Ilkka Hyttinen Rakastan - siksi elän

Ydinvoima vanhentunutta teknologiaa – uusiutuvat kehittyvät älyverkkoinensakin

Suomessa on ollut jo vuosia käynnissä keskustelu ydinvoiman lisärakentamisesta. vs. uusiutuvat päästöttömät energiat – tuuli- ja aurinkovoima . - Suomeen ei todellakaan tarvita yhtäkään ydinvoimalaa OIII:n lisäksi.

Vanhan teknologian ydinvoima kilpailee uusien, uusiutuvien energiamuotojen kanssa, hidastaa siten niiden käyttöönottoa, hidastaa uusiutuvien energioiden yleisyyden kasvua ja sen siten muutoin tuoman yksikköhinnan nopeaa laskua ja siten myös edelleen sähköenergian hinnan alenemista.

Ydinvoimalan pystyttäminen on todella kallista. Voimalan kovan hinnan takia sitä on käytännössä ajettava täydellä teholla koko sen toimintakauden ajan.

Sähkön kulutuksen jatkuvasti laskiessa, energiatehokkuuden ja hyötysuhteen kohotessa ydinvoiman lisärakentaminen johtaisi siihen, että tilaa uusiutuville sähköntuotantokeinoille ei paljoakaan enää jää.

Ellei tilaa uusiutuville jää Suomeen ei synny kotimarkkinoita uusiutuvalle, päästöttömälle energialle, tuuli- ja aurinkovoimalle. Kotimarkkinat puolestaan ovat edellytys sille, että Suomessa kannattaa kehittää kestävän kehityksen uusiutuvaa, päästötöntä,hajautettua energiaa – tuuli- ja aurinkovoimaa.

Uusiutuvat, päästöttömät, hajautetut energiat lisäävät Suomen energiaomavaraisuutta ja -turvallisuutta riippumattomuutta öljystä, yleensäkin fossiilisista tuontipolttoaineista sekä tuontisähköstä. Tuuli, ilma- ja maalämpö sekä auringonpaiste eivät ole tuontitavaraa, eivätkä ne lopu kesken.

On laskettu, että uusiutuvaan energiaan liittyvä teollisuus ohittaa vientiarvossa autoteollisuuden muutamien vuosien sisällä. Uusiutuvien energioiden työllistävä vaikutus kaikkinensa ei ole vähäinen.

Ydinvoima on eittämättä eilispäivän energiaa – se syrjäytyy ennenpitkää väistämättä mm. uusiutuvilla, päästöttömillä energioilla.

Olkiluoto 3 on jo ”iisakkina” vanhaa tekniikkaa – Energiaguru: "On hullua luopua Saksassa ydinvoimaloista ja rakentaa uusia Suomessa." :

 

”Olkiluoto 3 edustaa valmistuessaan vuonna 2018 vanhentuvaa energiateknologiaa. Se on eurooppalaisen ydinvoimala-alan rakenteellisten ongelmien ilmentymä.

Näin väittää Bloomberg New Energy Financen perustaja ja johtaja Michael Liebreich. Hän vieraili Helsingissä viime viikolla. BNEF:llä on töissä 200 energia-alan analyytikkoa, jotka tuottavat sijoittajille ja energia-alalle tietoa alan kehityksestä.

– Ydinvoimala-alalla on vakavia rakenteellisia ongelmia. Uusiutuva sähkö ja älykkäät sähköverkot ovat kustannustehokkaampia ja todellinen vaihtoehto saavuttaa samat päämäärät, hän väittää.

– Euroopan tasolla on hullua luopua Saksassa ydinvoimaloista ja rakentaa uusia Suomessa.

Vanhan ydinvoimalateknologian sijaan pitäisi kehittää pieniä ydinvoimaloita ja fuusiovoimaa. Nyt niiden kehitys on niin hidasta, että ne eivät pääse osaksi uutta energiajärjestelmää riittävän ajoissa. - Sama on laita uusiutuvan,päästöttömänkin enerkian.

– Olkiluoto 3:n ja Britanniaan suunnitellun Hinkley Point C:n edustaman tekniikan valinta oli väärä kehityssuunta, mutta sitä ei voi enää peruuttaa.

Euroopan ykkösvaltio ydinvoiman käytössä on Ranska. Mutta Ranskallakin on ydinenergian kanssa paljon ongelmia.

– Nyt pitäisi kysyä Ranskan hallitukselta, miten se aikoo rahoittaa Ranskan ydinvoimayhtiön EDF:n toiminnan. Sen on tehtävä 50–100 miljardin euron investoinnit ylläpitääkseen nykyistä toimintaansa ja hoitaakseen ydinjätteet. EDF:n markkina-arvo on vain 19 miljardia euroa, Liebreich sanoo.

EDF:n tilannetta hankaloittaa sähkön halpa tuottajahinta Euroopassa. EDF on myös Britanniaan suunnitellun Hinkley Pointin ydinvoimalan pääosakkaita.

Venäläisvetoista Fennovoiman hanketta Liebreich ei kommentoi, koska ei omien sanojensa mukaan tunne sitä.

Liebreichin mielestä Suomessa energiaa tarvitsevan teollisuuden ei tarvitse pelätä, että uusiutuva energia vaarantaa teollisuuden energiahuollon tai sen kustannukset.

- Uusiutuvaa energiaa riittää, mutta kysymys on, onko uusiutuva riittävän luotettavaa. Hyvä varavoima on maakaasu, joka on myös halpaa. Lisäksi maakaasua tuovia maita on paljon.Toinen ratkaisu ovat kansainväliset sähköverkot. Suomella on nyt hyvät yhteydeet, hän sanoo.

Sen lisäksi tulevat uudet akkuteknologiat.

Liebreichin mielestä ydinvoimalle on halvempia vaihtoehtoja. Bioenergiaa hän pitää Suomen maantieteellisenä vahvuutena jaa hyvänä osaratkaisuna energiakysymyksiin. ”

Tuula Laatikainen/Tekniikka&Talous 17.

http://www.tekniikkatalous.fi/tekniikka/olkiluoto-3-on-vanhaa-tekniikkaa-energiaguru-on-hullua-luopua-saksassa-ydinvoimaloista-ja-rakentaa-uusia-suomessa-655034

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (60 kommenttia)

Janne Suuronen

"
Ydinvoima vanhentunutta teknologiaa
"
Niin no. Mikä sitten on vanhaa ja mikä ei. Ihminen on käyttänyt jo tuhansia vuosia hyödykseen aurinko- ja tuulienergiaa. Kivihiilen poltollakin olemme tehneet energiamme jo useita satoja vuosia. Ydinvoiman hyödyntäminen ei vielä ole täyttänyt sataakaan vuotta. Että sikäli sisäänrakennettuja arvolatauksia sisältävät heitot voisi jättää väliin.

Suomi tuo talvisin usean ydinreaktorillisen tuoton verran sähköä ulkomailta. Ja sinä väität, ettei uusiutuville energiantuottomuodoille olisi markkinoilla tilaa.

Kirjoitat:
"
Tuuli, ilma- ja maalämpö sekä auringonpaiste eivät ole tuontitavaraa, eivätkä ne lopu kesken.
"
Eivät lopu kesken talvisinkokaanko ? Jolloin Suomen saaman aurinkoenergian määrä lähentelee nollaa (myös aurinkoisena talvipäivänä) ? Ja erityisesti tyynillä talvipakkasillakaanko ?

Näkemyksesi olisi edes vähän uskottavampi, mikäli lukuarvojen kera osaisit erotella edes perusvoiman, säätövoiman ja energian varastointiin liittyvät kysymykset toisistaan. Toki risupaketti tukieuroineen on Kepulaisille aina mieleen. Ja samaan näkemyksesi tietopakettiin voisit nivoa energian (erityisesti sähkön) hinnan muutosten merkityksen Suomen elinkeinoelämälle. [vihje: energian hinnan ennustamattomuus vie työpaikkoja suomesta. Ja tähän on jo vaikuttanut poliittisesti poukkoillut energiapolitiikkamme]

ps. Tekniikka ja Talous-lehden taso romahti joku viitisen vuotta sitten. Lehden sisällöstä näki, kuinka vanhat insinöörit ja asiantuntijat korvattiin nuorilla Vihreillä ideologisteilla.

Käyttäjän ilkkahyttinen kuva
Ilkka Hyttinen

Janne,

kaikki on suhteellista - turha spekuloida lillukanvarsilla ("arvolatauksillasi") - katso esim. Juhanin kommentti #2 - fuusiot korvannevat vielä tulevaisuudessa fissioydinenergiatkin...

"Suomi tuo talvisin usean ydinreaktorillisen tuoton verran sähköä ulkomailta. Ja sinä väität, ettei uusiutuville energiantuottomuodoille olisi markkinoilla tilaa."

Tämä väitteesi on aivan ikiomasi - luehan uudestaan mihin tuolla viitteellä ko. asiaa - kokonaisuutena - vertasin. - Eikä suinkaan kaikkia munia samaan keskitettyyn koriin...

Normaalit katkokset niin tuulessa kuin auringossakin ovat itsestäänselvästi ja luonnollisesti aivan normaaleja tapahtumia sinänsä loputtomilta tuulilta ja auringolta - tuulikin loppujen lopuksi riippuvainen auringosta. - "Aurinko muodostui vajaa viisi miljardia vuotta sitten, ja noin viiden miljardin vuoden kuluttua sen energiavarat loppuvat.[5]" - lillukanvarsia siten nämäkin kommenttisi tässä rajauksessa. "Talvella ei aurinko paista eikä kesällä tuule"- kommentit luulisivat olevan jo monen aiemman talven lumia... Miksi? - tutustu mm. älyverkkoihin ja sähkö energian talteenottoon/varastointiin yksittäisillä ja monilla kuluttajilla/laajoilla tuotannoilla niin talvella kuin kesälläkin!

Perusvoiman, säätövoiman ja energian varastoinnista löytyy myös useita tietolähteitä - ruutia ei tarvitse niissäkään keksiä uudestaan - mitä nyt mahdolliset kyber- ja hybridisodat tulevat toki sotkemaan älyverkkojakin, mutta huomattavasti vähemmän, jos energiatuotanto ei ole keskitettyä vaan hajautettua kuten uusiutuvialla...

Sinä kirjailet vieläkin "kepulaisista risupaketeista" etkä ole tutustunnut edes "vihreän kullan" biopolttoaineiden nykyhyödyntäänkään, et edes saasteettomiin CHP- voimalaitoksiin - löytyy infoa myös sivuiltani (GasEK/TurosTeam) :

http://ilkkahyttinen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/kayt...

Uusituvien energioiden tuotannon ennustettavuudesta:

Tuuli- ja aurinkoenergia vahvemmin osaksi sähköjärjestelmää :

http://www.aka.fi/fi/akatemia/media/Ajankohtaiset-...

Aurinko- ja tuulisähkön tuotantoprofiilit ja aurinkosähkön tuntitason ennustaminen:

https://www.theseus.fi/bitstream/handle/10024/1086...

Aurinkosähkö puhuttaa paljon, mutta mitkä asiat ovat totta ja mitkä tarua ?:

http://www.napssystems.com/wordpress/fi/aurinkosahko/

Esittämälläsi osaoptimoinnilla (erittelyillä) ei ole mitään merkitystä kokonaisopitimoinnin kannalta - siis kokonaisuudessaan ydinvoima vs. uusiutuvat, päästöttömät ratkaisee. Siitä taas ei ole kahta poikkeavaa sanaa, kuten lukemattomista ko. lähteistä - jos vaan viitsit vaivautua niihin tutustumaan - saati tutkimaan/opiskelemaan! - ennenpitkää on havaittavissa!

T&T- lehti tietolähteenä taas ei tässäkään ole suinkaan ainut. Esimerkiksi "uudet" insinöörit ja ns. asiantuntijat eivät tunne ydintekniikkaa - kuinka voisivatkaan, kun ao. oppikirjatkin ovat mitä ovat (miksikähän? - vrt. Arto Lauri)...

Juhani Piri

Kyllä ostan vielä tuon pointin, että nykyinen ydinvoimatekniikka on ns. vanhentunutta. En sitä itsekkään kannata koska tiedän, että ihan lähellä on neljännen sukupolven reaktoritekniikka jotka ovat huomattavasti tehokkaampia kuin nykyiset. Ovat nopeasti säädettäviä kuten vaikka kaasuvoimalaitos ja ne vielä kelpuuttavat polttoporosessiin vanhojen ydinvoimaloidemme ydinjätettä! Ovat halvempia rakentaa, kenties modulirakenteisia joita voidaan sijoittaa hajautetusti. On taatusti puhdasta säädettävää energiaa.

https://planeetta.wordpress.com/2014/05/12/ydinjat...

https://planeetta.wordpress.com/category/sulasuola...

Käyttäjän ilkkahyttinen kuva
Ilkka Hyttinen

Juhani,

ok - niinpä niin - pitää paikkansa.

Hannu Tanskanen

On nyt pakko sanoa, että sekä tuuli-että aurinkovoima ovat uskomusenergioita. Kun ne eivät toimi edes aurinkoisessa Kaliforniassa ja Tyyneltä valtamereltä alati puhaltavassa tuulessa, miten ihmeessä täällä arktisessa?

Ehkäpä keskustan edustaja myös tarkoittaa klapienergiaa? Valtakunnan runkoenergia sen varassa sortuu jo logistiseen mahdottomuuteen. Yksin Helsingin energian tuottaminen hakkeella vaatisi täysperävaunullisen lasti joka kolmas minuutti, koko Suomen nykyinen hakemäärä ei edes siihen riittäisi ja kokoaminen ja kuljetus eri puolilta maata kuluttaisi tavattomasti fossiilisia.

Ydinvoima on ainoa mahdollinen perusvoiman tuottaja, säätövoimana vesivoima tai hiilivoima. Hiilen demonisointi on tarpeetonta, se on halpa ja hyvä energianlähde ja tehtiinpä mitä hyvänsä, fossiiliset tulevat olemaan pääasiallinen energianlähde vielä ainakin seuraavat 20-30 vuotta. Hiilidioksidi ei ole ongelma, maapallo vihertyy jo nousevan CO2:n myötä, "Gaia" palauttaa tasapainon ja maa muuttuu entistä paratiisimaisemmaksi.

Käyttäjän ilkkahyttinen kuva
Ilkka Hyttinen

Hannu,

#17 - "klapienergiaa" ei todellakaan löydy paljoakaan kehä III:n sisäpuolelta...

Ko. vanha uskomuksesi kuuluu valitettavasti edesmenneeseen "todisteluun": "Talvella ei paista eikä kesällä tuule". - Oletkos kuullut koskaan toinen toisiaan sopivasti täydentävistä hybridienergioista, älyverkoista, sähköenergian hajautetusta varastoinnnista, jne.?

Ennustaminen on vaikeaa, varsinkin tulevaisuuden, mutta onneksi sähköenergiannkaan tuotto ei ole riippuvainen mahdollisista ilmastonmuutoksista, ei edes ilmaston mahdollisesta lämpenemisistäkään...

Käyttäjän KaleviOnnela kuva
Kalevi Onnela

Kyllä "nykyinen" ydinvoimatekniikka on ihan paikallaan tuottamassa sähköä uudempia kehitelmiä odoteltaessa.

Ilkka kirjoittaa, "Vanhan ydinvoimalateknologian sijaan pitäisi kehittää pieniä ydinvoimaloita ja fuusiovoimaa." Luen tämän niin, että Ilkan mukaan tuotannossa olevat ovat "vanhoja" ja rakenteilla tai suunnitteilla olevat olisivat "uutta" teknologiaa. Mikäs siinä. Fuusiovoima ei tosin tule kaupalliseksi vielä nykyisten ydinvoimaloiden elinaikana.

Ydintekniikan kehityksen suhteen Ilkan pitäisi tietää, että fissio- ja fuusioreaktoreita kehitetään koko ajan laajalla rintamalla. Nykyiset ydinvoimalat ovat tukena tälle kehitystyölle, eivät suinkaan esteenä. Ainakin fissiovoimalan koon taas määräävät ensi sijassa taloudelliset näkökohdat, "pieni" osataan suunnitella siinä missä "suurikin".

Muuten, Olkiluoto kolmosta on jopa kritisoitu siitä, että sen teknologia on liian uutta, nämä vastaan haraavat käyttävät jopa prototyyppi-sanaa. Heidän mielestään ydinteknologia etenee liian nopeasti.

Täytyy lisäksi pitää mielessä, että ns uusiutuvissa energiamuodoissa on ratkaisemattomia ongelmia, jotka estävät niiden kasvun perusvoimaksi. Paikallisesti tuulimylly ja auringonpaiste ovat usein hyviäkin vaihtoehtoja.

Käyttäjän ilkkahyttinen kuva
Ilkka Hyttinen

Kalevi,

#17, etc - ei mitään uutta auringon alla...

Mutta mitähän nuot "ratkaisemattomat ongelmat" sitten oikein olisivatkaan?

Käyttäjän ilkkahyttinen kuva
Ilkka Hyttinen

”Ydinvoima, kehno tapa tuottaa sähköä :

Krediittiä pitää kyllä antaa tällaisella valtakoneistolle, jolta onnistuu median, teollisuuden, kantaverkon, energiayhtiöiden, kansanedustajien manipolointi. Jos tällaista koneistoa johdettaisiin Suomessa edes joskus jatkossa kestävän kehityksen, luonnonsuojelun, työllisyyden ja hyvinvoinnin ja kilpailukyvyn suuntaan uusiutuvan energian merkeissä niin olisi varmaan tapahtunut jonkinmoinen ihme.

Hiilen musta, likainen peli on aina onnistunut ydinvoimalobbareilta. Se noin kymmenen miehen valtatroikka, joka PVO/TVO/Fortum/Fingrid muodestelman tahtipuikoissa heiluu. Tällaisella lyhytnäköisellä vallan väärinkäytöllä tullaan tuhoamaan Suomen tulevaisuus pitkällä aikavälillä.

Ei auta vaikka Timo Rajalalle puhuisi järkeä:
http://www.tiede.fi/keskustelut/viewtopic.php?t=13547

Sama vanha, valehtelumainen virsi tulee tuutista ja koko median voimalla:
”Ydinvoimaa tarvitaan lisää. Ydinvoima on kilpailukykyinen, polttoaineen osuus kustannuksista on vähäinen ja sen saanti voidaan turvata pitkällä aikavälillä. Ydinvoima ei tuota kasvihuonekaasuja ja käytetyn ydinpolttoaineen loppusijoitus on Suomessa ratkaistu. Suomessa on ydinvoiman huippuosaamista.”

http://www.tiede.fi/keskustelu/17134/ketju/ydinvoi...

Ranskan ydinvoimafirma varoittaa kustannusten paisumisesta miljardeilla :

http://www.talouselama.fi/uutiset/ranskan-ydinvoim...

Arvio: Olkiluodon kalatuho tuplaantuu :

http://ls24.fi/uutiset/arvio-olkiluodon-kalatuho-t...

Energian tulevaisuus? "Katastrofi on paras muusa" :

Energian tulevaisuus-tekniikka on jo olemassa – on aika toteuttaa visiot

http://www.kauppalehti.fi/uutiset/energian-tulevai...

Käyttäjän ilkkahyttinen kuva
Ilkka Hyttinen

LIEBREICH: 10 PREDICTIONS FOR 2016: SUNNY WITH A HINT OF GÖTTERDÄMMERUNG :

http://about.bnef.com/blog/liebreich-10-prediction...

BNEF's Liebreich Discusses Clean Energy Investment :

http://www.bloomberg.com/live/us

Bloomberg’s Michael Liebreich Praises Renewable Energy Industry :

http://cleantechnica.com/2015/12/17/bloombergs-mic...

MICHAEL LIEBREICH PREDICTS "THE FUTURE OF CLEAN ENERGY" :

https://nextgenclimate.org/blog/climatechange/mich...

Talking energy markets with Michael Liebreich :

http://www.ictsd.org/bridges-news/biores/news/talk...

The Future of Renewable Energy: Interview With Bloomberg New Energy Finance CEO Michael Liebreich :

http://www.huffingtonpost.com/james-grundvig/the-f...

Käyttäjän ilkkahyttinen kuva
Ilkka Hyttinen

”Ydinvoimalla tuotetun sähkön määrä maailmassa onkin ollut lievässä laskussa viimeiset kymmenen vuotta. Rakenteilla olevista uusista ydinreaktoreista noin joka kolmannen työmaa sijaitsee Kiinassa. Seuraavina tulevat Venäjä ja Intia.

Euroopassa rakennetaan vain kahta uutta reaktoria, toista Ranskaan ja toista Suomeen. Saksa aikoo luopua ydinvoimasta kokonaan ja sähköstään kolme neljäsosaa ydinvoimalla tuottava Ranskakin aikoo sulkea yli 20 reaktoria vuoteen 2050 mennessä.

– Erityisesti länsimaissa uudet projektit ovat törmänneet kustannus- ja kannattavuusongelmiin, arvioi vanhempi tutkija Antto Vihma Ulkopoliittisesta instituutista.

Rakentamisen kustannuksia ovat lisänneet yhä kalliimmiksi käyneet raskaat turvatoimet.

Silloisessa Neuvostoliitossa, nykyisen Ukrainan alueella sijaitsevan Tshernobylin ydinvoimalan onnettomuudesta tulee 26. huhtikuuta kuluneeksi tasan 30 vuotta. Ydinvoimalla tuotetun sähkön määrä kasvoi maailmassa onnettomuuden jälkeenkin, mutta uusien reaktoreiden rakentamisen tahti hiljeni selvästi edellisistä vuosista.

Aalto-yliopiston ydintekniikan professorin Filip Tuomiston mukaan tämä johtui vain osittain Tshernobylistä. Euroopassa onnettomuus teki uusien reaktoreiden rakentamisesta poliittisesti vaikeampaa, mutta esimerkiksi Atlantin toisella puolen syyt olivat toiset.

– Yhdysvalloissa rakentaminen loppui jo aiemmin. Siellä kaikki halusivat rakentaa omanlaisensa laitoksen, minkä seurauksena aikataulut ja budjetit paukkuivat, Tuomisto sanoo ja vertaa tilannetta Olkiluotoon rakennettavan kolmosreaktorin nykyisiin ongelmiin.

Tuotetun ydinsähkön määrän väheneminen viime vuosikymmenen puolenvälin jälkeen kertoo Tuomiston mukaan siitä, että monet vanhat reaktorit ovat tulleet käyttöikänsä päähän eikä niitä ole korvattu uusilla.

Uuden rakentamisen sijasta maailmalla on Tuomiston mukaan panostettu paljon olemassa olevien voimaloiden toiminnan tehostamiseen ja käyttöikien pidentämiseen.” - STT .

Onko ydinvoima tullut tiensä päähän? – "Eletään epävarmuuden aikaa" :

Suurvalta Ranskakin peruuttaa

Afrikassa yksi ydinvoimala

Kiina panostaa uusiutuvaan energiaan

http://www.mtv.fi/uutiset/ulkomaat/artikkeli/onko-...

Käyttäjän ilkkahyttinen kuva
Ilkka Hyttinen

TaVM ydinvoima-PAP vastalause :

https://docs.google.com/document/d/1Wsp3p3OfT3ST6t...

Pappa till HVDC Light nominerad till Europas patentpris :

http://www.dt.se/dalarna/ludvika/pappa-till-hvdc-l...

The future of power supply: Gunnar Asplund named European Inventor Award finalist for developing HVDC Light :

http://www.epo.org/news-issues/press/releases/arch...

Gunnar Asplund (Sweden) :

https://www.epo.org/learning-events/european-inven...

Modeling and Control of VSC-HVDC Links Connected to Weak AC Systems :

www.diva-portal.org/smash/get/diva2:322475/FULLTEX...
HVDC pioneer honored for innovations

http://new.abb.com/systems/hvdc/news-and-features-...

Gunnar Asplund - High-voltage power grid connection :

https://www.youtube.com/watch?v=vHmiiV1NNgI

Optimal power flow for meshed grids with HVDC, Mònica Aragüés (CITCEA-UPC, Spain) :

https://www.youtube.com/watch?v=zkgTp9qMfNk&ebc=AN...

Electric Power Transmission Grid High Voltage Transmission and Distribution System :

https://www.youtube.com/watch?v=Org0O9Cr_v0&ebc=AN...

Käyttäjän ilkkahyttinen kuva
Ilkka Hyttinen

#14 > #13 : "Seppo,

ok, olet ymmärtänyt tiedostavasti aivan oikein! - valitettavasti kaikki eivät..."

http://eijariitta.puheenvuoro.uusisuomi.fi/217033-...

Käyttäjän ilkkahyttinen kuva
Ilkka Hyttinen

ERK:n tyypillinen "sananvapaus": blokkasi ko. kommenttini Sepolle! - täysin asiaperusteitta!!

Käyttäjän ilkkahyttinen kuva
Ilkka Hyttinen

"Sähkön siirtohinnoista :

Aamulehdessä kerrottiin 20.1.-16 että sähkön siirtohinnat tulevat nousemaan jopa 27 prosenttia lähitulevaisuudessa. Tällä hetkellä sähkön kuluttajahinta siirtomaksuineen on Suomessa noin 14 senttiä/kWh.

Tarina siitä, että sähkön siirtohintoja tulee korottaa sähköverkkojen kunnossapidon takia, ei pidä paikkaansa, vaan korotuspaineet johtuvat siitä, että Suomeen rakennetaan nykyisillä tariffihinnoilla kannattamatonta ydinvoimaa.

Nyt on kova tarve saada sähkön hinta Suomessa hilattua tuohon ydinenergian kannattavuustasoon eli 35 senttiin/kWh. Tämä tietää 250 prosentin korotusta nykyiseen sähkölaskuun.

Sähkön tuottajahinnat ovat omalla katolla tuotetulle aurinkosähkölle tänään 8 senttiä/kWh. Ydinsähkön kannattavuusraja on noin 35 senttiä/kWh.

Suomessa on lähes miljoona omakotitaloa ja kaikkien niiden kannattaa jo nyt ilman mitään tukia laittaa katoilleen tai tonteilleen aurinkopaneelit, joitten vuosituotto neliömetriltä Suomessakin on noin 800 KWh/vuosi.

Öiseen aikaan suurimmassa osaa vuotta aurinkosähköllä tulee toimeen, jos hankkii vielä kellariin aurinkosähkövaraajat.

Sekä aurinkopaneelien että varaajien hinnat ovat nyt jatkuvasti laskussa ja mistään sähkönkuluttaja ei saa tällä hetkellä omaan kulutukseensa sähköä niin halvalla kuin auringosta.

Aurinkosähkön hinta on nyt Suomessa 8 senttiä/kWh ja siinä ovat mukana kaikki sähkön hintaan kuuluvat tekijät. Siirtohintaa ei mene, koska sähkö käytetään omassa taloudessa.

Keski-Euroopassa aurinkopaneeleilla tuotetaan aurinkosähköllä enemmän sähköä kuin mitä Suomen vuotuinen sähkönkulutus on.

Jos Suomessa investoitaisiin ydinsähkön sijasta aurinkosähköön, se työllistäisi 20 000 suomalaista vuosittain ja toisi kotitalouksiin lisää rahaa jokapäiväiseen kulutukseen.

Erkki Henrikki Rintala

Tampere"

http://www.ilkka.fi/mobile/mielipide/yleis%C3%B6lt...

Käyttäjän ilkkahyttinen kuva
Ilkka Hyttinen

Tutkimuslaitos epäilee Fennovoima-hankkeen turvatoimia ja kannattavuutta :

Itävaltalainen tutkimuslaitos arvostelee paikoin kovin sanoin Fennovoiman ydinvoimalahanketta. Tutkimuslaitos ihmettelee hankkeen kannattavuuslaskelmia ja nostaa esiin voimalaan liittyviä turvallisuusriskejä.

Turvallisuus- ja riskitieteiden instituutti ISR ottaa raportissaan kantaa ydinvoimalan rakentamislupahakemukseen, jonka Fennovoima jätti hallitukselle viime vuoden kesäkuussa.

http://www.taloussanomat.fi/porssi/2016/04/21/tutk...

"Lähes varmat ennusteet

Seuraavia kutsun lähes varmoiksi ennusteiksi, eli arvioin niiden toteutumisen todennäköisyydeksi yli 90 %. Edit: Ennusteet numeroitu.

1. Vuoden 2016 loppuun mennessä nähdään talvikaudella (1.11.-31.3.) tunti, jonka aikana pohjoismainen tuulivoiman tuotanto (FI+SE+DK+NO) ylittää pohjoismaisen ydinvoiman (FI+SE) tuotannon.
Pohjoismaista erityisesti Ruotsi ja Tanska ovat edistäneet tuulivoimaa voimakkaasti ja se on väistämättä osa pohjoismaisia sähkömarkkinoita pitkälle tulevaisuuteen. Valitettavaa on, että Suomessa ei suostuta myöntämään tämän vaikutusta yhteisiin sähkömarkkinoihimme. Väitteen toteutuminen kumoaa myös tehokkaasti ikuisuuksiin asti toisteltavaa "talvella ei tuule" -hokemaa, mutta ei valitettavasti lopeta sen käyttöä.
Väite ei tietenkään tarkoita, että tuulivoima voisi korvata kaikkea ydinvoimaa, mutta eihän kukaan ole sellaista väittänytkään.

2. Pohjoismaisen sähkön referenssihinta eli systeemihinta Nord Pool Spotin laskemana on vuosina 2015-19 alhaisempi kuin se oli vuosina 2010-14. Vuosien 2010-14 keskiarvo oli 39,8 €/MWh eli hieman alle 4 c/kWh.
Kuten olen useasti aikaisemminkin yrittänyt kertoa, sähkön hinta on pohjoismaisilla markkinoilla laskussa, ei nousussa. Tämä hinnanlasku on rakenteellista eli johtuu sähkön ylitarjonnasta, eikä se mene ohi hetkessä. Sähkön pienkuluttajahinta sen sijaan ei ole ainakaan merkittävästi laskussa, mutta tämä johtuu lähinnä valtion määräämistä taloudellisesti kannattamattomista pakkoinvestoinneista sähköverkkoon sekä sähköveron nostoista.

3. Mainittu systeemihinta alittaa 20 €/MWh eli 2 c/kWh ainakin yhdellä kvartaalilla vuosina 2015-19.
Pohjoismaissa on merkittävää sähkön ylituotantoa, erityisesti kosteina vuosina, ja tämä johtaa välillä erittäin alhaisiin hintoihin. Suomessa ei ole halua myöntää tätä, koska tämän myöntäminen johtaisi vakaviin epäilyihin julkisten investointien kannattavuudesta."

http://rikumerikoski.blogspot.fi/2015/01/ennustuks...

Vattenfall: Ydinvoima voi kadota Ruotsista viidessä vuodessa – sähkön saatavuus heikkenisi myös Suomessa

Sähkön tuottaminen ydinvoimalla on muuttunut taloudellisesti kannattamattomaksi Ruotsissa, varoittaa energiajätti Vattenfall. Yhtiön mukaan Ruotsin ydinvoiman mahdollinen alasajo vaarantaisi sähkötehon riittävyyden ja kasvattaisi selvästi ilmastonmuutosta kiihdyttävien hiilidioksidipäästöjen määrää.

http://yle.fi/uutiset/vattenfall_ydinvoima_voi_kad...

Vattenfall: "Vaikea nähdä, miten uusi ydinvoima Suomessa kannattaisi" :

http://yle.fi/uutiset/vattenfall_vaikea_nahda_mite...

* Energiajätit ydinvoimaa vastaan, YLE! :

https://keskustelukanava.agronet.fi/agronet/index....

"Kirjoittaja mattikarjala » 14.02.2016, 17:45

Arvatkaa kenen kirjoituksesta:

" Ydinvoimatuotanto ei ole käytännössä kulutuksen mukaan säädettävää, mutta tämäkin tuotanto joudutaan myymään huomattavaan alihintaan niin kauan kuin tuulivoiman aiheuttaman markkinahäiriköinnin sallitaan jatkuvan. Kehitys johtaisi siihen, että kaikkea sähköntuotantoa olisi tuettava, koska säätövoimaa ei muuten kannattaisi rakentaa ja ylläpitää. Vaihtoehtona olisi sähköntuotannon katkonaisuus, mikä ei voi olla hyväksyttävä ratkaisu."

* En kyllä ELÄISSÄNI olisi uskonut. Että ydinkiiman kuningatar Eeva-Riitta Korholakin alkaa saada lommoja tefloniseen ydinilluusioonsa. Kun joutuu myöntämään keskeisiä epäjumalastaan:

- Ydinvoima on täysin säätökyvytöntä!
- Ydinvoima on 3- kertaa kalliimpaa, kuin kilpailevat energian muodot, kuten tuulivoima!
- Ydinvoima on jo niin kannnattamatonta, että sitä pyöritettäessä menee -70% liikevaihdosta jo tappiolle.
- Eikä ydinvoimaa kannata pitää edes käynnissä. Koska alan teollisuus on menossa näistä tappioistaan konkurssiin. Kuten Arevan saamat liki 30 000 miljoonan vuotuiset tukiaisetkin karusti kertoo! "

http://www2.masinistit.com/keskustelupalsta/viewto...

Juhani Piri

Taisi ola virhe kommentoida tätä kirjoitusta. Herra kommentoi omaa ketjua niin ahkerasti (puhuu itsekseen?) että tulee pian hiki noita lukiessa. Suurin osa vielä sitaatteja toisten puheista/kirjoituksista. Luetko toisten kommentteja laisinkaan?

Tuossa lyhyt artikkeli vielä wikipediasta vaikka tuskin tutustut aiheeseen.
https://fi.wikipedia.org/wiki/Sulasuolareaktori

Käyttäjän ZeiEizh kuva
Juha-Matti Hakala

Täysin turhaa ollut aina. Hän uskoo Arto lauriin niin lujaa.

Käyttäjän ilkkahyttinen kuva
Ilkka Hyttinen

Juha-Matti,

täältä löydät lisää myös Arto Lauri vs. ydinvoima- asiaa - koetahan sinäkin asia-argumentoida hänenkin ydinfaktansa kumoon!...:

Euroopan vaarallisin mies! Arto Lauri Maaradio.fi 2-osaisessa haastattelussa! Noin 5 tuntia ydinvoimasta! :

http://ollihakala.blogspot.fi/2016/03/euroopan-vaa...

P.S. Millähän kompetenssilla sinäkin laukoilet vain ennakkoluulojasi? - saati sitten asiaperustelematta uskomustasi, pravdaasi mitenkään? - Ydinvoimatrollejahan on netit tunnetusti tyypillisesti pullollaan kun eivät muuhun pysty - ei edes spekuloimaan...

Tämä kait ainakin menee sentään jakeluun:

"Veronmaksajan rahapussilla käydään taas aivan idioottimaisesti" - Paljonko on oikeasti paljon uusiutuvien energiamuotojen tuotantotuessa? :

http://aamulehdenblogit.ning.com/profiles/blogs/ve...

- vieläpä suhteellisena? - verrattuna ydinvoiman ja fossiilisten monikertaisiin tukiin?

Ydinvoima ei pärjää kovin hyvin hintakisassa :

http://aamulehdenblogit.ning.com/profiles/blogs/yd...

Kanalanomistajan kuollut pässi, tuulivoimala ja tuulivoimavastainen Eija-Riitta Korhola :

http://aamulehdenblogit.ning.com/profiles/blogs/ka...

Kaikki tosiasiat puhuvat sen puolesta, että vihreä politiikka tukee työllisyyttä:

http://aamulehdenblogit.ning.com/profiles/blogs/vi...

Uudentyyppinen ydinvoimatuotannon turvallisuusuhka - Ydinvoimalan työntekijä tapettiin, kulkukortti varastettiin :

http://aamulehdenblogit.ning.com/profiles/blogs/uu...

Fennovoima-hanke viivästyy :

http://aamulehdenblogit.ning.com/profiles/blogs/fe...

Hirveä itku ja hammasten kiristely tuulivoiman laskiessa sähkön markkinahintaa - Ydinvoimatuotanto kannattamatonta 97 prosenttia ajasta :

http://aamulehdenblogit.ning.com/profiles/blogs/hi...

Hyväntuulisia tuulivoimatoteamia - Tanskan omat metsät riittävät sitomaan maan sähköntuotannon CO2-emissiot alle kymmenen vuoden kuluessa :

http://aamulehdenblogit.ning.com/profiles/blogs/hy...

Sähkönsiirtomaksun roimalle korotukselle osaselitys? - On kova tarve saada sähkön hinta hilattua ydinenergian kannattavuustasoon :

http://aamulehdenblogit.ning.com/profiles/blogs/s-...

Olkiluoto ajoi Ranskan energiayhtiöt ahdinkoon - Britannian verovaratukiaisydinvoimala vaarassa :

http://aamulehdenblogit.ning.com/profiles/blogs/ol...

Tanskan sähköntuotannon CO2-emissiot kääntäen verrannollisia tuulivoimatuotantoon - vuoden 2050 tavoite on saavuttaa nollataso :

http://aamulehdenblogit.ning.com/profiles/blogs/ta...

Hyväntuulisia tuulivoimauutisia :

http://aamulehdenblogit.ning.com/profiles/blogs/hy...

Edistyksellinen arvaus, pian Suomessakin maksetaan ydinvoiman tuottajille tukiaisia - lisää! :

http://aamulehdenblogit.ning.com/profiles/blogs/ei...

Tanskan tuulivoimalat tuottivat viikollakin 53 saman verran sähköä, mitä Suomen kaikki ydinreaktorit olisivat voineet tuottaa täysteholla :

http://aamulehdenblogit.ning.com/profiles/blogs/ta...

Kiitos mm. tuulivoiman, joulupäivänä pörssisähkön keskihinta oli alle 9 euroa megawattitunnilta :

http://aamulehdenblogit.ning.com/profiles/blogs/ki...

Sähkönmyyntiä voitaisiin parantaa ja sähkön hintaa halpuuttaa hajautettujen energiaresurssien avulla :

http://aamulehdenblogit.ning.com/profiles/blogs/s-...

Pieni maalaiskylä rakensi oman sähköverkon ja myy tuottamastaan uusiutuvasta energiasta 99,5 % valtakunnanverkkoon :

http://aamulehdenblogit.ning.com/profiles/blogs/pi...

17 keinoa ilmastonmuutoksen pysäyttämiseksi - ja ne maksavat itse itsensä takaisin:

http://aamulehdenblogit.ning.com/profiles/blogs/17...

Ahvenanmaasta uusiutuvan energian näyteikkuna - no mikä ettei :

http://aamulehdenblogit.ning.com/profiles/blogs/ah...

Sitä on liikkeellä - Ranska leikkaa ydinvoimaa, lisää uusiutuvaa energiaa, puolittaa energian kulutuksen ja luo uusia työpaikkoja :

http://aamulehdenblogit.ning.com/profiles/blogs/si...

Yle Ajantasassa kolme viisasta energiaprofessoria - Suomi hyvin vanhakantaisen keskitetyn energiatuotannon "kahleissa" :

http://aamulehdenblogit.ning.com/profiles/blogs/yl...

- - -

Uuninpankopoika: "Netti on täynnä ihmisiä, jotka vain odottavat tilaisuutta päästä räkyttämään perustelemattomia mielipiteitä tai pelkkiä kirjoittajaan kohdistuvia solvauksia":

http://aamulehdenblogit.ning.com/profiles/blogs/uu...

Käyttäjän ZeiEizh kuva
Juha-Matti Hakala Vastaus kommenttiin #16

:)

Onneksi mun ei tarvitse. Fysiikka hoitaa Arton kumoamisen ilman mua. Ei vitsi itse alkaa ihan perusjuttuja opettaa.
Sanotaan nyt näin nopeasti Arton väitöksiin, ettei Olkiluodosta siirry plutoniumia hänen kiukaaseensa, eikä Suomalaiset ydinvoimalat pysty tekemään ydinpommeja. Se fysiikka on juuri syynä.
Valaanpyyntikään ei ole ydinvoimaloiden syytä, ydinvoimalat eivät tarvitse valaanrasvaa tai kemikaalilentoja. :) :)

http://www.ts.fi/mielipiteet/lukijoilta/216131/Ydi...

Tässä oma henkilökohtainen suosikkini, Arton auto kutsuttiin maahantuojan tarkastukseen ja tyypilliseen tapaan sekin oli ydinvoimalan syytä. :) :)
mailisnuutinen on Arton altteri. :) :)

"Vierailija
22:56 | 14.9.2013
3239.Autossasi on POMMI I!
bom bom bom bom bom bom

mailisnuutinen
Ydinrikollisuuden kyvyt ja ennen kaikkea omavaltaiset oikeudet tehdä mielestään viranomaistoimiinsa mitä tahansa ydinetujensa varjeluun hakee vertaistaan. IAEA pyörittää globaalia ja kansainvälisesti kattavaa poliisien, armeijan ja valtiohallinnan kattavaa murhapooliaan. Kansalliset lait opin jo TVO:lla olevan pelkkää paperia, kun laittomia Pu- 239 myyntitalouksiaan suojaavat seurauksista piittaamatta.

"Wikipedia. Stefan Erik Wallin (s. 1. kesäkuuta 1967 Vaasa) on Suomen ruotsalaisen kansanpuolueen (RKP) entinen puheenjohtaja ja kansanedustaja vuodesta 2007. Wallin toimi Vanhasen I hallituksen ympäristöministerinä ja valittiin Vanhasen II hallituksen kulttuuri- ja urheiluministeriksi. Hän jatkoi tehtävässä Kiviniemen hallituksessa ja valittiin 2011 Jyrki Kataisen hallituksen puolustusministeriksi. Hänet erotettiin ennenaikaisesti hämärissä olosuhteissa puolustusministerin virastaan 22.6.2011 – 5.7.2012."

Muistan elävästi miten olin ollut Hämeenlinnan armeijan vaikutuspiirissä autoineni muutaman päivän ajan ennen näitä kohtalokkaimpia tapahtumia. Vierailupaikka naapurustossa tiesin majailleen poliisiviranomaisten. Pomminsa armeijan toimittamana autoon virittivät kyseiseen aikaan lopputalvella 2012. Muistan yhä hyvin, miten vastasatanut lumi peitti rikospaikat lähtiessäni sieltä talvipäivään kotia kohti. Suomen armeija toimitti SUPO:n kanssa miinoitteet autooni.

Poliisipioneerit toimitti tihutyönsä niin Hämeenlinnassa, kuin myöhemmät tuhot ja poltot vesivoimalaamme Raumalla, myös vappupäivänä 2012 reilu vuosi sitten. Toimet näihin organisoi USA:n maailman johtavin ydinturvaorgia IPPAS ydinturvaosastot. Valtion TEM suoritti voimalamme turvalaitteistojen ohittamisten esitarkastukset vain muutama viikko e n n e n kuin SUPO ja armeija tylysti saartoivat vesivoimalamme todistavalta yleisöltä edeltävänä vappuaattopäivänä. IPPAS oli käskyt annettuaan poistunut vain viikko ennen voimalamme tuhopolttoa iltayöllä 21:00 Suomen vierailuiltaan. Vierailen ylipäätään EU:ssa tuskin kerran 10 vuodessa. Takiani siis kahdesti ovat käyneet Euroopassa! Laskin vappuyönä SUPO:n Eurajoen Vuojoen erikoisosastolla toimineen ainakin 12kpl virkaatekeviä kovapalkkaisia murhapolttajiaan.
----------

"Autossasi on pommi II"
Bom Bom Bom Bom Bom

Niin Hämeenlinnasta lähdettyäni saavuin seuraavalla viikolla Helsinkiin. Muistan eläväisesti tulleeni Kehä I risteykseen. Eteeni kurvasi vielä silloin virassaan olleen Wallinin väen tumma Audi. Rekisterissä puolustusministeriön paljastavat valtion tunnukset ja kaiken kertova rekisterin numero A- 003. Navigaattorini kaukosammuttivat lennosta kokonaan. Tarkoituksena heillä oli saada aikaan hämminkiä kokemattomalle kuskille, ja peräänajokolarit. Kolhiminen olikin silloin todella lähellä kun suunnistukseni siirtyi äkkipakotettuna lähinnä käsikoppelotasolle oudoissa liikenneoloissa Helsingin iltaruuhkissa.

Eivät mokomat todella muuta edes hakeneet, kuin riittävää töytäisyä kahden autonsa prässäämänä. Turvatyynyn alle viritetty SA- POMMI olisi iskenyt niskani nurin ja kukaan ei olisi huomannut jälkeenpäin outoja! Kuin ihmeen kaupalla luiskahdin autojen prässistä henkeäni haukkoen ihmeekseni turvaan. SUURI suojelus salli elämäni jatkumisen. Kiihdyttelin pian auringosta suunistaen oudoilla sivuteillä turvaan Loviisan suuntaan. Tuona iltana sitten kuulin radiouutisen, Suomen puolustusministeri oli lempattu selittämättömästi virastaan. Koska päivemmällä epäonnistuivat aikeissaan.

Niin kerrotaan nyt, että vain muutamia kuukausia aiemmin samat murhaajaremmit olivat tappaneet Paavo Lipposen ydinsalaisuuksia laillani vuotaneen ja kuulleen ensimmäisen autokuskin kylmäverisesti. Vain viikkoluokkia tästä ja jälleen ydinturvaosastolaiset tappoivat myös Lipposen toisen mökilleen paenneen autokuskin. Ydinsalaisuuksista tietävän kakkoskuskin kolmoisteurastivat huvilaansa vaimoineen, koirineen todella raa' asti! Kuolema oli tuotu tavaksi ydinrikollisten, armeijan, SUPO- poliisien työkaluiksi todella vailla moraalin häivää! Ydinala maailmalla eliminoi ahkerasti myös Ruotsin Anna Lindistä, Puolan hallitukseen asti pitkin maailmaa.
-----------------

"Autossasi on pommi III"
Bom Bom Bom Bom Bom

Tämän kyseisen vaiheen CIA käynnisti 16.08.2013 illalla. Aktivistituttu Teemu Vehkala soitti kotiini miten hänen molemmat tietokoneensa oli USA:n Obaman ydinhallinto juuri rusikoinut. Puhelun aikana IAEA- poliisipatrolit iskivät myös minun tietokoneeseen palottaen kaiken. Etten voisi raportoida jatkoista minnekään. SUPO ja sisäministeri Anne Holmlund oli jo aiemmin sulkenut laittomasti kaikki yhteyteni niin EU:n neuvostoon, Helsingin valtion virastoihin. Kuin myös maamme muut korruptoiduimmat viranomaiset, kuten Oikeuskanslerit olivat kirjallisesti kieltäytyneet tutkimasta tulevia ydinvaltiorikollistensa toimia kohtaani! .. . Muutama päivä tästä ja syyt alkoivat selvitä. . .

"Arto Lauri. Espoo 20.08.2013 tiedonanto omistajalle. Autosi etumatkustajan turvatyynyn käyttölaite on määräysten vastainen. Aiheuttaen kohtuuttoman paineen täyttölaitteessa turvatyynyn lauetessa. Jolloin koko turvatyyny irtoaa kotelostaan. Tämä mekanismi vaikuttaa v a i n kuskin turvatyynyyn!(Täsmäisku siis!)

Pyydämme Teitä ottamaan viipymättä yhteyttä lähimpään jälleenmyyjään tarvittavia toimenpiteitä varten. Työt tehdään vain tätä näytettyä kirjettä vastaan. Jos yli 10vuotta vanha autonne ei enää ole teillä, ilmoittakaa viipymättä mahdollinen uusi omistaja meille. Pahoittelemme toimenpiteen aiheuttamaa vaivannäköä. Toivomme teidän ymmärtävän, että toimenpide on v ä l t t ä m ä t ö n !

Kiitämme yhteistyöstä ystävällisin terveisin
Erik F- D N. Norrddic Europe Oy"
-----------

"Autossasi on pommi IIII"
Bom Bom Bom Bom Bom

Eli kuten huomaatte m i t ä ä n eivät ammattirikolliset jättäneet puolitiehen. Vein tietokoneeni kolmatta viikkoa kestävään täyshuoltoon alkuviikosta 19.08.2013. Huollon p i t i kestää tunnin putsausajot. Mutta koska CIA himoitsi selvittää k o k o sähköpostiliikenteeni myös. Koneeni meni ensin Helsinkiin ja sieltä USA:han asti! Huollossa hämmästelivät, ettei koskaan aiemmin ole koneita tarvinnut kuljetella näin oudoissa merkeissä pitkin maailmaa viikkokausia!

No IAEA- ydinrikollisten toimenkuvat selkeästi vaativat, että k a i k k i tietokantani urkitaan, tuhottaisiin niin nettiliikenteistään kuin aina konettani myöten! Tietoni ydinrikollisten plutoniumasekaupoista, "levitronmetalleista" aina Hafnium-178, sotateollisuuden huippusalattuja sthealt- tekniikkoihin asti oli vakuuttavina otettu hetkessä tulilinjoille.

Jopa se, että kerroin peittelemättä s a l a t t u j e n USA liuskekaasunesteitten keskeiseksi tehtäväksi irrottaa tuhansien km2 kokoisista alueista himottuja URAANIRIKASTEITA. Koska uraanin louhinta muuntui energianegatiiviseksi MIT USA tiedoin JO 2008 uraania varastellaan valtioväkivalloin. Kaivuualat jopa Suomessa on muuttuneet alle 10km2 kokoluokista tuhansiksi neliökilometreiksi per uraanikaivos. Ja koko Maapallomme on muuttumassa ydintuhovoimin pelkäksi uraanikaivoshelveteiksi! . . Näytti olevan faktat hehkukekäleistä myrkkyä näille rikollisille IAEA johtoisille plutoniumpolttajatahoille!

Kirjoittelen tätä nyt 08.09.2013 kotonani. Tietokoneeni sain viimein vaikeuksien merien yli käyttöön edes tätä raporttiani varten. Auton olen viikon välein jo viemässä kolmatta kertaa pommipurkuun. Varmistivat, että tappava ON. Mutta vain pommin asentanut erikoispioneeri sen uskaltaa joskus tulevaisuudessa iltayötä vasten tyhjennetyssä hallissa "ehkä" viimein jopa purkaa! Jää sellaiset nähtäväksi.

Ajeluttavat siis hermojani kaikin keinoinsa raastaen viikosta toiseen. Pienikin virheliike ja pää lentää niskat silpoen 20cm päästä lauotulla Suomen armeijan pioneerilatauksilla. Juupa juu, tuttu ilmoitti myös menettäneensä tietokoneen samana viikonloppuna, kuin minä. Norttonilta olivat 3,5h tutkittuaan todenneet iskujen tekijäksi nimenomaan CIA- POLIISIVOIMAT! Aina sama totuus, armeija tappaa poliiseineen Y- rikossuojeluina!
----------

Helppoa kuin heinän teko.)
helppoo helpompaa helpointa.

Moi taas. Pitää kysyä sinulta kun tiedät. Kirjoitin kerran puolueihmiselle atomivoimasta kun en siitä pidä. Aiheena lahinnä terrorin tai muuten kaikkeen elämään kyllästyneen uhasta. Vastasi (jopa) että ne on kyllä huomioitu. Epäilen. Vaikka laitos tehtäisiin lentokoneen kestäväksi jää aukkoja. Julkisuudessa en minäkään ala keskustelemaan mahdollisuuksista.

Voisiko esim. hyökätä lauhdeveden kautta. Tukkiva panos tai palava nneste tai kaasu. Vaikeaa mutta mahdillista. Helpoimmin tuho kai tulisi sillä, että voimalinjat pamautetaan jossain kaikki alas. Miten reaktori reakoisi siihen että menovirrat ovat oikkarissa. Minusta jo nämäkin mahdollisuudet ovat liian isoja jotta voisin kannattaa ydinvoimaa. Enpä tiedä minne lähtisin jos olkiluoto posahtaisi. Pitäisi kai hankkia ase jotta lähtö helpottuisi kun säteilysairaus käy liian kovaksi kestää.

Arto Lauri
Perussa aikoinaan "Loistava polku solut" tuhosi nimenomaan voimalinjoja pitkin metsiä räjäytellen. Systeemi toimikin sielä niin HYVIN, ettei seudulle uskallettu tuoda ydintappajavoimaa. Italian mafiosot taas kaappasivat lunnaita vastaan jopa 5% uraaninkuljetusrekoista. Upottivat ne järveen piiloon. Ja vaativat mukavat lunnaat piilopaikan kertomisestaan. Italian ydinalalta tuhottiin näin 6kpl reaktoreita.

Espanjassa taas ETA kaappasi systemaattisesti ydinpomoja, perheitään, tappoi ja vaati lunnaita. Tulos oli, että Espanja sulki/sulkee 8kpl ydinvoimaloitaan. Kukaan kun ei u s k a l l a enää ydintöihin noissakaan maissa. Meille TVO:ssa opetettiin, että 2kpl hyvin asennettua käsikranaattia riittäisi. Esim Loviisan suojakatteet ei kestä juuri MIESTÄ ENEMPÄÄ! Puhumattakaan lentokoneista.

Vesijäähdytysten imukanavat On täysin varmistamatonta myös. Jopa suolileväkasat, öljyvahinko reaktorien edustalla riittävät uhaksi sulattaa reaktorit. Jotka kiinailmiöivät JO 30 SEKUNNIN ilman veijäähdytystä suoraan reaktoriin! . . . Pyörretuulet, jopa metsäpalot suistavat päälinjat oikosulkuun hiilestä hengenvaarallisin seurauksin. Koska ydinvoimalat eivät kestä tällaisia EDES kunnossa muuten ollessaan Fukushimasta oppien kuin 8h ilman sähköjä maksimissaan.

Olkiluodon reaktoreita on hätäseisokkiin ajettu metsäpaloista linjojen alla viitisen kertaa. Näitä EI uskallet puhua toki missään. Käytännössä tosiaan jopa syksyinen ukkonen reilu vuosi, pari sittten suisti KAIKKI Suomen 4kpl reaktoria "BLACKOUTTIIN KERTAISKUSTA!" Osuessaan suojaamattomiin 400kV ydinlijoihin Helsinkiseuduilla !! . .

Aurinkopurkauksen EI tarvitse tehdä reaktorien päämuuntajaan kuin muutaman AMPPEERIN tasavirrat ja kokonaan varmistamattomat päämuuntajat räjähtää. Näinkin on käynyt maailmalla kymmenille ydinvoimaloille!. . .

Hollannin poliiseilla on käytössä jopa tavallinen kineettinen kivääri, jolla voi ampua ydinvoimalan reaktorin l ä p i 2km päästä. Jolloin ei tarvitsisi edes päästä lähimaillekaan nitistettävää reaktoria. Jopa päälinjojen yli viskattu vaijerikin on ponteva pysäyttäjä. Turun seudulla kaatui 3 linjatolppaa reilu vuosi sitten suolle. Ja takana olivat kuluttajat ja voimalat yli kuukauden seisokissa sieläkin. Eli mahdollisuuksien kirjot ei hommaa toki rajoita.

Valitse hymiö
--
PS. Vihdoin ja viimdein sain sitten Rauman Palinilta ajan. 10.09.2013 klo 15:00 Uskaltautui ministeriön luvin erikoismies purkamaan SA-pommilataukseni pois autostani! Aikaa hommaan tärväytyi julkisella tasolla 60min pätkä. Hain autoni avaimet takaisin kello 16:00. .. ...
------------

Autossasi on pommi 09.2013 PURKU
ta bort ta bort ta bort ta bort

Tätä kirjoittaessani kalenteri näyttää 13.09.2013. Henkeäni uhannut ydinrikollisten asentama pommi on saamassa viimeisiä dokumentaatioitaan. Minulta on paljon kyselty alkuperäisiä proshyreja. Vaikeaahan ne oli saada kun CIA- POLIISIPASKAT tuhosivat niin tietokoneeni, skannerini kun himosivat vielä kovalevyt historiikkineen s-kannattavaksi USA:n CIAN ja NSA:n konttoreilleen. Viikko tämän aloitusiskuisen perjantain jälkeen sain siis tämän kotiini suoraan postista:

http://kuvaton.com/k/Y7In.jpg
[img]http://kuvaton.com/k/Y7In.jpg[/img]

Kävin seuraavan viikon maanantaina sitten ensimmäisen kerran näyttämässä autoani. Ja kuten tiedämme SA- tappopommi todettiin tunnin kestäneen tutkimuksen jälkeen. Koska tämä löydös oli ainoa. Minun kuulema pitäisi palata jälleen viikon päästä seuraavan viikon tiistaina. Tästä taas se dokumentointi:

http://kuvaton.com/k/Y7It.jpg
[img]http://kuvaton.com/k/Y7It.jpg[/img]

Vaikka puolustusministeriön tumma Audi A-003 parisen vuotta sitten jo yritti Helsingissä laukaista pommiaan silmilleni. Niin näin tässä nyt silti kävi. Pommi ihmeekseni poistettiin räjähtämättömänä. Nyt kiihkoraivoavat IAEA, CIA ja SUPO vaativat Suomen autoihin omat seurantalaitteensa.

Sakkoautomaatit, vakoilut sekä äänineen, että kuvineen kaikkineen. Ja valvontaviranomaisten urkintahimot ja nähdyt uhmat kaukotappaa vastustajiaan on suistamassa koko Suomen avoanarkiaan. Kertoo Robert Junkgin jo 1981 kirjassaan "Ydinvoiman armoilla". Plutoniumtalouden vaatimaan DDR- tyyliseen ydinvaltiorikollisuuksiin matkaamme nyt.. .
--

FB. 2013:
Anniina Jalonen Et kuitenkaan tainnut olla ihan ainut.
http://www.taloussanomat.fi/.../20135254/304
Turvatyynyvikoja? ? Toyota, Honda ja Nissan vetävät autoja takaisin

www.taloussanomat.fi
Virheet turvatyynyissä ovat saaneet Toyotan, Hondan ja Nissanin kutsumaan takaisin ainakin kolme miljoonaa autoa.
24 minuuttia sitten · Tykkää

Arto Lauri AnnikapOLIISI taas EI lue juttujani lainkaan. Vaan säveltelee SUPOsaastojaan. AUTOSSANI TODETTIIN täysin POIKEUKSELLISESTI AITO KUSKIN TAPPAVA POMMI. De facto ja minulla ON dokumentit esitää! Kuten kerroin suoraan Helsingissä puolustusministeriön A-003 Audi hurjasteli Helsingin ruuhkassa eteen.

Sammuttivat samalla myös navigaattorini aiheuttaakseen peräänajon jolloin SILLOIN PUOLUSTUSMINISTERIÖSSÄ TARKOIN TIEDETTY POMMI OLISI TAPPANUT MINUT JÄLKIÄ JÄTTÄMÄTTÄ!. . . Stefan Wallinin virkapäivät loppuivat kun hanke paljastui SAMANA PÄIVÄNÄ!.. Samat armeijan, IPPAS ja SUPO:n pommiryhmät iskivät myös vesivoimalamme vappuna 2012 polttaen kivijalkaan. Suomi ON YDINANARKIASSA jossa murhapoltot ja tapot loimuaa.

Kuten Paavo Lipposen niinikää yli 2 v takainen 2 kuskinsa ja 1 vaimon tapot ydinpaljastumisistaan kertovat. Sipilän, Räsäsen, ja kepun Saarisen saamat hyökkäykset. Samoin nykyisen NATO- vastaisen puolustusministerin attaktinaolo puhujakorokkeelta keväällä ambulanssiin. KAIKKI samaa ylikansallisen ydinrikollisuuden silmitöntä hyökkäilyä!
--

E. Tääkö oli kuudes koko maailmassa, eka ja ainoa Suomessa? Olisi melkein lottovoitto että kohdalle osuisi? Jotkut tahot voivat tietää eri automerkkien heikot kohdat ja vähän avittaa..
4 minuuttia sitten sovelluksesta mobile · En tykkääkään · 2

Arto Lauri CIA tietääkseni On murhannut näin USA:ssa aktivisteja. Lukuisia POLIISIN sielä tekemiä vastaavia murhia on Jo oikeudessakin. Snowdenin paljastuksestahan nää kirjeenikin lähti. Juu EP kuten huomaamme meikäläisen YDINPALJASTUKSET on luokiteltu KOKO MAAILMAN vaarallisimpaan puolitusinaan! Toisaalta tuskin kukaan juttujani lukenut yllättyy miten oikeassa olen alusta asti näissä kokoajan ollut."

Käyttäjän ilkkahyttinen kuva
Ilkka Hyttinen Vastaus kommenttiin #21

Juha-Matti,

eipä mennyt jakeluun, ei - sinunkin tieteellisyytesi - sivuheittoyrityksesi - päättyy valitettavasti siihen, mihin nuot ns. otantasikin ko. "lillukanvarsista" - ikäänkuin vain niillä kumoaisit ydinfysiikan perusasiat verifioimattomalla "ydinhallinnallasi"...

Oletkin siten ilmeisesti jälleen tyypillinen trolli - moneskohan kerta? : tieteellisyydessä ei suinkaan kiinnitetä lainkaan huomiota marginaalisiin sivuasioihin - ei niillä mitään itse asiaa kumota - niin hauskoja kuin ne itsestäsi olisivatkin...

#17 - "T&T- lehti tietolähteenä taas ei tässäkään ole suinkaan ainut. Esimerkiksi "uudet" insinöörit ja ns. asiantuntijat eivät tunne ydintekniikkaa - kuinka voisivatkaan, kun ao. oppikirjatkin ovat mitä ovat (miksikähän? - vrt. Arto Lauri)..."

Trollit eivät lue muita kuin tarkoitushakuisia mutujaan - saati että sitten opiskele alkuydinvoimaakaan - kuinka voisikaan?...

Käyttäjän ilkkahyttinen kuva
Ilkka Hyttinen

Juhani,

täältä löydät aiheesta lisää - toivottavasti et tukahdu... :

http://ilkkahyttinen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/

P.S. pyörääkään ei tarvitse keksiä enää uudestaan...

Käyttäjän ilkkahyttinen kuva
Ilkka Hyttinen

"Suomessa energiamurrokseen on herätty Saksaa myöhemmin.

Viime vuonna kymmenen professoria ja yksi taiteilija julkaisivat Maamme energia- kirjan, jossa he ruoskivat Suomen energiapolitiikkaa.

Professorien mielestä Suomi on jämähtänyt aloilleen eikä näe nenäänsä pidemmälle. Energiavallankumous on täällä jo, ja Suomen olisi kiireesti hypättävä mukaan liikkuvaan junaan.

Murroksessa voittavat ne, jotka ovat ajoissa satsanneet uuteen tekniikkaan ja kehittäneet alan teollisuutta. Häviäjiksi jäävät ne, jotka panostavat vanhoihin energiaratkaisuihin eivätkä ymmärrä energiavallankumouksen suuruutta.

Voittajat pystyvät professorien mukaan luomaan talouskasvua ja työpaikkoja uusiutuvalla energialla.

- Uusiutuva energia työllistää jopa viisi kertaa enemmän kuin perinteiset energiaratkaisut, kuten hiili- tai ydinvoima, teknillisen fysiikan professori Peter Lund kirjoittaa.

Fysikaalisen kemian professori Jouko Korppi-Tommola laskee kirjassa, että uusiutuvaa energiaa hyödyntämällä suomalaiset voisivat säästää lämmityskuluissaan yli miljardi euroa vuodessa.

- Toisin kuin vanhan energiavallan edustajat uskottelevat Suomi ei pimeinä ja kylminä pakkasöinä tarvitse keskitettyä perusvoimaa. Suomi on hyvä maa hajautetulle uusiutuvalle energialle: syksyllä ja talvella tuulee, keväällä ja kesällä paistaa, ympäristöpolitiikan professori Janne I. Hukkinen säestää."

Baijerin ihme :

http://epaper.suomenmaa.fi/smepaper/epaper/2016052...

http://epaper.suomenmaa.fi/smepaper/epaper/2016052...

Käyttäjän ilkkahyttinen kuva
Ilkka Hyttinen

GreenEnergy Finland kasvaa Meksikossa:

www.exportfinland.fi/uutiset/-/asset_publisher/tGn...

Uusiutuva sähkö pyöritti koko Portugalia neljän vuorokauden ajan – epävirallinen maailmanennätys

Näin pitkään yhtenäiseen jaksoon ei ole päästy toistaiseksi missään muussa maassa :

http://www.hs.fi/talous/a1463547259770?jako=8bf052...

Sinustakin halutaan leipoa sähköntuottaja :

http://www.taloussanomat.fi/raha/2016/05/17/sinust...

World's largest floating windfarm to be built off Scottish coast :

http://www.theguardian.com/environment/2016/may/16...

Uusiutuvan energian tukijärjestelmien kehittämistyöryhmän loppuraportti:

www.tem.fi/ajankohtaista/julkaisut/uusiutuvan_ener...

Käyttäjän ilkkahyttinen kuva
Ilkka Hyttinen

"Cleantechin toinen aalto

Cleantech-teollisuus elää uutta vahvaa nousukautta. Kymmenen vuotta sitten alkanut hypetys on kääntynyt elinvoimaiseksi teollisuudeksi ja tavaksi katsoa maailmaa. Tästä todisteeksi olen kerännyt kolme megatrendiä.

1. Sijoittajat kiinnostuneita cleantechistä ja uskovat alan kasvuun, uutisoi Boomberg. 2000-luvun startupeista on tullut elinvoimaista teollisuutta ja startup-vaiheen sijoittajat ovat tehneet hyviä exittejä. Laksusuhdanteen aiheuttama varovaisuus on vaihtunut taas innostumiseksi Pariisin COP21-sopimuksen myötä.

2. Maailmalla on kaikenkokoisia projekteja cleantechin eri alasegmenteiss, esim. uusiutuva energia, waste-to-energy, jätevedenpuhdistus ja älykkäät sähköverkot ovat lähes jokaisen maan ja kaupungin tiekartoissa. Jopa Suomessa on aurinkovoimainnostus ja paneeleita ilmestyy kaikkialle. Helsingissä otettiin juuri käyttöön Suomen suurin aurinkopuisto. Kyseessä ei ole enää pienet teknologiakokeilut vaan nyt tehdään bisnestä. Tuulivoima on siirtynyt hipeiltä pankkiireille. Pelkästään Kiinassa rakennetaan reilu 15 GW tuulivoimakapasiteettia vuodessa, joka on noin 20 miljardin euron investointi. Näihin projekteihin suomalainen teollisuus osallistuu parasta aikaa. Lahtelainen Nocart teki Afrikkaan lähes 15 miljoonan euroopan kaupat. Moventas valittiin USA:sswa vuoden tuulivoimapalveluyritykseksi. Vieläkö joku sanoo, ettei suomalaiset osaa palvella asiakkaita hyvin?

3. Kolmas megatrendi on erityisen hieno. Suuret ja perinteiset konsernit ovat muovanneet strategioitaan cleantechin suuntaan. Vuosia sitten GE osti saksalaisen tuulivoimayrityksen ja on nyt yksi johtavia toimijoita maailmassa. Siemens teki saman Tanskassa. Nyt Suomessakin Fortum julkaisi uuden strategian vuoden alussa, jossa on vahva panostus aurinko- ja tuulivoimassa. Wärtsilä teki saman pari viikkoa sitten. Heidän uusi tarjonta pitää sisällään aurinko-diesel-kaasu hybridi-voimalaitokset<<, joilla kaikkialla kehittyvillä markkinoilla on hurja kysyntä.

Jussi Vanhanen, Cleantech Finland, Finpro"

Käyttäjän ilkkahyttinen kuva
Ilkka Hyttinen

Tuulivoiman omistus 90-prosenttisesti kotimaassa :

http://www.maaseuduntulevaisuus.fi/talous/tuulivoi...

Tuulivoimaa suunnitteilla 10-kertaisesti ydinvoimaan nähden :

http://www.maaseuduntulevaisuus.fi/talous/tuulivoi...

Kauppalehti: Öljyjätit kiinnostuivat uusiutuvasta energiasta - "Näkevät suunnatonta kasvua" :

http://www.maaseuduntulevaisuus.fi/talous/kauppale...

Käyttäjän ilkkahyttinen kuva
Ilkka Hyttinen

"ViestiKirjoittaja mattikarjala » 14.01.2016, 17:17

EKOPAKETTI 100% valmis

TAAS arvon viranomaistaho TÄYSIN PÄIN SEINIÄ!.. Jos vaihteeksi SE reaali, joka kaatoi RUOTSIn ydinkiiman?

A/ Täällä miukutetaan sitä, että mistä energiaa kun ei tuule ja ei vettä jne. PELKKÄÄ PASKAA! Todellisuudessa sähkön kattohinnan määrää USA:n LIUSKEKAASU! Sen kWh hinta on pellehalpaa 2snt/kWh! Hinta on NIIN HALPAA, ettei edes kivihiili sille pärjää! Laitoksia sen polttoon EI tehdä vuosikymmeniä. Vaan KUUKAUSI PARI! TVO tekaisi mm. 110MW polttoturbiinisen voimalan 3 kuukaudessa ydinvoimansa hätäapusähkön tuottajaksi.

B/ Koska Fennosekon ydinsähkön (5snt/kWh) Venäjän minimihintakin on 3- kertaa suurempaa. Niin ydinala on hommassa pelissä pelannut JO NYKYÄÄN! Siksi TVO luopui OL-4 hankkeestaankin! Selvää PELIÄ! Ei kannata..

C/ Tuulisähkön PERUSTAMISKULUIHIN annettiin muutama vuosi markkinasähköä. EI ANNETA ENÄÄ! Pienillä avustussummillaan Ruotsissa pyörii nyt JO tuolla pikku avustuksellaan pysyvästi 8 000MW tuulipuistot. Yhtä iso tuotanto kun koko Suomen tarve! EU on antanut lisäksi SAKKOSANKTION Euroopalle NOSTAA sekin vielä 3- kertaiseksi! Joten rakentaminen VAIN kiihtyy! Kuoletettujen tuulivoimaloiden sähkön hinnaksi Ruotsi laskee LIUSKEKAASUAKIN halvemman 1,5snt/kWh. Tällä hinnalla kuoletetut tuulivoimalat pärjää erittäin hyvin jo! Hinta on TURVALLISESTI 3- kertaa alle Suomen/Ruotsin halvimmankin ydinsähkön. Joten myynti etu on ylittämätön AINA! Ja juuri SIKSI Ruotsi teurastaa reaktorinsa mukisematta.

D/ Kakun kruununa on sitten vielä 2nt/kWh hintainen vesisähkö. Joka tulee aina varmistamaan tuulisähkön riittävyyden koko Pohjolassa. Hieno systeemi varastoi tuulihuiput vesivoiman 95% hyötysuhteella. Systeemi takaa, ettei KOSKAAn, korostan k o s k a a n tarvita sähköä. Jonka kustannus ylittää 2snt/kWh tasot!

Suomessa TVO näyttää ensimmäisenä huomanneen, etteivät VOI pärjätä enää koskaan ekosähkölle! Siksi OL-4 kaadettiin näytösluontoisesti kannattamattomana! Eikä tässä toki kaikki. Vielä kun valikkoon liitetään koko setin halvimmat geoterminen, aaltovoima ja ennen kaikkea Aurinkosähköt. MIKÄÄN ei estä noiden voittokulkua kasvavasti jatkoon.

Miksi ekoenergia On ylittämätön? Koska laitoksien perustamisen JÄLKEEN. Kuoletettujen voimaloiden KYKY on alati tuottaa ilmaisesta energiaa, käytännössä ilmaista sähköä. Ilman jätteitä, ilman henkilöstökuluja, ilman pelkoa räjäyttää kokonaisia läänejä ydinaavikoiksi vuosimiljooniksi. Maailman HALVINTA ja luotettavinta 100% ongelmatonta energiaa! "

http://www2.masinistit.com/keskustelupalsta/viewto...

Käyttäjän ilkkahyttinen kuva
Ilkka Hyttinen

Solar and Wind Just Passed Another Big Turning Point
It has never made less sense to build fossil fuel power plants :

"Wind power is now the cheapest electricity to produce in both Germany and the U.K., even without government subsidies, according to a new analysis by Bloomberg New Energy Finance (BNEF). It's the first time that threshold has been crossed by a G7 economy"

www.bloomberg.com/news/articles/2015-10-06/solar-w...

Fakta om vindkraft :

http://standupforwind.se/Fakta+om+vindkraft/

Vindkraft :

"Vindkraft är det snabbast växande energislaget i Europa och den är viktig för att uppnå EU:s klimatmål."

Vindbranschen kräver 60 TWh :

http://nejdetkanviinte.se/tag/vindkraft/

Käyttäjän ilkkahyttinen kuva
Ilkka Hyttinen

Led By Solar And Wind, Renewable Energy Grew Like Never Before Last Year :

http://renewableenergy.einnews.com/article__detail...

Denmark Eying Cooperation with Iran in Water, Renewable Energies :

http://renewableenergy.einnews.com/article__detail...

Renewable energy smashes global records in 2015, report shows :

http://www.theguardian.com/environment/2016/jun/01...

Why Energy Democracy Offers A Faster Approach To Clean Energy :

http://windenergy.einnews.com/article/328840427/Z0...

Climate Scientists Debate Best Path Forward for Clean Energy :

http://windenergy.einnews.com/article/328882129/zd...

Käyttäjän ilkkahyttinen kuva
Ilkka Hyttinen

Offshore wind can match coal, gas for value by 2025: RWE, E.On, GE, others :

http://windenergy.einnews.com/article/329590560/PB...

Ministry of Economic Affairs Agriculture and Inno : Collaboration between countries in the North Sea region for more wind farms at a lower cost :

http://windenergy.einnews.com/article/329576544/R6...

Käyttäjän ilkkahyttinen kuva
Ilkka Hyttinen

California’s Last Nuclear Power Plant Could Close:

http://windenergy.einnews.com/article/331968625/Id...

Douglas County Commission to have public hearing on wind turbine tower regulations:

http://www2.ljworld.com/news/2016/jun/20/douglas-c...

Käyttäjän ilkkahyttinen kuva
Ilkka Hyttinen

California’s Last Nuclear Power Plant Could Close:

http://windenergy.einnews.com/article/331968625/Id...

Douglas County Commission to have public hearing on wind turbine tower regulations:

http://www2.ljworld.com/news/2016/jun/20/douglas-c...

Käyttäjän ilkkahyttinen kuva
Ilkka Hyttinen

"Veronmaksajan rahapussilla käydään taas aivan idioottimaisesti" - Paljonko on oikeasti paljon uusiutuvien energiamuotojen tuotantotuessa? :

http://aamulehdenblogit.ning.com/profiles/blogs/ve...

TVO tipahti roskalainaluokkaan - Olkiluodon kolmosreaktori rasittaa TVO:n kilpailukykyä valmistuttuaan :

http://aamulehdenblogit.ning.com/profiles/blogs/tv...

Ydinvoima ei pärjää kovin hyvin hintakisassa :

http://aamulehdenblogit.ning.com/profiles/blogs/yd...

Uudentyyppinen ydinvoimatuotannon turvallisuusuhka - Ydinvoimalan työntekijä tapettiin, kulkukortti varastettiin :

http://aamulehdenblogit.ning.com/profiles/blogs/uu...

Käyttäjän ilkkahyttinen kuva
Ilkka Hyttinen

Analyysi: Kunnat spekuloivat sähkön hinnalla Fennovoima-hankkeessa – niin tekevät tosin kaikki muutkin:

http://yle.fi/uutiset/analyysi_kunnat_spekuloivat_...

Käyttäjän ilkkahyttinen kuva
Ilkka Hyttinen

Kotimainen valmistaja tekee kattopeltejä, joissa aurinkopaneeli on jo valmiiksi asennettuna :

https://summa.talentum.fi/article/tt/paivan-lehti/...

Aurinkokennoja saa pian myös kattotiilinä – Paljon siistimpi ratkaisu kuin päälle asennettava paneeli :

http://www.tekniikkatalous.fi/tekniikka/energia/au...

Käyttäjän ilkkahyttinen kuva
Ilkka Hyttinen

LUT:n uraa uurtava tutkimus, jossa on tuntikohtaisesti mallinnettu että 100% uusiutuvaan energiaan perustuva energiajärjestelmä on Suomelle mahdollinen ja edullisin vaihtoehto v. 2050, on nyt julkaistu tieteellisenä artikkelina! :

Vision and initial feasibility analysis of a recarbonised Finnish energy system for 2050 :

https://www.researchgate.net/publication/306493507...

The Role of Energy Storage Solutions in a 100% Renewable Finnish Energy System:

https://www.researchgate.net/publication/298409914...

Käyttäjän ilkkahyttinen kuva
Ilkka Hyttinen

Uusiutuva energia ei ole markkinahäirikkö vaan perusoikeus:

http://www.talouselama.fi/tebatti/puheenvuoro/uusi...

Sensijaan ydinvoima on:

Arto Lauri 209. Lappi TL English sublite :

https://www.youtube.com/watch?v=ZlOfxyvfFMo&featur...

Kolmasosa hinnasta, tuhatkertainen tehokkuus:
Australiassa kehitteillä uusi supertuulivoimala:

http://www.iltalehti.fi/digi/2014112818874121_du.s...

Tuulivoima-ala toivoo huutokauppaa:

http://www.kauppalehti.fi/uutiset/tuulivoima-ala-t...

Vakuutusyhtiöt vaativat G20-mailta toimia fossiilisien polttoaineiden tukien lakkauttamiseksi :

http://aamulehdenblogit.ning.com/profiles/blogs/va...

Tampereen Sähköverkon uusi toimitusjohtaja ei halua verkkoyhtiön jarruttavan pientuotantoa ja suhtautuu avoimesti aurinko- sekä tuulienergiaan :

http://aamulehdenblogit.ning.com/profiles/blogs/ta...

Fennovoiman ydinvoimahankkeessa on paljastunut mahdollisia turvallisuuspuutteita - työntekijöitä on painostettu :

http://aamulehdenblogit.ning.com/profiles/blogs/fe...

Ydinvoimalan ja uraanista tuotetun sähkön elinkaariaikaiset kokonaisympäristövaikutukset :

http://aamulehdenblogit.ning.com/profiles/blogs/op...

Tee hyvä ympäristöteko ja lobbaa aurinkopaneelit taloyhtiöösi :

http://aamulehdenblogit.ning.com/profiles/blogs/te...

Ilmastopakolaisuus on totista totta :

http://aamulehdenblogit.ning.com/profiles/blogs/il...

Aurinkopaneeleilla oli erityisen hyvä tuotto toukokuussa :

http://aamulehdenblogit.ning.com/profiles/blogs/au...

Tuulivoiman seurauksena on syntynyt sosiaalisia ongelmia kuten alkoholismia ja prostituutiota :

http://aamulehdenblogit.ning.com/profiles/blogs/tu...

"Veronmaksajan rahapussilla käydään taas aivan idioottimaisesti" - Paljonko on oikeasti paljon uusiutuvien energiamuotojen tuotantotuessa? :

http://aamulehdenblogit.ning.com/profiles/blogs/ve...

TVO tipahti roskalainaluokkaan - Olkiluodon kolmosreaktori rasittaa TVO:n kilpailukykyä valmistuttuaan:

http://aamulehdenblogit.ning.com/profiles/blogs/tv...

Ydinvoima ei pärjää kovin hyvin hintakisassa :

http://aamulehdenblogit.ning.com/profiles/blogs/yd...

Kanalanomistajan kuollut pässi, tuulivoimala ja tuulivoimavastainen Eija-Riitta Korhola :

http://aamulehdenblogit.ning.com/profiles/blogs/ka...

Kaikki tosiasiat puhuvat sen puolesta, että vihreä politiikka tukee työllisyyttä :

http://aamulehdenblogit.ning.com/profiles/blogs/vi...

Lintujen törmääminen tuulivoimaloihin on hyvin harvinaista, liikenne tappaa lintuja valtavasti :

http://aamulehdenblogit.ning.com/profiles/blogs/li...

Käyttäjän ilkkahyttinen kuva
Ilkka Hyttinen

WWF:n raportti analysoi energia-alan kehitystä :
Energiamurros vauhdissa:

http://www.energiauutiset.fi/etusivu/energiamurros...

Lisävero tuulivoimalle vailla logiikkaa :

http://www.energiauutiset.fi/etusivu/lisavero-tuul...

UK’s National Grid Goes Big Into Energy Storage With 201MW of Fast-Acting Batteries:

http://www.greentechmedia.com/articles/read/uks-na...

Clean Energy Jobs Are Exploding in America. Why Don’t Mainstream Reporters Know? :

http://www.greentechmedia.com/articles/read/why-do...

Miksi Fennovoiman turvallisuusongelmista kertonut johtaja sai potkut? Entä mitä Suomessa tapahtuu, kun työntekijä kertoo työnantajansa väärinkäytöksistä viranomaiselle? Studiossa Jussi Aho, mies joka uskalsi paljastaa laittomuudet viranomaisille. :

http://areena.yle.fi/1-3062188#autoplay=true

New tool can calculate renewable energy output anywhere in the world :

http://windenergy.einnews.com/article/343391468/Hb...

Venäjän rahat loppumassa –  Lehti: Hankkeita ehkä jäihin, Hanhikiven ydinvoimala mukana listalla :

http://www.kauppalehti.fi/uutiset/venajan-rahat-lo...

Käyttäjän ilkkahyttinen kuva
Ilkka Hyttinen

Tuulivoimasijoittajat LM:lle: Tuet tuottavat enemmän kuin maksavat:

Voimaa Tuulesta -yhtiöryhmän puhemies ja Megatuulen hallituksen puheenjohtaja Seppo Savolainen arvioi Lännen Medialle antamassaan haastattelussa, että tukemalla tuulivoimaa 300 miljoonalla eurolla vuodessa suomalaiset kuluttajat säästävät halvempana sähkönä kaksi miljardia euroa vuodessa.

– Se tietenkin harmittaa energia-alan vanhoja toimijoita, jotka ovat menettäneet käytännössä puolet liikevaihdostaan, Savolainen sanoo LM:n mukaan.

Savolaisen mukaan uusiutuvien energiamuotojen kapasiteetin lisärakentaminen tukee monin tavoin kansantaloutta. Voimaa Tuulesta -ryhmän seitsemän yhtiötä aikovat investoida Suomeen yli puolitoista miljardia euroa.

– Rahoilla on tarkoitus rakentaa kolmen vuoden sisällä 300–400 tuulivoimalaa. Ne tuovat Suomeen 7?000 miestyövuotta. Näistä puolentoista miljardin investoinneista 400 miljoonaa elvyttää heti paikallisia kuntia, Savolainen kertoo lehdissä.

http://www.taloussanomat.fi/kotimaa/2016/09/13/tuu...?

http://www.ts.fi/uutiset/talous/2778035/Tuulivoima...

Tutkimus: Tuulivoiman melu häiritsee merkittävästi vain harvoja :

http://www.ess.fi/uutiset/kotimaa/art2301810

Käyttäjän ilkkahyttinen kuva
Ilkka Hyttinen

Jälleen uusi mukavan kokoinen cleantech-tilaus Tampereelle:

http://aamulehdenblogit.ning.com/profiles/blogs/j-...

Tukiviidakko IV - Ydinvoimala saa tuet, jotka nostavat hiukset pystyyn monessa päässä :

http://aamulehdenblogit.ning.com/profiles/blogs/yd...

Suomalaiset kuluttajat säästävät halvempana sähkönä kaksi miljardia euroa vuodessa tukemalla tuulivoimaa 300 miljoonalla eurolla vuodessa :

http://aamulehdenblogit.ning.com/profiles/blogs/su...

Lisää uusiutuvaa energiaa Tanskaan- Suomeen töitä 1000 henkilötyövuotta :

http://aamulehdenblogit.ning.com/profiles/blogs/li...

Vakuutusyhtiöt vaativat G20-mailta toimia fossiilisien polttoaineiden tukien lakkauttamiseksi :

http://aamulehdenblogit.ning.com/profiles/blogs/va...

Tampereen Sähköverkon uusi toimitusjohtaja ei halua verkkoyhtiön jarruttavan pientuotantoa ja suhtautuu avoimesti aurinko- sekä tuulienergiaan :

http://aamulehdenblogit.ning.com/profiles/blogs/ta...

Fennovoiman ydinvoimahankkeessa on paljastunut mahdollisia turvallisuuspuutteita - työntekijöitä on painostettu :

http://aamulehdenblogit.ning.com/profiles/blogs/fe...

Ydinvoimalan ja uraanista tuotetun sähkön elinkaariaikaiset kokonaisympäristövaikutukset :

http://aamulehdenblogit.ning.com/profiles/blogs/op...

Käyttäjän ilkkahyttinen kuva
Ilkka Hyttinen

Mitä laki sanoo tuulivoimaloiden suojaetäisyyksistä? :

http://www.kuntsari.fi/2016/09/mita-laki-sanoo-tuu...

Tuulisähköstä uusi vientituote:

Maatuulivoima pärjää jo ilman tukia, sanoo GE Energyn johtaja :

http://lehdet.talentum.fi/2761881d-f756-4ad5-ba15-...

Käyttäjän ilkkahyttinen kuva
Ilkka Hyttinen

NREL Report Shows U.S. Solar Photovoltaic Costs Continuing to Fall in 2016 :

U.S. Solar Photovoltaic System Cost Benchmark Q1 2016 :

http://lists.nrel.gov/t/3200334/533629/328242/14/

http://lists.nrel.gov/t/3200334/533629/328239/17/

http://lists.nrel.gov/t/3200334/533629/328243/18/

http://lists.nrel.gov/t/3200334/533629/328241/1003/

Siemens introduces new onshore Direct Drive wind turbine for medium wind sites :

http://windenergy.einnews.com/article/346884090/wM...

Käyttäjän ilkkahyttinen kuva
Ilkka Hyttinen

Yliopiston uusiutuvien polttoaineiden ja hajautetun tuotannon tutkimus esillä kansainvälisessä kongressissa :

http://www.uva.fi/fi/news/cimac/

Väitös: Tulevaisuuden sähköverkkojen energiavarastot vaativat hierarkkista säätöä ja energiatason hallintaa:

http://www.uva.fi/fi/news/microgrids/

Tutkittua melua tuulivoimalasta:

http://www.uva.fi/fi/news/tuulivoimamelu/

Väitös: Kaupunkiympäristöön soveltuva Savonius-tuulivoimala saa lisää tehoa:

http://www.uva.fi/fi/news/vaitos-kaupunkiymparisto...

Väitös: Älykkäiden sähköverkkojen kehitys voi antaa voimasi takaisin:

http://www.uva.fi/fi/news/toshev/

Suomen sähköjärjestelmä sai tiekartan ja vision – Vaasan yliopisto vahvasti mukana:

"Vaasan yliopiston sähkötekniikan professori Kimmo Kauhaniemen ja tutkija Lauri Kumpulaisen mukaan hankkeessa luotu tulevaisuudenkuva käsittää vision sekä teknologiasta että näkemyksen sähkö- ja palvelumarkkinoista. Tavoitteena on yhteiskuntaa, omistajia ja asiakkaita palveleva joustava järjestelmä.

– Toimintavarma, kilpailukykyinen ja kestävää kehitystä tukeva järjestelmä saavutetaan vahvan siirtoverkon, ulkomaanyhteyksien, automaation, kaapeloinnin, ohjattavan kulutuksen, energiavarastojen ja uusiutuvan energian avulla, vuoteen 2035 asti ulottuvassa visiossa kiteytetään."

http://www.uva.fi/fi/news/roadmap2025/

Se pyörii sittenkin - oikeinpäin... "kaiken maailman dosentteja" aliarvioivasta p.m. Juha Sipilästäkin huolimatta - tai juuri sen vuoksi...

Käyttäjän ilkkahyttinen kuva
Ilkka Hyttinen

Hyötysuhde voi kasvaa jopa 70%:iin – TUT kehittää superaurinkokennoja :

http://www.tekniikkatalous.fi/tekniikka/energia/hy...

Käyttäjän ilkkahyttinen kuva
Ilkka Hyttinen

Uusiutuvan energian ja energiatehokkuuden pk-yritykset työllistävät yhä kasvavan joukon ihmisiä ympäri maatamme :

http://www.energiamessut.fi/--Uusiutuvan-energian-...

Yli 1000 MW kotimaista päästötöntä energiaa – tuulivoiman kehittäminen jatkuu :

http://www.energiamessut.fi/--Yli-1000-MW-kotimais...

Käyttäjän ilkkahyttinen kuva
Ilkka Hyttinen

Nyt kulkee viikatemies Suomessa - Tämän alan yrityksistä on lopettanut lyhyessä ajassa 30 %, useita on yrityssaneerauksessa :

http://www.talouselama.fi/uutiset/nyt-kulkee-viika...

Käyttäjän ilkkahyttinen kuva
Ilkka Hyttinen

From Solar to Second-Life Batteries: Why the Navy Leads the US Government in Clean Energy Deployment :

https://www.greentechmedia.com/articles/read/navy-...

Käyttäjän ilkkahyttinen kuva
Ilkka Hyttinen

Ilkka Herlinin yritys osti patentit bioreaktoriin – puuraaka-aineesta puhdasta metaania :

http://www.tekniikkatalous.fi/tekniikka/energia/il...

Käyttäjän ilkkahyttinen kuva
Ilkka Hyttinen

"Uusia yhteyksiä on suunnitteilla yhdessä ruotsalaisten kanssa. Haaparannan pohjoispuolelle voi tulla jopa 1 000 megawatin uusi vaihtosähkön siirtoyhteys ja sen jälkeen Fenno-Skan 1 voidaan korvata jopa 1 000 megawatin tasavirtayhteydellä."

Sähkön hintaero repesi - Suomessa kolminkertainen hinta Ruotsiin verrattuna :

http://www.kauppalehti.fi/uutiset/sahkoniukkuutta-...

Suomen ja Ruotsin välille uusi sähkönsiirtoyhteys: Suomalaisille jopa kymmenien miljoonien vuotuinen hyöty :

http://yle.fi/uutiset/3-9265783

Henna Virkkunen: Suomen ja Ruotsin välille lisää sähkön siirtoyhteyksiä :

http://www.verkkouutiset.fi/kotimaa/Henna%20Virkku...

Uusi siirtoyhteys kaventaisi hintaeroja :

http://www.energiauutiset.fi/uutiset/uusi-siirtoyh...

Suunta pohjoiseen Ruotsiin :

http://www.kaleva.fi/mielipide/paakirjoitukset/suu...

Pörssisähkön hinta nousussa:

"Pörssisähkön hinta on viime aikoina noussut. Nousua on siivittänyt ennen kaikkea kivihiilen kallistuminen, kun sen kysyntä Kiinassa on kasvanut"

http://www.energiauutiset.fi/uutiset/porssisahkon-...

Sähköverkko ei ole pullonkaula:

"Suomalaisen sähköverkon kapasiteetti ei ole este kasvattaa aurinkosähkön määrää. Talviaikojen lämmityskuormia kestämään sähköverkkoon voidaan kytkeä vaivatta jopa 12 000 megawattia uutta aurinkosähkövoimaa."

http://www.energiauutiset.fi/uutiset/sahkoverkko-e...

Saksassa 21 miljardia euroa älyverkkoon :

http://www.energiauutiset.fi/uutiset/saksassa-21-m...

”Nyt rytisee”, ”tehdään historiaa” – Riemu repesi hallituksen kivihiililinjauksesta :

https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/207537-nyt-rytise...

Käyttäjän ilkkahyttinen kuva
Ilkka Hyttinen

Suomessa kehitetty malli osoittaa: näin koko maailmaan saadaan uusiutuva energiajärjestelmä 2030:

http://www.tekniikkatalous.fi/tekniikka/energia/su...

Käyttäjän ilkkahyttinen kuva
Ilkka Hyttinen

Uusiutuvan sähkön tuotantokapasiteetti uusiin ennätyslulemiin - aurinkopaneeleja asennetaan päivässä 500 000 :

http://www.tekniikkatalous.fi/tekniikka/energia/uu...

Käyttäjän ilkkahyttinen kuva
Ilkka Hyttinen

Arto Lauri Maaradio.fi 2-osaisessa haastattelussa! Noin 5 tuntia ydinvoimasta! :

https://ollihakala.blogspot.fi/2016/03/euroopan-va...

”Arto Lauri kirjoittaa:
6. syyskuuta 2014 kello 20.47
Niin eikö oliai aika kuunella vaihteeksi alun 30v ydinalalla TVO:lla olleen ammattosaajan kommenttia tähän?
A/ Ydinvoima lakkasi olemasta energian muoto 2008< kun maailman uraanimalmien taso romuttui alle 0,4%. Ydinvoimaa tehdäänkin vain ydinaseitten tuotantoon. Koska on siis energia loinen.
B/ TVO Yhteiskuntavastuuraporttin 2008 kertoo miten perusreaktori vuotaa luokkaa 2000kg/v raakaa Pu-239 sisältöään. Joten se siitä "ydinvoiman puhtausharhasta".
C/ Suomeen ollaan tekemnässä Fennovoima 1 JA 2! Lupa kun annettiin 2500MW yhteiskapasiteetille. Joka kattaa siis 2* 1200MW laitteistot + OL-1 JA OL-2.—-
Lisää muusta ydinvoiman haitoista vaikka täältä:
Arto Lauri 69. SL-1 SL-2
https://www.youtube.com/watch?v=ntwc69UkTqU
———–
Arto Lauri 68. The FISSIO
https://www.youtube.com/watch?v=M2E8OG5EbO8
—————
Arto Lauri 67. TROMBI
https://www.youtube.com/watch?v=whAxIrDPbOw

Atomin paluu kertoo Olkiluoto 3:n tarinan – ydinvoiman uudestisyntyminen tuotti pannukakun :

http://www.hs.fi/arviot/elokuva/a1446796017000

Arto Lauri LOISTOMATERIAALIT :

http://suomifutisnet.adv1.nebula.fi/phpBB2/viewtop...

* Energiajätit ydinvoimaa vastaan, YLE! :

https://keskustelukanava.agronet.fi/agronet/index....

Huippu videoita :

http://www.sinikivi.com/foorumi/konspiraatio/9351-...

Ydinvoimista - Arto Lauri:

https://asiakas.kotisivukone.com/files/suomenetu.k...

GREAT Arto Lauri video sets :

http://forum.prisonplanet.com/index.php?topic=2649...

Norjan ydinvoimalassa ydinvuoto levisi suomeen - STUK salasi :

http://nwohavaintoja.blogspot.fi/2016_10_01_archiv...

Käyttäjän ilkkahyttinen kuva
Ilkka Hyttinen

Saksalaiskylä löi rahoiksi uusiutuvalla energialla – miksi Suomessa ei tehdä samaa? :

"Wild­polds­riedin kylä päätti sijoittaa ekoenergiaan. Sen ansiosta asukkaat säästävät joka vuosi miljoonia euroja."

http://www.suomenmaa.fi/?app=NeoDirect&com=6/3/173...

Käyttäjän ilkkahyttinen kuva
Ilkka Hyttinen

Lukijalta: Parempi tulevaisuus vai hirviömyllyjä? – tuulivoimakeskustelun faktantarkistus lienee paikallaan:

"Ymmärrettävästi keskustelu Lammin tuulipuistosta kiihtyy, kun Porin kaupunginvaltuusto päättää asiasta maanantaina. Otsikossa ovat tiivistettynä keskustelun ääripäät. Muutama faktantarkistus lienee paikallaan niin kuin presidentinvaalien ehdokkaiden puheissa.

1. Valtioneuvoston perussuomalaisten vaatimuksesta teettämän puolueettoman terveysselvityksen mukaan tuulivoimalan haitallisista terveysvaikutuksista ei ole olemassa mitään tieteellistä näyttöä. Sen sijaan valeuutisilla lepakko- ja kanakuolemista tai vaikutuksista ihmisiin luodaan pelkotiloja, jotka voivat aiheuttaa ihmisissä todellisia oireita.

2. Tuulipuiston rakentaminen perustuu voimassa olevaan lakiin ja rakentamismääräyksiin. Puiston melumallinnukset on tehty oikein ja äänivaikutukset eivät missään olosuhteessa ylitä asetettuja normeja. Aluetta sivuavan valtatie 8:n melu on huomattavasti suurempi haitta.

3. Väitteet kiinteistöjen arvon romahtamisesta eivät perustu mihinkään faktaan. Sen sijaan pelottelupuheilla tuulipuiston vaikutuksista voi olla vaikutusta kiinteistöjen myyntiarvoon. Vanhojen maaseutukiinteistöjen hintojen romahdus johtuu vallan muista syistä kuin tuulivoimaloista.

4. Teknologia on kehittynyt valtavin harppauksin, ja maatuulivoima alkaa olla kannattavaa jo ilman tukiakin. Lammi ei ainakaan toistaiseksi kuulu minkään tariffin piiriin. Tuulivoima on pudottanut jopa 70 prosentilla kuluttajille myytävän sähkön hintaa, joten veronmaksajien rahat ovat kiertäneet takaisin sähkön käyttäjille.

5. Tuulivoima on puhdasta energiaa, joka ei saastuta, eikä lisää ilmaston lämpenemistä.

6. Tuulivoima on yksi maailman nopeimmin kasvavista liiketoiminta-alueista. Lammin tuulipuiston työllisyysvaikutukset ovat noin 120 henkilötyövuotta, josta puolet kohdistuu heti Technipin Mäntyluodon tehtaille.

7. Pori on Suomen johtava tuulivoiman osaamiskeskus. Lammin lähes 100 miljoonan euron hanke on investointina valtava taloudellinen sysäys alueen elinkeinoelämälle yhdessä Harjavallan Bolidenin ja Puuvillan kauppakeskuksen laajennuksen kanssa.

8. Tuulivoiman rakentaminen Pohjoismaissa ja Venäjällä voi tuoda merkittävästi lisää työllisyyttä ja työpaikkoja Poriin, kun Technip pääsee näyttämään projektiosaamisensa.

9. Suurinvestointien rahoitus on aina koottava useista eri lähteistä. Venäläisen energiateollisuuden edustajan mukanaolo on myönteinen asia. Idänkauppa on aina ollut Porille merkittävä tulonlähde.

10. Tuulivoiman vastustajat edustavat vain osaa ahlaislaisista. Ahlaisissa asuu myös paljon ihmisiä, jotka suhtautuvat hankkeeseen joko myönteisesti tai neutraalisti, ja he näkevät Lammissa mahdollisuuden alueen elinvoiman kehittämisessä.

Porissa on aina vastustettu kaikkea uutta: kävelykatua, musiikki- ja kongressitaloa, kauppakeskusta, Yyterin laituria, korkeita taloja ja niin edelleen. Vastustaminen on helppoa, vastuun kantaminen vaatii ryhtiä."

Kari Aaltonen

https://www.satakunnankansa.fi/mielipide/lukijalta...

Käyttäjän ilkkahyttinen kuva
Ilkka Hyttinen
Käyttäjän ilkkahyttinen kuva
Ilkka Hyttinen

Self-Styled “Pro-Nuclear Environmentalists” In Denial About Connections Between Nuclear Power & Weapons:

https://cleantechnica.com/2018/03/08/self-styled-p...

Toimituksen poiminnat