Ilkka Hyttinen Rakastan - siksi elän

Mihin innovaatiot kadonneet?

 

Markku Saksa kirjoitti ”Mihin keksinnöt katoavat?” (AL 27.12.) viitaten, että tärkeidenkin keksintöjen hyödyntäminen vaatii ”rahan aina ratkaisun” myötä kymmeniäkin vuosia. - Kaikki uusiot eivät ole kuitenkaan aina kiinni enempää rahasta kuin ajastakaaan.

Patentit ovat sinänsä toisaalta kehityksen jarru, vaikka keksintösuojiakin toki aina tarvitaan. Muutoin isot söisivät aina ne vähätkin pienten innovaatiot, saati niihin motivoitumiset.

Vieläkin tärkeämpää kuin on tietää esimerkiksi rahan vaikutukset innovaatioihn, on tietää/tutkia innovaatioihin johtaneet syyt ja seuraussuhteet. Keksintöjähän löytyy niin tieteissä kuin tekniikoissakin.

Oululaisten tutkijoiden tuoreen ”suomalaiset muita eurooppalaisia älykkäämpiä”- selvityksen mukaan suomalaisten luonteenpiirteet vaikuttavat älykkyyteen. Tutkimuksessa suomalaisia kuvaillaan ahkeriksi ja sovitteleviksi. Suomalainen hillitsee hyvin itsensä, on epäitsekäs eikä räisky. Pisa-testeissä menestymistä edesauttaa suomalaisten kurinalainen luonne.

Kuitenkin nämä samat ominaisuudet kääntyvät suomalaisia vastaan tieteen saralla, tutkimus väittää. Itsehillintä ja ahkeruus voivat tukahduttaa luovuutta ja neroutta. Tämä selittänee tutkimuksen mukaan suomalaisten heikkoa Nobel-menestymistä.

Jokaisen pahin kriitikko luovuudessakin on minä itse. Se tekee helposti leikistä lopun, ennen kuin leikki on edes alkanut. Kirjailija Julia Cameron kehottaa jättämään sisäisen sensorin jutut omaan arvoonsa. Cameronin mukaan innostuminen on energian ammentamista suoraan elämän virrasta. Innostuminen taas perustuu leikkiin, ei työhön.

Luovuustutkija Jussi T. Koski korostaa, että luovuus ei ole kummallista haihattelua kukkahattu päässä. Luovuudessa valitaan oma perusasia ja saadaan jotain aikaiseksi. Se voi olla vaikka astioiden luonteva tiskaaminen tai järisyttävän jäänmurtajan rakentaminen.

Kosken mielestä ramppikuume on luovan elämän merkki. Kannattaa siis suunnitella sellaista, mikä saa perhoset lentämään vatsassa. Luovuus edellyttää myös luopumista. On raivattava tilaa uusille ajatuksille.

Innovatiiviset henkilöt kuitenkin tekevät innovoitavan kohteen alkuanalysointia yleisesti merkittävästi enemmän (24 % vs. 4 %) kuin sellaiset, joiden tuotoksista ei hevillä uutuutta löydä.

Parhaimmat käyttävät alkuvaiheen tiedonkeruihin, analysointeihin ja pohdintoihin jopa neljäsosan koko innovointiprosessiin käyttämästään ajasta. Toisessa ääripäässä ei sellaisen arvoa ymmärretä. Tuosta työstä suurin osa on sitä paitsi jo olemassaolevan tiedon, sovellusten, selitysmallien ja näkökulmien keräämistä ja hyödyntämistä.

Innovointia ei siinä vaiheessa suuresti vielä tarvita, ainakaan päätyömuotona. Tuo raaka perusammattityö muodostaa kuitenkin pohjan, jota sitten lähdetään monipuolistamaan ja ravistelemaan innovatiivisemmilla näkökulmilla ja metodeilla. - Sähköauto TOROIDIONin ratkaisevaa keksintöä taas tuskin olisi tehty, jos sen keulilla, Pasi Pennasella ja Jyrki Jaatisella, olisi ollut sähköalan koulutus.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (8 kommenttia)

Käyttäjän kaituovinen kuva
Kai Tuovinen

Enpä yhtään ihmettele tätä...

Ilmastonmuutospolitiikka on niin Suomen kuin Euroopan tuho.

Käyttäjän ilkkahyttinen kuva
Ilkka Hyttinen

Kai,

miten ilmastonmuutospolitiikka liittyy tähän, jos ymmärsit jutun pointin?

Käyttäjän ilkkahyttinen kuva
Ilkka Hyttinen

Suomalainenhan ei ikiliikkujaa keksi

Ikiliikkuja on kiehtonut jokseenkin kaikkien mieltä, ainakin poikien, siitä asti kun alkoivat vähänkään ymmärtää moisen härvelin perään. Teknistieteelliset ennätyksetkin on tehtailtu sen vuoksi, että ne taas pian rikottaisiin.

Ikiliikkuja nyt kuitenkin sitten on aivan mahdoton ajatus, varsinkin kun sitä vielä vahvistavat ja niin siihen toitottavat ja totuttautuvat eri koulujen fysiikan opettajat perus-/kansakouluista aina yliopistoihin ja korkeakouluihin asti. - Ei sitten keksitä ”ikiliikkujaakaan”, ei.

TurosTeam- yhtiö on keksijänsä/kehittelijänsä Timo Heimosen johdolla kehittänyt viimeisen 20 vuoden aikana laitteistoa, joka tuottaa vedestä ja ilmasta palavaa synteesikaasua. Laitteisto käyttää bioperäistä polttoainetta, mm. kotimaista puuhaketta, jonka tuottamalla energialla vesi ja ilma saadaan muutettua palavaksi vetykaasuseokseksi. - Lähtökohtana on ollut ajatus hajautetusta energiaomavaraisuudesta ja -varmuudesta.

Riippumattomien asiantuntijoiden tekemissä tasemittauksissa, jotka ovat tehneet Tampereen ja Itäsuomen yliopistot yhteistyökumppaneineen, prosessin hyötysuhteeksi todettiin TT-katalysaattorilla varustettuna 137%. Ttämä mittaustulos on kuitenkin epävirallinen, koska hiilivetyjen osuutta ja kaasun kosteutta ei voitu aukottomasti todentaa. - Niinpä säädetty sataan...Ikiliikkujako? Ei. - Yli 100- vuotiaan ”häkäpöntön” kehitelmä *vain*. Yleistynyt? Ei. Miksi? ”Ikiliikkujaa ei ole olemassa”…

Yli 33 vuotta kehitetty – 30 v. patentti - spiraalinen Windside- tuuliturbiini toimii silloinkin, kun muut eivät toimi - lempeällä kesätuulella ja ankarassa talvimyrskyssä. Se toimii, kun muut ovat paksussa jäässä. WS tuottaa sähköä vähintään 50 % ja jopa kolmekin kertaa enemmän vuodessa kuin perinteiset potkurimallit.

WS ei pidä meteliä. Se on tutkimusten mukaan äänetön, koska sen kehänopeus ei ylitä tuulennopeutta. WS ei tapa lintuja. Tämän haitattoman ja ja turvallisen sähköntekijän voi pystyttää keskelle asutusta, ja jopa lapsi voi pientehoisen WS:n pysäyttää. - Laajasti toiminnassa? Ei. Ikiliikkujako? Ei - hinta-/laatu-/käyttösuhde ainakin odottaa oikenemistaan…

Globaaliin ilmastomuutos- ja energiaongelmaan tarvitaan todellista ratkaisua: Keppe- moottoria. Keppe-moottori on perimmäistä ns. skalaarienergiaa hyväkseen käyttävä suurhyötysuhteinen moottori, energiamuuntaja, joka perustuu uuteen, sykkivää energiaa hyödyntävään teknologiaan, jonka aivan uudenlaiset perusteet on kuvattu tri Norberto R. Keppen kirjassa ”Uusi fysiikka”.

Koska sen rakentaminen on hyvin halpaa, se voi tuoda ratkaisun myös köyhille maille, kuten Afrikkaan, Aasiaan, Intiaan – kolmanteen maailmaan ylipäätään. Keppe-moottori tuo energian kaikkien ihmisten ulottuville niin, etteivät ihmiset ole tulevaisuudessa enää riippuvaisia suurista energiayhtiöistä, ei sähkökartelleista eikä öljyteollisuudesta. Periaatteessa moottoria voidaan käyttää yleisen energiakäytön ja liikenteen uudelleen organisoimiseen, vedenpumppaukseen samoin kuin nykyisten vesivoimaloiden tehonlisäämiseen, jopa meriveden suolattomaksi tislaamiseen.

Tuloksena moottorilla on suuri teho ja vähäinen kulutus. Tavallinen yleisesti käytetty tuuletin kuluttaa n. 60 W. Kun samansuuruista tuuletinta käytetään Keppe-moottorilla samalla nopeudella, kulutus on 3 W. Se merkitsee sitä, että moottori kuluttaa saman työn suorittamiseen1/20 osan tavanomaisen moottorin kulutuksesta. Ikiliikkujako? Ei. Laajalti käytössä? Ei. - ”Ikiliikkujaahan ei kukaan keksi”…

Käyttäjän ilkkahyttinen kuva
Ilkka Hyttinen

"Keppe moottoriauutisia Kiinasta

Olette varmaan tietoisia, että Stop maailman tuhoamiselle –yhdistys on kehittänyt tri Keppen uuteen fysiikkaan perustuvaa energian vastaanottamiseen ja välittämiseen soveltuvaa laitetta, jota me kutsumme sen alullepanijan mukaan Keppe moottoriksi. Neuvottelimme muutamien vuosien ajan eurooppalaisten, amerikkalaisten ja brasilialaisten valmistajien kanssa laitteen kehittämisestä ja valmistamisesta lännessä. Nämä neuvottelukumppanit olivat kuitenkin päättämättömiä, kaavoihin kangistuneita ja epäileviä, niin että kehittämisaikeista ei tullut totta. Muutama kuukausi sitten pieni delegaatio yhdestä maailman suurimmista moottorien valmistajista, kiinalaisesta tehtaasta, tuli luoksemme kuultuaan asiasta. He mittasivat laitteen kulutuksen ja vahvistivat, että meidän tuloksemme käyvät yksiin heidän tulostensa kanssa: moottori toimii kuluttaen vain n. 20 % verrattuna ns. tavanomaisiin sähkömoottoreihin. Mittaustulokset ovat ne, jotka ratkaisivat asian.

Nyt Stop maailman tuhoamiselle –yhdistyksemme insinöörit ovat Kiinassa toteuttamassa kunnianhimoista unelmaa tuottaa energiaa (toistaiseksi) vielä noin 20 % kustannuksilla, tulevaisuudessa kenties ilman kustannuksia. Mikä on mielenkiintoista, on se, että kiinalaiset ovat tällä hetkellä se maa, joka tuottaa. He tekevät työtä ja muut käyvät kauppaa heidän tuotteillaan. Työn tekeminen on tullut niin kalliiksi muualla, ettei se enää kannata. Ruotsissakin suljetaan kaksi vankilaa vankien puutteen vuoksi – mutta kuinka käy vankilabusineksen? Tietysti on maita, jotka panostavat vielä maailmatalouteen, Yhdysvallat tuottaa selkkauksia ja aseita niiden ratkaisematta jättämiseksi ja saa siitä varmasti ansaitsemansa voiton, lisäksi heillä on Afganistanin oopiumpellot kasvamassa unikoita ja Irakin öljykentät. Mutta itse amerikkalaisia tuotteita on vaikeaa löytää enää markkinoilta.

Kiinalaisten Chi-energiakäsite, että kaikki tulee universaalista energiasta, käy yksiin Nikolai Teslan skalaarienergiakäsitteen kanssa, jota Keppe on käyttänyt kehitellessään ”uutta fysiikkaansa”, joka perustuu kaikkialla olevan energian ja sen resonanssin toimintaan. Mutta se on ollut juuri käsite, joka länsimaalaisesti ajatteleville on mahdoton: kaikki energiahan tulee materiasta, öljystä, hiilestä, plutoniumista tai muusta aineellisesta. Eikä siis, että myös ne tulevat tästä energiasta. Siksi länsimaalaiset eivät ole kyenneet (materialistisen maailmankatsomuksensa mukaan) käsittämään Keppe moottorin toimintaa, koska se vastaanottaa energiaa ulkopuolelta.. Moottori toimii samoin kuin magneetti, joka on ikkuna energiaan. Magneetti itsessään ei tuota energiaa, se vain vastaanottaa.

Mutta vääjäämätön tosiasia on, että kiinalaiset ovat menneet kehityksessä läntisen maailman edelle, niin tieteessä, teknologiassa, taiteessa kuin muussakin toiminnassa. He tuottavat ja oppivat, länsimaalaiset haluavat vain elää menneessä ja spekuloida. Lännessä ajateletiin, että on hyvinkin nokkelaa vetää huulesta tyhmiä kiinalaisorjia, jotka tekevät puoli-ilmaiseksi mitä vain. Nyt tilanne on kuitenkin kääntymässä päinvastaiseksi – kiinalaiset tuottavat ja myyvät ja jopa ilmoittavat kansantuotteensa nousun alakanttiin, kun sitä (jos sitä on) taas muualla koetetaan pullistaa kansan huijaamiseksi.

Mutta kaikkein mielenkiintoisinta on ehkä se, että Keppen ajattelu, joka perustuu toimintaan ja sitä kautta tapahtuvaan tiedostamiseen on se, joka on tuottanut tulokseksi moottorin. Ei ole siis kyse yksittäisestä ilmiöstä, vaan ajattelusta, jossa aineellinen ja aineeton nähdään saman substanssin kahtena erilaisena ilmenemismuotona ja jossa ihminen on siis aineellinen ja aineeton olento, jossa on nämä kaksi dimensiota toimimassa samanaikaisesti."

"Hei Ilkka, sitä kirjaa ehkä saadaan kuitenkin vielä odottaa, seuraavaksi minulla on jonossa Universaali ihminen. Suomessa tuntuu olevan hyvin vähän kiinnostusta tätä asiaa kohtaan, kirjeisiinikään ei tule vastausta muilta kuin sinulta, vaikka lähetän niitä muutamille sadoille. Jos ihmisen hengellisyys on laskenut tietylle tasolle, hän ei enää ole kiinnostunut jostain korkeammasta. Minä itse pidän Keppeä tämän hetken ihmiskunnassa suurimpana kirjoittajana ja tutkijana. Kiinalainen valmistaja siellä haluaa muuttaa kaikki yli 200 tuotettaan käyttämään Keppe-teknologiaa. Se sama valmistaja tuottaa 60 % Brasiliassa käytettävistä moottoreista. Sen kokoisia moottoreita on maailmassa 70 miljardia, sinunkin autossasi voi olla jo 6, ja kotona tietokoneessa, tvssä, dvd-soittimessa, tehosekoittajassa, porakoneessa, jääkaapissa ja autotallissa vielä toiset kuusi. Jos mellä täällä korvvattaisiin kaikki sen kokoiset moottorit, voitaisiin ydinvoimasta luopua kokonaan ja maailman toiseksi suurin vesivoimala, Taipú voitaisiin sulkea kahdeksi kuukaudeksi vuodessa. Katsotaan kuinka asiat etenee, joulukuun alussa ensimmäisen tuotteen, kattotuulettimen pitäisi alkaa tulla tuotantolinjalta. Ystävällisin terveisin Markku Lyyra"

"Keppe Moottori on todettu maailman parhaaksi

Vuosia kehittämämme Keppe Moottori on tällä viikolla esittelyssä Hong Kongin suurilla elektroniikkamessuilla. Näytteillepanijoita on 158 maasta ja yli 6000 yritystä on tuonut sinne tuotteensa. Messut ovat maailman suurimmat. Messuilla valittiin maailman tehokkain teollisuussähkömoottori, siis moottori jossa on suurin teho ja joka on teollisesti valmistettu, tässä sarjassa Keppe Moottori sai kultamitalin. Se valittiin myös parhaaksi teolliseksi keksinnöksi kaikkien näytteillä olevien tuotteiden joukosta, siis toinen kultamitali. Kuvassa Rodrigo Pacheco, Stop Maailman tuhoamiselle – yhdistyksen lakimies iloisena vastaanottamassa kultamitaleja Hong Kongissa. ” Stop” on Keppemoottorin patentinhaltija. Ystävällisin terveisin Markku Lyyra, São Paulo"

http://www.stop.org.br/site/fi/keppe-moottori.php

http://www.keppemotor.com/fn/KeppeMotorPatente.php

http://www.keppemotor.com/fn/

https://www.youtube.com/watch?v=Y5h9D-4FNTU

http://aamulehdenblogit.ning.com/profiles/blogs/15...

Directory:Keppean Scalar Motor:

http://peswiki.com/index.php/Directory:Keppean_Sca...

Käyttäjän ilkkahyttinen kuva
Ilkka Hyttinen

Wikipediasta:

"Syyskuussa 2008 brasilialaiset insinöörit Cesar Soos ja Roberto Frascari ilmoittivat luoneensa Norbeto R. Keppen fysiikan tutkimusten (The New Physics derived from the Disinverted Metaphysics)".[26] perusteella uuden teknologian, Keppe-moottorin, jonka toiminta perustuu energian ottamiseen tyhjiöstä. Keppe-moottori kuluttaa 70-93% vähemmän sähköä tavallisiin moottoreihin verrattuna ja on siksi merkittävä maailman energia- ja saastekriisin ratkaisemiseksi. Se kyseenalaistaa myös monet nykyisin hyväksytyt fysiikan lajit. [27] Kehittäjien mukaan moottori voi tuottaa joissain oloissa enemmän energiaa kuin kuluttaa ja täyttää siten ikiliikkujan määritelmän. Heidän mukaan teknologia voi ratkaista maailman saaste- ja energiakriisin.[28] - Termodynamiikan ensimmäisen pääsäännön mukaan ikiliikkuja on kuitenkin mahdoton." - Kyseessä ei kuitenkaan ole tässäkään ikiliikkujasta - primäärienergian topattua sammuu myös K-moottorin roottorin pyörintä...

Tämä olettama lienee suurin syy siihen, ettei Keppe-moottoriin ole uskottu eikä siihen luotettu, "huuhaata" meillä Suomessa - vakava erehdys!!

Käyttäjän ilkkahyttinen kuva
Ilkka Hyttinen

Keppe Motor wins Innovation and Technology Product of the Year Award at the world's largest electronics trade show :

http://pesn.com/2015/10/16/9602669_Keppe-Motor_Win...

Toimituksen poiminnat