Tulossa puhtaan energian vallankumous

Kiinan odotetaan investoivan 3 triljoonan dollarin sähköntuotantoon seuraavien 25 vuoden aikana Bloomberg New Energy Financein julkaiseman raportin mukaan.

Noin 75 prosenttia odotetuista investoinneista tulee uusiutuvan energian sektorille.

Raportissa todetaan, että tuulivoimainvestoinnit nousevaat 1 biljoonaan dollariin. Aurinko- ja ydinvoimateollisuuden sektorit houkuttelevat 700 miljardia dollaria.

BNEF arvioi, että vuosien 2030 ja 2040 välisenä aikana tuuli- ja aurinkokennojen rakentaminen on halvempaa kuin hiilitehtaiden rakentaminen tai olemassa olevien hiilivoimaloiden käyttö.

Tämän seurauksena Kiina vetää pois hiilivoimaloita, joiden kollektiivinen sähköntuotantokapasiteetti olisi 360 gigawattia, josta 145 GW pakotetaan ulos järjestelmästä, koska tuuli- ja aurinkokennojen käyttö on edullisempaa.

Kuluneena kolmena peräkkäisenä vuotena maailman hiilidioksidipäästöt pysyivät vakaina. Suurin syy tähän on se, mitä Kiina on tehnyt viime vuosina. Kiinasta on tullut maailman eniten uusiutuvia energialähteitä tuottava ja kuluttava maa 2015 ja 2016.

BNEF: n raportti osoittaa myös, että vuoteen 2026 mennessä yli puolet Kiinan asennetusta kapasiteetista tulee nolla-hiilidioksidipäästöistä, mukaan lukien ydinvoima, biomassa, suuri vesivoima, tuuli ja aurinkoenergia, ja määrä nousee 63 prosenttiin vuoteen 2040 mennessä, kaksinkertaistamalla Kiinan nykyinen ao. taso.

Kansallinen energiahuolto lanseerasi vuonna 2015 "Front Runner" -hankkeen, jolla kannustetaan korkeimpien energiatehokkuutta edistävien aurinkosähkötuotteiden tutkimusta ja kehittämistä rakentamalla esittelyn perusteita sekä käynnistämällä innovatiivisia hankkeita alalla.

Solar Holdings, yksi maailman suurimmista aurinkoenergiatuotteiden tuottajista, tarjosi suurimman osan moduleista Front Runner -hankkeeseen. Projektin ensimmäisessä vaiheessa se toimitti 422 megawattia moduleja, joiden osuus tuossa vaiheessa oli noin 50 prosenttia koko määrästä.

"Kiinan hallitus tukee puhtaan energian kehittämistä, ja alan markkinapotentiaali on valtava. Siksi voimme tarttua tilaisuuteen jatkaa tutkimusta ja kehitystä korkean suorituskyvyn aurinkovalmisteisissa tuotteissa", sanoo JA Solarin johtaja Xie Jian.

"Tämän vuoden ensimmäisellä neljänneksellä aloitimme Bifacial PERC -modulin (passiivisen emitterin takakennon) massatuotannon, jossa on kaksoislasirakenne. Moduli voi tuottaa 16 prosenttia enemmän virtaa kuin perinteiset PERC-moduulit. ruudukko, jossa PV-energiakustannukset ovat samat kuin fossiilisten polttoaineiden hinnat. "

Xie sanoi, että tämän vuoden ensimmäisellä puoliskolla JA Solar allekirjoitti strategisen sopimuksen Pekingin yliopiston kanssa ensimmäisen aurinkokennon "Kesäkoulun" perustamiseksi. Yhteistyönsä avulla JA Solar pyrkii kasvattamaan aurinkosähköteollisuuden osaa luovien ideoiden ja innovatiivisten kykyjen avulla. Aurinkovoima säästää paitsi planeettaa myös vähentää köyhyyttä.

Lähde: http://europe.chinadaily.com.cn/business/2017-08/28/content_31209735.htm

 

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu