*

Ilkka Hyttinen Rakastan - siksi elän

Kaikki blogit puheenaiheesta Ilmapiiri

Vihervasemmisto ohittaa poliisin resurssit tarpeettomina

Suomen Turussa tapahtunut terroristinen väkivalta koskettaa, mutta muuttaako se politiikan rintamalinjoja mitenkään? Esimerkiksi seuraavaksi pääministeripuolueeksi hypetetyn vihreiden vaihtoehtobudjetissa poliisin turvallisuusvalvonnan resurssit on tyystin ohitettu.

Perussuomalaisten höynäytetty puolueväki

"Mestari saapuu, oletko valmis." Näin moni puolueveli hypetti poliittista ilosanomaansa, julistaessaan kaipaamansa messiaan tulemista keskuuteemme. Puoluekenttä odottaa Jussi Halla-ahon kiertävän kuntia, kuten Timo Soini silloin, kun puolueen nousua parrasvaloihin vasta rakennettiin. Ihan noin peruskoulumatikallakin ynnättynä tämä vaatii vettenpäällä kävelyn kaltaisen ihmeen onnistuaakseen. Brysselissä viihtyvän puheenjohtajamme aika ei noin teknisesti ajatellen tule riittämään kentän kiertämiseen. Vahva on myös epäilyni motivaatiosta.

Vajaakuntoisen työpanos on rikkaus ja rasite

Vanhusten väkivaltaisuuden yksi kulma koskettaa heidän parissaan työskentelevää sosiaali- ja terveydenhoitohenkilöstöä, joka on usein se viimeinen lenkki, jonka osaksi tulee löytää ratkaisut päivittäiseen kohtaamiseen haastavasti, ml. väkivaltaisesti käyttäytyvien ikäihmisten kanssa. Aivoja rappeuttavat muistisairaudet voivat muuttaa ihmisen persoonallisuutta ja vieras, kodinomaisenakin silti laitosympäristö, vieraine ihmisineen tuo osansa.

Salon hallinnon lihottaminen pitää lopettaa

Salon orastavia positiivisiakin talouslukuja katsoessa en pidä kestävänä kehityksenä sitä, miten kaupunginhallitus lähetti luottamushenkilöpalkkioiden korotusesityksen uudelleen valmisteluun. Kaupungin talouden ja taantuman pitkäaikaistorjunnan näkökulmista ryhdikkäämpää olisi ollut tehdä päätös korotuksista pidättäytymisestä. Korotushingun taustalla on todennäköisesti myös viranhaltijoiden halu siivittää oman palkkakehityksen nousua, joka toteutetaan yleensä luottamuspalkkioiden noston vanavedessä. 

Innostavaan, aloitteelliseen ilmapiiriin

Vuorineuvos Jorma Eloranta esittää vastakkaisenkin mielipiteen esittäjien lausumia kunnioitettavaksi, mutta nimenomaan hän itse ei niin kuitenkaan tee ensimmäisenä, päinvastoin:

"Kiusaamista ja juridista saivartelua" – Sipilälle nimekäs puolustaja yrityselämästä:

"Nyt tämä keskustelu on suuntautunut juridiseen saivarteluun,"

Ruotsalaisen yhteiskunnan tekninen vika

Kuva kertoo karua kieltä ruotsalaisen yhteiskunnan suhtautumisesta elämään – tai tässä tapauksessa kuolemaan. Ikean tavaratalossa ei ollut teknistä vikaa, ellei huonekalujen ominaisuuksia sellaiseksi lasketa.

Skellefteålainen 55-vuotias äiti Carola Herlin ja hänen 28-vuotias poikansa Emil puukotettiin kuoliaaksi kahdelta iltapäivällä.

Kataisen väärä analyysi

Jyrki Katainen on vuoden taitteessa tavoilleen uskollisesti analysoinut filosofisemmin Suomen johtamisen kysymyksiä. Suomesta on hänen mukaansa tullut mosaiikkimaisempi yhteiskunta, jossa ei voi enää johtaa edestä.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä