Ilkka Hyttinen Rakastan - siksi elän

Tulkoon Valon Lapsi, Jeesus Kristus, nöyrä ja hiljainen

”En etsi valtaa loistoa, en kaipaa kultaakaan, vaan pyydän taivaan valoa ja rauhaa päälle maan” laulamme jälleen näin Joulua, Vapahtajamme Jeesuksen Kristuksen syntymäjuhlaa viettäessämme niin kirkoissa, kouluissa kuin kodeissammekin.

Jeesus ei valinnut ratsukseen korskeata sotaoria vaan aasin, koska Vanhan Testamentin profeetta oli ennustanut, että Messias on oleva Rauhanruhtinas, Hän on nöyrä ja hiljainen. Aasin selässä ratsastava Kristus, Vapahtajamme, on ihmisten keskellä ja tasolla. Hän ei suuriäänisesti määräile - ei siten toisia hiljentäen, tarttumatta itse tikullakaan lähimmäistensä kuormiin. Se lakihenkinen tuomioparru onkin omassa silmässämme näkemättä siten ketään muuta kuin oman itsemme.  - Kaikkien olisi tanssittava vain tämän ulkokullatun kristityn pillin mukaan, ehdoitta.

”Minä itte” onkin synnin lyhin määritelmä. ”Minulle kaikki ja heti” – ” vain minun kuolleen ruumiini yli” - haiskahtaa lapsenomaiselta, keskenkasvuiselta kiristykseltä, ei tuoksu kristillisyydeltä…

Maallisten hallitsijain voitonparaateissa on ylväitten voittajien taakse hiljentyneet hävinneiden, riistettyjen ja surmattujen suuret joukot.  Hoosianna on vaihtunut ristiinnaulitse- huutoihin. Jokainen neutraali-liittoakin hyväksymätön on hiljennettävä. Tervehdykseen ojentunut käsi on puristunut nyrkkiin.

Tämä Herra ei kuitenkaan tallannut ketään maahan, vaan hänet itsensä tallattiin. Tämä Herra ei tuominnut, vaan hänet itsensä tuomittiin. Tämä Herra ei pyrkinyt valtaan ja kunniaan, vaan hänen kunniansa oli osoittaa rakkautta loppuun asti. Hänen valtansa ei edellyttänyt raja-aitoja eikä muureja. Vallan ulkonaiset merkit olivat yhtä vaatimattomat kuin Beetlehemin tallin syntymäkoti. Hänen valtansa oli sidottu kuuliaisuuteen Jumalan tahdolle, pysymiseen Hänen Sanassaan Raamatussa, kaiken pois antamiseen ja auttamiseen lähimmäistensä hyväksi. Hän halusi valloittaa ihmisten sydämet rakkaudella ja nöyryydellä, palvelualttiudella.  Tämän tähden maan päälle tuli armo ja laupeus. Kulttuurimme juurethan nousevat kristillisyydestä, saimme Totuuden - demokratian, oikeudellisuuden ja laupeuden, Jeesuksen Kristuksen.

Joka vuosi tämä hiljainen ratsastaja saapuu tuomaan armon ja toivon. Hän saapuu terrorin satuttamaan maailmaan, missä tuskan musertama isä kantaa sylissään lapsensa silpoutunutta ruumista. Hän saapuu aviosuhteessa petetyn luo, joka häpeää itseään ja haurauttaan. Hän saapuu työstään irtisanotun luo, jonka seuranaan on vain tarpeettomuus ja epätoivo. Hän saapuu vanhainkodin vuoteen viereen ja yhdessä hoitajan kanssa Hän hoivaa vanhusta, joka tuntee olevansa vain tiellä ja tarpeeton. Ihmisen arvo ei riipu siitä, mitä hän osaa ja mitä hän jaksaa. Ihmisen arvo on siinä, että hän osaa itkeä ja rakastaa ja odottaa rakkautta lähimmäisiltään. Autoitteko, kävittekö katsomassa sairaita, avuttomia, vankeja, alastomia, orpoja, leskiä, jne. heidän ahdistuksessaan? - Olemmeko lampaita vaiko vain vuohia?

Joulun hiljainen ratsastaja, Jeesus Kristus opettaa meille nöyryyttä. Nöyryys ei ole epäaitoa nöyristelyä, vaan sen etsimistä, mikä on lähimmäiselle oikeata, hyvää ja kohtuullista. Itseensä käpertyneelle ihmiselle riittää oma minä ja onni - nopea menestys ja tyydytys. Toinen ihminen ohenee vain välineeksi. Jeesuksen kultainen sääntö muistuttaakin meitä: ”Kaikki minkä tahdotte ihmisten tekevän teille, tehkää se heille.”

Nöyryys on sydämen lämpöä ja vaatimattomuutta. Nöyryys on toisen rinnalla viipymistä, kuuntelemista -  rohkaisemista ja kannustamista. Terve nöyryys jaksaa pyytää anteeksi ja antaa anteeksi. Meidän toivomme on siinä, että Joulun Herra sulattaa ylpeytemme, syyllisyytemme ja pelkomme vapauttavalla Valollaan, omalla rakastavalla läsnäolollaan.

Marjatta ja Ilkka Hyttinen

Jämijärvi

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (8 kommenttia)

Käyttäjän pekkaroponen1 kuva
Pekka Roponen

Ja näiden vanhojen tarinoiden vuoksi koko Suomi pysäytetään laman keskellä?

Käyttäjän ilkkahyttinen kuva
Ilkka Hyttinen

Pekka,

Valon Lapsen, Jeesuksen Kristuksen & Jumalan Sanan, Raamatun huomioimattomuuden vuoksi!

Hyvää Joulua Sinullekin sinne..., Siunauksin,

Ilkka

Käyttäjän jormamoll kuva
Jorma Moll

M&I.H> ”Minä itte” onkin synnin lyhin määritelmä.

ooo

Kerään ajatuksia. Laitan tuon arkistoon. Kiitos. Hyvää joulua Jämijärvelle!

Käyttäjän ilkkahyttinen kuva
Ilkka Hyttinen

Kiitos Jorma!,

...rakastan, siksi elän... Hyvää Joulua sinne ulkomaillekin!, Siunauksin,

Ilkka & Marjatta

Käyttäjän ilkkahyttinen kuva
Ilkka Hyttinen

Hyvää Joulua kaikille!, Siunauksin,

Ilkka

Käyttäjän JaliKarjalainen kuva
Jali Karjalainen

Nii Valoa me tarvitsemme
Keskusta no nyt gallupeissa korkealla ja voi kait voittaa vaalit, demarit ja kokoomus sitten kait kamppailee kakkossijasta kait.
Ja uusimmat biokemien tiedot kertovat, että mikroevoluutin sisäisista muutoksista ei voi syntyä makrokansaa, koska mikrossa onkin proteiini erilainen ja proteiini pitää olla perusrakenteessa ja jos proteiini aletaan muuttamaan että siihen lisäsään aminohappoja eri järjestykseen niin koko homma menee kasaan , saostuskasaan ja proteiini ei toimi. Proteiinien aminohappoja ei saa muutella, muuten proteiini menettää toimintakyvyn. Mikroevoluution on lajin sisiäisiä tapahtumia, mutta mikroevoluutiosta ei voi kehittyä makrorakenteita, koska mikrossa on omat proteiinit ja makrossa omat. Mikron proteiinit eivät voi muuttua makroksi koska siinä tulee paljon aminohappomuutoksia ja sokerirakenteetkin voi luoda yhdisteitä ilman DNA:ta ja monimutkaisia yhdisteitä verrattuna aminohappoihin ja nukleitideihin jne. Näin nämä uudet tiedot kertovat mitä maailmalla on

Käyttäjän JaliKarjalainen kuva
Jali Karjalainen

proteiini pitää pysyä aina perusrakenteessa ja perusrakennetta ei saa muuttaa niin mikrossa kuin makrossakin ja makroelukoita on mutta niillä on erilainen proteiini joka ei ole lähtenyt mikroelukoiden proteiinista syntymään
Mikroevoluutio tarkotaa lajin sisäisiä muutoksia eikä ole kysymys semmosista muutoksista että kalasta syntyisi sammakko, Kalan ja sammakon proteiinit on erilaisia

Käyttäjän ilkkahyttinen kuva
Ilkka Hyttinen

Jali,

olikos sinulla kommenttia itse aiheesta?

Toimituksen poiminnat