*

Ilkka Hyttinen Rakastan - siksi elän

Kaikki blogit puheenaiheesta Sakot

Alikattonopeuksista oikein valvottuihin tilanne nopeuksiin

Kun kattonopeudet (80 km/h) tulivat lähinnä äänekkäiden jalankulkijoiden - Enemmistö ry - ajamina, Kekkosen mahdittamana Suomeen 70- luvun alussa, olivat tiestö, ajoneuvot tuolloin - yli 40 vuotta sitten - aivan toisella, varsin heikommalla - kaikesta huolimatta - tasolla kuin tänään.

Rikesakkotuotto - mielenkiintoinen yhdyssana

Yle uutisoi tänään 29.8.2016 rikesakkotuottojen jäävän kauas budjetoidusta. Tavoite liikkuu 40 miljoonan kokoluokassa, mutta toteuma on jäämässä noin puoleen. Voi olla toimittajan sananvalinnoilla oma osuutensa, mutta allekirjoittaneen otsasuonet alkoivat sykkiä muutamassakin kohdassa:

"Poliisin liikenneturvallisuuskeskuksen johtaja, ylikomisario Dennis Pasterstein löytää syyllisen tuottopettymykseen ratin takaa. – Autoilijoiden kaasujalka on keventynyt."

Kristillisdemokraatit kannattavat eniten sakkojen korottamista

Taloustutkimus on udellut kansalaisten mielipiteitä sakotuksesta ja jakanut vastaukset puoluekannan mukaan. Kysymykseen siitä, että pitäisikö rike- ja päiväsakot kaksinkertaistaa peräti 93 % kristillisistä vastasi myöntävästi. Lain ja esivallan kunnioittaminen ovat perinteisesti kuuluneet kristilliseen näkemykseen, joten siinä mielessä tulos ei yllätä. Kun noudattaa lakeja, ei sakkojen suuruudellakaan ole merkitystä.

Sakot ja oikeusvaltio

Ake ei huomannut liikennemerkkiä, vaan ajoi 80 alueella satasta. Sakkoa pirusti. Make teki saman kolmannen kerran. Tekevälle sattuu ja työkseen paljon ajavalle varsinkin, muttei satu enää. Kortti pois ja työpaikka alta. Pera kiihdytti moottoripyörällä liittymästä, jotta ehtisi liikennevirtaan sujuvasti muita häiritsemättä. Hetkellinen ylinopeus vahingossa siitäkin, kun ykkösvaihteella tempaisi 90. Sakkoa silmät ja suut täyteen. Minä olin fiksumpi. En purkanut paineita liikenteessä, vaan menin tempaisemaan snagarilla vastaantulijaa pataan.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä