Ilkka Hyttinen Rakastan - siksi elän

Islam on kuoleman vakavasti otettava uskonto

TV-evankelista, pappi Zakaria Botros on Jumalan lähettämä apostoli islamilaiseen maailmaan. Hän on kautta historian ensimmäinen sananjulistaja, joka on uskaltautunut julkisesti puuttua Koraanin ja islamilaisuuden suuriin harhoihin , suoranaisiin vääryyksiin.

 

Al –Qaidan mukaan pappi, ”Isä” Zakaria Botros on ”eräs etsityimmistä uskottomista, ”väärä-uskoisista” maailmassa”. Hänen hengestään on luvattu jopa 60 miljoonan dollarin palkkio syynä hänen kotimaassaan Egyptissä monivuotisen tutkimuksensa perusteella tekemänsä paljastukset Koraanista, Allahista ja profeetta Muhammedista sekä hänen isännöimänsä päivittäinen 90 minuutin TV-ohjelman internet – sivujen,  www.fatherzakaria.com , puhelinpalvelun ja Paltalk- nettipalstan käytön takia.

 

TV-pappi Zakarian motiivi julistuksessaan on sielujen pelastuminen. Vaikka hän vastustaa islamia, hän rakastaa muslimeja. Jotta he pelastuisivat, tulisivat tuntemaan Totuuden, hänen on näytettävä kaikkialla, miten väärä uskonto islam on.

 

Kristus käski meidän levittää Hyvää sanomaa, Rakkauden evankeliumia kaikkialle maailmaan. Ei ole mitään sääntöä, joka sanoo, että kristittyjen pitää käännyttää maailma mutta ei muslimeja.

 

Muslimienemmistöisessä Egyptissä kristityt eivät puhu uskonnosta muslimien kanssa. -  mm. Zakarian vanhempi veli, innokas kristitty sai maksaa saarnaamisestaan hengellään.

 

Zakarias uskoo, kuten me kaikki kristityt, että vain kristinusko tarjoaa Totuuden. Uskonsa perusteella hän hylkää kaikki uskonnolliset muut järjestelmät ihmistekoisina ja siten ei-jumalallisina.

 

Muhammedin eräs suurimmista ”anteeksiantamattomista” rikoksista Zakariaan mukaan oli se, että Muhammed kielsi Kristuksen tuoman armon. ’Muhammed ei pyydä armoa eikä anna armoa’.

 

Kaikista uskonnoista islam on ainoa, joka uhkaa kannattajiaan kuolemalla, jos he yrittävät hylätä sen. Se on alusta asti omistautunut joillekin ihmisen alhaisimmille haluille: valloittamiselle, seksille, ryöstämiselle ja ylpeydelle ”ostaakseen” seuraajia.

 

Kristinuskoa alkoivat levittää kristityt, jotka uskollisesti uhrasivat elämänsä vain siksi että uskoivat Kristukseen.

 

Islamia taas levitettiin väkivallalla, miekoin, pelolla, uhkauksilla ja räikeillä houkutuksilla, jotka perustuvat ihmisen alhaisimpiin haluihin. Islam on harhaantunein ja vääristynein uskonto.

 

Muslimeilla ei ole suurempaa vihollista kuin heidän omat kirjoituksensa – erityisesti perimätietokokoelmat hadith ja sira – jotka jatkuvasti hämmentävät muslimeja.

 

Zakarias saa kaikkiin ohjelmiinsa aiheet ja aineiston islamin tekstilähteistä, erityisesti Koraanista, hadithista ja muslimioppineiden kertomuksista, idzhmasta, sekä sharia-laista.

 

Esimerkiksi jalkavaimon pitäminen on laillista, kamelin virtsan juominen on puolusteltavaa, jne. Islamisteilla on mm. käsitys, että naisten täytyy ”imettää” vieraita miehiä ollakseen heidän kanssaan, mikä on ristiriidassa heidän muiden pyhien kirjoitustensa kanssa. Miksi? Koska Muhammed sanoi niin hadithissa. Mikä merkitys on musiikin kieltämisellä? Mikä on syy koirien kiroamiseen? Mikä tarkoitus on määräyksellä, että ihmisten tulee syödä vain oikealla kädellään eikä koskaan vasemmalla?  Mikä päämäärä on käskyllä nuolla kaikki sormet ruokailun jälkeen? Yksinkertaisesti: sharia -lain totalitaarinen tapa pyrkii aivopesemään muslimit ja tekemään heistä robotteja, jotka eivät koskaan kyseenalaista uskontoaan. Eli Koraanin sanoin ”Älkää kysykö kysymyksiä, jotka voivat osoittautua vahingollisiksi”.

 

Tämä on Zakariaalle hyvin kiusallinen aihe, se on myös kiusallista kuunneltavaa muslimeista. Mutta paraneminen alkaa kivulla ja kärsimisellä. Lyhyesti sanottuna islamilaisten kirjoitusten mukaan Muhammed oli suoranainen perverssi. Hänellä oli tapana imeä nuorten poikien ja tyttöjen kieliä. Hän pukeutui naisten vaatteisiin ja sai ”näkyjä” tuossa tilassa. Hänellä oli ainakin 66 ”vaimoa”. Hän puhui jatkuvasti seksistä ja oli sen riivaama – hänen ensimmäinen kysymyksensä ”puhuvalle aasille” oli, pitikö se seksistä . Muhammed rakasteli kuolleen naisen kanssa. Kestäisi useita tunteja käydä läpi hadithien ja siran kohdat, jotka kertovat Muhammedin seksuaalisista perverssioista. Monet arabiaa taitamattomat eivät tiedä näistä asioista, koska niitä ei ole koskaan käännetty.

 

Suomenkielisissä koraaneissa tappaminen ja surmaaminen käännetään toisella, sievistetyllä sanalla ”taistella”. Muslimit haluavat esittää islamin hyvässä valossa. Mutta tosi islam ei ole sellaista. He vain haluavat saada sen näyttämään kauniilta, kääriä ”p….  kultaisiin papereihin”. – Kaikkia, jotka eivät ole muslimeja, kehotetaan tappamaan.

 

Muhammedin ja Islamin Allah ei ole meidän kristittyjen Jumalamme. Allah ei ole Luoja. Ennen islamia Allah  oli epäjumala, jota kutsuttiin nimellä Eld. Muhammed kehotti arabeja palvomaan epäjumalia ja halusi saada heidät puolelleen.  Hän kertoi, että uskoi heidän jumalaansa Allahiin eli Eldiin – ei siis Jumalaan.

 

Islam ei ole siten niinkään uskonto kuin valtataistelun väline. Mitä syytä islamisteilla on tiukasti suojella ja seurata uskontoa, jota hänen itsenä on kaunisteltava, tehtävä järkeväksi,  laiminlyötävä, minimoitava, jatkuvasti uudelleen tulkittava, vääristeltävä, jne?

Monet muslimit pitävät islamia enemmän tai vähemmän elämäntapana – jota ei voi eikä saa kyseenalaistaa. Kaikki muslimit eivät myöskään ole fundamentaalisti ääriradikaaleja esim. tappamisessaan, he eivät kaikki ole hengellisesti hukassa, mutta heitä on autettava Zakariaankin mukaan löytämään oikea Kristuksen tie anteeksiantoon ja sovintoon Jumalan kanssa.

 

Tosiasia on, että useimmat muslimit eivät tiedä, mitä on heidän omissa teksteissään. Yleensä he tietävät ja yrittävät hapuillen seurata vain islamin viittä keskeisintä velvollisuutta, pilaria. Toiset, järkevämmät muslimit, jotka todella etsivät totuutta, heräävät lopulta suurimmasta huijauksesta, joka on esitetty ihmiskunnalle 1400 vuoteen, ja monet heistä tulevat tuntemaan perimmäisen Totuuden, Evankeliumin vapautuksen.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (46 kommenttia)

Aku Ankka

"Zakarias uskoo, kuten me kaikki kristityt, että vain kristinusko tarjoaa Totuuden. Uskonsa perusteella hän hylkää kaikki uskonnolliset muut järjestelmät ihmistekoisina ja siten ei-jumalallisina."

Tässäpä tämä heikko kohta.

Kuinka toinen, joka ei tiedä, mutta uskoo, voi olla sen enempää oikeassa kuin toinen, joka ei myöskään tiedä, vaan uskoo. Kukaan ei oikeasti tiedä mitään, ja silti ei-minkään tiedon levittämiseen uhrataan miljardeja vuodessa...

Uskonnot taitavat olla ihmiskunnan suurin syöpä ja uskovaiset pelkkiä normaaleiksi naamioituvia hulluja.

Käyttäjän ilkkahyttinen kuva
Ilkka Hyttinen

...mitään muuta teosta kuin Raamattua, Jumalan Sanaa ja sen henkilöiden Jeesuksesta lähtien historiallisuutta ei ole todistettu "poikkitieteellisesti" mitään muuta opusta - kaikki muut 'koraanit' ovat pelkkiä 'valeskaloja'....

...silti Jumalaan, Jeesukseen Kristukseen, Raamattuun, Jumalan Sanaan, jne. usko on vain uskosta ettei kukaan ihminen omilla teoillaan, viisaudellaan tms. kerskaisi - edes pystyisi kerskaamaan...

...eroa siis on uskolla ja uskolla - ateismillakin - kuin itä on lännestä!...

...sinäkin uskot "ei-pedanttiseen" piananonsoiton opiskeluun - sen ko. musiikkia suoltavuuden persoonalliseen, karsimaattiseen edesauttoon - kuten minäkin (samoinkuin pois pojat Afgaanista ja sassiin!)...

...usko ja uskonnot pitää erottaa myös toisistaan eikä niputtaa niitä kaikkia samaan kastiin...

...(kristin)uskonnotkaan eivät ketään pelasta - usein päinvastoin, vieläpä miljardien sumuverholla, ikäänkuin Kristuksen kaavuilla...

Käyttäjän veehoo kuva
Viljo Heinonen

Uskovaisten kanssa on turha väitellä ja edes yrittää perustella asioita loogisesti. He elävät kehäpäätelmässään. Uskoa selitetään uskolla. Uskonnollinen käyttäytyminen johtaa väitämättä virhepäätemiin. kun lähtökon uskonnosta riippumata on, että uskontoon sopimattomat tosiasiat torjutaan vääräoppisina tai uskonnottomina. Parasta olisi, että ihmiskunta voitaisiin vapauttaa uskonnoista, kun uskovaisten laajamittainen käännytys toiseen uskoon johtaa sotaan. Yksi niistä on parhaillaan keskuudessamme.

Käyttäjän ilkkahyttinen kuva
Ilkka Hyttinen

...Kristukseen usko on käytännössäkin loogisin ja siten viisain usko...

...kukaan ei tule pelkällä omalla uskollaan "autuaaksi" uskoi sitten ajatuksensakin puhki miten lujaa tahansa...

...väittelyn turhuus ei lähde uskomattomien "loogisuudesta" - he kun eivät ole pystyneet "tietoaan" vielä todistamaan aukottomasti, saati poikkitieteellisesti...

...kehäpäätelmissään pyörii vain sinun ajatuksesi, olet sen vankina, eikä ulospäin pääsyä näytä häämöttävän - se on kyllä löydettävissä...

...väitteesi uskoista ja uskonnoista ovat vain omia yleistettyjä, ei tieteellisiä mielikuvia!...

...uskontojen varjolla on tehty monia sotia, kaikkein paimpia ns. tietoon luottaen, oikeammin esittämiesi kaltaisiin luuloihin perustuen...

...evankeliumin julistajat eivät käännytä itse ketään - käännytyksen tekee ainoastaan Jumala Pyhän Hengen avulla

...käännyttäjiä ja käännynnäsiä löytyy kyllä monensorttisia, aseilla kieroon väännetyistä alkaen...

Olli Hakala

Viljo hyvä, eroita jo toisistaan aito Usko Aabrahamin, Iisakin ja Jaakobin Jumalaan ja sitten noin globaaliin 4000 kpl humaaniin uskonto tekeleeseen...

tapio oksanen

Islam, ristinusko, juutalaisuus... kaikki paimentolaisuskonnot ovat nykymentaliteetillä perverssejä ja aivan turhakkeita.

Olli Hakala

allah kuuepäjumala on 1/360 joista sitten Muhammed valitsi.

Juutalalaisten ja kristittyjen Usko Aabrahamin, Iisakin ja Jaakobin Jumalaan on todellista....muut 4000kpl lohkoja ja lahkoja ovat humaaneja uskonto tekeleitä, ihmiset eksyttäen.... ateismi ja liberaali suvaitsevaisuuskin ovat sellaisia...

Paavo Metsäluoma

Jos tämä ei täytä uskonrauhanrikkomisen tunnusmerkkejä (vrt. Halla-ahon tuomio) niin mikäs sitten (vaikka mielestäni asiallisesti perusteltu ja uskonnoista tulisi voida puhua kuten joulupukistakin)?

Hyvä että jotkut kristitty-hihhulit edes uskaltavat puhua asiasta.

Asun miljoona kertaa mieluummin lestadiolaisten, kuin muslimien, keskuudessa.

Kalevi Wahrman

Mistä näitä hihuleita oikein tulee.....

Henrik Sawela

Jenkit sen tietää...

There´s a sucker born every day!

Suomeksi: Ehtymätön luonnonvara...

Paavo Metsäluoma

Ilkka todennäköisesti perustaa bloginsa Itäportti-lehden artikkeliin

http://www.irr-tv.fi/images/stories/downloads/pdf/...

Alkaa sivulta kahdeksan. Ihan mielenkiintoinen artikkeli (vaikka tottakai uskonnollinen media, erittäin värittynyt.. Kannattaa lukea silti).

Käyttäjän ilkkahyttinen kuva
Ilkka Hyttinen

...pitää paikkansa Paavo!...

M-T Heikka

Vanhassa testamentissahan ennustetaan Messiaan tulo. Odottavatkohan muslimitkin yhä messiasta kuten juutalaiset... eikö heilläkin ole Vanha testamentti pohjana.

Juutalaisille ei Jeesus kelvannut, rakkauden apostoli. Minusta on selviö, että Jeesus on Jumalan poika... hän oli täydellinen. Millainen on sitten täydellinen näille muille: rikas, mahtava ja voittoisa sodissa...heh heh.

Hyvä, että pidätte yllä sitä henkeä, että Suomessa saa sanoa vääräksi uskonnoksi Islamia. Sitähän se on. Jeesushan sanoi, että tulee vääriä profettoja. Mitä hyvää voi olla miehessä joka nai 8-vuotiaan lapsen. Sehän on pahuuden perikuva.

Paavo Metsäluoma

On vain mielenkiintoista nähdä missä kohtaa tämä kaksois-standardi loppuu.. Halla-aho sai johdonmukaisesta kirjoituksestaan tuomion uskonrauhanrikkomisesta.

Tässä(kin) kirjoituksessa viitataan lähdemateriaaliin (ja on ymmärtääkseni todistettavissa islamilaisista kirjoituksista. Itse ainakin tiedän muistista muutaman kohdan Haditheista ja Koraanista jo suoralla kädellä)..

On kuitenkin kaksinaamaista Illmanin Mikalta olla syyttämättä Hyttistä.. Vedoten oikeuden olemiseen kaikille sama.. Mutta toihan nyt on jo kyynisyyttämme unohdettu aikaa sitten.

On ihan eri asia lähteä kovistelemaan (silloin vielä suht. tuntematonta Halla-ahoa) kuin pääministeripuolueen selkärankaa, Suomen bible-belt:iä.

Saapas nähdä riittääkö Demlalla rahkeet..
http://www.youtube.com/watch?v=yT8CcUFHlXE

M-T Heikka

Eipä riitä rahkeet, kun sanotaan kaikki aito mielipiteemme siitä uskonnosta, eikä tyihää kakistella.

Siksi mieki sanoin, kun tiedän siitä mukasyytetyn. Halla-ahokin toi oivan näkökohdan esille. Muhamedin vaimolla on nuket aviovuoteessa. On siinä kaikkien janoisten sankari. Ja tätä ei muka saisi sanoa!

Illman, se on ruottia ja tarkottaa paha tai kovin sairas mies.

Meille ollaan tämän demla-jengin myötä tuomassa jotain pelon ilmapiiriä, ettei saisi sanoa sitä eikä tätä. Sanotaan vain kaikki, niin mites sitten suut pannaan.

Pekka Liimatainen

Hyvä kirjoitus, asiaa alusta loppuun.

Itse myös viittaan Halla-ahoon, tämä oli paljon "pahempaa" kirjoitusta kuin mistä tuomittiin Halla-ahon tapauksessa sakkoihin.

Mutta miksei mukamas totuutta voi sanoa, kaikki nämä mielettömyydet islamin uskossa ovat totta, ei sen sanomisesta saa tuomita ketään, ei tämän kirjoittajaa eikä H-a:takaan.

Suomen päättäjät taitavat olla lumoutuneet islamin oppeihin, sitä ei saa arvostella, lienevätkö jo etukäteen peloissaan että kohta alkaa autot, autonrenkaat, ja sen jälkeen lähiöt palamaan, ja myös siviilit räjähtämään "rauhanuskonnon" kannattajien avustuksella...

Seppo Hildén

heh, suoraa tekstiä.

Miksi totuutta ei saa sanoa ääneen.

Tulee mieleen yksi Hans Cristian Anderssonin satu, se jossa kuninkaalla ei ollut vaatteita päällä.

Eipä Koraanissakaan Muhammedin lapsivaimoilla ollut pääsääntöisesti vaattetteita päällään, vaan Muhammed.

Eurooppa on vielä kusessa tuon islamin kanssa. Me olemme heille vääräuskoisia ja kun Eurooppassa on tarpeeksi muslimeja, alkaa vääräuskoisten vallasta syökseminen.

Koraanin mukaan vääräuskoiset pitää tappaa. Voiko sen enää selvemmin sanoa.

Paavo Metsäluoma

M. Heikka:
"Sanotaan vain kaikki, niin mites sitten suut pannaan."

Eiköhän se ole juuri esim. tämänkin yksityisrahotteisen Puheenvuoro-blogikokonaisuuden funktio.

Niklas, Huusko ja Usari ovat fiksuja sisäpiiriläisiä jotka ymmärtävät kansalaisaktiivisuuden mediassa ennenkuin muut talot.

Esim. Hesarissa oli aikoinaan (kun nettiviestintä ja) suora kommentointi tuli mahdolliseksi, TODELLA kova sensuuri mitä saa sanoa..

Niinkuin tämä kommentointi (vessanseinä) mukamas loukkaisi tai tuhoaisi konsensusta.. Konsensus tuhoutuu..

Siltikin on liikaa ihmisiä vieläkin mm. meillä Suomessa, jotka lukevat vain Me Naisia, Seuraa jne..

Uskomatonta on että Persuja syytetään populismista kun kaikki valtapuolueet maksavat maltaita että pääsevät "tuttujuttuihin" tai Annan kanteen lässyttämään perheasioistaan..

Islam ON kuoleman vakavasti otettava kysymysmerkki. Myös meille suomalaisille.

P.S. Näissä pitää sit aina painottaa eroa islamin ja muslimin välillä. Islam on aate. Muslimi on ihminen.

M-T Heikka

Muslimi on tietysti ihminen. Ja hän voi ihmisenä olla kuin enkeli. Olen tuntenut heitä.

Sehän on vain rakkautta muslimeja kohtaan, että samnotaan että heitä on huijattu raskaimman jälkeen, että Mohammed olikin väärä profeetta...saarnasi anteeksiantamattomuuden aatetta. Tietystihän siihen uskoon on jotain hyvääkin ympätty, jotta ihmiset sen olisivat omaksuneet. Mutta perustukset ovat ontot, ja perustaja oli naimisissa 8-kesäisen kanssa. Tosin, onhan muinaisina aikoina sovittu jo vastasyntyneiden kesken avioliittoja, mutta tämä ukko pani täytäntöön sen jutun, Halla-ahon mukaan. Luulisi tuon jo kertovan kaiken.

He ovat vain varmuudella vääräuskoisia. Kyllähän se pitää sanoa. Ei ole kummempaa sanoa inkojen vanhoja uksontoja vääriksi uskonnoiksi, tai siis pakanauskonnoiksi. Joulupukkiakaan kukaan aikuinen ota vakavasti, eikä tonttuja. Tontuthan ovat vanhaa pohjoismaista taikauskoa. Yhtä leppoisissa merkeissä voimme naureskella muhamettilaisille, vaikka se itse Muhametti olikin vastenmielinen ukko.

Ja tosihan se on, että ei meitä "kansalaisia", maan matosia, kukaan Illmanni kehtaisi raahata leivättömän pöydän äärelle. Se ei nimittäin näyttäisi hyvältä. Meikäläinen saa sanoa mitä lystää, koska olen niin alhainen olento yhteiskunnallisesti. "Köyhä yh-äiskä, tai no, ainakin entinen", ei näyttäisi hyvältä Iltalehden kannessa. Se olisi pahempi juttu kuin Isontalon Antti ja Rannanjärvi.

Paavo Metsäluoma

;)

Hyvää joulua Merja. Itse en kuulu kirkkoihin.. Erosin kristinuskostakin (vaikka aika isolla tohinalla liityinkin muutama vuosi sitten ja tunnen Raamattua aika paljon maallikoksi).

Tiedätkös mistä tämä "boxing"-day tulee? Briteistä. Ja ei, kyse ei ole nyrkkeilystä vaan laatikoista mitä kirkoissa on eri hyväntekeväisyyksiin.

Eli nyt työnnetään sitä fyrkkaa niihin laatikoihin mitä kirkkojen perällä (ei suomalainen perinne, koska Suomessa ei laatikkokulttuuria).

On tärkeää että juuri maamme naiset oppivat ymmärtämään pikkuhiljaa mitä tämä uskonto ja sen mukanaan tuomat "kulttuurit" tarkoittavat. Itse vihaan tätänykyä feminismiä.. Me pääsimme aika perkeleen pitkälle tasa-arvossa ja nyt täytyy ottaa takapakkia.. Koska kaksois-standardi (eli koskee ainoastaan vhm:ää) tai uskonnolliset kulttuurirajoitteet (eli meidän uskonnollisessa kulttuurissa vaimon lyöminen on hyve jos ei tottele.. Ja TÄMÄ ON KORAANISSA SANOTTU).

Eli hyvä muslimi EI JÄTÄ lyömättä vaimoaan jos vaimo ei tottele miestään. Onhan mies absoluuttinen perheen pää. Tämä kaikki on ilmoitettu Koraanissa.

Onnea suomalaiset naiset jotka naitte muslimin.. Meille (miehillehän) se ei onnistu koska Koraani kieltää vääräuskoisia miehiä naimasta musliminaisia. Rangaistuksena (eli fatwa) kuolema.

Jos muuten käännyt islamista.. Fatwa ja kuolema. Fatwan voi osoittaa kuka tahansa imaami (eli kirjanoppinut, ei samaa pappisvalaa kuin kristinuskossa). Fatwaa ei voi perua kuin fatwan antaja.

Islam on uskomaton uskonto. Harva oikeasti uskoo.. Valtaosa haluaa pönkittää.

Pieni on se mies joka tarvitsee uskontoa ja kättä perheessään. Kuvottava pikkusielu vihaa täynnä. Ja surullista on nähdä nämä kaapumassat alistuen miestensä ja isiensä tahtojen alle...

Islam on suuri uhka Euroopalle. Suuri menetys muslimeille. Suurin yksittäinen vitsaus ihmiskunnassa. Ruttoaalto oli pientä.

Kaikkia se sortaa.. Vaan.. Kysykääpä arabeilta ovatko kaikki muslimit tasa-arvoisia.. Neekeri on jotain ihan eri asiaa arabille kuin länkkärille..

Missään muualla kuin länsimaissa ei rotuerottelua pidetä vastenmielisenä.. Lähi-Idässä, Kiinassa, Japanissa.. Se on status-quo.

Mustalla ihmisellä on todennäköisimmin paras elämä länsimaissa.. Varsinkin jossain idiootti-Suomessa jossa ihonvärillä saa erityiskohtelua.. Mikä on uskomatonta.

Ja tästäkin te jotkut luette rasismia rivienvälistä.. Uskomatonta..

Käykää perkele siellä Afrikassa.. Kauko-Idässä.. Valtaosa pitää teitä täysin pelleinä.. Turisteja..

M-T Heikka

Hyvää Joulua Paavollekin :)

Mie en ole mistään eronnut, enkä mihinkään kyllä liittynytkään. Olen kait vähän outo lintu siinä mielessä.

Oikeastaan vasta nettimaailmassa olen funtsinut suhdettani "uskovaisiin". Äitini kuului kirkkoon, isäni ei. Minua ihmetyttää, että on sellaisiakin saarnamiehiä, ainakin netti väärällään, jotka saarnaavat uskontoa vastaan. Se on varmasti uusi ilmiö. Ennen on oltu vain fiksuhkosti hiljaa, jos ei olla uskottu. Onko tämäkin niitä lopun ajan merkkejä stten, että ollaan näin agressiivisesti kristinuskon vastaisia.

Enkä miekään ymmärrä, miksi feminismiä Suomessa tarvitaan. Meillähän voi jokainen valita oman polkunsa. Tämä on aivan omituista vouhkaamista. Ja samat ihmiset ovat sitten yleensä vielä muslimimielisiä ja omaa kansaansa vastaan, pilkkaavat junteiksi ja ties miksi. Aivan omituista. Eihän muslimeilla nainen ole juuri muulia kummempi.

Paavo Metsäluoma

Jep. Tää keskustelu ehkä rönsyilee hiukan ohi aiheen :D

"Enkä miekään ymmärrä, miksi feminismiä Suomessa tarvitaan. Meillähän voi jokainen valita oman polkunsa. Tämä on aivan omituista vouhkaamista. Ja samat ihmiset ovat sitten yleensä vielä muslimimielisiä ja omaa kansaansa vastaan, pilkkaavat junteiksi ja ties miksi. Aivan omituista. Eihän muslimeilla nainen ole juuri muulia kummempi."

Englanniksi talonpoikaisjärkeä sanotaan "gut-feelingiksi" eli et se tulee sisälmyksistä.

Talonpoikaisjärki on se kaikki millä me toimitaan sitten loppupeleissä kun jää se tiedon ja toiminnan aukko.

Älä välitä.. Uskalla tehdä gut-feeling -johtopäätöksiä.. Yleensä ne ovat oikeita.. Sun geeniperimä/suojeluvaisto/biologia/jo onnistunut toistanto kertoo miten toimia ;)

Äläkä pelkää sanoa sitä. Me olemme suomalaisia. Me olemme uskomaton menestystarina. Meidän talonpoikaisjärkemme on maailman paras.. Tilastoista luettavissa. Ehkei sinunkaan ole huono.

Jos sinusta tuntuu että "mättää" todennäköisintä on että et ole väärässä.

M-T Heikka

Niin justhiinsa. Siehän sen sanoit paavo: mie olen aina oikeassa. ;)

Maalaisjärjelä menhään etheenpäin. Son taihvaan tosi.

Amerikkalaisetki oova muuten käytännön praktiseeraajia ja hunteeraajia. Niin, että se puolustuksekseni lausuttakoot.

Menneehän net porinat vähän joskus sivu-uomile, tunnustethaan. Saattaa joku päätä raapia. Mutta ei kait se niin vakavaa, joskus kyllä vähän epäkohteliasta.

Käyttäjän ilkkahyttinen kuva
Ilkka Hyttinen

Uskonrauhan rikkomiseen syyllistyy mikäli:
»julkisesti pilkkaa Jumalaa tai loukkaamistarkoituksessa julkisesti herjaa tai häpäisee sitä, mitä uskonnonvapauslaissa tarkoitettu kirkko tai uskonnollinen yhdyskunta muutoin pitää pyhänä, tai meluamalla, uhkaavalla käyttäytymisellään tai muuten häiritsee jumalanpalvelusta, kirkollista toimitusta, muuta sellaista uskonnonharjoitusta taikka hautaustilaisuutta.»

…millähän tavoin pappi Zakariaksen islamin tietolähteistä löytämänsä info rikkoo uskonrauhaa?

...mitähän arvelet, mikähän mahtaakaan olla oma tarkoitukseni ilmaista eräitä noita Zakariaksen löytöjä islamista?

...vai onko ainoa tarkoituksesi puolustella Halla-Ahon saamaa tuomiota uskonrauhan rikkomisesta?

Paavo Metsäluoma

No.. Olisit ainakin voinut kirjoituksessasi tuoda lähteesi tarkemmin esille.. Kirjoituksesi antoi kuvan että olet itse sitä mieltä (koska ei selviä lähdeviitteitä). Korjaa tämä oikeasti vastaisuudessa. Ja se että viittaat niin vahvasti lähteisiisi.. Tämä ihan oikeasti täyttää nykyiset uskonrauhanrikkomis-pykälät heittämällä.. Toivottavasti ymmärtävät olla syyttämättä sinua..
Kuten Halla-ahon ja Euroopassa esim. Wildersin ja Elisabeth Sabaditsch-Wolff

http://www.youtube.com/watch?v=8yaZWUOvAvM

Itse olen sananvapausensinihmisiä.. Kannattaa katsoa mitä täälläkin tapahtuu..

Ja ottaa sunnuntaisin hieman kantaa tähän?

Jos/kun islamia on pian (kiitos Brax/Demla, ota selvää näin on käymässä) RIKOLLISTA kritisoida.. Olemme mielenkiintoisessa tilanteessa jota voitaneen verrata edesmenneeseen Neuvostoliittoon.

Ymmärtääkseni olet Keskustan miehiä.. Liberaali? Arvaa kääntyykö Urho haudassaan jos tällainen sananvapautta merkittävästi rajoittava laki saadaan läpi.

Entäs rasismilaki? Tällöinhän näyttö (ettei rasismia tapahtunut) jää vastaajalle. Eli perustuslaillinen yhdenvertaisuus ei tapahdu koska ihonväri/uskonto. Ja syytetyn osoitustaakka.

Ottakaa uskovaiset nyt jo pikkuhiljaa KANTAA!! Kiitos Ilkka että uskalsit olla islamin kanssa ensimmäinen.. Itsellä vanhaa KL-pohjaa ja nämä poskenkääntäjät eivät uskalla puhua asiasta julkisesti.. Eivät sitten millään..

Tietoa on aina ollut.. Pelkureita myös! Ilkka (tää on yhdelle KL-aktiivi, monen polven kristitty-Ilkalle.. Paskaa te jauhatte! Mitään ette uskalla sanoa). Sulle täytyy nostaa hattua että uskalsit ensimmäisenä.

Sori että sanon suoraan että toivon saavasi syytteen koska "lain yhteneväisyysperiaate".. Ja sitäkautta kumottua tämä kaksois-standardi että Jeesusta saa loukata mutta Mohammedia ei..

Vaikka Jeesus oli kaikkien mielestä hyvä tyyppi.. Mohammedista ei voi sanoa samaa.. Eli kilttiä ja kaunista, ihmiskunnan pelastajaa monella tavoin.. SAA loukata.. Mutta murhaaja-pedofiilia ei saa?

Suomalainen lainsäädäntö.. Joka päivä jotain uutta...

Käyttäjän ilkkahyttinen kuva
Ilkka Hyttinen

OK Paavo! – sorry, anteeksi, olin hieman liian ärhäkän poleeminen kirjoituksesi suhteen kun rupesit vihjaamaan tuomioista, Halla-ahosta, jne. …

- sen paremmin kuin olen tuonut ko. tiedon tietolähteestä ”pappi Zakarias Botros” jo lyhennetyn referaattikirjoitukseni alusta lähtien ei ole tarpeen enää tehdä - ei ainakaan johtopäätösten teon taitoisille semminkin kuin alkuperäinen kirjoituslähdekin on jo täällä tullut julki – itse asiahan tässä on tärkeämpi kuin tietolähde tai sen asian tännekin välittäjä IH…

”TV-pappi Zakarian motiivi julistuksessaan on sielujen pelastuminen. Vaikka hän vastustaa islamia, hän rakastaa muslimeja. Jotta he pelastuisivat, tulisivat tuntemaan Totuuden, hänen on näytettävä kaikkialla, miten väärä uskonto islam on.”…

- en minäkään tuomitse muslimeja, vaan rakastan heitä kuten Zakariaskin – haluan heidänkin tulevan tuntemaan totuuden , mutta en hyväksy heidän kaikkia ”lakejaan”…

- et perustele lainkaan ”lonkalta heittämällä” esittämääsi tuomioväitettäsi Zakariaan tai minun syyllistymisestä Suomen tai muiden maiden lakien esittämiin ”uskonrauhan rikkomisiin”…

Matt 7:1 "Älkää tuomitko, ettei teitä tuomittaisi;
7:2 sillä millä tuomiolla te tuomitsette, sillä teidät tuomitaan; ja millä mitalla te mittaatte, sillä teille mitataan.

Joh 12:48 Joka katsoo minut ylen eikä ota vastaan minun sanojani, hänellä on tuomitsijansa: se sana, jonka minä olen puhunut, se on tuomitseva hänet viimeisenä päivänä.

- sananvapauttamme on jo rajoitettu ja ilmeisesti lisää tulee – valitettavasti vaan Kekkosen kaudella sananvapauden saneli juuri Kekkonen – kuten aikoinaan minulle Virolainenkin – Vennamokin on minulle varsin tuttu – sanokoon hep, joka on nostanut hänet takapuolesta kuorma-auton lavalle paasaamaan Vantaalla 70-luvulla ke- ehdokkaana mukana hörveltäessäni…

- juu, asiaa kirjoitat kaiken kaikkiaan Paavo! – rasismissa (”sukulaisuutta” islamismiin) näkyy pätevän samat säännöt: jos toinen on värillinen, saat ylen helposti rasismisyytteen, jos toinen taas on nainen, vaimo – miehenä, isänä saat helposti vain syytteen ja tuomion, nimim. kokenut…

- vaikka olen ja elän – jos Herra suo – tässä maailmassa, en ole tästä maailmasta, vaikka olenkin ”alkiolainen kristitty”, olen silti ainoastaan Jumalan ja Jeesuksen, Herramme lapseudenuskoisia miehiä!...

- olen, kuten Sinäkin, oikeuden ja kohtuuden kannalla ja puolesta- ajaja – ja karvoihimme ei ole katsominen…

1.Joh 4:18 Pelkoa ei rakkaudessa ole, vaan täydellinen rakkaus karkoittaa pelon, sillä pelossa on rangaistusta; ja joka pelkää, se ei ole päässyt täydelliseksi rakkaudessa.

Matt 10:28 Älkääkä peljätkö niitä, jotka tappavat ruumiin, mutta eivät voi tappaa sielua; vaan ennemmin peljätkää häntä, joka voi sekä sielun että ruumiin hukuttaa helvettiin.

Luuk 11:49 Sentähden Jumalan viisaus sanookin: 'Minä lähetän heille profeettoja ja apostoleja, ja muutamat niistä he tappavat ja toisia vainoavat,

Joh 16:2 He erottavat teidät synagoogasta; ja tulee aika, jolloin jokainen, joka tappaa teitä, luulee tekevänsä uhripalveluksen Jumalalle. . . .

Käyttäjän ilkkahyttinen kuva
Ilkka Hyttinen

...pappi Zakarias on muuten entinen muhamettilainen, joka tuntee hyvin tarkkaan Koraanin, jne. islamistiset kirjoitukset ja tuli sitten henkilökohtaiseen Kristuksen uskoon...

Paavo Metsäluoma

Juu.. En minäkään uskalla tai edes voi kieltää Kristusta.

Jotenkin tuntuu sekulaarinen lainsäädäntö ja yhteiskuntamalli vain toimivan todella parjon paremmin.. Eikö?

Et sinäkään halua kuitenkaan kieltää evoluutio-oppia maailmasta vaikka se satuttaa?

On eroa meidän lähetyskäskyllä ja miekka-käskyllä.. Islamista..

Itse olen erittäin valmis kolmanteen ristiretkeen.. Sen aika on lähellä (ja ei.. Maailmanloppu ei todennäköisesti ole vieläkään tuloillaan ;)

Zakariuksella, noin nyrkkituntumalla, on faktat kohdallaan.

Toivon esim. Mikko Mäkelän ottavan laajemmin kantaa, mutta monet näistä ovat luettavissa suoraan Haditheista ja Koraanista..

Kannattaa muistaa Koraanin lukusääntö. Ja että kristittyjen ei tule uhrata lampaita tai tappaa.. Se on se Vanha Liitto.

Me vietämme Jeesuksen syntymäjuhlaa (vaikkakin vääränä päivänä ;) ) koska Jeesus kuoli syntimme anteeksi. Se on outo konsepti.. Mutta

Paras järkiperuste tähän asti.. Tappaa, alistaa, murhata, valehdella..

Vääräuskoisille.. Ei kuulosta kauheasti hyvältä elämältä...

Kuinka kauan käännetään poskea? Ikuisesti?

Siihenhän islam pyrkii.. Rooma ei kaatunut kristinuskoon.. Päinvastoin.. Rooman jälkeen tuli pimeä aika.

Ylimielistä heikkoa tulee lyödä lujaa jotta tietää paikkansa. Väkivalta luo väkivaltaa..

Ei.. Se lähtee konsensuksesta.

Näemmä ydinaseet osoittavat.. Kolmas maailmansota on tuloillaan.. Ja se on uskon sotaa.. Clash of the civilisations.. Saapas nähdä koska musulmaanit aloittavat.. Kestää kyllä pitkään.. Kun katsoo esim. Lähi-Idän kompetenssia.. Hemmetti Iran ei voi edes itse pumpata öljyään, puhumattakaan jalostaa sitä..

Uskomatonta.. Kuinka ihmiset saavatkaan kärsiä näiden IDIOOTTIEN käsissä..

Ja te saatanan niiaajat hännystelette.

Jokainen ei-ääni ydinvoimalle (ja patoamattomalle vesivoimalle) on KYLLÄ-ääni hiilivoimalle ja öljylle. Ja öljyn riippuvaisuudelle vitun Vihreät!!

Te olette Suomen suuria islamin tukioita. Te olette Gaddafin tukijoita.. Juuri teidän käsissä, Suomen Greenpeace ja Vihreät, on verta..

Keskusta ajaa Suomeen kulttuurirelatevismia, monikulttuurisuutta.

Te haluatte Serbokroaattiaa Suomeen.. Ymmärtäkää kerrannaisvaikutukset kun tuotte näitä musulmaaneja Suomeen.. Viisimiljoonainen kansa.

Haluatteko ihan oikeasti että täällä ruvetaan kulkemaan aseen kanssa Helsingin keskustassa?

Koska kauhean kaukana siitä ei olla.. Nämä ovat viimeisiä aikoja laittaa rajat kiinni humanitääriselle maahanmuutolle esim. Afrikan sarvesta...

Olen aina ihmetellyt että miksi Suomessa on tällainen vähemmistö kuin somalit, eikä esim. Intialaisia/Pakistanilaisia nälkäänäkeviä...

Tulen lobbaamaan seuraavaan hallitukseen vahvasti että jokaisen lestadiolaiskirkon viereen tulisi perustaa vastaanottokeskus.

Paavo Metsäluoma

Mitenkäs se ensimmäisen kiven heittäminen ja kaivaminen toisen silmästä sitä rikkaa?

http://yrjoperskeles.blogspot.com/2009/07/laki-ja-...

Älä sano väärää valaa.. Entäs suhteessa pedofiliaan?

Olli Hakala

Olen noin 7 vuotta varoittanut Suomen kansaa internetissä...
http://ollihakala.puheenvuoro.uusisuomi.fi/
Ja yhä varoitan mm. islamista...
Totuutta, moraalia ja oikeudenmukaisuutta Suomeen... Ei taqiahiaa, kitmannia ja jihadia.

Ihmisinä he ovat Jumalalle rakkaita... mutta islam...

Käyttäjän ilkkahyttinen kuva
Ilkka Hyttinen

Shalom Olli!

Niin juuri, varoituksen sana on aina paikallaan islamista! - eritoten näin lopun aikana! Siunauksin,

Ilkka

Käyttäjän veikkonen kuva
Veikko Sorvaniemi

Ihan vaan pohdinnaksi tarkoitettu, ei loukkaukseksi.

Kirjoittajalla tuntuu olevan vahva usko. Joidenkin tutkimusten mukaan taipumus uskovaisuuteen on synnynnäinen. En pidä sitä lainkaan mahdottomana. Mitäpä jos tämän artikkelin kirjoittaja olisi syntynyt islamistiseen kulttuuriin ja kasvatettu sen mukaan? Kirjoitaisiko hän silloin blogia vai tekisi niitä asiota, jota kirjoituksessaan kauhistelee?

Kaikki uskonnot ovat haitallisia. Se minkä tasoiseen uskontokulttuuriin uskovaisuuteen altis syntyy on kiinni sattumasta. Sattuma määrittää sen soitatko ovikelloa ja tiedustelet oletko kuullut Jeesuksesta vai räjäytätkö itsesi kolmekymmentä muuta.

Käyttäjän ilkkahyttinen kuva
Ilkka Hyttinen

Veikko hyvä!

Uskonnot eivät ketään pelasta - olleet vain useiden sotien kipinä ja juuri!

Kristukseen uskolla taas on aivan erityinen pointti kristinuskossa - kyse ei ole vain uskosta yhteen ainoaan Jumalaan, vaan myös ja nimenomaan pelastuksemme ja vapautuksemme kannalta usko Hänen Poikaansa, Herraamme Jeesukseen Kristukseen - eikä tässä vieläkään kaikki: Jumalalta armosta lahjaksi - ei vaadittu, tekosellainen eikä ryövätty! - saatu uudestisynnyttävä lapseudenusko Jeesukseen, mikä käytännössä merkitsee vanhurskautettuna jatkuvasti pyhittyvää Jeesuksen opetuslapseutta Hänen jalanjälkiään seuraten kohti täyteyden täyden iän määrää - eikä siinäkään vielä kaikki: meillä on oltava öljyä lampuissamme loppuun asti, eli Jeesuksen toiseen tulemukseen saakka!

...se portti on ahdas ja tie kapea joka vie taivaaseen...

Henrik Sawela

Niinhän se on, että ihmiset, silloin kuin uskontoon haksahtavat, lankeavat siihen mikä ympäriltään löytävät.

Eli he eivät omaksu uskonnon sen kautta, että olisivat keränneet tietoa eri uskonnoista, verranneet niitä, ja päätyneet älyllisen pohdinnan jälkeen siihen parhaaseen.

He joutuvat sen ympärillään valltsevan uskonnon uhriksi kun se tulee ns. äidinmaidon kautta, sosialisaatioprosessin myötä, syötettyä heidän puolustuskyvyttömiin mieliin.

He siis eivät usko siihen mikä on totta, vaan siihen mikä on heille kerrottu olevan totta.

Jos olisivat kasvaneet toisessa ympäristössä, niin olisivat suurella todennäköisyydellä omaksuneet siellä vallitsevan uskonnon.

Jos he tämän yksinkertaisen prosessin pystyisivät ymmärtämään, niin he eivät enää kuvittelisi että heillä on SE TOTUUS.

Käyttäjän ilkkahyttinen kuva
Ilkka Hyttinen

...ei pidä Henrik paikkaansa aina ja kaikkialla - tietenkin sivilisaatio, lait, ympäristö, asenteet, jne. muokkaavat käsitystämme aika pitkälle, mutta loppujen lopuksi olemme kaikesta itse vasstuussa Luojallemme - aivan ypöyksin!...

...luehan juttuni - tiivistettyä referatiaa filosofistista aatoksista:

"Rakastan - siksi elän!"

Sami Mäki

Ilkka Hyttinen: Mitä näille vääruskoisille pitäisi tehdä, jos heitä ei saada käännytettyä kristinuskoon? Miten muslimit käännytetään?

Käyttäjän ilkkahyttinen kuva
Ilkka Hyttinen

...pieni korjaus: islamistien mielestä me kristityt olemme "vääräuskoisia", meidän mielestämme he ovat harhauskoisia...

...pakolla ei saada ketään uskomaan mitään eikä kääntymään mihinkään uskoon eikä uskontoon - päinvastoin!...

...Kristuksen lähetyskäskyn mukaan Totuuden Evankeliumilla rakkaudellisesti johdattelemme omakohtaiseen Kristukseen uskoon - ensin synnintunoon, sitten tien siitä vapautukseen, jne....

Henrik Sawela

Mutta niin vähän kirkko ja sen edustajat luottavat oman oppinsa vakuuttavuuteen, etteivät he halua antaa ihmiselle reilun mahdollisuuden valita maailmankatsomustaan.

He ymmärtävät että kristinuskon opinkappaleet ovat niin epäuskottavat, että ne on saatava ajettua puolustuskyvyttömän lapsen mieleen, ennekuin hänelle kertyy tietopohjaa ja elämänkokemusta. Ellei tässä onnistuta, lapsi/nuori on hyvin suurella todennäköisyydellä kirkon kannalta menetettyä riistaa.

Ei tietenkään mikään sattuma, että kirkon miljardin vuotuisesta kassavirrasta, noin kolmasosa, käytetään lapsiin ja nuoriin.

Kysymys on ihan selvästä pyrkimyksestä sitoa lapsi/nuoria kirkon oppiin, ennenkuin hän oppii ajattelemaan itsenäisesti.

Halveksin syvästi tuollaista systemaattista ja suunnitelmallista indoktrinaatiota!

Käyttäjän ilkkahyttinen kuva
Ilkka Hyttinen

...no se siitä antiraamatullisesta "lapsikasteesta" - olisi oma lukunsa...

...mutta Evankeliumi itsessään sisältää Jumalalta armosta ja rakkaudestaan meille opetuslapsille antamana rakkauden Evankeliumin lähetyskäskynä meille kaikille Jeesuksen opetuslapsille - sen suurempaa rakkautta ei ole kuin mitä Jumala Isänä uhrasi Poikansa Jeesuksen Kristuksen kertakaikkisena sovituksena synneistämme, jotta meillä olisi Hänen armostaan ja rakkaudestaan mahdollisuus pelastua, jos vain uskomme Jeesukseen Pelastajanamme ja Vapahtajanamme ja Herranamme!...

...meille muille suurin ihmisrakkaus on uhrata henkemme lähimmäisemme hyväksi...

...lakien, jne. "rakastamisesta" ei ole kyse vaan niiden noudattamisesta, Jeesuksen jalanjälkien seuraamisesta...

...vanhassa liitossa (VT) pysytellään lain alla - kyse on lakihenkisyydestä - uuden liiton (UT) aikana olemme Hengen alla - Henki-henkisiä!...

...meidän krisittyjen uskovien Jeesuksen opetuslasten on yksinkertaisesti rakastettava kaikkia ihmisiä, niin juutalaisia, islamisteja, muslimeja, homoja, jne. kuin mahdollisia vihamiehiämmekin...

...uskonnot taas eivät ketään pelasta - olleet vain useiden sotien kipinä ja juuri!

...ja Kristukseen uskolla on aivan erityinen pointti kristinuskossa - kyse ei ole vain uskosta yhteen ainoaan Jumalaan, vaan myös ja nimenomaan pelastuksemme ja vapautuksemme kannalta usko Hänen Poikaansa, Herraamme Jeesukseen Kristukseen - eikä tässä vieläkään kaikki: Jumalalta armosta lahjaksi - ei vaadittu, tekosellainen eikä ryövätty! - saatu uudestisynnyttävä lapseudenusko Jeesukseen, mikä käytännössä merkitsee vanhurskautettuna jatkuvasti pyhittyvää Jeesuksen opetuslapseutta Hänen jalanjälkiään seuraten kohti täyteyden täyden iän määrää - eikä siinäkään vielä kaikki: meillä on oltava öljyä lampuissamme loppuun asti, eli Jeesuksen toiseen tulemukseen saakka!

...se portti on ahdas ja tie kapea joka vie taivaaseen...

Kaisa Jalis

Robert Spencer on entinen muslimi, joka on kääntynyt kristinuskoon. Hän perustelee kääntymisensä syyt ihan hyvin. Hän ei ole siionisti, mutta on kyllä Islam-kriitikko numero 1.

http://www.youtube.com/watch?v=C2ee4WzxV4c

Mosab Yousef, ex-hamas terroristi kääntyi kristinuskoon
http://www.youtube.com/watch?v=q6EYKoScRjk&feature...

En itse ole kristitty, vaan tyytyväinen buddhalainen, joka on luopunut lähi-idän maailmankuvasta.

Käyttäjän ilkkahyttinen kuva
Ilkka Hyttinen

Kiitos Kaisa linkistäsi! - toivottavasti kuitenkin käännyt vielä Kristuksen viitoittamalle tielle ennenkuin on liian myöhäistä! Siunauksin,

Ilkka

Kaisa Jalis

Ilkka, en usko kristilliseen maailmankuvaan ollenkaan. Olen pohtinut jo nuoresta asti. En usko, että yhden elämän perusteella ketään tuomitaan yhtään mihinkään. Liian lyhyt perspektiivi ja liian 'totaalinen', ehdoton.

En usko, että ihminen on luomakunnan herra.

Lisäksi, vaikka perheessäni ei ole mitään uskonnolista opastusta harrastettu, eikä 70-luvulla ollut yhteiskunnassamme yleisesti tiedossa inkarnaatio-ajattelua, olin kuitenkin jo lapsena sitä mieltä, etten halua syntyä uudelleen. Jostain tietoisuuteni on kokenut hyvin eläväksi ajatuksen jälleensyntymisestä.

Käyttäjän ilkkahyttinen kuva
Ilkka Hyttinen

...arabikamelien tietolähteestä...

Toimituksen poiminnat