Ilkka Hyttinen Rakastan - siksi elän

Suomen Radioamatööriliitto ry:n arvot?

Suomen Radioamatööriliiton, SRAL:n toimintasuunnitelma 2019:ssa on esitetty nykyisen hallituksen - uusi pian tulossa - esityksenä Syyskokoukselle 2018  "SRAL:n arvot". Kyseessä eivät kuitenkaan ole minkään yhdistystoiminnan yleiset arvot, vaan lähinnä ilmeisesti akuutin tilanteen aiheuttama paniikki, joka on ajanut  SRAL:n hallituksenkin pelkkiin suomalaisen radiamatööritoiminnan käytännön lieveilmöiden karkoitustoimenpiteisiin, tarpeettomasti yksityiskohtaisiin toimenpideohjeisiin, yrityksiin noiden paljastuneiden hankaluuksien poistamiseksi - jolloin jouduttaisiin valitettavasti vain ojasta allikkoon. Tällainenko on SRAL:n jäsenistö yleisesti toiminnoiltaan A.D. 2018? - En ainakaan tunnista sitä missään - saati moisella tavalla mainostavani. - Todella huonoa SRAL:n brändin kohotusyritystä - päinvastoin käytännössä vain sen julkista heikennystä!!

Kyseessähän ovat pelkästään nyt ilmenneiden "Ham Spiritin" - erityisen arvokas arvo koknaisuutena radioamatööreille -  "radioliikenten ritareille" (CW-työskentely) - väärinkäytösten poiskitkeminen niin suomalaisten radioamatöörien radioliikenteestä kuin muustakin kanssakäymisestämme. Se taas kuuluu yksityiskohtaisten toimintaohjeiden - kuuluvat jo itsestäänselvästi jokaisen ihmisyhteisön vaateisiin! - piiriin, ei suoraan radioamatöörien arvoihin, sen kohottavaan henkeen, "Ham Spiritiin" - päinvastoin! 

Arvot ?  Arvo voi tarkoittaa ainakin seuraavia:

  • arvo, jonkin asian merkitystä tai arvostusta ilmaiseva ominaisuus
  • arvo, ihmisen käsitys tavoiteltavasta asiaintilasta, mm. filosofian, psykologian ja yhteiskuntatieteiden käyttämä termi

Arvoilla tarkoitetaan jotain toivottua asiaa, suotavaa käyttäytymistä tai päämäärää. Arvot ovat luonteeltaan käsitteellisiä ja ne ohjaavat yleisesti ihmisten tai ihmisryhmien toimintaa.  Esimerkiksi maailmanrauha tai ahkeruus ovat arvoja, joita voidaan pitää tavoiteltavina tai toivottuina asioina. Arvo tarkoittaa myös merkityksellisyyttä - kun jokin asia on merkitsevä, sen sanotaan olevan arvokas. - Esimerkiksi "Ham Spirit".

Radioamatöörien arvot on kiteytetty jo vuosikymmenet, alusta alkaen, tuohon jo hyvin tunnettuun "Ham Spiritiin" - hyvään henkeen, mieltäkin kohottavaan hamihenkeen, jota myös on kuvailtu huoneentauluna  ("Workkimisen arvomaailma" - https://sral.info/wp-content/uploads/2018/08/arvomaailma.pdf ;  laatimani 8-kohtainen laajennettu versio "http://www.sral.fi/info/huoneentaulu.html" on näköjään vedetty 'kelpaamattomana' netistä äskettäin kokonaan pois!! - ei voida kuitenkaan vetää pois ainakaan RA_lehdestä 1/76 eikä "Alussa oli kipinä", Suomen Radioamatööriliiton 75-vuotiselta taipaleelta" - juhlakirjasta v. 1996! -  "Radioamatööri on...", s.147 radioamatöörien "kultaisina käskyinä" - vrt. Jumalan kymmenen käskyä - kyseessä siis on nimenomaan radioamatöörien etiikasta, moraalisista arvoista.  - Joko nykyinen SRAL:n hallitus on kokonaan 'ulapalla' todellisista arvoista yleensäkin, ja radioamatööreiltä tässä erityisestikin - tarkoituksella??

Ote: ("15. Radioamatöörin huoneentaulun perusteesien mukaisesti hän ja hänen radioasemansa ovat tosi tilanteessa isänmaan palveluksessa. Vaativampiin ja jalompiin tehtäviin radioamatööri joutuu harvemmin. – Apuradioverkon radioamatöörit ansaitsevat meiltä kaiken sen arvostuksen ja kunnioituksen, mikä heiltä jäi ehkä aikanaan saamatta. Ja tämä koskee koko sotaveteraanipolvea, niin miehiä kuin naisia. – Näin voimme osaltamme korjata sota- ja radiohistoriaan jääneitä puutteita."  - https://sral.info/2017/01/12/1310/).

Nyt näyttääkin karrikoituna siltä, että hyvä ja kaunis, mutta likaantunut lapsi ollaan vetämässä pesuveden mukana alas. - Eipä kovin mieltä kohota - ei ainakaan minun - päinvastoin, sorry!

73,

de Ilkka Hyttinen,

OH2BCU 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (7 kommenttia)

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen

Minusta radioamatööritoiminnan vahvuus on kerhotoiminnassa. Aikanaan OH3RU:n vetämällä kurssilla Riihimäellä alkeet oppineena ja paikallisessa kerhossa joukon jatkona mukana olleena olen käsitykseni saanut. Ham spiritiä parhaimmillaan ja arvot kohdallaan.

SRAL:ssa on ollut enemmän tai vähemmän ristivetoa ainakin viimeiset parikymmentä vuotta kuten varmaan tiedät. Erosin liitosta parisen vuotta sitten, kun yksityisistä syistä "laatikoin" harrasteen ainakin toistaiseksi.

Isänmaan palveluksessa olemisesta yksi esimerkki on VaPePa, Vapaaehtoinen pelastuspalvelu. Toivottavasti sille vielä löytyy tukea myös liiton taholta, kerhot ja niiden jäsenet tekevät siinä kyllä oman osansa. Tai ainakin ennen tekivät.

73,
de Tuure Piittinen, ensisijaisesti VHF-ukko
OH9TP, ex OH3HQA

Käyttäjän ilkkahyttinen kuva
Ilkka Hyttinen

Terve Tuure,

juu, ristivetoa on valitettavasti liikkunut - jospa uusi hallitus kuitenkin saisi asiat oikeille raiteilleen, kuten Jarikin, OH2BU - ehdolla jälleen puheenjohtajaksi - hyvin asiaamme kohottavasti esitti SRAL:n 75 v- juhlakirjassa "alussa oli kipinä..." (Reino Janhunen, OH2HK, 1996).

Kukahan lienee taas ollut SRAL:n vastuullisista asialla, kun on poistanut aivan äskettäin netistä ko. kirjassakin julkaistuna laatimani 8-kohdan "Radiaoamatöörin huoneentaulun" "Radioamatööri on..." ??...

Käyttäjän ilkkahyttinen kuva
Ilkka Hyttinen

Radioamatöörin huoneentaulu

Radioamatööri on...

1. Kohtelias
Hän ei käytä eetteriä milloinkaan väärin - vain omaksi huvikseen - eikä niinmuodoin häiritse tai estä toisten toimintaa. Hän noudattaa niitä määräyksiä, joita viranomaiset, amatööriliitto ja julkisuus vaativat.

2. Luotettava
Hän on uskollinen amtööriliittonsa pyrkimyksille ja päämäärille; näin myös amatööritunnukselleen ja kansainvälisille, hänen harrastettaan ylläpitäville sopimuksille.

3. Edistyksellinen
Hän pitää amatööriasemansa tekniikan kehityksen tasalla. Hänen asemansa on huolellisesti rakennettu ja suorituskykyinen. Hän pitää amatööriyhteytensä mallikelpisesti ja määräysten mukaisesti.

4. Ystävällinen
Hän on kärsivällinen aloittelijan suhteen eikä sähkötä vasta-asemaa nopeammin. Hän neuvoo ja ohjaa amatöörikokelasta, auttaa radionkuuntelijaa ja vältttää yleisradiohäiriöitä.

5. Tasapainoinen
Amatööritoiminta on hänen harrasteensa. Mutta milloinkaan hän ei ole sen orja eikä laiminlyö velvollisuuksiaan kotia, koulua tai työtä kohtaan.

6. Suvaitsevainen
Hän tietää, että hänen harrasteensa käsittää useita erilaisia toimintamuotoja; että tieteelliset tehtävät, tekniset probleemat tai laitteiden rakentelu ovat yhtä tärkeitä kuin lähi- tai DX- työskentely. Jokainen amatööriala on hänen oikeutensa ja kuuluu harrasteeseen.

7. Kansainvälinen
Hänen tietonsa ja taitonsa sekä amatööriasemansa ovat aina ja joka hetki valmiina, ei yksin isänmaata, vaan myös koko ihmiskuntaa varten.

8. Pitkäjänteinen
Sanalla sanoen: Radioamatööri pitää aina yllä oikeata "Ham Spirit'iä", radioamatöörihenkeä.

"Nämä vanhat teesit jälleen kerran uusissa raameissa sopivat pysyväksi huoneentauluksi erityisesti näin juhlavuonna (1996).
Tekstin laati mukaillen Ilkka Hyttinen, OH2BCU. (RA 1/76)"

Reino Janhunen: "alussa oli kipinä" - Suomen Radioamatööriliiton 75- vuotiselta taipaleelta - v. 1996

Käyttäjän ilkkahyttinen kuva
Ilkka Hyttinen

Netistä noukittua:

"ex. OH4BC
23.11.2008 22:16

Sepon ruusuiseen kuvaan pientä kommenttia ... kokemuksen äänellä (luvat sain 1984, yleisluokka 1986).

Sain aikanani paskaa niskaan silloiselta 200:n hengen "älykköporukalta" puolustaessani ex. puheenjohtaja Jussilaa, OH2BU:ta (katso googlella OH4BC artikkeleita). Sain tappouhkauksia ja muuta paskaa kun halusin puolustaa Jussilaa. Tämän tein vain ja ainoastaan siksi, että katsoin vääryyden voittavan oikeuden (M.O.T) ellei jotain tehdä.

Nykyisin silloiset "älyköt" ovat pesiytyneet SRAL:n hallitukseen ja tuhlanneet kymmeniä tuhansia euroja idioottimaiseen kosto-oikeudenkäyntiin mr. Jussilaa vastaan.

Taustapiruna kostossa toimii ex. nokiamiljonääri, joka veti porot nokkaan jostain ihmeen kilpailutoimintajutusta jota Jussila ei suostunut tukemaan SRAL:n rahoilla. Pitkä on viha miehellä (miehillä), kun tapahtumista on about 5-6 vuotta ja vieläkin sapettaa.

En ymmärrä miten SRAL:ssa demokratiaa toteutetaan, mutta onneksi ei tarvitsekaan. Totean vain, että hullua on touhu ja toivon että rahoittajat ymmärtävät mihin sponsorirahansa laittavat.... voi mennä firmankin/virastonkin maine.

Hauskinta tässä kaikessa on havaita joidenkin radioamatöörien yksinkertaisuus; he uskovat kaiken sen paskan, mitä heille tarkoituksella syötetään (lukekaapa joitakin arkistoja niin näette mistä kaikesta Jussilaa on syytetty).

Sattumoisin Nokia ja Elisa ovat työpaikat, joissa mr. Jussilasta pyörii mitä tajuttomimmat jutut. "Yksinkertaiset" ihmiset levittävät samaa sanomaa itse siihen uskoen (ei, kaikki radioamatöörit eivät ole rajatilatapauksia, skitsofrenikkoja, eikä narsisteja). Yksinkertainen ei tarkoita koulutusta, sillä mielestäni monella "älyköllä", joka harrasteen on tähän jamaan saattanut, on yliopistopohja.

Entinen "glamouri" on tyystin harrasteesta hävinnyt, kiitos näiden 200:n "älykön", joka nykyisellään nauttii SRAL:n jäsenistön mandaatista harrasteen eteenpäinviejänä.

Minun ja vaimoni päätös oli lopettaa radioamatööriharrastus niin pitkäksi aikaa kunnes nämä "hullut älyköt" kasvavat koiranputkea ja harrasteen maine on puhdistettu.

"Hullut älyköt" ovat mielestäni pilanneet hyvän harrastuksen ja hyvien radioamatöörien maineen. Hävettää myöntää olevansa radioamatööri.

Kysymys: tuleeko SRAL:sta rikollisjärjestö, jos he jatkavat järjetöntä ajojahtiansa ja rikkovat siinä samalla rikoslakeja?

Poiketen Sepon ruusuisesta kuvasta harrastuksesta, en voi suositella harrastusta kenelekään täysjärkiselle, tai ainakaan SRAL:n jäsenyyttä ei kannata edes harkita.

Sydämellisesti,

Jari, ex. OH4BC"

"QuoVadis
15.3.2018 18:11

Selailin pitkästä aikaa kirjaston lehtilukusalissa Radioamatööri-lehden viimeisimpiä numeroita. Olin kiinnostunut lukemaan mitä nuoruusvuosieni kiinnostuksen kohde, amatööriharrastus on tänään kaiken some- ja digihypetyksen keskellä.

Lehden ulkoasu, taitto ja kuvitus olivat kuin suoraan 60-luvulta, sisältö suurelta osin tiuhaan ahdettua menneitten muistelua ja sivukaupalla jotakin kilpailutuloksia! Ei juuri houkutellut lukemaan ja tutustumaan.

Elämää ja ajankohtaisuutta, eteenpäinkatsomista, niin että ei-insinöörikin ymmärtää siitä jotakin, pliiiiiiiiiiis. Kilpailutulokset, kytkentäkaaviot ja historia mieluummin verkkoon.

Puheenjohtajan kirjoituksesta sai käsityksen, että SRAL:n tärkeimpiä tavoitteita tälle vuodelle on saada aikaan sääntömuutos, jolla jäsenten EROTTAMINEN saadaan helpommaksi!
Eikö jäsenmäärää saada enää muilla keinoin alenemaan riittävän nopeasti?

Lehti on yleensä järjestön käyntikortti ja samalla ikkuna, josta kiinnostuneet voisivat kurkistaa harrasteeseen sisälle. Lehden tarjoama näkymä ei valitettavasti ollut järin mieltäylentävä."

Radioamatöörit: https://keskustelu.suomi24.fi/t/3235276/radioamato...

Lisää:

Vakava keskustelu uudesta SRALn puheenjohtajasta:

"Vanha_Radioamatööri_EK
22.10.2018 0:54

Suomen radioamatööriliitolle valitaan kohta uusi puheenjohtaja ja uusia jäseniä hallitukseen. Merja OH1EG jää pois oltuaan puheenjohtajana varapuheenjohtajana ja hallituksessa 15 vuotta. Myös Marko OH8WM jää pois. Nämä kaksi ovat olleet kokeneimmat hallituksen jäsenet. Iso osa kokemusta jää siis pois ja loput hallituksen jäsenet ovat kaikki melko kokemattomia. Asiaa pahentaa vielä se että Pekka OH2NCS ei vanhojen rasitteiden vuoksi pysty toimimaan neuvottelijana viestintäviraston suuntaan.

Tuomas OH3ERV on ollut yhden vuoden hallituksessa. Tina OH8BBO kaksi vuotta . Vili OH5GE muutaman vuoden enemmän . Mauno OH7UE jo monta vuotta . Mutta kaikki nämä viimeksi mainitut ovat olleet Merjan paitsiossa eikä kukaan heistä ole saanut ottaa mitään vastuuta. Kaikki toiminta on pyörinyt Merjan ympärillä.

Paljon on Liitossa tapahtunut viime vuosina eikä pelkästään hyvää. Nyt on aika miettiä Liitolle uusi suunta ja uusi puheenjohtaja. Mitä enemmän asiaa ajattelen ja ajattelen asiaa minun ja muiden Liiton jäsenten edun kannalta, päädyn aina vain yhteen vaihtoehtoon. Liiton ja radioamatööritoiminnan yleisen edun kannalta on tärkeää että puheenjohtajalla on kokemusta. Ei riitä että puheenjohtaja on nuori ja mukava. Pitää olla näytettyä johtamiskokemusta.

Ainoa mahdollisuus on valita Jari OH2BU uudestaan puheenjohtajaksi. Hänellä on valtava kokemus ja hän on ainoa joka pystyy uudestaan rakentamaan melkein palaneen talon pystyyn. Hänellä on sisua ja kuten hän toteaa esittelyssä myös paksunahkaisuutta.

Jari ei koskaan ole haukkunut Liittoa mutta arvostellut ja tehnyt kritiikkiä sen toimintaa kohtaan. Jari ei ole Liiton vastustaja vaan sen paras sparraaja. OH3AC kerholehdestä on vaikea löytää Liiton haukkumista tai parjaamista jos ei halua hyvin esitettyä kritiikkiä väittää haukkumiseksi. Kerholehdessä on myös enemmän luettavaa kuin vipusessa.

Kun Jari OH2BU valitaan puheenjohtajaksi joutuu hän lunastamaan itse esittämänsä kritiikin. Kaikki se on vain parhaaksi Liitolle. Jari toimii Lahden kerhossa hyvin avoimesti ja kaikki on läpinäkyvää. Jari delegoi asioita loistavasti kuten Lahden kerhosta huomataan. Jari delegoi myös loistavasti Tapio Lehtisen OH6UBZ apua. Tätä tarvitsemme myös Liittoon joka viime aikoina on käpertynyt ja käpertynyt peittämään kaiken järkevän toiminnan.

Uskon ja toivon että kun Jari on valittu puheenjohtajaksi hän säilyttää Tuomaksen OH3ERV varapuheenjohtajana ja kasvamaan seuraavaksi pj ksi. Se olisi viisasta hamssipolitiikkaa.

Pyydän asiallista keskiustelua. Olen esittänyt Suomi24 tarkastajille että nämä poistavat hyvin herkällä kammalla kaiken asiattoman arvostelun ja kaikki henkilökohtaisuudet.

Vanha OT radioamatööri EK"

https://keskustelu.suomi24.fi/t/15440322/vakava-ke...

https://www.youtube.com/watch?v=LYEBogd4nv0&featur...

Käyttäjän ilkkahyttinen kuva
Ilkka Hyttinen

Suomen Radioamatööriliitto/puheenjohtaja? :

"MynttinenQ
8.11.2018 23:31

UUSI
SRAL valitsee ensi viikolla uuden puheenjohtajan . Vastassa on kokenut OH2BU ja kokematon OH3ERV . Kumman sinä valitse kokemuksen ja osaamisen perusteella kun katson CV-listan

OH2BU OH7RF nämä on otettu hänen julkisesta CV:stä
amatööri 45 vuotta
SRAL puheenjohtaja 8 vuotta
SRAL hallituksen jäsen 25 (?) vuotta
Ainoa suomalainen ikinä IARU hallituksessa
kouluttaja kymmeniä kursseja
koulutus matskun kirjoittaja
OH3AC kerholehti päätoimittaja joka hakkaa Radioamatööri lehtisata-nolla
suomen mestari ssb cw monta kertaa
mtv johtaja 20 (?) vuotta ja mtv lobbari
annettu SRAL Laron palkinto Koposen Palkinto Jäämaan palkinto ja kunniamaininta
ainoa SRAL puheenjohtaja joka kutsuttu ikinä Linnan juhllin 1996 (!)
dx peditioita toiseksi eniten suomessa vain martilla enemmän
maailman toiseksi tunnetuin suomen radioamatööri
varmaan sata lehtijuttua
Meri Tapio lehtijutut ja mtv uutinen parasta radioamatööri propagandaa 20 vuoteen
ainoa amatööri ikinä Ficora johtokunnassa
tuntee ministerit ja kansan edustajat
partiolainen
OH3AC laittanut pystyyn
kaikki OH3AC leirit ja muu

OH3EVR
yksi vuosi hallituksessa
neljä vuotta hamssi
OH3TR vara puheenjohtaja
tuntee dmr hyvin
ei tunne mpk
ei tunne juririikka
ei tunne tilintarkastus
ei koskaan bandilla
ei tunne ketään ...

OH3EVR varma hyvä poika mutta antaa korvan tausta ensi kuivata

jussila numerot 2 ja 4
oh3evr 0

Vili myös hyvä OH5GE"

https://keskustelu.suomi24.fi/t/15428038/suomen-ra...

Käyttäjän ilkkahyttinen kuva
Ilkka Hyttinen

Radioamatöörin huoneentaulua ei ole palautettu vieläkään SRAL ry:n sivuille, löytyy kyllä täältäkin:

http://www.nic.fi/~jpturja/kuvat/taulu.htm

Käyttäjän ilkkahyttinen kuva
Ilkka Hyttinen

SRAL:n syyskokous 2018 "avoimesti" ns. "keskusteli" plagioiduista ns. "arvoistaan" - todellisuudessa julkitoikin käytännön arvottomuuksiaan! - yksilöidyt toimintasäännöthän ovat, p.o., asia aivan erikseen. Sral:n nykyhallitukselta - tulevaltakin - ovat eettiset käsitteetkin, saati oikea, myönteinen, kuolemattoman radioamatööriyden brändäys, valitettavan ilmeisesti vieläkin täysin hakusessa. - No, sitä saavat, mitä lähinnä ummikkoina pilaavatten...

https://www.youtube.com/watch?v=R_48OCJKRCw

Toimituksen poiminnat