Ilkka Hyttinen Rakastan - siksi elän

Anneli Jäätteenmäen kootut selittelyt?

Meppi Anneli Jäätteenmäki (tai...) blokkasi, poisti, sensuroi ? – mistäpähän kipeästä syystä? -  sivultaan Arto Lahdenrannan asiaa EU- tilastoista valaisevan kommentin, joten tuon sen tänne. Kommentti  löytyy kuitenkin vielä myös Toimi Kankaanniemen blogilla:

http://toimikankaanniemi.puheenvuoro.uusisuomi.fi/159426-vayrynen-on-ump...

"Arto Lahdenranta   30.1.2014 20:59

”Olemme pystyneet vaikuttamaan myös Alden vaaliohjelmaan,
joka muuten julkaistaan suomeksi helmikuussa. Liittovaltion
kannattamista siitä on turha hakea. Ohjelmassa ei puhuta
liittovaltiosta mitään.”

Toki tuo pelottava sana "liittovaltiokehitys" on karsittu pois julkisista puolueohjelmista. Mutta ALDE-ryhmittymän tähän mennessä tekemät teot ja varsinkin äänestykset puhuvat erittäin vahvasti päinvastaista.

Europarlamentissa äänestettiin 20.11.2012 tällaisesta asiasta:
"Hallitusten välinen menetelmä on saavuttanut rajansa eikä se sovellu hyvin demokraattiseen ja tehokkaaseen päätöksentekoon 2000-luvulla; Euroopan parlamentti katsoo, että olisi siirryttävä todelliseen EU:n liittovaltioon”.
http://tinyurl.com/necv2m4

Parlamentissa Kyllä-ääniä asialle tuli 482 kpl ja EI-ääniä 160 kpl. ALDE ja EFD ryhmittymät äänestivät yllä olevasta asiasta näin

ALDE: Kyllä 67 kpl EI: 2 kpl
EFD : Kyllä 2 kpl EI: 21 kpl

Perussuomalaisten EFD-ryhmässä vain 2 edustajaa kannatti asiaa. ALDE-ryhmittymässä luvut olivat päinvastoin, vain 2 edustajaa vastusti Liittovaltiokehitystä.

ALDE-ryhmittymään kuuluvat suomalaiset keskustalaiset mepit, eli Anneli Jäätteenmäki, Hannu Takkula ja Riikka Pakarinen eivät suinkaan liittyneet vastustajien puoleen. Kaikki kolme äänestivät tyhjää.
http://tinyurl.com/b5fypnb
___
ALDE tai keskustalaiset eivät siis tosiaankaan vastusta liittovaltiokehitystä.

Samanlainen myönteinen ALDE:n kanta ja äänestystulos löytyy myös Eurobondeihin. Eli kaikille maille yhteiseksi otettaviin 2400 mrd € suuruisiin Ranskan, Italian, Espanjan, Kreikan jne. ylisuuriin velkoihin.
http://tinyurl.com/lvna6ne

Tuollainen yhteinen velkataakka taas väistämättä edellyttää EU-Liittovaltion muodostamista. Tämän puolen yhteisvelkojen asiasta mm. Angela Merkel on tuonut useasti esille.

Tässä mielessä myös puoluejohtaja Juha Sipilän kotimaassa ja Eduskunnassa esittämät vahvat ja kriittiset epäilyt EU-liittovaltiokehitystä kohtaan kuulostavat kovin irrallisilta ja erikoisilta.

Keskustan EU-mepit Brysselissä tekevät liki hartiavoimin työtä täysin päinvastaiseen suuntaan."

http://jaatteenmaki.puheenvuoro.uusisuomi.fi/15956...

- - - 

Mikäli ALDEn kehitys mepeillä yleisestikin näin Jäätteenmäen tavoin hämäävästi yritellen piilotettuna/tyhjään äänestettynä EU- liittovaltioksi yltyen vain yleistyy ja vahvistuu, saamme jättää pian oikeudenmukaiselle ja kohtuulliselle maatalouspolitiikallemmekin/-tuille hyvästit...

Kun Paavo Väyrynen aloitti jo aiemmin tuon Alde- seireenikuoron pidon, niin mihinkä tässä vielä meillä Keskustassa oikein päädytäänkään? - kysyn vain!

Jotta blogistia ei voida syytellä  Jäätteenmäen  "alta maton alta vetelyistä" tms. muistettakkoon :

”Irakgate" – mitä medialta jäi kertomatta:

http://www.mikkoniskasaari.fi/node/58

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (20 kommenttia)

Käyttäjän ilkkahyttinen kuva
Ilkka Hyttinen

Paavon lastuja täältä:

Paavo Väyrynen esittää perussuomalaisille Alde-ryhmää :

http://1203pl.puheenvuoro.uusisuomi.fi/159402-paav...

Käyttäjän jaatteenmaki kuva
Anneli Jäätteenmäki

Ilkka Hyttiselle tiedoksi, että minä en ole poistanut yhtään kommenttia blogistani.

Käyttäjän ilkkahyttinen kuva
Ilkka Hyttinen

Anneli,

miksi et sitten kommentoinut asiaan jo aiemmin - et myöskään asiasta kyselyihin - vastailit vain muihin kommentteihin ikäänkuin "oli hyvä vaan" ?? - ts. olitkin vain ilmeisen hyvilläsi tuon kommentin poistosta - vaikka olisi ollut syytä huoleen (antaisi väärän kuvan itsestäsi!)?...

Käyttäjän jaatteenmaki kuva
Anneli Jäätteenmäki

Ilkka hyvä, olen ollut parlamentissa koko päivän töissä, kokouksissa ja tapaamisissa enkä muutenkaan ehdi aamusta iltaan päivystämään blogeja. Kaikkea hyvää sinulle ja rentouttavaa viikonloppua!

Käyttäjän ilkkahyttinen kuva
Ilkka Hyttinen Vastaus kommenttiin #4

OK Anneli,

selkis, olemme siis sittenkin samoilla linjoilla - ei EU- liittovaltioon - maaseutumme elinvoimaisuus on säilytettävä, jne. - keinot vain vaihtelevat - toivottavasti vielä oikea väylä ja yhteistyö löytyy!

Anteeksi hötkyilyni - kiitos samoin, parhainta jatkoa sinulle, Siunauksin, Ilkka

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Eihän Anneli maitsemaasi kommenttia ole mihinkään poistanut?

Käyttäjän ilkkahyttinen kuva
Ilkka Hyttinen Vastaus kommenttiin #5

Pekka,

olikin jo tällä välin palautettu paikalleen, nou hätä...

P.S. Olikohan tällä blogillani syy-seuraussuhdetta ao. palautukseen?

Käyttäjän ilkkahyttinen kuva
Ilkka Hyttinen

Anneli,

ja koska vaivauduit tänne - et kuitenkaan nähtävästi edelleenkkään välitä siitä kuka poisti ja miksi tuo Arton kommentti oli eliminoitu blogiltasi? - kommenttini siihen jäi valitettavasti ilmaan kuten monen kyselytkin aiheesta - jatkan aiheesta täällä.

Kirjoitit Keskustan Suomenmaa-lehdessä 31.1. 14. kolumnin "Uusi alku, vanhat pulmat", siitä että EU:lle tarvitaan enemmän avoimuutta, kansanvaltaa ja ihmisten arvostamista. Vastauksesi osoittama jokseenkin ylimielinen, huoleton välinpitämättömyytesi ei sitä ainakaan osoita, päinvastoin.

Tähän olisi jo US- blogillasikin tarjoutunut luonteva tilaisuus - kuten itse totesit ao. Suomenmaan blogillasi - näin eurovaalien alla - mutta ei.

Väkisinkin muistuu mieleen nuo "sudensilmään" joutumisesi tuolloin lyhyenä pääministerikautenasi - valitan vieläkin - toivot nytkin vähemmän (poliittisia) henkilöpelejä täällä kotimaan kuvioissa näin EU- vaalien alla. Samoin minäkin.

Maatalous, aluepolitiikka ja EU:n kehittäminen itsenäisten valtioiden liittona - siis kuitenkin todellakin liittovaltionako? - ovat sinulle ykkösasioita, kuten myös useimmille ryhmäsi jäsenille. Kyse on vain siitä, millä keinoin, missä järjestyksessä ja missä EU- parliamenttiryhmässä noiden alueiden primääritavoitteet parhaiten - yleensä ollenkaan kaikki niistä - saavutetaan. Ei ainakaan ilman reaalista yhteistyötä.

Todellakin: "Ryhmäkuria tärkeämpiä ovat yhteistyökykyky yli puolue- ja maarajojen, oma aktiivisuus, ja luja tahto tehdä työtä isänmaan ja Euroopan
hyväksi. - Näinhän tulisi olla laita jo Suomen eduskunnassakin:

"29 § Kansanedustajan riippumattomuus

Kansanedustaja on velvollinen toimessaan noudattamaan oikeutta ja totuutta. Hän on siinä velvollinen noudattamaan perustuslakia, eivätkä häntä sido muut määräykset."

http://mikaeltorppa.puheenvuoro.uusisuomi.fi/73459...

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Ilkka, kyllä Lahdenrannan kommentti löytyy Annelin blogistakin ihan omalta paikaltaan! Ainakin US-blogissa! On muuten löytynyt koko ajan.

Käyttäjän ilkkahyttinen kuva
Ilkka Hyttinen Vastaus kommenttiin #8

Pekka,

olikin jo tällä välin palautettu paikalleen, nou hätä...

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #10

Ei mitenkään palautettu, vaan oli siellä kokoajan!

Käyttäjän ilkkahyttinen kuva
Ilkka Hyttinen Vastaus kommenttiin #11

Pekka,

täysin tyhjää puolustelet - et ole seurannut ao. keskustelua reaaliajassa:

"Jouni Snellman
31.1.2014 11:18
Miksi palstanpitäjä tai US on sen poistanut? Sehän oli aivan asiallinen. Olivatko faktat oikein?"

"Jani Hätönen
31.1.2014 11:40
Tähän oisi kiva saada selitys... Onneksi osin copypastena Usarin puolella.
Sensuuri iski. Loistavaa.."

Käyttäjän SepSaa kuva
Seppo Saari

MEP Sari Essayah kirjoittaa noin vuosi sitten po. eurobondi-äänestyksestä avoimesti ja oman kantansakin ilmoittaen:
http://sariessayah.puheenvuoro.uusisuomi.fi/130199...

"Parlamentin käsittelyssä olleessa oma-aloitteisessa päätöslauselmassa komissiota ja jäsenmaita kehotetaan tarkastelemaan mahdollisuutta ottaa käyttöön niin sanottuja vakausjoukkolainoja. Uudesta - ehkä houkuttelevammalta kuulostavasta - nimestä huolimatta kysymys on eurobondeista eli yhteisistä joukkolainoista.
Parlamentti hyväksyi päätöslauselman äänin 361-268. Itse vastustin sitä kuuden muun suomalaismepin tavoin. Sen sijaan hallituspuolueiden Sdp:n, Vihreiden, Rkp:n ja yksi Kokoomuksen meppi tukivat esitystä, ja olivat siten selkeästi eri linjoilla Suomen hallituksen kanssa."

Käyttäjän ilkkahyttinen kuva
Ilkka Hyttinen

Seppo,

juu ja Sari jatkaa ao. blogillaan varsin ytimekkäästi:

”Eurobondit ovat hyvä indikaattori EU-keskustelusta ylipäätään; millaista EU:ta tulevaisuudessa halutaan. Rintamalinjat liikkuvat suurin piirtein siinä, onko liittovaltiokehitys se oikea suunta vai riittääkö yhteistyökuvioksi toimivat sisämarkkinat.

Itse vastustan liittovaltiokehitystä ja mielestäni se on monilta osin enemmän eliitin hahmottelema projekti kuin jäsenvaltioiden kansalaisten toivoma linja. EU-politiikassa tulisi pikemminkin keskittyä siihen, millä tavoin kasvua ja työllisyyttä ja sitä kautta hyvinvointia EU:n alueella voitaisiin tukea.

Viime päivinä on paljon spekuloitu myös Iso-Britannian suhteesta EU:n. EU:ssa on pankkiunioni kehityksen myötä nähtävissä jakoa euro- ja ei-euromaihin. Myös Tanskalla on Iso-Britannian tavoin ns. opt-out euroon nähden eli liittymissopimustensa mukaisesti näiden maiden ei tarvitse koskaan ottaa yhteisvaluuttaa käyttöön. Varsin epätodennäköiseltä näyttää Ruotsinkin liittyminen valuuttaunioniin ainakaan lähiaikoina.

Iso-Britannia tuskin etsii eroa unionista, koska on yksi sisämarkkinoiden suurimmista hyötyjistä. Iso-Britannia on kuitenkin tyytymätön unionin taloudenpitoon ja liittovaltiokehitykseen.

Osin Iso-Britanian linjassa on kysymys myös sisäpolitiikasta. Tämä näkyi hyvin keskustelussa EU:n monivuotisista rahoituskehyksistä. Brittikonservatiivien ns. takapenkkiläiset työväenpuolueen tukemana vaativat tiukkoja leikkauksia EU:n kehyksiin. Tilanne oli tukala pääministeri Cameronille, joka olisi tyytynyt nykyisten maksuosuuksien tason jäädyttämiseen. Uskoakseni Iso-Britanniankin kohdalla on kyse siitä, millaista EU:ta se haluaa. Suomessa on syytä käydä tätä keskustelua myös, ja erityisesti vuoden 2014 EU-vaaleissa sen soisi olevan ydinaihe.”

Käyttäjän ilkkahyttinen kuva
Ilkka Hyttinen

Miksi Keskustalle ei kelpaa EU- parlamentin EFD-, ECR-, tai EPP-ryhmät?

Käyttäjän erlandsalo kuva
Erland Salo

Ilkka hyvä. Anneli J. on lähes yhtä oikeassa kuin Paavi V., joka on aina täydellisesti oikeassa. Muista tämä, jotta menestyisit ja edistyisit maan päällä sekä keräisit palavia hiiliä pääsi päälle kuolemasi jälkeen.

Käyttäjän ilkkahyttinen kuva
Ilkka Hyttinen

Erland,

eikös vielä tänäänkin pitäisi luottaa miehen ja tässä naisen, Annelin sanaan eikä niinkään EU-byrokratiaan?

No mutta, hyvä Erland, eihän niitä tulisia hiiliä pitäisi kerätä itselle, vaan lähimmäisillemme, so. vaikka kuinka pistelis joskus aataminomenaamme...

Käyttäjän erlandsalo kuva
Erland Salo

Ilkka hyvä. Minä luotan tässäkin sanaan, jonka lausuvat Anneli J. ja Paavi V. ehdottomasti. Luotan kuin Itellan hallituksen puheenjohtaja Mauri P:n sanaan, että valtionyhtiöistä ei pidä vähentää työpaikkoja eikä ainakaan niin tehdä Itellassa, kun Mauri P. on siellä asiaa hoitamassa.

Muistamme kaikki, kun ministeri Mauri P. lupasi, että jos nyt Kemijärveltä pikkinen puunjalostustehdas lopetetaankin niin kyllä hän hankki sinne liimapalkkitehtaan ja vaikka mitä.

Joskus vain tulee mieleeni, että Kepu ei olekaan lopettanut katteettomien lupausten ja likaisten temppujen osastoja.

No nyt Juha Sipilä muuttaa kaiken!!!!

Käyttäjän perttikostiainen1 kuva
Pertti Kostiainen

Hatun nosto sinulle! Olet suoraselkäinen, rehellinen

Käyttäjän ilkkahyttinen kuva
Ilkka Hyttinen

Kiitos Pertti,

parahimmat!

Ilkka

Toimituksen poiminnat