässäkin tosin vääristellä ”todistakseen” oman sanansa oikeaksi! :

Apostolien teot:

10:1 Ja Kesareassa oli mies, nimeltä Kornelius, sadanpäämies niin kutsutussa italialaisessa sotaväenosastossa.
10:3 Hän näki selvästi näyssä, noin yhdeksännellä hetkellä päivästä, Jumalan enkelin, joka tuli sisään hänen tykönsä ja sanoi hänelle: "Kornelius!"
10:7 Ja kun enkeli, joka Korneliusta puhutteli, oli mennyt pois, kutsui tämä kaksi palvelijaansa ja hurskaan sotamiehen uskollisimpiensa joukosta
10:17 Ja kun Pietari oli epätietoinen siitä, mitä hänen näkemänsä näky mahtoi merkitä, niin katso, ne miehet, jotka Kornelius oli lähettänyt ja jotka kyselemällä olivat löytäneet Simonin talon, seisoivat portilla 10:22 He sanoivat: "Sadanpäämies Kornelius, hurskas ja Jumalaa pelkääväinen mies, josta koko Juudan kansa todistaa hyvää, on pyhältä enkeliltä ilmestyksessä saanut käskyn haettaa sinut kotiinsa ja kuulla, mitä sinulla on sanottavaa."
10:24 Ja sen jälkeisenä päivänä he saapuivat Kesareaan; ja Kornelius odotti heitä ja oli kutsunut koolle sukulaisensa ja lähimmät ystävänsä.
10:25 Ja kun Pietari oli astumassa sisään, meni Kornelius häntä vastaan, lankesi hänen jalkojensa juureen ja kumartui maahan.
10:30 Ja Kornelius sanoi: "Neljä päivää sitten, juuri tähän aikaan päivästä, minä kotonani rukoilin tällä yhdeksännellä hetkellä, ja katso, edessäni seisoi mies loistavissa vaatteissa
10:31 ja sanoi: 'Kornelius, sinun rukouksesi on kuultu, ja sinun almusi ovat tulleet muistoon Jumalan edessä.

Opiskelehan Raamattua syvällisemmin Leif – kokonaisuudessaan, eikä epätieteellisesti vain tarkoitushakuisesti, jotenkin korostaaksesi itsesi vain muka ”ainoiksi uskoviksi”, ”Apostolisiksi Kristityiksi”, yrittäen siten ylentää itseksi jotenkin Kristuksen ”läheiseksi”, joita ovat vain tavallasi ajattelevat ja toimivat kristityt! ? - ” joka itsensä ylentää hänet alennetaan”…

”Ei Johannes Kastajakaan käskenyt sotilaita luopumaan ammatistaan” - ei niin, eikä siihenkään suoraan toteamukseen tarvita mitään muita siihen kuulumattomia asiayhteyksiä tuon suoran asian toteamiseksi.

Apt 13:10 ja sanoi: "Voi sinua, joka olet kaikkea vilppiä ja kavaluutta täynnä, sinä perkeleen sikiö, kaiken vanhurskauden vihollinen, etkö lakkaa vääristelemästä Herran suoria teitä?

Galatalaiskirje:
2:14 Mutta kun minä näin, etteivät he vaeltaneet suoraan evankeliumin totuuden mukaan, sanoin minä Keefaalle kaikkien kuullen: "Jos sinä, joka olet juutalainen, noudatat pakanain tapoja etkä juutalaisten, miksi sinä pakotat pakanoita noudattamaan juutalaisten tapoja?"

2.Piet 2:15 He ovat hyljänneet suoran tien, ovat eksyneet ja seuranneet Bileamin, Beorin pojan, tietä, hänen, joka rakasti vääryyden palkkaa,

Fil 2:15 että olisitte moitteettomat ja puhtaat, olisitte tahrattomat Jumalan lapset kieron ja nurjan sukukunnan keskellä, joiden joukossa te loistatte niinkuin tähdet maailmassa,

2.Piet 3:16 niinkuin hän tekee kaikissa kirjeissään, kun hän niissä puhuu näistä asioista, vaikka niissä tosin on yhtä ja toista vaikeatajuista, jota tietämättömät ja vakaantumattomat vääntävät kieroon niinkuin muitakin kirjoituksia, omaksi kadotuksekseen.

Yksityisessä elämässään Kristukseen uskovan on kyllä toteltava ehdottomasti Raamatun yksilöä – huomaa ei monikko! – koskevaa käskyä ”Älä tapa”, ”Käännä toinenkin poski”, jne. – oman asekäden oikeutta ei ole kenelläkään, ei yksityisellä sotilaallakaan, ei missään - mutta kun on kyse esivallan puolustuskäskystä - ei pitäisi siis olla kenenkään omaatuntoakaan vastaan Raamatun mukaan! – on laillista esivaltaa tavalla tai toisella - myös aseettomanakin! – eihän ”vihollista” kannata roikuttaa plutonan mukana, hänestähän olisi vain enemmän haittaa kuin hyötyä! – toteltava.

”Jos Hitlerin Saksassa kaikki Saksan kristityt olisivat olleet Apostolisia Kristittyjä, niin koko www2 olisi jäänyt käymättä.” - ” jos kaikki ajattelisivat samoin kuin minä, niin kuka sitten puolustaisi Suomea esim. Venäjää vastaan? - Valitettavasti vaan Jumala on tuonut tähän maailmaan miekan, ei rauhaa ja siksi meidän on varauduttava ja varustauduttava tuon miekan varalle, tahdoimme tai emme.

”Olkaa huoleti, sillä Apostolisia Kristittyjä ei tule olemaan kuin murto-osa asukasluvustamme saman sukupolven aikana eli noin 100 000 ja siihen lukuun sisältyvät miehet, naiset, lapset ja vanhukset.” – missäs kohdin Raamatussa noin varmasti seisoo, että ”Apostolisia Kristittyjä” olisi ”noin 100 000”?? – eittämättä tulee mieleen jehovalaisten hatusta vetäisemänsä luku ”144 000” – no miksi meidän muiden olisi sitten enää mitenkään ”rehkittävä” saavuttaaksemme tuon kapean tien, taivaan kodin ja kunnian kruunun?– no hirtehisesti sanottua isoa merilohta kannattaa pyytää vaikka saisi vain muutaman…

”Jos todella KAIKKI suomalaiset ajattelisivat kuten minä, niin Suomella olisi paljon varmempi puolustus rajoillaan, kuin millään muulla kansalla maan päällä, nimittäin YHWH Elohimin sotaenkelilegioonat!”

Rukousten voimalla pieni Suomi säilytti Neuvostoliittoa vastaan itsenäisyytensä (menetti sen sodatta EU:lle) , näin on tänäänkin ilman jossitteluja. - Jumala vaan ei tuo ”sotaenekelilegiooniaan” tänne paholaisen valtakuntaan, tähän ”maailmanlopun” aikaan, vaikka toki siihen pystyisi.

”Uskotko Venäjän valtiojohdon pelkäävän Suomen armeijaa? Minä en usko.” - Tarvitseeko pelätäkään, jos emme ryhdy tieten tahtoen Venäjää uhittelemaan tms. ? Riittää, kun tiedämme, että mikäli puolustusvoimamme on kannaltamme OK, Venäjä kahteen kertaan miettii, kannattaisiko maamme valtausyritys. - Sitä varten Jumala on asettanut meillekin puolustuksestamme puolustusvoimin huolehtivan esivallan.

2Piet. 2:1 Mutta myös valheprofeettoja oli kansan seassa, niinkuin teidänkin keskuudessanne on oleva valheenopettajia, jotka salaa kuljettavat sisään turmiollisia harhaoppeja, kieltävätpä Herrankin, joka on heidät ostanut, ja tuottavat itselleen äkillisen perikadon.

Siunauksin, Ilkka

Käyttäjän ReijoManttari kuva
Reijo Mänttäri

Ilkka,
Sinulla oli ilmeisesti tarkoitus kommentoida-vastata minun kommenttiini koskien ihailemaasi Paulin kommentia Leifille. Vastasit kuitenkin pitkästi pitkään Leifin koko kommenttiin, muttet niihin kohtiin, joihin Pauli kiinnitti huomiota ja minä pidin niitä huolettoman "rappauksen roiskeena".

Jos kohdistuksesi ei ollut niinkuin oletin, niin sitten juttu on eri ja vaikeasti seurattava saatikka kommentoitava.

Käyttäjän ilkkahyttinen kuva
Ilkka Hyttinen

Reijo,

etkö katsonut lainkaan kelle kommenttini 49 osoitin: Leifille - en sinulle!

Sinulle vastasin kommentillani 51. - Järjestys se ollapitää vaikka "kananpoikia piiskatessakin"...

Kuten huomasit, kyse ei ollut Paulin kommentissa mistään "huolettomasta rappauksen roiskeesta" - sen pointti oli tasan päinvastoin! - Jos et taas sitä ymmärrä, en mahda mitään - selvitän kyllä lisääkin - mutta yöpaussin jälkeen tarvittaessa...

Käyttäjän ilkkahyttinen kuva
Ilkka Hyttinen
Käyttäjän ilkkahyttinen kuva
Ilkka Hyttinen

Matt 7:9 Vai kuka teistä on se ihminen, joka antaa pojallensa kiven, kun tämä pyytää häneltä leipää,
7:10 taikka, kun hän pyytää kalaa, antaa hänelle käärmeen?
7:11 Jos siis te, jotka olette pahoja, osaatte antaa lapsillenne hyviä lahjoja, kuinka paljoa ennemmin teidän Isänne, joka on taivaissa, antaa sitä, mikä hyvää on, niille, jotka sitä häneltä anovat!
7:12 Sentähden, kaikki, mitä te tahdotte ihmisten teille tekevän, tehkää myös te samoin heille; sillä tämä on laki ja profeetat.
7:13 Menkää ahtaasta portista sisälle. Sillä se portti on avara ja tie lavea, joka vie kadotukseen, ja monta on, jotka siitä sisälle menevät;
7:14 mutta se portti on ahdas ja tie kaita, joka vie elämään, ja harvat ovat ne, jotka sen löytävät.
7:15 Kavahtakaa vääriä profeettoja, jotka tulevat teidän luoksenne lammasten vaatteissa, mutta sisältä ovat raatelevaisia susia.
7:16 Heidän hedelmistään te tunnette heidät. Eihän orjantappuroista koota viinirypäleitä eikä ohdakkeista viikunoita?
7:17 Näin jokainen hyvä puu tekee hyviä hedelmiä, mutta huono puu tekee pahoja hedelmiä.
7:18 Ei saata hyvä puu kasvaa pahoja hedelmiä eikä huono puu kasvaa hyviä hedelmiä.
7:19 Jokainen puu, joka ei tee hyvää hedelmää, hakataan pois ja heitetään tuleen.
7:20 Niin te siis tunnette heidät heidän hedelmistään.
7:21 Ei jokainen, joka sanoo minulle: 'Herra, Herra!', pääse taivasten valtakuntaan, vaan se, joka tekee minun taivaallisen Isäni tahdon.
7:22 Moni sanoo minulle sinä päivänä: 'Herra, Herra, emmekö me sinun nimesi kautta ennustaneet ja sinun nimesi kautta ajaneet ulos riivaajia ja sinun nimesi kautta tehneet monta voimallista tekoa?'
7:23 Ja silloin minä lausun heille julki: 'Minä en ole koskaan teitä tuntenut; menkää pois minun tyköäni, te laittomuuden tekijät.'
7:24 Sentähden on jokainen, joka kuulee nämä minun sanani ja tekee niiden mukaan, verrattava ymmärtäväiseen mieheen, joka huoneensa kalliolle rakensi.
7:25 Ja rankkasade lankesi, ja virrat tulvivat, ja tuulet puhalsivat ja syöksyivät sitä huonetta vastaan, mutta se ei sortunut, sillä se oli kalliolle perustettu.
7:26 Ja jokainen, joka kuulee nämä minun sanani eikä tee niiden mukaan, on verrattava tyhmään mieheen, joka huoneensa hiekalle rakensi.
7:27 Ja rankkasade lankesi, ja virrat tulvivat, ja tuulet puhalsivat ja syöksähtivät sitä huonetta vastaan, ja se sortui, ja sen sortuminen oli suuri."
7:28 Ja kun Jeesus lopetti nämä puheet, olivat kansanjoukot hämmästyksissään hänen opetuksestansa,
7:29 sillä hän opetti heitä niinkuin se, jolla valta on, eikä niinkuin heidän kirjanoppineensa.

Käyttäjän ilkkahyttinen kuva
Ilkka Hyttinen

Aiheeseen liittyviä Raamatun kohtia:

5Moos. 15:7 Jos sinun keskuudessasi on joku köyhä, joku veljesi jossakin porttiesi sisäpuolella siinä maassa, jonka Herra, sinun Jumalasi, sinulle antaa, niin älä kovenna sydäntäsi äläkä sulje kättäsi köyhältä veljeltäsi,

5 Moos 15:11 Koska köyhiä ei koskaan puutu maasta, sen tähden käsken minä sinua näin: Avaa auliisti kätesi veljellesi, kurjalle ja köyhälle, joita sinun maassasi on.

2 Moos 23:6 Älä väännä vääräksi keskuudessanne asuvan köyhän oikeutta hänen riita-asiassansa.

Snl 14:31 Joka vaivaista sortaa, se herjaa hänen Luojaansa, mutta se häntä kunnioittaa, joka köyhää armahtaa.

Snl 28:27 Joka köyhälle antaa, se ei puutteeseen joudu; mutta joka silmänsä häneltä sulkee, saa kirouksia paljon.

Hesekiel: 34:4 ette ole vahvistaneet heikkoja, ette ole parantaneet sairaita, sitoneet haavoittuneita, tuoneet takaisin eksyneitä, etsineet kadonneita, vaan te olette vallinneet niitä tylysti ja väkivaltaisesti.

34:16 Kadonneet minä tahdon etsiä, eksyneet tuoda takaisin, haavoittuneet sitoa, heikkoja vahvistaa; mutta lihavat ja väkevät minä hävitän. Minä kaitsen niitä niin, kuin oikein on.

Matt 10:42 Ja kuka hyvänsä antaa yhdelle näistä pienistä maljallisen kylmää vettä, hänen juodaksensa, opetuslapsen nimen tähden, totisesti minä sanon teille: hän ei jää palkkaansa vaille."

18:10 Katsokaa, ettette halveksu yhtäkään näistä pienistä; sillä minä sanon teille, että heidän enkelinsä taivaissa näkevät aina minun Isäni kasvot, joka on taivaissa.

Apt 20:35 Kaikessa minä olen osoittanut teille, että näin työtä tehden tulee huolehtia heikoista ja muistaa nämä Herran Jeesuksen sanat, jotka hän itse sanoi: 'Autuaampi on antaa kuin ottaa.'"

Luuk. 6:38 Antakaa, niin teille annetaan. Hyvä mitta, sullottu, pudistettu ja kukkurainen, annetaan teidän helmaanne; sillä millä mitalla te mittaatte, sillä mitataan teille takaisin."

Ef. 4:28 Joka on varastanut, älköön enää varastako, vaan tehköön ennemmin työtä ja toimittakoon käsillään sitä, mikä hyvää on, että hänellä olisi, mitä antaa tarvitsevalle

2:15 Jos veli tai sisar on alaston ja jokapäiväistä ravintoa vailla
2:16 ja joku teistä sanoo heille: "Menkää rauhassa, lämmitelkää ja ravitkaa itsenne", mutta ette anna heille ruumiin tarpeita, niin mitä hyötyä siitä on?

1Joh. 3:17 Jos nyt jollakin on tämän maailman hyvyyttä ja hän näkee veljensä olevan puutteessa, mutta sulkee häneltä sydämensä, kuinka Jumalan rakkaus saattaa pysyä hänessä?

5Moos. 15:7 Jos sinun keskuudessasi on joku köyhä, joku veljesi jossakin porttiesi sisäpuolella siinä maassa, jonka Herra, sinun Jumalasi, sinulle antaa, niin älä kovenna sydäntäsi äläkä sulje kättäsi köyhältä veljeltäsi,

Luuk. 3:11 Hän vastasi ja sanoi heille: "Jolla on kaksi ihokasta, antakoon toisen sille, joka on ilman; ja jolla on ruokaa, tehköön samoin."

1.Kor 13:3 Ja vaikka minä jakelisin kaiken omaisuuteni köyhäin ravinnoksi, ja vaikka antaisin ruumiini poltettavaksi, mutta minulla ei olisi rakkautta, ei se minua mitään hyödyttäisi.

Matt 25:13 Valvokaa siis, sillä ette tiedä päivää ettekä hetkeä.
25:14 Sillä tapahtuu, niinkuin tapahtui, kun mies matkusti muille maille: hän kutsui palvelijansa ja uskoi heille omaisuutensa;
25:15 yhdelle hän antoi viisi leiviskää, toiselle kaksi ja kolmannelle yhden, kullekin hänen kykynsä mukaan, ja lähti muille maille.
25:16 Se, joka oli saanut viisi leiviskää, meni kohta ja asioitsi niillä ja voitti toiset viisi leiviskää.
25:17 Samoin kaksi leiviskää saanut voitti toiset kaksi.
25:18 Mutta yhden leiviskän saanut meni pois ja kaivoi kuopan maahan ja kätki siihen herransa rahan.
25:19 Pitkän ajan kuluttua näiden palvelijain herra palasi ja ryhtyi tilintekoon heidän kanssansa.
25:20 Silloin tuli se, joka oli saanut viisi leiviskää, ja toi toiset viisi leiviskää ja sanoi: 'Herra, viisi leiviskää sinä minulle uskoit, katso, toiset viisi leiviskää minä olen voittanut.'
25:21 Hänen herransa sanoi hänelle: 'Hyvä on, sinä hyvä ja uskollinen palvelija. Vähässä sinä olet ollut uskollinen, minä panen sinut paljon haltijaksi. Mene herrasi iloon.'
25:22 Myös se, joka oli saanut kaksi leiviskää, tuli ja sanoi: 'Herra, kaksi leiviskää sinä minulle uskoit, katso, toiset kaksi leiviskää minä olen voittanut.'
25:23 Hänen herransa sanoi hänelle: 'Hyvä on, sinä hyvä ja uskollinen palvelija. Vähässä sinä olet ollut uskollinen, minä panen sinut paljon haltijaksi. Mene herrasi iloon.'
25:24 Sitten myös se, joka oli saanut yhden leiviskän, tuli ja sanoi: 'Herra, minä tiesin sinut kovaksi mieheksi; sinä leikkaat sieltä, mihin et ole kylvänyt, ja kokoat sieltä, missä et ole eloa viskannut.
25:25 Ja peloissani minä menin ja kätkin sinun leiviskäsi maahan; katso, tässä on omasi.'
25:26 Mutta hänen herransa vastasi ja sanoi hänelle: 'Sinä paha ja laiska palvelija! Sinä tiesit minun leikkaavan sieltä, mihin en ole kylvänyt, ja kokoavan sieltä, missä en ole viskannut.
25:27 Sinun olisi siis pitänyt jättää minun rahani rahanvaihtajille, niin minä tultuani olisin saanut omani takaisin korkoineen.
25:28 Ottakaa sentähden leiviskä häneltä pois ja antakaa sille, jolla on kymmenen leiviskää.
25:29 Sillä jokaiselle, jolla on, annetaan, ja hänellä on oleva yltäkyllin; mutta jolla ei ole, siltä otetaan pois sekin, mikä hänellä on.
25:30 Ja heittäkää tuo kelvoton palvelija ulos pimeyteen; siellä on oleva itku ja hammasten kiristys.'
25:31 Mutta kun Ihmisen Poika tulee kirkkaudessaan ja kaikki enkelit hänen kanssaan, silloin hän istuu kirkkautensa valtaistuimelle.
25:32 Ja hänen eteensä kootaan kaikki kansat, ja hän erottaa toiset toisista, niinkuin paimen erottaa lampaat vuohista.
25:40 Niin Kuningas vastaa ja sanoo heille: 'Totisesti minä sanon teille: kaikki, mitä olette tehneet yhdelle näistä minun vähimmistä veljistäni, sen te olette tehneet minulle.'

Luukk 12:42 Ja Herra sanoi: "Kuka siis on se uskollinen ja ymmärtäväinen huoneenhaltija, jonka hänen herransa asettaa pitämään huolta hänen palvelusväestään, antamaan heille ajallaan heidän ruokaosansa?
12:43 Autuas se palvelija, jonka hänen herransa tullessaan havaitsee näin tekevän!
12:44 Totisesti minä sanon teille: hän asettaa hänet kaiken omaisuutensa hoitajaksi.
12:45 Mutta jos palvelija sanoo sydämessään: 'Herrani tulo viivästyy', ja rupeaa lyömään palvelijoita ja palvelijattaria sekä syömään ja juomaan ja päihdyttämään itseänsä,
12:46 niin sen palvelijan herra tulee päivänä, jona hän ei odota, ja hetkenä, jota hän ei arvaa, ja hakkaa hänet kappaleiksi ja määrää hänelle saman osan kuin uskottomille.
12:47 Ja sitä palvelijaa, joka tiesi herransa tahdon, mutta ei tehnyt valmistuksia eikä toiminut hänen tahtonsa mukaan, rangaistaan monilla lyönneillä.
12:48 Sitä taas, joka ei tiennyt, mutta teki semmoista, mikä lyöntejä ansaitsee, rangaistaan vain muutamilla lyönneillä. Sillä jokaiselta, jolle on paljon annettu, myös paljon vaaditaan; ja jolle on paljon uskottu, siltä sitä enemmän kysytään.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset