Ilkka Hyttinen Rakastan - siksi elän

IV varoitus: haluaako Suomi olla aloittamassa III maailmansotaa ?

IV varoitus: haluaako Suomi olla aloittamassa III maailmansotaa?

 

Presidentti Sauli Niinistö toteaa, että Venäjän ja lännen suhteiden kärjistymistä ei osattu odottaa. Tällä hetkellä ei Niinistön mukaan tiedetä, millaisiin olosuhteisiin kärjistyminen johtaa.

 

Presidentti puhui Naantalissa kesäasunnollaan Kultarannassa alkaneessa ulkopoliittisessa keskustelutilaisuudessa. Niinistö avasi tilaisuuden tänään  9.6. alkuillasta.

 

Niinistön mukaan Euroopalta odotetaan nykyistä enemmän vastuunkantoa ulko- ja turvallisuuspoliittisissa asioissa. Hän sanoi myös pitävänsä poliittisesti mahdottomana, että EU ei tukisi konfliktiin joutunutta jäsenmaataan.

 

Niinistö toisti puheessaan näkemyksensä avoimen Nato-keskustelun tarpeesta. Hänen mukaansa Nato on yksi kansainvälisen yhteistyön vaihtoehto, mutta Suomen on itse vastattava puolustuksensa uskottavuudesta.

 

Jatketaan siten avoimesti – Makaroviakaan sivuuttamatta ja sensuroimatta – kuten taas moni Suomen mediakin on yritellyt:

 

Venäjän presidentti  Vladimir Putinin lähipiiriläinen, hänen sanansaattajansa, entinen kansanedustaja, professori  Sergei Markov    varoittaa siis Suomea ainakaan liittymästä Natoon.   Hän on antanut haastattelun Hufvudstadsbladetille ja Svenska Dagbladetille.

 

http://en.wikipedia.org/wiki/Sergey_Alexandrovich_Markov

 

- Jos Suomi haluaa liittyä Natoon, teidän pitää ajatella ensin. Haluatteko olla mukana aloittamassa kolmatta maailmansotaa? Antisemitismi aloitti toisen maailmansodan, russofobia voi aloittaa kolmannen maailmansodan, Markov sanoi Hufvusdtadsbladetissa.- Venäjä varoittaa Suomea liittymästä Natoon. Se sotilasliitto on kadottanut tavoitteensa ja päämääränsä, Jos Suomi liittyisi Natoon, se heikentäisi Euroopan turvallisuutta, ei parantaisi sitä. Kysykää esimerkiksi EU:lta, miksi Nato kehittyy väärään suuntaan, Markov sanoi Hbl:ssä.Markovin mukaan Euroopassa on 5-6 russofobista maata. Ruotsi, Puola, Baltian maat ja Suomi. Markov pitää Suomen venäjävihaa käsittämättömänä, koska  Suomi on hyötynyt Venäjän-kaupasta.- Suomi on EU:n jäsen ja teillä ei enää ole itsenäistä diplomatiaa, mutta ei ole enää EU:llakaan. Yhdysvallat käytännössä valvoo EU:ta. Se, mikä minua huolestuttaa eniten Suomessa, on jättimäinen russofobia tiedotusvälineissänne. Olen lopettanut suomalaisten lehtien käännösten lukemisen, ne eivät kiinnosta minua enää, Markov totesi Hbl:ssä.Hbl luonnehtii Markovia Putinin henkilökohtaiseksi sanansaattajaksi ja Markov edustaa Putinia avoimesti.Markov on valtiotieteilijä, Moskovan kansainvälisten suhteiden instituutinprofessori ja hän johtaa oma ajatuspajaansa. Hän on aiemmin ollut edustajana Duumassa Putinin puolueessa.Markovin mukaan Suomen ja Venäjän suhteet ovat hyvät ja pragmaattiset, käytännölliset.

 

- Tämä pitää paikkansa hallitustasolla. Viralliset suhteet ovat ongelmattomat. Mutta Venäjä-viha on levinnyt suomalaisen eliitin ja median keskuudessa, Markov totesi lehtihaastattelussa.Venäjä ei ole Markovin mukaan aikeissa miehittää Suomea.- Ei, Venäjällä ei ole mitään sellaista tarvetta. Venäjä ei uhkaa Suomea, Markov sanoi Hbl:ssä.

 

Mutta Markov varoittaa Eurooppaa ajamasta Venäjää nurkkaan.- Iso ongelma on, että Nato yrittää luoda keinotekoisia konflikteja. Natoa ei tarvita enää, Nato on menettänyt olemassaolo-oikeutuksensa ja etsii uusia tehtäviä. Nato on käytännössä amerikkalainen organisaatio. Yhdysvaltain puolustusbudjetti on suurempi kuin koko maailman yhteensä. Yhdysvallat varustaa ja luo ihan omaa armeijaansa. Tämä kehitys on vaarallista. Markov totesi Svenska Dagbladetissa ja Hbl:ssä.- Se saa yksinkertaisesti riittää, että Venäjää kohdellaan kuin olisimme alempiarvoisia. Eurooppa suhtautuu venäläisiin samalla tavalla kuin aikoinaan juutalaisiin. Teidän tavoitteenne on tuhota Venäjä, mutta se ei onnistu. Se ei onnistunut Napoleonilta, ei Hitleriltä. Sen sijaan tulette tuhoamaan Eurooppaa, Markov sanoi haastattelussa.Markov ei usko, että Suomi voisi olla välittäjänä EU:n ja Venäjän kiistoissa. Markov sanoi, että poliittisen sillan EU:n ja Venäjän välille voivat rakentaa Kreikka, Unkari ja Italia.

 

http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-1288698402504.html

 

"Vill ni vara med och starta ett tredje världskrig?" :

http://hbl.fi/nyheter/2014-06-08/616261/vill-ni-vara-med-och-starta-ett-tredje-varldskrig

 

Venäjän ulkoministerin Sergei Lavrovin Suomen-vierailu tapahtuu huonosti peitetyn uhkan varjossa, ruotsalaislehti  Aftonbladet uutisoi.

 

Lehti viittaa Venäjän presidentin Vladimir Putinin sanansaattajan Sergei Markovin tänään Hufvudstadsbladetissa ja Svenska Dagbladetissa julkaistuun haastatteluun.Viittaus "huonosti peitettyyn uhkaan" liittyy Markovin väitteeseen siitä, mitä voisi tapahtua, jos Suomi liittyisi Natoon.Aftonbladet siteeraa haastattelua, jossa Markov varoitti Suomea kovasanaisesti Natoon liittymisestä ja kyseli, haluaako Suomi olla aloittamassa kolmatta maailmansotaa.Lehden mukaan Venäjän ministerivierailua onkin edeltänyt "täyslaidallinen" Suomea ja myös Ruotsia kohtaan. Lehti muistuttaa, että molempia maita syytetään Markovin haastattelussa Venäjä-pelon lietsomisesta.

 

Aftonbladet vielä huomauttaa, että Lavrovin Suomen-vierailu on hyvin pohjustettu, sillä sunnuntaita ja alkuviikkoa hallitsevat Suomessa presidentti Sauli Niinistön Kultaranta-keskustelut, joissa puhutaan ulkopolitiikasta teemalla "Karhu on herännyt, entä Suomi?"

 

Lehti jatkaa, että Lavrovia ei ole kutsuttu Kultarantaan, mutta häntä on määrä informoida keskustelujen sisällöstä.

 

http://www.iltasanomat.fi/ulkomaat/art-1288698500169.html

 

Suomen mahdollinen Nato-jäsenyys ja siihen liittyvät venäläiset ulostulot pitäisi sijoittaa laajempaan kehykseen, arvioi  Ulkopoliittisen Instituutin vanhempi tutkija Katri Pynnöniemi. Hänen mukaansa myös Suomea koskevat lausunnot ovat osa suurempaa kokonaisuutta,  Nato-varoitukset heijastavat laajempaa kriisiä.

 

http://www.savonsanomat.fi/uutiset/ulkomaat/hbl-putinin-lahipiirilainen-varoittaa-natosta/1830360

 

Ulkoministeri Erkki Tuomioja Markovin Nato-varoittelusta: "Ei minusta kaikkien perään kannata juosta". Tuomioja (sd.) ei panisi painoarvoa Sergei Markovin Nato-puheille. Tuomiojan mielestä "ei ole mitään syytä, miksi hänen puheenvuorostaan käytäisiin keskustelua", kun Tuomioja ja Venäjän ulkoministeri Sergei Lavrov tapaavat maanantaina.

 

http://www.verkkouutiset.fi/kotimaa/tuomioja-21767    

 

Sekä presidentti Sauli Niinistön että ulkoministeri Erkki Tuomiojan eo. lausumat pohjautunevat – ilmeisesti Markovia tuntemattomina – ainakin myötäillen Arja Paanasen kritiikkiin ”Ovatko Kremlin haamukirjoittajat jo Suomessa?”  sekä Aleksanteri-instituutin Venäjän-tutkijan, professori Markku Kivisen lausuntoon STT:lle, että ”Markovin kommentin painoarvo ei ole suuri”.Puolustusvaliokunnan puheenjohtaja Jussi Niinistö (ps) toteaa puolestaan Ilta-Sanomille, että Suomi tekee mahdollisen Nato-päätöksensä itse, eikä "alistu muiden painostukseen".

 

http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-1288698514204.html         

http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-1288698561059.html

 

Mutta – onko meistä suomalaisista kukaan - ei edes presidentti Sauli Niinistö, todellakin valmis natoiluun: "Vill ni vara med och starta ett tredje världskrig?" – muistaen presidentti Vladimir Putinin ja Venäjän asevoimien komentajan ja puolustusministerin taannoiset vakavat  varoitukset mahdollisista natoiluistamme. -  Niitä Kivisen ”virallisia” ei tässä tilanteessa kovin helposti Venäjän johdon taholta nyt suoraan noin vain lausutakaan…

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

5Suosittele

5 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (25 kommenttia)

Käyttäjän ilkkahyttinen kuva
Ilkka Hyttinen

Seppo Siitari:

"EU ei ole NATO:ssa - päinvastoin EU:n puolustuspolitiikassa tätä USA-johtoista organisaatiota ei edes mainita. EU pyrkii johdonmukaisesti eristämään NATO:n unionista ja EU:n omat rakenteet alkavat olla kunnossa. On myös muistettava, että Saksa on esittänyt NATO:n lopettamista kun Afganistanin operaatio päättyy. Ranska on täysin NATO-vastainen - maa liittyi uudelleen NATO:on yksin Sarkozyn äänellä ja hänen tavoite oli saada USA:n väkivaltaiset toiminnat kontrolliin. NATO on siis todella heikoilla nyt Euroopassa.

NATO on joukko maita, jotka jäivät II Maailmansodassa velkaa USA:lle "vapautuksestaan" ja tietenkin Saksan USA katsoo valloittaneensa sodassa ja se on täysin alistettu USA:n valvontaan. Koko NATO:n peruslauselmahan oli "pitää NL ulkona, USA sisällä ja Saksa alhaalla Euroopassa". Tämä on juuri päinvastainen tavoite kuin EU:n tavoite.

USA:n Gladio-ohjelman tavoite oli levittää valheellista propagandaa mikä tuki USA:n läsnäoloa Euroopassa - tämä ohjelma jatkuu nykyäänkin. Ukrainan kriisi on siitä hyvä esimerkki. USA:n tavoite on lyödä kiilaa EU:n ja Venäjän väliin - ja Saksa on voimakkaan painostuksen alla. USA jopa valitsi saksalaisia NATO:n tehtäviin omin päin kun Saksa on kieltäytynyt osallistumasta NATO:n toimintaan.

Suomen ei tule tikullakaan koskea NATO:n toimintaan etenkään nyt, kun EU pyrkii siitä eroon. Saksa on monessa yhteydessä arvostanut Euroopan puolueettomia maita ja antanut ymmärtää, että nämä ovat tärkeitä kun NATO-maat pyrkivät itsenäistymään USA:n kontrollista. Suomihan ei ole sodasta velkaa kenellekään, joten ei ole mitään järkeä ilmoittautua USA:n kontrolloitavaksi ja rahastettavaksi. Suomi on itsenäinen valtio. Suomen äärioikeisto on kaksi kertaa myynyt maamme itsenäisyyden Saksalle 1918 ja 1939/40 ja siitä on opittu kaksi asiaa: 1) ei koskaan oikeistolaisia ulkopolitiikan tehtäviin; 2) ei koskaan kutsuta vieraan maan joukkoja Suomeen."

https://www.facebook.com/marjattajailkka

Käyttäjän ilkkahyttinen kuva
Ilkka Hyttinen

Perussuomalaiset rähmällään Venäjän suuntaan:

http://aamulehdenblogit.ning.com/profiles/blogs/pe...

Natoilijat ovat rähmällään Venäjän suuntaan. Jos taas luulet, että itse olen, voin kertoa, että äitini vanhempien kotitila jäi Karjalaan, Kuolemajärvelle, kotimme Oulussa paloi ilmapommituksissa - jos osui täysin kohdalle, en nyt kertoisi tässä siitäkään...

Russofobia - natofilia - länsimielisyys:

http://ilkkahyttinen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/1699...

Käyttäjän ilkkahyttinen kuva
Ilkka Hyttinen

Jokseenkin - ainakin eräillä "kiväärit kekoon ja miehet pakoon - natoon"...

Käyttäjän ReijoPaunonen kuva
Reijo Paunonen

Kyllä kirjoittaja Hyttinen menee pahasti Makarovin vipuun.
Juuri tällaisia kommentteja eräät venäläiset täältä haluavatkin kuulla.
Arja Paananen kirjoitti eilen artikkelin haamukirjoittajista.
Tämä blogikirjoitus kyllä lähentelee jo sitä.

http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-128869851420...

Mitä tulee Makarovin lausuntoon se oli tähdätty juuri Kultarannassa presidentti Niinistön pitämän puolustuspoliittisen kokouksen torpedoimiseen.
Tähän tarkoitushakuiseen, Suomen edunvastaiseen peliin Hyttinen olet mennyt mukaan.
Niinistö totesi että vain Suomi tekee sen etujen mukaiset päätökset.
Eikö se riitä?

Käyttäjän ilkkahyttinen kuva
Ilkka Hyttinen

Reijo,

ei ole mennyt vipuun presidentti Sauli Niinistökään. Sensijaan sinä et tunnu tiedostavan näitäkään seikkoja:

Venäjän apulaisulkoministeri Vladimir Titov: Venäjä pitäisi Naton läsnäolon vahvistumista rajojensa lähellä vihamielisenä:

http://yle.fi/uutiset/titov_venaja_pitaisi_naton_l...

Venäjän ulkoministeri Sergei Lavrov tuomitsi Naton kasvamisen kohti Venäjän rajoja: "Ristiriidassa Etyjin periaatteiden kanssa":

http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-128869900324...

Ei Lavrovkaan äskeisellä vierailuillaan voinut diplomatian kulisseja tietenkään ylittää...

Arja Paanasen kirjoitus ampui aika pahasti ohi - jopa yleisesti nato-kirjoittelua vastaankin - vaikka presidentti Niinistö sitä nimenomaan buukkasi ylös...

Moskovan kansainvälisten suhteiden instituutin professori Sergei Makarov ei ole mikään Paanasen mainitsema "haamukirjoittelija", hän ei paini läheskään samassa sarjassa esim. kohudosentti, "desantti" Bäckamanin kanssa...

Turha sinunkaan on pilkkoa, typistellä Niinistön kannanottoa tarkoituksenmukaiseksesi, se kuuluu kuitenkin:

"On harkittava, mikä on kokonaisuutena ja laajasti ajatellen paras tapa huolehtia turvallisuudesta ja kansainvälisestä asemastamme. Nato on yksi mahdollisuus ja keino, jossa on myös seuraamukset ja velvoitteet. Pitää arvioida, mikä malli tai mallien yhdistelmä on meille toimivin ja aikaan istuva. Suomi ja vain Suomi arvioi etunsa ja tekee päätöksensä."

Presidentti Niinistö: Suomi olisi puolet Naton maarajasta Venäjän kanssa:

http://ilkkahyttinen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/1694...

Minkähän takia?

Ei riitä oma tarkoitushakuisuussuuntauksesi - Niinistö ei myöskään ole muutoinkaan noin vain Naton kannalla - kuinka voisikaan - kieli keskellä suuta...

Syyttelet kyllä aivan väärää puuta "Suomen edunvastaiseen peliin Hyttinen olet mennyt mukaan" - väitän: natoiluinesi sinäkin olet siirtynyt veteen piirretyn viivan maanpetturuuden puolelle "haluaako Suomi olla aloittamassa III maailmansotaa? - taisi olla jo V varoitus...

Käyttäjän JariPirppu kuva
Jari Pirppu

Eikös N-liiton/venäjän pitänyt olla rauhan asialla euroopassa ja maailmassa,niin ne taistolaiset hoilasivat -60 ja -70 luvulla !
En vain ole sotaisampaa porukkaa mistään muualta löytänyt,mutta kai se on lohdullista kuolla"rauhanaseeseen" !

Käyttäjän ilkkahyttinen kuva
Ilkka Hyttinen

Kumpikohan olikaan siirtynyt toisensa kupeelle USA vaiko Venäjä? Kumpi siirsi toisen rajoille ohjustukikohtiaan - vieläpä vieraille maille - muka hyväntahtoisena maailmanpoliisina?

Presidentti Niinistö: Suomi olisi puolet Naton maarajasta Venäjän kanssa:

http://ilkkahyttinen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/1694...

USA on maailman sotaisin porukka - pysyköön maillaan!

Käyttäjän ilkkahyttinen kuva
Ilkka Hyttinen

Eikös USAn pitänyt olla rauhan asialla koko maailmassa - katin kontit:

John Pilger: Maailmansota on lähellä - hiljaisuus on rikottava :

http://www.verkkomedia.org/news.asp?mode=3&id=10857

Käyttäjän TuomoKokko kuva
Tuomo Kokko

"haluaako Suomi olla aloittamassa III maailmansotaa?"

- Kukapas tuohon nyt Suomen puolesta vastaisi? Muistutan, että sotaan tarvitaan vähintään kaksi osapuolta, ja maailmansotaan todennäköisesti useampia, joten yksin tuota temppua ei tee kukaan.

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari

Tuomo, 3.maailmansota käynnistyi jo, Krimillä. Nyt on propagandasota käynnissä russofobisten ja russokiimaisten välillä. US-puheenvuoropalstalla russokiimaiset hallitsevat ilmatilaa kun pelisääntöjä ei tarvitse noudattaa. Iskuja annetaan vyön allekin.

Käyttäjän ilkkahyttinen kuva
Ilkka Hyttinen

Matti,

pitääkö sinun tulla tänne blogilleni nalkuttelemaan, purkamaan asiattomuuksiasi, kun et ole pärjännyt niillä perusteettomuuksillasi natoyritelminesi edes alkuunkaan?? - "Iskuja annetaan vyön allekin" - pitää paikkansa ainakin sinun suhteesi...

P.S. Kirjoitahan taas a.h.- kopypastaus "uudeksi nato-blogiksesi" ...

Käyttäjän ilkkahyttinen kuva
Ilkka Hyttinen

Tuomo,

etkö nyt sinäkään ymmärrä mitä tuolla retoorisella kysymyksellä tarkoitetaan yleisesti ja aloituksella eritoten?: kysymyksessä on mahdollinen Natoon liittyminen - eikä sitä vielä pikkupoikamaisella Natoiluun uhkaamisilla ja Venäjän Matin tyyppisillä uhoiluilla vielä aloiteta - perusteetonta mutuilua ja räksytystähän tähän maailmaan kyllä mahtuu!...

Venäjän pikkuveliuhittelusta tasapainoiseen varautumiseen:

http://ilkkahyttinen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/1418...

Markku Kanniainen

"Presidentti Sauli Niinistö toteaa, että Venäjän ja lännen suhteiden kärjistymistä ei osattu odottaa."

Jaa. Minusta on itsestään selvää että jos Venäjää ei voida integroida osaksi Yhdysvaltain ja Britannian valvomaa maailmanjärjestystä niin ne tekevät kaikkensa estääkseen Venäjän ja Euroopan lähentymisen. "Euraasialainen liitto" olisi katastrofi Yhdysvalloille ja sen globaalille vaikutusvallalle.

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari

Kumpaan blokkiin luulet Kiinan liittyvän?

Käyttäjän Ukkram09 kuva
Markku Laitinen

Hiukan ihmetyttää kuinka näköalaton, voi olla tasavaltamme presidenttikin. Miten hän voi olla osaamatta odottaa idän ja lännen suhteiden kiristymistä. Oligarkithan olisivat putsanneet venäjän, neuvostoliiton kaatumisen jälkeen. Tekemällä yhteistyötä länsimaisten suuryritysten kanssa, jotka olisivat saaneet venäjän valtavat luonnonvarat omiin käyttöihinsä murto-osalla niiden oikeasta arvosta, mutta Putin esti tämän!

Nyt meidän maamme pörssiyhtiöistä omistaa amerikkalaiset suuryritykset 70%, eli meille on käynyt aivan kuten venäjälle olisi käynyt ilman Putinia. Onko presidenttimme niin näköalaton, ettei pysty näkemään näiden länsimaisten suuryritysten seuraavaan siirtoon? Kun venäjän rajalle asti on omistus siirtynyt 70%:sesti, niin eikä seuraava valloituskohde ole venäjä ja sen luonnonvarat ja kansallisvarallisuus?

Mietityttää onko meillä varaa tällaiseen presidenttiin, joka näköalattomuuttaan voi saattaa maamme erittäin vaaralliseen tilanteeseen? Sama juttu hallituksen ja eduskunnan kanssa, onko meillä varaa päättäjiin, jotka eivät näe reaalitodellisuutta?

Toinen vaihtoehto on että niin presidentti, eduskunta kuin hallituskin näkevät aivan hyvin mitä on tapahtumassa ja hyväksyvät tapahtumat luultavasti lahjottuina ja oman kansansa etuja vastaan. Syöttäen kansalle miten ovat tulleet yllätetyiksi ja selittelevät sitä nyt lehtien sivuilla!

Käyttäjän SepSaa kuva
Seppo Saari

Ei Suomi III maailmansotaa aloittaisi, vaikka Putin perustaisi Nuijamaalle Suomen kansantasavallan hallituksen ja ampuisi Uukuniemen laukaukset. :D
Ongelma on tyystin venäläisten kotikutoinen vainoharhaisuus sekä Putinin pelko oman kansan heräämisestä omaan todellisuuteensa.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

En usko, että kyse on Venäjän vainoharhaisuudesta, vaan tarkoin tehdystä suunnitelmasta ja omien valtapoliittisten intressien ajamisesta.

Käyttäjän ilkkahyttinen kuva
Ilkka Hyttinen

Seppo,

ei siitä aloituksesta luonnollisestikaan ole kysymys - mietihän uudestaan mistä?

Käyttäjän ilkkahyttinen kuva
Ilkka Hyttinen

Pauli,

näin juuri! Mistä muuten johtuu, että eräät yrittävät vieläkin vain uhoillen kaivella verta nenästään? - Eikö päiden kolistelu Karjalan mäntyyn olisi jo riittänyt?

Venäjän pikkuveliuhittelusta tasapainoiseen varautumiseen:

http://ilkkahyttinen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/1418...

Käyttäjän RaunoLintunen kuva
Rauno Lintunen

Blogissa ja kommenteissa lainattu Ilta-Sanomien toimittaja Arja Paananen on Erkon säätiölehtien yksi pahimmista russofobeista. Hänet tunnetaan Venäjän vaalien häirinnästä, mistä lisänimi "Vilppi" Paananen.

Kokoomusjohtoinen Yle on ottanut Erkon säätiölehtien ohella Venäjän vastaisen suunsoiton ja NATO-propagandan levittäjän roolin. Esimerkiksi illan uutislähetyksessä haastateltiin, presidentti Niinistön keskustelutilaisuuden varjolla, vain Natolaisia.

Kyllä on aikoihin eletty, kun kokoomustoimittajat jakavat ulkopoliittisia ohjeita ja kokoomuskirjailijat kehottavat noudattamaan niitä.

Käyttäjän ilkkahyttinen kuva
Ilkka Hyttinen

Sanos Rauno muuta!- kova on todellakin natovinku Ylellä, HS:llä, eräillä kirjailijoilla (Tervo)ja Paananen & co - Markovkin yritettiin painella villasella - "tarkoitus pyhittää kaikki kepulikeinot". - No, eestään vielä löytävät kun puoli Suomea Lappeenrannasta Ouluun... - ai niin mutta jäihän sinne jo tyhjennetyt kasarmitkin...

Toimituksen poiminnat